neco írta:
A végére hagytam négy madarat, aminek a meghatározásával nem jutottam dűlőre
sziasztok,
befutottak a birding-ről is a hozzászólások, íme:
"Szia! Az egyik egy kőforgató (Arenaria interpres), a másik szerintem egy tangarafaj: Hepatic Tanager (Piranga flava). Üdv, Dr. Hadarics Tibor"
Kőforgató (
Arenaria interpres):
"Szia Tibor és Péter, Szerintem nem lehet Hepatic, mivel az nem él a Yucatanon annál az egyszerű oknál fogva, hogy hegyi faj, azonkívül nem is narancsos-sárgás színü illetve sötét a csőre.
Scarletnek szintén más a színe, ezért szerintem ez egy tojó Summer Tanager (Piranga rubra). Üdv: Simay Attila"
Summer Tanager (
Piranga rubra):
"Kedves Péter! Az általad belinkelt képek egyikén egy kőforgató látható. A sárga madár az ágon már érdekesebb feladvány, szerintem egy Tanager mégbdig a Piranga genusból. Most nincsenek közelemben megfelelő könyvek, de emlékeim szerint mind a Summer mind a Scarlet Tanager előfordul, mint telelő a Yucatanon. E két faj közül valamelyik nyugalmi ruhása/tojója. Szerintem, legalábbis ősszel/télen a Summer a gyakoribb. A hát nem látszódik és s csőr színét sem tudtam biztosan megállapítani.
Egyébként visszanézve kicsit a fórumot, az egyik előző képen szerinte biztos nem az énekes gezerigó látható, hanem a hozzá hasonló Tropical Mockingbird - Mimus gilvus. A szárnybélyegek és elterjedés alapján is. Üdv, Simay Gábor"
Tropical Mockingbird (
Mimus gilvus):