Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 21:01 
sonyextreme írta:
mizo írta:
Kép

Hát gratulálok én is a kis merlinhez! :)
Szép kis kölyök!Még kell egy és megvan a kosárlabda csapat :)
A zöldek hogy viszonyulnak hozzá?

Hehe! Köszi! :D
Nem gyúrok ilyesmire, most már létszámstop van. :D Többet már nem tudnék felelősséggel tartani, nem lenne elég időm rá. Most amúgy is Merlint kell beszoktatni a csapatba, meg kell tanulja mit lehet és mit nem, hozzá kell szokjon a napirendhez,a szokásainkhoz. Ez nem rövid idő, mert közben szépen fel is nő.
Sámson kicsit féltékenykedik, de kezelhető, ha szólok hogy "Nem veszekszik!" azonnal visszavesz, Mózes érdekes módon kinyílt, mióta Merlin itt van, érdekli a baba, etetné ha hagynám, pedig tőle féltem jobban, mert ő elég magának való. Észrevették hogy még csak most kezd repülni, repülnek vele ha a kicsi megindul, persze Merlin még főképp csak kolibrizik. :D Jópofa dolog ez, nagyon érdekes. Este együtt kásáznak, kajára egyáltalán nem féltékenyek, mindenki eszik a maga tálikójából. Napközben elmoziznak, a kicsi sokat tanul a nagyoktól, állandóan figyeli őket.
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy ha többen vannak, sokkal egyszerübb velük, kezelhetőbbek. Megszokják, hogy csapatban élnek, mindig történik valami, ami leköti őket, nem unatkoznak, nem ordibálnak, nincs miért, ott a csapat velük.
De ezért sokan hülyének is néznek. Én is úgy vagyok ezzel, mint Éva, rohanok minden nap haza hozzájuk. Ha nem vagyok otthon akkor hiányoznak. Ezért sokan hülyének is néznek, de hát ez az én dilim. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 18:19 
mizo írta:
Kép

Hát gratulálok én is a kis merlinhez! :)
Szép kis kölyök!Még kell egy és megvan a kosárlabda csapat :)
A zöldek hogy viszonyulnak hozzá?

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 14:21 
evanagyi írta:
Ugye hogy tud bujni? ekem meg nem volt soha semmilyen mas haziallatom, de ezt a ragaszkodast, es elvezkedest igazan nem adnam semmiert. :D

Nekem azért van erről fogalmam, mert a nemes fickók is nagy szívtiprók. :oops:

Bírom, ahogyan figyelgetik, odamásznak a kalijához és lesik hogy mit csinál.
Este majd lesz közös buli is, minden este együtt játszom a zöldekkel, akkorra már a sapisok alszanak.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 14:09 
Ugye hogy tud bujni? ekem meg nem volt soha semmilyen mas haziallatom, de ezt a ragaszkodast, es elvezkedest igazan nem adnam semmiert. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 13:25 
evanagyi írta:
Gratulalok, csodas kis baba! A fiuk nagy figyelemmel kiserik minden mozdulatat ugy latom. Gratulalok mindkettotoknek egymashoz.Milyen kis filigran meg, nagyon cuki.
Sok -sok oromet, es boldog egyutt toltott eveket kivanok nektek sok szeretettel. :08: :06: :04: :10:

Köszönöm Éva!!! Nagyon nagy boldogság, az előbb kiloptam a szobából, ráfeküdt a mellkasomra és simogattatta a fejét és nézett azokkal a csodás szemeivel. Nagyon meghatódtam, a világ legintelligensebb madarát tarthatom a kezeim között. :D
Úgy tud nézni, hogy az valami csuda!

Ő egyébként a kisebbik típusú jákó lesz, nagyon szépek a szülei is, olyan világosabbak.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 12:45 
Gratulalok, csodas kis baba! A fiuk nagy figyelemmel kiserik minden mozdulatat ugy latom. Gratulalok mindkettotoknek egymashoz.Milyen kis filigran meg, nagyon cuki.
Sok -sok oromet, es boldog egyutt toltott eveket kivanok nektek sok szeretettel. :08: :06: :04: :10:

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 12:16 
Köszönöm szépen, Neked is és africznak is!!!!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:44 
mizo írta:
Kép

Kati, tündéri a kis Merlin! Látszik a képen, ahogy csodálkozva nézik egymást :D Biztos gondolja Merlin, hogy "hát Te meg miért vagy zöld?"
Gratulálok a madárkához! Leld benne nagyon sok örömöd :flower:

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:38 
africz írta:
Gyönyörű baba! Gratulálok ? Mit szóltak hozzá a fiuk ?

