Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 17:51 
molnarl.g írta:
Sziasztok!
Képzeljétek...voltam egy régi ismerősömnél, és vannak neki kacagó gerléi...egészen beléjük zúgtam! Tündériek voltak.
Bírtam ahogyan turbékoltak...kiskoromban a szomszéd fenyőfáján is voltak, sokszor az ő hangjukra ébredtem...
Tudom hogy nem ide való téma ez, de azért lesz Jákóm is.
Az ismerősöm ad nekem egyet, de adna kettőt is csak testvérek, és nem szeretném ha korcsokat keltenének...
Most még fehér a színük, kb. két hét múlva lehet elhozni őket.
Lehet őket úgy tartani mint a papagájokat?
Lakásban, néha kiengedni?
Mennyire lehet megszelidíteni őket?
Össze lehet őket szoktatni papagájjal? (Totyi, Picúr, és majd a Jákó).

Én nem tenném , van már két madarad + jön a Jákó. Ők hárman pont elég törödést igényelnek.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 17:41 
Sziasztok!
Képzeljétek...voltam egy régi ismerősömnél, és vannak neki kacagó gerléi...egészen beléjük zúgtam! Tündériek voltak.
Bírtam ahogyan turbékoltak...kiskoromban a szomszéd fenyőfáján is voltak, sokszor az ő hangjukra ébredtem...
Tudom hogy nem ide való téma ez, de azért lesz Jákóm is.
Az ismerősöm ad nekem egyet, de adna kettőt is csak testvérek, és nem szeretném ha korcsokat keltenének...
Most még fehér a színük, kb. két hét múlva lehet elhozni őket.
Lehet őket úgy tartani mint a papagájokat?
Lakásban, néha kiengedni?
Mennyire lehet megszelidíteni őket?
Össze lehet őket szoktatni papagájjal? (Totyi, Picúr, és majd a Jákó).

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 13:04 
jákóbaby írta:
Képzeljétek! Megtörtént tegnap Albert első repülése!! :D Vagyis inkább ereszkedésnek nevezném.. :mrgreen:
Cuki volt. Kitettük az ülőbotjára és onnan lerepült a földre. Ezt 3szor-4szer eljátszottuk és minden "repülés" után nagyon megdicsértük. Láthatóan elégedett is volt magával.. :lol:
Édes volt!!!! Egyelőre az egyikünkről a másikunkra nem repül, inkább elücsörög rajtunk. :D

Jó ez igy ;)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 9:44 
jákóbaby írta:
Képzeljétek! Megtörtént tegnap Albert első repülése!! :D Vagyis inkább ereszkedésnek nevezném.. :mrgreen:

Később olyan lesz mint a kamikaze pilóták. Elindul és valahol becsapódik. Én álandóan a frászt kapom amikor repülni tanulnak :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 7:48 
Cuki volt. Kitettük az ülőbotjára és onnan lerepült a földre. Ezt 3szor-4szer eljátszottuk és minden "repülés" után nagyon megdicsértük. Láthatóan elégedett is volt magával.. :lol:
Édes volt!!!! Egyelőre az egyikünkről a másikunkra nem repül, inkább elücsörög rajtunk. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 23:12 
Betty írta:
Képzeljétek ma mi történt nálunk :?

Kincső olyan rafkós, hogy párszor észrevettem, hogy belülről kinyitja a biztonsági záras kalitka, etetőrácsos ajtaját, de ki nem jött. Tegnap vettem nekik fajátékot és mindkettőjüknek beraktam egyet-egyet. Gyuri ismerte mert korábban már volt neki ilyen, de kincső az új dolgoktól parázik, így tőle elvettem. Az összes etetőajtó mellé van akasztva egy másfajta fajáték, hogy ne tudja kinyitni a zárat, de az egyik ajtótól elvettem, mondom már régen nem babrálta, úgysem jön ki.
4-kor hazajöttem, kicsit beszélgettem velük és mondtam nekik, nemsokára jövök. 6-kor hazaértem és mikor benyitottam hozzájuk, Kincső kint ül a kalitka tetején és elégedetten figyelt, hogy mit reagálok arra, hogy ő kint van.
Mondanom sem kell, hogy majdnem infarktust kaptam. Még az a szerencse, hogy a szobaajtót mindig bezárom így nem tudott kijönni a nappaliba. Most gondoljátok el, ha ez kint történik :?
Ezt csak tapasztalatból mondom most el nektek, hogy aki kiviszi a jákóját esetleg a teraszra, mindenképpen tegyen az ajtókra plusz lakatot, mert ezek nagyon okosak és meglóghatnak pillanatok alatt.

