Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 19:26 
robi83 írta:
Azt szeretném kérdezni , hogy van-e jelentősége milyen idős korukban kapnak párt a kecskék ?
A mienk 4 hónap körüli és szerintem lesz tavasz mire rábeszélem a párom ,hogy legyen még egy :D

Szia!

Nincs jelentősége! Max annyi, hogy addigra ivarérett lesz, ha ivarérett tojót raksz hozzá akkor akár egyből költhetnek is, ha meg fiatalt, akkor várnod kell majd rá, illetve annyi, hogy akkor el kell majd venned tőlük az odút egy időre. Jó lett az új helye;)

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 18:52 
Azt szeretném kérdezni , hogy van-e jelentősége milyen idős korukban kapnak párt a kecskék ?
A mienk 4 hónap körüli és szerintem lesz tavasz mire rábeszélem a párom ,hogy legyen még egy :D

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 12:59 
madaras86 írta:
Elvileg egy tojás képződése több mint 24 órát vesz igénybe.
Igazad van Jani. Azt akartam írni hogy nálam tojt már két nap alatt kettőt is. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 12:36 
Kanike, nem lehet, hogy az a plusz tojás már korábban meglett, csak el volt ásva a fűrészporban/forgácsban? Elvileg egy tojás képződése több mint 24 órát vesz igénybe.
Tojáselakadás legbiztosabb jele még a Kanike által felsoroltak mellett a gubbasztás és hogy nem tud repülni a madár, gyenge.

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 9:43 
kecskeee01 írta:
Sziasztok! A kecske tojóm tegnap elött rakta le az első tojását azóta nem lett több.Lesznek még tojások?
Szia 4-8 tojás az átlag. Két naponta tojik, de nálam tojt már egy napon kettőt is. Nálad ma kellene tojni a másodikat. Ha mégsem tojik de jól van a madár, eszik-iszik,nincs nagyon kigömbölyödve a kloáka, és van széklete,nem liheg túl szaporán,akkor nem valószínű hogy elakadt a toji.

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 9:02 
Sziasztok!
A kecske tojóm tegnap elött rakta le az első tojását azóta nem lett több.Lesznek még tojások?
(A tojó már elkezdett kotlani azon az egy tojáson.)
Ha tojásvisszamaradása van azt honnan lehet felismerni?

Előre is köszönöm a válaszokat :) :D

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 19:39 
Ok,köszönöm az infókat :) Remélem össze jön majd nekik :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 19, 20:06 
Sol írta:
Annyi mindent olvastam most már,hogy kinek mekkora odu kell, hogy már nem tudom melyik az,ami a kecskéknek való.

A nimfa odú teljesen okés nekik.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 19, 19:59 
Sol írta:
Sziasztok!

Annyi mindent olvastam most már,hogy kinek mekkora odu kell, hogy már nem tudom melyik az,ami a kecskéknek való.Valaki lenne szíves erről felvilágosítani,mi a pontos méret?Köszönöm szépen :)
Másik kérdésem az lenne,hogy egy közös volierbe 1 pár kecskét 1 pár nimfával együtt lehet egyszerre tojatni,vagy csak külön-külön?

Nálam együtt vannak és sosem volt probléma velük, gyakorlatilag tudomást sem vesznek egymásról.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 ápr. 19, 19:35 
Sziasztok!

Annyi mindent olvastam most már,hogy kinek mekkora odu kell, hogy már nem tudom melyik az,ami a kecskéknek való.Valaki lenne szíves erről felvilágosítani,mi a pontos méret?Köszönöm szépen :)
Másik kérdésem az lenne,hogy egy közös volierbe 1 pár kecskét 1 pár nimfával együtt lehet egyszerre tojatni,vagy csak külön-külön?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 19:08 
madaras86 írta:
Szia Betty!

Kacagók nálam voltak a kecskékkel, annyit taktikáztam, hogy egy kisméretű diszperzites vödröt raktam be nekik, abban költöttök, úgy hogy csak az aljába tettem nehezéket+ fészekanyagot, így a galamb beleült, a kecske már nem zavarta annyira, nem mászot le a vödörbe a fészekanyagért. Nameg a röpde aljára tettem a fészket, nem fentre. Kecskék csapatban tartásával most próbálkozok. Egy ismerősömnél így vannak és szépen költenek. Egy csapatba összeengedtem most 5 párat, 2 pár költ, egy harmadik pár már aktívan odúzik, kicsi balhé azért van, de egymás odúit nem bántják. A másik csapatot tegnap engedtem össze, hét párt. De elég nagy helyen vannak.