Sámson azonnal elfogadta, csak figyelnem kell, hogy ne etesse, mert még szedik a gyógyszert a fémmérgezésre.
Mózesnek vannak problémái, hogy mért szürke, megáll előtte és homlokráncolva próbálja megérteni a színét! :D
De hát őt nem is az eszéért szeretjük, szegínyem kicsit lassabb a felfogókája mint Sáminak. Meg ő még mindig olyan kis darabos. :D
Most kezd repülni, reggel okozott is egy lazább infarktust, ahogyan párszor becsapódott, de sajnos ezt végig kell élni vele, remélem hamar megtanul repülni. A zöldek kísérik. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:22 
Gyönyörű baba! Gratulálok ? Mit szóltak hozzá a fiuk ?

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:18 
Végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
Kép

Kép

Kép

Bemutatom Nektek Merlin királylányt! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:19 
evanagyi írta:
Nem tudom,hogy van-e gyereketek, de en abban az idoben ugy ereztem, hogy uj gyerek van a haznal, es hihetetlen volt szamomra, hogy penzert gyereket lehet venni. Meglatjatok, hogy pontosan ugy kell nevelni, mint egy gyereket, es ugy is viselkedik mint egy csibesz gyerek.
Szeretnivalo, egyre fontosabb az ember eleteben, hisztis, feltekeny, akaratos, rossz, cicas, bujik, stb...
Aki nem tapasztalta meg, nem tudja elkepzelni, mi tobb hulyenek nezi az embert, hogy ennyire lehet szeretni egy ilyen madarkat.
Hiaba mondjak, hogy a kutya igy, meg ugy, o meg is szolal, es meg is mondja a velemenyet. Elkepzelhetetlenul megvaltoztatta az eletemet ez a kis tollgolyo.Imadom!! :lol: :lol: :lol:

+1

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:10 
jákóbaby írta:
A majdani repülésbe pedig még csak bele sem merek gondolni.. :D

Nagyon aranyosak mikor tanulnak repülni. Majd Te is meg fogod tapasztalni Alberten :) Nálam mikor kicsi volt a jákó, volt egy kedvenc delfine ami kb. 60 cm hosszú, kék színű plüss állatka volt és imádott a hátán mászkálni. Mikor repülni tanult, belemeresztette a karmait a hátába és szinte megemelkedett a delfin ahogy repülőmozdulatokkal kavarta a levegőt...nekem meg a hajam majdnem levitte a nagy "huzat" :D
A másik kedvenc repüléstechnikai módszere a parkettán való leszállás volt :) Mikor leszálláshoz készülődött a kis ügyetlenem, akkor csúszott vagy 10-15 cm-t míg meg nem állt és ezt nem hiszitek el, de imádta. Rendesen tetszett neki, hogy csúszkált, én meg kinevettem :)

na majd kíváncsi leszek Albert milyen mutatványokat fog elsajátítani. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 14:09 
Oh, ne izgulj, eljon mindennek az ideje. Egeszseges kis madarka meglatod, szepen fog fejlodni.
Csak sirni tudok, Laci milyen turelmetlenul varta Zeno elso szavait, es milyen boldogan szamolt be minden ujdonsagrol. :(

Eddig az a tapasztalatom, hogy azok, akik ilyen bolondkent neztek ram, kesobb, ha veletlenul Csipuska beszedes kedveben volt (mert bizony sokszor megkukul a draga, ha azt szerenem, hogy produkalja magat), mikor nalam voltak, mindenki azt mondta,: ha nem hallom a sajat fulemmel, nem hiszem el.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 13:04 
Sziszi írta:
Minden leírt dologgal egyet értek. Az én Petikém nem ennyire kicsiként került hozzám, Ő már evett szépen magokat. De amit soha nem felejtek el az az amikor a rúdon elkezdett előrefele menni. Nem tudta a lábait egymás elé rakni. Mindig rálépett a saját lábára. Aztán inkább oldalazva ment tovább. De a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Az egyensúllyal voltak még gondok. Ami egy kicsit is mozgott azon nem tudott megállni. Ekkor vettem neki egy spirál alakú kötelet ami a kalitka fölött lóg a plafonról. Ráakasztottam a kedvenc játékait, és az annyira izgatta, hogy mindenképpen fel akart rá mászni. 4. napon már nem volt gondja a mozgó dolgokon való egyensúlyozással. Mostanra már simán rárepül és akár 1 lábon is megáll rajta akkor is ha mozog. A leszállással voltak még gondjai. Szinte úgy kellett elkapnom.