Hát igen! Többszörösen kell mindent biztosítani, mert nálam így ment el Kikó a jákó papagájom. Kiraktam a teraszra, de közben be kellett jönnöm, és mire ismét kimentem már nem volt a kalitban. Azóta sem találtam őt meg.
Nagyon vigyázzatok rájuk!!!!!

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 22:49 
Lehet a nappali kicsit át lett volna rendezve ;) nagyon nem szeretnek ők sem raboskodni, természetes ha ki lehet vmit nyitni akkor megpróbálják.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 19:33 
Képzeljétek ma mi történt nálunk :?

Kincső olyan rafkós, hogy párszor észrevettem, hogy belülről kinyitja a biztonsági záras kalitka, etetőrácsos ajtaját, de ki nem jött. Tegnap vettem nekik fajátékot és mindkettőjüknek beraktam egyet-egyet. Gyuri ismerte mert korábban már volt neki ilyen, de kincső az új dolgoktól parázik, így tőle elvettem. Az összes etetőajtó mellé van akasztva egy másfajta fajáték, hogy ne tudja kinyitni a zárat, de az egyik ajtótól elvettem, mondom már régen nem babrálta, úgysem jön ki.
4-kor hazajöttem, kicsit beszélgettem velük és mondtam nekik, nemsokára jövök. 6-kor hazaértem és mikor benyitottam hozzájuk, Kincső kint ül a kalitka tetején és elégedetten figyelt, hogy mit reagálok arra, hogy ő kint van.
Mondanom sem kell, hogy majdnem infarktust kaptam. Még az a szerencse, hogy a szobaajtót mindig bezárom így nem tudott kijönni a nappaliba. Most gondoljátok el, ha ez kint történik :?
Ezt csak tapasztalatból mondom most el nektek, hogy aki kiviszi a jákóját esetleg a teraszra, mindenképpen tegyen az ajtókra plusz lakatot, mert ezek nagyon okosak és meglóghatnak pillanatok alatt.

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 7:46 
molnarl.g írta:
Vajon melyik baba lesz az enyém....?
Mikor?
Mit szóltok hozzájuk?
Egyik baba már valószínű az enyém lesz hamarosan!!!!
Már nagyon várom a pillanatot mikor itt lesz velem.
Kép

Nagyon cukik!!!! Bettynek igaza van, tudni fogod melyik a Te madarad!!!! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 11:19 
Laci, mind a két bébi tündéri. Majd a szíved megmondja az adott pillanatban, hogy melyik a Te madarad! :)

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 22:22 
molnarl.g írta:
Mikor?
Mit szóltok hozzájuk?
Kép

Valamelyik :) Remélem hamarosan újra örülhetsz egy kis jákó kényeztetésének!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 16, 21:16 
Mikor?
Mit szóltok hozzájuk?
Kép

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 15, 19:56 
Ahogy látom a kis Albert nagyon okos. Általában egy éves korukra kezdenek bármit is utánozni, így Albertka igazi kis Eistein :D

Engem folyamatosan etet mindkettőjük :)

Hozzászólás 2011 ápr. 15, 16:07 
jákóbaby írta:
Tegnap Albert a földön mászkált és tündéri volt. Bohóckodott folyamatosan, aztán kiterjesztett szárnyakkal egy kicsit verdesve (így sgítette magát a "futásban") spurizott hozzám, leeresztette szárnyait és nagy udvarlásba kezdett ami közben visszaöklendezett egy kis kaját amivel engem etetett. Láthatóan roppant boldog volt és jól érezte magát. :D Aztán többször elkezdett csapkodni a szárnyával, de még mindig nem emelkedett el, úgyhogy repülés továbbra sem volt, viszont a nyöszörgés meg mindenféle hangok közben kétszer is lelkesen válaszolt, hogy hello. :mrgreen: Úgyhogy most már nem kételkedem. Ez a kis krampusz tényleg megtanulta!!!! :lol:
Édes kis Albertem!!!! :40: :74: :88:

Igazán fantasztikus!! Kakapo engem csak egyszer etetett az első hosszabb távollét után amikor nagyon örült, hogy újra lát.

