Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 20:04 
Hű... na hát nem tudom akkor majd valahogy beosztják, hogy ki kicsoda. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:46 
Pulipinty írta:
Kép

Tippem szerint a bal oldali a hím, a jobb oldali a tojó... :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:38 
Aha, na azt a párost tényleg nem láttuk. De talán a múltkori börzén igen. Az expressen is fent voltak. Banánzöld volt a zöld, ha ők azok. És tényleg elég drágák, de most már legalább tudjuk, hogy miért.

Valószínű, hogy igazad van abban, hogy csak összerakják, hogy pár. Valamikor már kifejtette itt vagy valamelyik fórumon, talán Madaras86 hogy pár-költőpár-tenyészpár szavak mit is kellene, hogy jelentsenek. Végül is ha 2 ellenkező neműre azt mondják, hogy pár az nem olyan nagy baj, csak ha állítják, hogy már költöttek, amit így a Monori piacon vagy elhiszünk, vagy nem! :) Pláne, hogy úgy tudom, hogy az idei gyűrű kék és árultak 2 meg 3 éves kék gyűrűs madarat is! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:30 
Tehát vaku nélkül ilyen a színük, kobaltok, szürkéskékek:

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:29 
Szia Pulyipinty!Nem csuklottam de kösz hogy rám gondoltál a katikkal kapcsolatba.nagyon szépek a madaraid.Sok sikert hozzájuk.A lutino párt olyan 10 óra körül vettem meg és az árok utánni 3.sorban voltak.Én is láttam az általad felsorolt katikat de sajna nemadták külön őket pedig én úgygondolom nagyon sokat csak összeraknak hogy az pár. Közben az is lehet hogy hím mindkettő.Én még láttam egy párt amit te nem .Elöl a 3.4.sorban nemtudom pontosan volt egy lutino világoszöld páros amit külön is odadtak.Csak a lutínót drággálottam(15000ft-ért kínálták mert állítólag holland felmenői vannak).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:17 
Szia Dino!

Nem tudom, de meg fogom kérdezni, hogy milyen színűek voltak a szüleik. Azt hiszem, hogy az apjuk sötétzöld, de megkérdezem.
Sz

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 19:12 
Szia Pulipinty!
Szépek a madarak! :mrgreen: A zöldek türkiz hordozók?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 18:57 
Sziasztok!

A hétvégén én is beszereztem egy két szépséget! :) Mindjárt be is mutatom őket, csak előtte még elmondanám Ricsinek, hogy lehet, hogy csuklott vasárnap, mert mindig emlegettük mikor katalinokat láttunk!!! :)
Ezt a gyönyörű sárga párt nem láttuk (remélem nem komoly a baja???)
De láttunk egy zöld-szürke párt 10.000
Egy helyen egy türkiz (?) párt 16.000
Egy harmadik helyen pedig egy cremino-kobalt párt és alatta a 2 türkiz utódjait, ők is 16.000 /pár
A 4. helyen Madarasnál pedig 1 szürkét azaz mályvát.
Az 5. helyen egy olajzöld fiatal kis hím volt. És ennyi. Igaz, hogy kicsit későn értünk ki, némi navigációs probléma után fél8 felé értünk ki.

Az enyémek: szombaton vettem 2 januári kobalt madárkát, egyikük hím, a másik pedig valószínűleg az. Utána vasárnap pedig Monoron vettem át 2 februári zöld lányt.

Tehát kékek farktollai:
Kép

Kép
Vakuval ilyen kobalt-szerűek:
Kép

A zöldek meg éppen eszegettek, róluk egyelőre csak ilyen kép van:
Kép

A kékek Szegedről, a zöldek Gyuláról származnak. Mind a négyen fogdoshatóak, nem csípnek, nyilván nem olyan szelidek, mint egy kézzel nevelt madár, de nagyon kedvesek. Amikor kiengedtük repkedni őket, utána szépen össze lehetett őket fogdosni. :) Olyan ijesztően zuhantak néha le, hogy nem is tudom, féltünk, hogy megsérülnek. Biztos vagyok benne, hogy kárt tudnak tenni magukban, de csak önmaguk tapasztalata árán lesznek egyre jobb repülők, ugye?
Amikor összeengedtük őket elég mérgesek voltak egymásra, vagyis a kékek a zöldekre, de úgy tűnik, hogy már alakul a béke, nem kellett szétvenni őket. Persze szigorúan szín szerint ülnek az ágon! :)
Amikor adtunk nekik egy kis lágy eleséget ott majdnem megint vita lett, de végül békésen falatoztak.
Sz

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 18:36 
Egyedül annyit vettem észre hogy nagy ritkán eltüsszenti magát!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 18:28 
Mokos Richárd írta:
Én megfázásra gyanakszom mert kint voltak a szélben.De a másik meg nem csinálja.Szerintetek?

Előfordulhat, hogy az egyik megfázik a másik meg nem.