Ilona! Az egyes csapatban van a tőled való tarka tojó is, ő már tojásokon ül:)

Köszi Kanike, Jancsi!
Rakok majd fel nekik dupla annyi odút ahányan vannak és akkor remélhetőleg nem lesz balhé. A kis kacagóknak most is a föld közelében van a fészek, így nem lesz nekik gond a nagyobb helyen sem :)

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 18:48 
Szervusz Jancsi!

Örülök,hogy a kis tojóm már ül,remélem lesznek olyan szépek a fiókák,mint az ő tesói voltak.Kíváncsi vagyok hogy válik be a csapatban való tartás.Nálam sajnos még mindig nem indult be a párom,pedig minden finomságot megkapnak.

Pü majd megy,addig is üdv.

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 17:49 
Szia Betty!

Kacagók nálam voltak a kecskékkel, annyit taktikáztam, hogy egy kisméretű diszperzites vödröt raktam be nekik, abban költöttök, úgy hogy csak az aljába tettem nehezéket+ fészekanyagot, így a galamb beleült, a kecske már nem zavarta annyira, nem mászot le a vödörbe a fészekanyagért. Nameg a röpde aljára tettem a fészket, nem fentre. Kecskék csapatban tartásával most próbálkozok. Egy ismerősömnél így vannak és szépen költenek. Egy csapatba összeengedtem most 5 párat, 2 pár költ, egy harmadik pár már aktívan odúzik, kicsi balhé azért van, de egymás odúit nem bántják. A másik csapatot tegnap engedtem össze, hét párt. De elég nagy helyen vannak.

Ilona! Az egyes csapatban van a tőled való tarka tojó is, ő már tojásokon ül:)

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 16:46 
Szia Betty. A kecskékkel és a nimfákkal biztos nem lesz gond ha nem költenek. A gerlékkel nincs tapasztalatom. Viszont költési időszakban,nálam a kecskék nem fértek meg egymással,külön kellett raknom őket.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 15:47 
Szerintetek 3 pár kecskéhez, berakhatok egy pár nimfát, illetve a kacagógerléimet? Egyelőre minden párom külön van elhelyezve, de kapnak egy nagyobb röpdét és egybe szeretném őket rakni, ha azt mondjátok nem fogják egymást zavarni (főleg költési időszakban) :roll:

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 18:13 
Köszi! :)

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 11:05 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Elvileg kell az emésztésükhöz, gyakorlatilag meg van amelyik sose fog hozzányúlni.

Nálam egy madárnál amelyikről azt hittem, hogy sosem eszik grittet, a röntgenfelvétel bebizonyította, hogy tökéletesen elegendő mennyiséget evett. Azóta nem hiszek a "látszatnak". :D

Hát, lehet igazad van. Én elé teszem, aztán majd ő eldönti kell-e neki:)
De az gáz, ha meg se kapja a lehetőséget.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 10:26 
madaras86 írta:
Elvileg kell az emésztésükhöz, gyakorlatilag meg van amelyik sose fog hozzányúlni.

Nálam egy madárnál amelyikről azt hittem, hogy sosem eszik grittet, a röntgenfelvétel bebizonyította, hogy tökéletesen elegendő mennyiséget evett. Azóta nem hiszek a "látszatnak". :D

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 9:52 
Tavaly Monoron vásárolt tojókból egyetlen egy lett jó.....Az is úgy, hogy három 100%-osan jó hímemmel volt már párban, minddel üresek lettek a tojások, végül az utolsó hímmel mikor másodjára tojt le, ott 9-ből 9 bekötött. Szépen el is kezdtek kelni a tojások, a kölykök meg sorra pusztultak, nem etetett. Az 5. kölyöknél kezdett el etetni, azóta a frissen kelők életben maradtak. Na ennyit a monori vásárlásról:( Ivarérett, jól költő tojó címszóval adták el:) Bár úgyis csak azt néztem, hogy szép nagytestű, amit mondanak az sose mérvadó. Mindegy, most remélem ráérzett a költés "ízére", csak addigr akitojta magát, most tuti nagy szünet jön majd.

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 9:49 
MajinVegeta írta:
A kalitkában tartott kecskepapagáj alá kell tenni homokot? Azt olvastam hogy nagyon kapirgálnak és ezért gondolom a homokból kihullana a földre egy csomó.

Szia!

Látom ez egy visszatérő kérdésed:)
Minden madárnak kell adni apró szemű sódert, madárhomokot. Ezt szórhatod alá is, de teheted egy kis edénybe is. Elvileg kell az emésztésükhöz, gyakorlatilag meg van amelyik sose fog hozzányúlni. Alájuk azért szokták tenni, mert megkönnyíti a takarítást, könnyebb felkaparni az ürüléküket, nem tapad hozzá a kalitka aljához. Ugyanezt a célt szolgálja az is, mikor papírt tesznek alájuk, csak a kecske kíváncsi természetéből adódóan azt 10 perc alatt szétszedi.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 143  Következő