Sziasztok!
A hétvégén én is beszereztem egy két szépséget!

Mindjárt be is mutatom őket, csak előtte még elmondanám Ricsinek, hogy lehet, hogy csuklott vasárnap, mert mindig emlegettük mikor katalinokat láttunk!!!
Ezt a gyönyörű sárga párt nem láttuk (remélem nem komoly a baja???)
De láttunk egy zöld-szürke párt 10.000
Egy helyen egy türkiz (?) párt 16.000
Egy harmadik helyen pedig egy cremino-kobalt párt és alatta a 2 türkiz utódjait, ők is 16.000 /pár
A 4. helyen Madarasnál pedig 1 szürkét azaz mályvát.
Az 5. helyen egy olajzöld fiatal kis hím volt. És ennyi. Igaz, hogy kicsit későn értünk ki, némi navigációs probléma után fél8 felé értünk ki.
Az enyémek: szombaton vettem 2 januári kobalt madárkát, egyikük hím, a másik pedig valószínűleg az. Utána vasárnap pedig Monoron vettem át 2 februári zöld lányt.
Tehát kékek farktollai:

Vakuval ilyen kobalt-szerűek:

A zöldek meg éppen eszegettek, róluk egyelőre csak ilyen kép van:

A kékek Szegedről, a zöldek Gyuláról származnak. Mind a négyen fogdoshatóak, nem csípnek, nyilván nem olyan szelidek, mint egy kézzel nevelt madár, de nagyon kedvesek. Amikor kiengedtük repkedni őket, utána szépen össze lehetett őket fogdosni.

Olyan ijesztően zuhantak néha le, hogy nem is tudom, féltünk, hogy megsérülnek. Biztos vagyok benne, hogy kárt tudnak tenni magukban, de csak önmaguk tapasztalata árán lesznek egyre jobb repülők, ugye?
Amikor összeengedtük őket elég mérgesek voltak egymásra, vagyis a kékek a zöldekre, de úgy tűnik, hogy már alakul a béke, nem kellett szétvenni őket. Persze szigorúan szín szerint ülnek az ágon!
Amikor adtunk nekik egy kis lágy eleséget ott majdnem megint vita lett, de végül békésen falatoztak.
Sz