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 18:08 
Köszönöm mindkettőtöknek.Viszont adódott egy kis probléma az egyikkel.Tegnap nem vettem észre rajta(pedig nagyon átnéztem mikor megvettem) csak ma hogy az egyik lutino gyorsan veszi a levegőt még a többi tök nyugodtan.Szerintetek ez mitől lehet.De nem látszik rajta semmi hogy beteg lenne eszik, iszik,ugyanolyan mint a többiek.Nem szörcsög.Én megfázásra gyanakszom mert kint voltak a szélben.De a másik meg nem csinálja.Szerintetek?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 15:43 
Itt is szépek a katalinok Ricsi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neked is gratulálok Attila! :mrgreen:
Sajnos a tenyészpárom második próbálkozása nem sikerült olyan jól, mint az első. Az öt tojásból csak egy fióka kelt ki, pedig a tojások kötöttek voltak. Valószínűleg az volt a baj, hogy túl korán tojt le újra. Gondolom nem használt a tojásoknak, hogy a korábbi fiókákat csak másfél hete tudtam leválasztani, így addig még visszajártak aludni az odúba. A mostani fióka egyébként ma egy hetes és szépen fejlődik.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 22:26 
Hali!
Gyönyörűek Ricsi grat!!!!!!Pláne ennyiért!
Én is még lutinót bevállalnék :mrgreen:

Már a 2. tojinál tart a költő párom, ugyhogy mind 3 párom kotlik :drunken:
A másik 2 párnál 5-5 kötött toji van kiváncsi leszek milyen szineket hoznak!!Eggyiknél már kelnek a napokban akik az első tojit kilukasztoták :evil:

Dino nállad mi a helyzet?

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 18:59 
Köszönöm!Hát a szemérem csontok azt mutatják hogy pár a lutino a cremino tojó.De mondtátok hogy ez se 100%.Hát majd lesz valami.Az biztos hogy még szeretnék venni katikat mert a a 4db zöldem közül 3 tojó 1 hím lett.Így a tojók többségben vannak.Sajna ez az évem biztos rámegy a párok kialakításra de remélem jövőre már tuti párokkal indulhatok neki az évnek.4-5 páros állományt szeretnék katikbók .Még olajzöldet,mályvát meg kobaltot szeretnék.Vagy az egyik tojómat kicserélném olajzöldre.De ezek csak tervek.Kitudja mit hoz a jövő.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 18:33 
Mokos Richárd írta:
Szia Kanike!Közben megtetszettek de a türkizzel még most se békéltem meg de szerintem nem is fogok.Ma is láttam de nem jönnek be.Igazából nem ezeket a színeket terveztem de ez van.Kobaltot meg mályvát szerettem volna még.Lutinó az tervezve volt de a cremino az nem csak közben megláttam madaras 86-nál és lesz ami lesz alapon megvettem.A lutínókra aztmondták költőpár de messziről jött ember azt mond amit akar tartja a közmondás.Viszont nagyon jó árban jutottam hozzájuk.13000ft-ért vettem a pár lutinót. Valószínű egybe engedem az egész brigádot és majd lesz valami.Egyedül ami összeállt zöld pár azt rakom majd külön csak.
Értem a szitut, az a legjobb ha össze engeded őket, figyelheted hogy ki kivel mit csinál. :)
13000 már eleve baráti ár lutinókért, nemhogy költő párért. :shock: Ez egy kicsit sántít,de remélem igazat mondott az ember.
Nagyon sok sikert kívánok velük. :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 18:06 
Szia Kanike!Közben megtetszettek de a türkizzel még most se békéltem meg de szerintem nem is fogok.Ma is láttam de nem jönnek be.Igazából nem ezeket a színeket terveztem de ez van.Kobaltot meg mályvát szerettem volna még.Lutinó az tervezve volt de a cremino az nem csak közben megláttam madaras 86-nál és lesz ami lesz alapon megvettem.A lutínókra aztmondták költőpár de messziről jött ember azt mond amit akar tartja a közmondás.Viszont nagyon jó árban jutottam hozzájuk.13000ft-ért vettem a pár lutinót. Valószínű egybe engedem az egész brigádot és majd lesz valami.Egyedül ami összeállt zöld pár azt rakom majd külön csak.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:53 
Mokos Richárd írta:
Monori szerzeményeim:
Ricsi szépek nagyon. :) Úgy tudtam hogy csak a zöldek tetszenek neked,erre tessék. :shock: :D
Nemüket tudod? Vagy majd kiderül?

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 16:55 
Monori szerzeményeim:
Kép

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 21:47 
Bajó Ottó írta:
Sziasztok nekem vannak eladó katalinjaim kb20 fióka.
T:06203979212

Hello
milyen színbe vannak?

Üdv.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 20:31 
Sziasztok nekem vannak eladó katalinjaim kb20 fióka.
T:06203979212

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 109  Következő