Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Botta Attila

Hozzászólás 2011 szept. 10, 19:47 
POWER569 írta:
Hello!segitsegeteket kernem! Amandina him madarunknak fura rangatozo mozgast eszleltem a laban! Teljesen egeszseges jool eszik. Van hogy csak az egyik laba, de van hogy mindketto! Olyan mintha az aram razza az embert. Osszehuzodik es a labaira nez, ugyhogy erzi elore vagy mi....talalkozott mar valaki hasonlo esettel??? Elnezest a fura megfogalmazasert :oops: :oops: :oops:

Tetániás görcsnek hívják és a kalcium hiány egyik jele. Adj neki annyi főtt, mikróban kiszárított, fertőtlenített zúzott tojáshéjat, amennyit csak megeszik. Pár nap alatt elmúlik. Persze adhatsz mindenféle grittet, korall zúzalékot is.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 10, 15:00 
POWER569 írta:
Olyan mintha az aram razza az embert. Osszehuzodik es a labaira nez, ugyhogy erzi elore vagy mi....

Nagypapagájoknál ez a kezdődő kalciumhiány jele. Nem tudom a gouldoknál ez hogy van.... de ártani nem árt, ha adsz nekik több grittet/szépiát.

Hozzászólás 2011 szept. 10, 13:22 
Hello!segitsegeteket kernem! Amandina him madarunknak fura rangatozo mozgast eszleltem a laban! Teljesen egeszseges jool eszik. Van hogy csak az egyik laba, de van hogy mindketto! Olyan mintha az aram razza az embert. Osszehuzodik es a labaira nez, ugyhogy erzi elore vagy mi....talalkozott mar valaki hasonlo esettel??? Elnezest a fura megfogalmazasert :oops: :oops: :oops:

Valódi név: BENJÁMIN

Hozzászólás 2011 szept. 8, 18:28 
Kedves István.
Szeretnék öntöl kérdezni,ha nem gond.
Az lenne a kérdésem,h a zebra pintyek,és a gouldok megférnek 1kalitkába?Köszönöm válaszát.

Üdv:Benjámin

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2011 aug. 1, 20:40 
Üdv mindenkinek.
Fióka nevelés Gouldéknál.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 júl. 13, 19:38 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 júl. 13, 21:47-kor.
Videó beillesztésének javítása

IDRE tag
Valódi név: Mátyus Katalin

Hozzászólás 2011 máj. 15, 17:29 
Kedves Csaba!

Örülök, hogy Te válaszoltál, mert pont a Te általad írt tenyésztési leírás olvasása, csinált kedvet a kis Kubákhoz.Most azért meditálok a dolgon,
meglátom , hogy a Gouldok és a Kákák ,hogy viszonyúlnak egymáshoz. Egyelőre jól, de azért még kell egy kis idő, hogy ezt határozottabban kijelentsem! :) Van még madár amit szívesen tartanék, de azoknál is hasonló gondok vannak.

Köszönöm válaszod!

Kata

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 máj. 14, 22:28 
Költésen kívül nálam a gouldok és a kiskuba pinty (egy vagy azonos nemű testvérek) nagyon jól elvannak egy röpdében. Költéskor inkább a gouldokat félteném. Ha nem elég nagy a röpde és a kiskuba az egészet a territóriumának tekinti, akkor nem hagyja, hogy másik madár a területén lévő bármelyik odúba bemenjen, még akkor sem, ha azt a kiskuba különben nem használná. Ha elég nagy a röpde ahhoz, hogy legyen a kiskuba területén kívül is odú, akkor valószínűleg nem lesz gond. A kákákat nem ismerem, így velük kapcsolatban nem tudok véleményt mondani.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 13, 19:30 
Sziasztok!

Néhány szót ejtenék csupáncsak, a Gouldok első fészekrakásáról! Volt 4 tojás , de nem költöttek , aztán rá 10 napra, még 3 tojás, a fiú 2 napig bent volt , de megunta és betakarta és tovább építette rá a fészket. Több tojás nem volt (10 napja) én meg elvettem az odút , valószínű a kislány fiatal, (elmúlt 1 éves) remélem ,a következő tojásrakás sikeresebb lesz!

Más: lassan kész lesz a belső röpde a madaraknak. :lol: úgy tervezem, hogy : Gouldokat , Kákapintyeimet és Kuba pintyet szeretném együtt tartani(Kuba pintyem még nincs)
Kicsit ugyan aggódom, hogy a kis Kubáknak jó lesz-e? Láttam már együtt őket közösen, de én azt szeretném ha ott is költenének. Mi a véleményetek?
A belső röpdéhez egy külső is lesz majd, és az ablakon fognak ki-be járni nyáron, a külső viszont nem lesz nagy,( 1 x1 x 2m) Persze annak az elkészítése kicsit tovább fog tartani, mint a belső és az anyagi vonzata is több sajnos ! :(

Kata

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 19:43 
"ciripelő" hangot

Szia!
Az előző párnál már hallottam ezt a" síró"hangot ,mozgott az odú is! :P

Itt a tojó még az éneket is ritkán hallgatja végig. Nagyon kiváncsi vagyok , vajon ülnek -e a tojásokon, mert az fél siker lenne ,a jövőre vonatkozólag. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 19:13 
Katalin!
Gouldoknál teljesen normális, ha nem látsz párzást. A gouldok az odúban párzanak normálisan. Én csak olyankor láttam párzást, amikor levettem az odút, de együtt volt a pár. Ilyenkor az etetőben láttam párzást.
Ha esetleg észreveszel olyant, hogy mind a ketten bent vannak az odúban és egy furcsa "ciripelő" hangot (nem tudom, hogy lehet legjobban ezt a hangot leírni) hallasz, akkor valószínűleg éppen folyik a párzás.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 21:48 
Sziasztok!