Földröl nehezen repül fel Kakapo is pedig kiválóan repül, álljatok egy mással szemben kis távolságra pl a párod kezén Albert és Te hivjad a kinyujtott karodra alul a földön legyen puha takaró ! Ez nagy segítség lenne neki , kis távolságot kell megtennie , lefele tudna indulni stb. Kakapot igy tanitottuk .

Hozzászólás 2011 ápr. 15, 13:07 
Betty írta:
Sziasztok!

Nálunk minden rendben van. Mindkét madaram tanítom az új szavak használatára és ennek eredményeként múltkor kértem Kincsőt, hogy köszönjön már a telefonba a páromnak...mire ő csak annyit mondott, hogy hello-bello és a végére lökte még, hogy kutya :) Ha hangoskodnak, párszor mondtam nekik, hogy dugó van fiúk :) Ezt nem akartam, hogy megtanulják, viszont ma Gyurcsi délután kb. 30x elmondta, hogy dugó-dugó :D

Jaj de édesek!!!!

Tegnap Albert a földön mászkált és tündéri volt. Bohóckodott folyamatosan, aztán kiterjesztett szárnyakkal egy kicsit verdesve (így sgítette magát a "futásban") spurizott hozzám, leeresztette szárnyait és nagy udvarlásba kezdett ami közben visszaöklendezett egy kis kaját amivel engem etetett. Láthatóan roppant boldog volt és jól érezte magát. :D Aztán többször elkezdett csapkodni a szárnyával, de még mindig nem emelkedett el, úgyhogy repülés továbbra sem volt, viszont a nyöszörgés meg mindenféle hangok közben kétszer is lelkesen válaszolt, hogy hello. :mrgreen: Úgyhogy most már nem kételkedem. Ez a kis krampusz tényleg megtanulta!!!! :lol:
Édes kis Albertem!!!! :40: :74: :88:

Hozzászólás 2011 ápr. 14, 20:50 
Betty írta:
Mindkét madaram tanítom az új szavak használatára és ennek eredményeként múltkor kértem Kincsőt, hogy köszönjön már a telefonba a páromnak...mire ő csak annyit mondott, hogy hello-bello és a végére lökte még, hogy kutya :) Ha hangoskodnak, párszor mondtam nekik, hogy dugó van fiúk :) Ezt nem akartam, hogy megtanulják, viszont ma Gyurcsi délután kb. 30x elmondta, hogy dugó-dugó :D

.

:lol: :lol: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 14, 18:08 
Sziasztok!

Minden nap elolvasom mit írtok a kis jákópajtásokról, de írni kevesebb időm van mostanában. Nagyon aranyosak az új jövevények, a kis Albert és Merlinke is. Vigyázzatok rájuk nagyon :)
Jakobaby a lágyabb ételt Albert nagyon sokáig úgy fogja enni mintha a tápszert enné. Nálam a 3 éves Kincső még mindig csinálja :)

Nálunk minden rendben van. Mindkét madaram tanítom az új szavak használatára és ennek eredményeként múltkor kértem Kincsőt, hogy köszönjön már a telefonba a páromnak...mire ő csak annyit mondott, hogy hello-bello és a végére lökte még, hogy kutya :) Ha hangoskodnak, párszor mondtam nekik, hogy dugó van fiúk :) Ezt nem akartam, hogy megtanulják, viszont ma Gyurcsi délután kb. 30x elmondta, hogy dugó-dugó :D

Kati nagyon szépek együtt a zöldek és a szürke kislány :) Annyira jó nézni így együtt őket.

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 16:07 
mizo írta:
Hát ezt most hová tegyem, a nemesekhez vagy a jákókhoz???????? :mrgreen:

Kép

Mindkettőhöz! :D Gyönyörüek együtt!

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 7:45 
mizo írta:

Kép

Édesek ahogy együtt játszanak!!!! Mint a gyerekek.. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 5:57 

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 148  Következő