Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 13, 19:49 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Már rég írtam Albertről.. Mostanában nem történt semmi különös, nagyon megtetszett neki a puszi szó és most más nem hajlandó mondani, csak ezt. :? Tudom, hogy nem felejtette el a többit, de azért jó lenne hallani a teljes repertoárt.. :D
Amúgy ugyanolyan tündéri, mindenkivel jóban levő madár. Nagyon szeret vállon ücsörögni, de akkor mindig piszkál és a szemüvegemet akarja mindenáron rágcsálni, meg a füleimet piszkálni és a csibész ha rászólok akkor fél percig abbahagyja, majd kezdi elölről.. Amúgy azt lehet csinálni vele amit akarok. Gyömöszgélni szoktam, mg a kezemben a hátára fektetetem és a hasát vakargászom. Mindent hagy, nem egy szívbajos madár.. Engem gyakran megetet, ami jól esik, mert ezek szerint nagyon szeret. :lol:
Hát ez van nálunk manapság. És Nálatok?

:) Igazi Jákó baba!

Kakapo tanulja a 'Pumukli'-t eddig a Pumuk sikerült belőle aztán csak nem lett hosszabb, amugy is imad roviditeni..
ma sikerult! megy a Pumukli ;)

Hozzászólás 2011 máj. 10, 8:02 
Sziasztok!

Már rég írtam Albertről.. Mostanában nem történt semmi különös, nagyon megtetszett neki a puszi szó és most más nem hajlandó mondani, csak ezt. :? Tudom, hogy nem felejtette el a többit, de azért jó lenne hallani a teljes repertoárt.. :D
Amúgy ugyanolyan tündéri, mindenkivel jóban levő madár. Nagyon szeret vállon ücsörögni, de akkor mindig piszkál és a szemüvegemet akarja mindenáron rágcsálni, meg a füleimet piszkálni és a csibész ha rászólok akkor fél percig abbahagyja, majd kezdi elölről.. Amúgy azt lehet csinálni vele amit akarok. Gyömöszgélni szoktam, mg a kezemben a hátára fektetetem és a hasát vakargászom. Mindent hagy, nem egy szívbajos madár.. Engem gyakran megetet, ami jól esik, mert ezek szerint nagyon szeret. :lol:
Hát ez van nálunk manapság. És Nálatok?

Hozzászólás 2011 máj. 9, 8:06 
africz írta:
Kakapo ma duplán meg lepett, közölte 'Kakapo nem csirke' (mindig csirkének hivjuk :lol: ) aztán nem hittem a fülemnek , azt mondta 'Ribanc' ... :lol: :lol: :lol: ezt maximum a TV-ből halhatta

Nagy arc!!! :77: :22: :61:

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 máj. 8, 22:21 
Ilyen nincs!!! :55: :55: :61: :61: :55: :55:

Hozzászólás 2011 máj. 8, 21:07 
Kakapo ma duplán meg lepett, közölte 'Kakapo nem csirke' (mindig csirkének hivjuk :lol: ) aztán nem hittem a fülemnek , azt mondta 'Ribanc' ... :lol: :lol: :lol: ezt maximum a TV-ből halhatta

Hozzászólás 2011 máj. 4, 8:09 
Igen, igazatok van. Albert egyszerűen nem tud ellenállni az ékszereknek.. :(
De amúgy nagyon édes. Most az a hobbija, hogy a fejem tetejére ül és nem a vállamra.. :D
Ma reggel valami olyasmit karattyolt, hogy szia apa. :mrgreen: Meg persze mindeféle halandzsát..

Hozzászólás 2011 máj. 3, 22:24 
Merlin igazi apró tündér! Én még nem is láttam ilyen világos körmöket.