Gondoltam írok már valamit , megtöröm ezt nagy csöndet! Az új pár lerakta az első tojást. Én sajnos párzást nem láttam, sőt talán a fészeképítés mellett,( amit nagy gonddal végeztek) a tojónál én inkább tartozkodást figyeltem meg. Úgy, hogy nem táplálok illuziókat.

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 21:25 
:)...

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 22:10 
A jódot próbáltad már? :oops:

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 21:53 
Idézet:
A madaraknál is a fiuknak van könnyebb dolguk, mert azt vettem észre, hogy a him fiókáknak soha nincs ilyen kopaszodási, átvedlési problémájuk.

Szabolcs

A madaraknál is? Nekem egyáltalán nincs könnyű dolgom! Fiú vagyok, és sajnos van egy kis kopaszodási problémám. :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 ápr. 4, 22:15-kor.
Szöveg beidézésének javítása

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 13:34 
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

Üdv:
Görbe G.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 13:00 
Szia G2!

A jódtól azért ne várj csodát, én azt vettem észre - a saját madaraimon - hogy a meleg jobban segíti és gyorsítja a vedlsét, mint bármilyen vitaminos eleségkiegészítés - de természetesen az is kell hozzá.
Sajnos ha hüvös van, hetekkel is meghosszabbodhat a vedlésük. Nálam könnyű dolguk van, mert lakásban tartom őket, télen is 25 fok van, így simán vedlenek az öregek is meg a fiókák is.

A jód pótlásának szükségességét én is - mint Csaba irja - a tojók tarkótájéki kopaszodásáról szoktam észrevenni és addig adom nekik, amig ki nem nő a tolluk.

A madaraknál is a fiuknak van könnyebb dolguk, mert azt vettem észre, hogy a him fiókáknak soha nincs ilyen kopaszodási, átvedlési problémájuk.

Szabolcs

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 11:04 
Szevasztok!

Köszönöm Csaba a választ. Vettem a múlt héten én is blitzformot. Nálam 13 idei fiatal kapja (eddig még csak egyszer) kíváncsi leszek az eredményre.
Eddig vitaminas TT.-t itattam velük, de idén nem tudtam biztosítani nekik olyan höfokot, mint általában, ezért meglassult a vedlésük. Most a blitzform jód tartalmától várom, hogy visszaálljon a helyes menetébe a vedlés.

Üdv:
G.G.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 10:43 
Én adtam nekik ezt a jódot. Most próbálom először, tehát nincs komolyabb tapasztalatom. A télen volt két tojóm, amiknek az első vedlés után kopasz lett a tarkója, illetve tavalyi hímek, amik szépen kivedlettek, de a télre elkezdett kikopni a maszkjuk. Ezeknek a madaraknak adtam jódot. Nagyon hamar elkezdtek vedleni. A tojók másfél héten belül, a hímek egy hónapon belül. A tojók tökéletesen kivedlettek, a hímeknél még most fejeződik be a vedlés. Heti egyszer adom nekik, amíg ki nem vedlik a madár 1ml/l adagban. Sajnos én sem tudom, hogy ez túl hosszú kezelés vagy esetleg jó lenne időnként a vedlésen kívül is adni nekik. Az biztos, hogy a madaraim, amik kapták, elég hamar elkezdtek vedleni és a kopasz tojóim is kivedlettek szépen, így azt gondolom, hogy az a jód, amit a mutavit biztosított számukra, az kevés lehetett és ebben a jódhiányos hipotiroid állapotban a jód pótlás okozhatta a hirtelen bevedlést. Azt hiszem, csak a saját tapasztalatokra tudunk alapozni, úgyhogy nem lenne rossz, ha mindenki leírná majd, hogy mit tapasztal. Most összesen hét idei fiatal kapja a jódot nálam. Két decemberi fióka szépen vedlik, 5 db hat hetes fióka még nem kezdett el vedleni, de kapják a jódot. Párban lévő madaraknak nem merem adni, mert félek, hogy bevedlenek, bár szerintem, ha elegendő mennyiségű jódot kapnak az év folyamán, akkor a jód nem szabadna, hogy vedlést eredményezzen. Szerintem ez csak a jód hiányában fordulhat elő.
Igazából azt sem tudom, hogy két tojó miért lett kopasz, míg a többiek nem. Valószínűnek tartom, hogy ezeknek esetleg nem olyan jó a felszívódása, így ezeket inkább nem állítom párba. Azt lenne jó tudni, hogy mennyi a gouldok optimális jód bevitele, hogy annyit biztosítsunk számukra, és amelyik madárnak ez kevés, azt pedig szelektáljuk a tenyésztésből.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 10:29 
Sziasztok Gouldosok!

Egy kérdésem lenne, valahol néhány oldallal korábban olvastam, hogy blitzform jód alapú vitamin készítményt itattok a vedlö madarakkal.
A kérdésem az, hogy milyen idötartamú a kúra. Föleg ha vedlésben lévö fiatal madarakról van szó. Ugyanis semmi használhatót nem találtam a vitamin dobozán.

Üdv:
G.G.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 98  Következő