Egyensúlyproblémák nálunk még igencsak vannak.. :mrgreen: A majdani repülésbe pedig még csak bele sem merek gondolni.. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 12:56 
evanagyi írta:
Nekem csak az a kellemetle a dologban, hogy aki nem tapasztalja meg ezt az erzest, bolondnak tart, mikor valahonnan sietek haza a madarkamhoz, vagy mikor elragad a hev, es nagy szeretettel beszelek rola, ugy erzem, hogy en vagyok a ,,bolond madaras orgasszony" :lol: :lol:

Igen, ez így van sajnos. A munkahelyemen sem értik ezt. Hiába mesélem milyen Albert meg amiket itt olvastam, hogy amikor már nagyobb madárka lesz milyen lesz, meg miket csinálnak a Ti madárkáitok, nem értik, el sem tudják képzelni és emiatt azt mondják de jó, meg mosolyognak, de látom, hogy ebben a mosolyban benne van, hogy kicsit "bolondnak" néznek és azt gondolják kiszínezem a dolgokat. De nem baj, inkább nem foglalkozom ezzel, hanem sietek haza az én kis tollpamacsomhoz. :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 12:44 
Nekem csak az a kellemetle a dologban, hogy aki nem tapasztalja meg ezt az erzest, bolondnak tart, mikor valahonnan sietek haza a madarkamhoz, vagy mikor elragad a hev, es nagy szeretettel beszelek rola, ugy erzem, hogy en vagyok a ,,bolond madaras orgasszony" :lol: :lol:

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 12:31 
Minden leírt dologgal egyet értek. Az én Petikém nem ennyire kicsiként került hozzám, Ő már evett szépen magokat. De amit soha nem felejtek el az az amikor a rúdon elkezdett előrefele menni. Nem tudta a lábait egymás elé rakni. Mindig rálépett a saját lábára. Aztán inkább oldalazva ment tovább. De a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Az egyensúllyal voltak még gondok. Ami egy kicsit is mozgott azon nem tudott megállni. Ekkor vettem neki egy spirál alakú kötelet ami a kalitka fölött lóg a plafonról. Ráakasztottam a kedvenc játékait, és az annyira izgatta, hogy mindenképpen fel akart rá mászni. 4. napon már nem volt gondja a mozgó dolgokon való egyensúlyozással. Mostanra már simán rárepül és akár 1 lábon is megáll rajta akkor is ha mozog. A leszállással voltak még gondjai. Szinte úgy kellett elkapnom.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 11:42 
evanagyi írta:
Nem tudom,hogy van-e gyereketek, de en abban az idoben ugy ereztem, hogy uj gyerek van a haznal, es hihetetlen volt szamomra, hogy penzert gyereket lehet venni. Meglatjatok, hogy pontosan ugy kell nevelni, mint egy gyereket, es ugy is viselkedik mint egy csibesz gyerek.
Szeretnivalo, egyre fontosabb az ember eleteben, hisztis, feltekeny, akaratos, rossz, cicas, bujik, stb...
Aki nem tapasztalta meg, nem tudja elkepzelni, mi tobb hulyenek nezi az embert, hogy ennyire lehet szeretni egy ilyen madarkat.
Hiaba mondjak, hogy a kutya igy, meg ugy, o meg is szolal, es meg is mondja a velemenyet. Elkepzelhetetlenul megvaltoztatta az eletemet ez a kis tollgolyo.Imadom!! :lol: :lol: :lol:

Még nincs gyerekünk, csak tervben van.. :D
Igen, abszolút olyan mint egy kisgyerek és hihetetlenül be tudja magát lopni a szívünkbe.
Sajnos a legtöbb ember nem ismeri ezeket a madarakat és el sem tudja képzelni mennyire értelmes kis lények, azt meg már el sem hiszik, hogy ezek a madarak reagálnak, válaszolnak és 5-6 éves gyerek szintjére fejlődnek.
De nem baj, nekik ez kimarad az életükből, mi meg szerencsések vagyunk, hogy ilyen kis tollpamacsok társaságát élvezhetjük és ilyen kis családtagunk van! :lol:
Albert baba.. Imádom! :40: :58: :74:

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 11:15 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 148  Következő