Hozzászólás 2011 máj. 3, 17:32 
Bizony, bizony. :lol: Van, aminek egyszeruen nem tudnak ellenallni, barmennyire is tudjak, hogy nem szabad. A kivancsisAGUK ES HUNCUTSAGUK NAGYOBB AZ eszuknel. Megis csak vadallatok, osztonlenyek, barmilyen okosak is.
Merlin es Albert is kulonosen okos, ilyent meg csak egyszer hallottam, hogy ennyire fiatal madar mar beszel is. En meg a gyurut sem merem itthon hordani, mert egyszer megcsipte, es ugy huzta, hogy azt hittem letepi az ujjamat. Minden vendegemtol meg kell kernem, hogy vegye le a lancat,ha szeretne, hogy kiengedjem Csipuskat. Csinaltattam en mar egy pillanat alatt elcsipett lancot meg a szomszedomnak.
Es ez akkor meg csak a lanc, de a fulbevalo, az tenyleg meg veszelyes is, mint a gyuru. :!:

Hozzászólás 2011 máj. 3, 16:31 
Fülbevalót én kivenném a helyedben, Kakapo egy darabig szót fogad, hogy nem szabad , de volt nem egyszer , hogy apró rohamosztagosként rá rontott a telefonra pl. és megpróbálta megszerezni. Ha nagyobb lesz Merlin könnyen előfordulhat , hogy kitépi a füledből.

Hozzászólás 2011 máj. 3, 8:05 
Merlin is nagyon cuki és okos!!!! :D

Albert tegnap annyira örült nekem, hogy csak etetett és etetett engem. :D Egyre többet karattyol a kis drágám, de sokszor nem értelmes, csak halandzsázik.. Szerintem most azzal kezd próbálkozni, hogy mit csinálsz, mert amikor rosszalkodik, akkor mindig ezt mondjuk neki, hogy mit csinálsz, nem szabad. :D
Este is felült a vállamra és felfedezte, hogy a hajammal szórakozni milyen jó, meg hogy egyáltalán van hajam, mert idáig nem is foglalkozott vele. :mrgreen: Erre a kis tollpamacskám elkezdett kurkászni, meg ott szöszözött a hajammal, meg persze tegnap benn volt egy hajgumi és azt piszkálta úgy, hogy a lábával megfogta a hajam egy részét, a csőrével meg a gumit babrálta.
Ma reggel nem volt benn gumi, de folytatta a kurkászós hadműveletet és odáig fajult a dolog, hogy felült a fejem tetejére, de mivel kapaszkodott rendesen, hogy ne csússzon le ezért elég fájdalmas volt, úgyhogy szóltam az uramnak, hogy bányássza le a csurit a fejemről. Erre visszaült a vállamra és kezdte a fülpiszkálást meg a fülbevaló piszkálást amit tegnap is megmondtam, hogy nem szabad és ha ezt csinálja visszateszem a kalitkába, de mint tegnap, ma sem értett a szóból, úgyhogy a negyedik alkalom után visszaraktam..
Egyébként meg reggel mikor reggeliztünk elkezdett puszikat adni és mondta is utána, hogy puszi ahogy én szoktam, de nem volt még valami tiszta a kiejtése.. :oops: De nagyon cuki volt ahogy engem utánozott, hogy cupp cupp cupp..pusssszziii :lol:
És még valamit megfigyeltem. Azt hiszem felfogta a kutyanyüszögés lényegét, mert mostanság akkor alkalmazza serényen ha ott vagyok a közelben és ő szeretne valamit.. Hát okos kis dög azt meg kell hagyni.. :wink: Nagy bohóc a kis drágám!!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 máj. 3, 7:54 
africz írta:
Kakapo éppen esti mesét mond nekem a monitor tetején, mondd minden félét ami persze nekem nagyon tetszik. Megsimogatom a lábát, megszólal: Kedves vagyok ? :)

Hát Kakapo továbbra is nagyon jófej és édes!!!! :wink:

Hozzászólás 2011 máj. 3, 0:14 
Kakapo éppen esti mesét mond nekem a monitor tetején, mondd minden félét ami persze nekem nagyon tetszik. Megsimogatom a lábát, megszólal: Kedves vagyok ? :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 2, 13:54 
Kati tündéri a kis Merlin. :) Látom neki is van fehér körme :)

Hozzászólás 2011 máj. 1, 22:31 
Jaj, de edes!!! :lol: :lol:

Hozzászólás 2011 máj. 1, 22:10 
Betty írta:
Merlin és Albert bébi is nagyon okosak. Csak így tovább, biztos nagy dumásak lesznek mindketten :)

A kiskirálylány vacsorál:

Kép

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 16:06 
Merlin és Albert bébi is nagyon okosak. Csak így tovább, biztos nagy dumásak lesznek mindketten :)

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 15:45 
mizo írta:
Tegnap este pakolgattam Merlin mellett, aki a kiülőn ült. Egyszer csak rám néz és azt mondja:"Na mi van?" Olyan röhögés kapott el minket! Én szoktam nekik mondani, hogy "Na mi van?" mikor kinn vannak és repdesnek hozzám. Most már várom a folytatást, mert amelyik rendetlenkedik, annak szoktam mondani, hogy "Bolond vagy? " A nemeseim is beszélnek, de csak ha olyanjuk van és ők jóval később kezdték el, nem ilyen fiatalon. Merlin most 4 hónapos múlt.

:lol: :lol: akkor hamarosan lesz folytatas meg van a másik zseni is a csapatban.

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 10:07 
Tegnap este pakolgattam Merlin mellett, aki a kiülőn ült. Egyszer csak rám néz és azt mondja:"Na mi van?" Olyan röhögés kapott el minket! Én szoktam nekik mondani, hogy "Na mi van?" mikor kinn vannak és repdesnek hozzám. Most már várom a folytatást, mert amelyik rendetlenkedik, annak szoktam mondani, hogy "Bolond vagy? " A nemeseim is beszélnek, de csak ha olyanjuk van és ők jóval később kezdték el, nem ilyen fiatalon. Merlin most 4 hónapos múlt.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 1:09 
jákóbaby írta:
Tegnap Albertnak mondtam, hogy mindjárt kijöhetsz jó? Erre megszólalt: jó. :lol:
Édes! Nem tudom tudatosan válszolta-e, de már másodszor fordul elő, hogy jó helyen használja. :mrgreen:

Albert igazi zseni! Sokszor mond Kakapo teljesen értelmes dolgokat aztán soha többet nem , majd meglátod ismétli -e rendszeresen.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 11:08 
evanagyi írta:
Kepzeld el, hogyha nehany het alatt ennyire megszeretted Albertet, akkor az evek hosszu soran keresztul milyen eros szeretet, kotodes alakul ki koztetek.
Ezert is vagyok annyira egyutterzo szegeny Lacival, hogy elrepult a kis madara, milyen nagyon nagy banat lehet.
En mar tobbszor leirtam, hogy egy ilyen kis jakobaba annyira cuki, es ugy viselkedik es kotodik, mint egy gyerek. Mivel nekem Csipuka eletem elso haziallata, el voltam hulve, hogy penzert joforman egy gyereket lehet venni. :lol:
Es ezt tovabbra is igy tartom, hogy lett meg egy gyerekem, tele van vele a lakas, tole fugg az eletem, rohanok haza hozza, es nagyon meggondolom, ha megyek valahova, hogy szegenyket egyedul kell hagynom.
Vitatkoznak velem a kutyasok, akik nem ismerik Csipuskat, hogy egy madar soha nem lehet olyan okos, mint egy kutya, de mar rajukhagyom, mert aki nem eli at ezt a szeretetet, kotodest, soha nem fogja tudni, hagy milyen dolog egy ilyen kis madarkaval egyuttelni.

Igen én is ezen gondolkoztam, hogy ha én nekem ilyen hamar a szívemhez nőtt, akkor Ti mit érezhettek..
Tényleg olyan mint egy gyerek!!!! :D
A kutyákkal kapcsolatban meg az a véleményem, hogy nekünk is van 3 kis yorkink, akiket ugyanúgy szeretek mint Albertet és nagyon bújósak meg értenek sokmindent és reagálnak is rá, de olyan értelmes kommunikációt amit majd Albert fog tudni, olyanra ők sohasem lesznek képesek. Persze ettől még őket is ugyanúgy szeretem.
Akinek meg nincs ilyen madara az meg tényleg nem tudja elképzelni. Én már nem is erőlködök, hogy megértessem velük.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Következő