Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 11, 11:42 
rigóbaba írta:
Nektek mi a véleményetek a madárhámról??

Nehéz megfelelőt találni. De utána meg probléma, hogy ha viszont megszokja és megszereti a madár, akkor télen nem tudod használni (ő meg nem érti miért vonják meg tőle). Nyárra meg lehet elfelejti és lehet újból hozzászoktatni (bár ismerve őket ha már ismerte és szerette, akkor gyorsabban visszaszokik rá). De a téli kihagyás tényleg zavaró lesz...

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 máj. 11, 11:05 
Most lehet megköveztek a kérdésért, de tényleg csak kíváncsiságból kérdezem. Nektek mi a véleményetek a madárhámról??

Hozzászólás 2011 máj. 10, 20:58 
Igen, a fiókák már kirepültek! :)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 10, 20:10 
papagajos írta:
Köszi a választ dino!

Az az igazság, h nem én állítottam őket párba, hanem egymást választották! :) Beraktam egy jó nagy külső röpdébe 10 hímet és 10 tojót és párba álltak... Minden féle szín van köztük, de legtöbb a lutínó. Külön az albinókról nem tudok képet készíteni, de majd az összesről csinálok egy csoportképet! :)

A fiókákra gondoltam, vagy már kirepültek? A csoportkép is jöhet! :twisted:

Hozzászólás 2011 máj. 10, 18:13 
Köszi a választ dino!

Az az igazság, h nem én állítottam őket párba, hanem egymást választották! :) Beraktam egy jó nagy külső röpdébe 10 hímet és 10 tojót és párba álltak... Minden féle szín van köztük, de legtöbb a lutínó. Külön az albinókról nem tudok képet készíteni, de majd az összesről csinálok egy csoportképet! :)

Hozzászólás 2011 máj. 10, 17:10 
papagajos írta:
Sziasztok!

Albino hím+lutino tojó nimfámnak mind a 4 fiókája albino lett. Van vmi örökődési "szabály" arra, h a kicsik milyen neműek lettek? Vagy lehetnek tojók és hímek is?

Köszi a segítséget!

Ezek szerint a tojó is fehérarcú örökítő. Az utódok lehetnek hímek és tojók is, mivel minkét szülő lutinó. Gratulálok az "albino" fiókákhoz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Személy szerint a kedvenceim. Bár nem szerencsés két lutinót párba állítani, de ha nem lesznek kopasz tarkójúak és lesz közülük eladó hímed, csak szóljál! :wink: Képeket rakhatnál fel róluk. :D

Hozzászólás 2011 máj. 10, 16:00 
Sziasztok!

Albino hím+lutino tojó nimfámnak mind a 4 fiókája albino lett. Van vmi örökődési "szabály" arra, h a kicsik milyen neműek lettek? Vagy lehetnek tojók és hímek is?

Köszi a segítséget!

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 máj. 9, 23:03 
Nagy Tamás írta:
Helló!

Tompe73!

Gratula az új madárhoz! És sok sikert hozzájuk!

Rigóbaba!

Warhawk jól mondja, ha úgy érzi(k), akkor fürdeni fog(nak). Egyáltalán nem fürdős faj, egyik sem, persze vannak kivételek, mint mindig!

Köszi Tamás!

Remélem nyújtanak nekem is majd sikerélményt ez a két pár,de valszeg csak jövőre..

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 9, 16:48 
Helló!

Tompe73!

Gratula az új madárhoz! És sok sikert hozzájuk!

Rigóbaba!

Warhawk jól mondja, ha úgy érzi(k), akkor fürdeni fog(nak). Egyáltalán nem fürdős faj, egyik sem, persze vannak kivételek, mint mindig!

Hozzászólás 2011 máj. 9, 14:48 
Itt jelen esetben szobamadárról van szó, a kintiekkel nem nagyon van kapcsolatban, így nem tudja ellesni, pedig a kintiek szeretnek fürdeni, főleg, ha spriccelem őket. Mindenesetre kitartóan próbálkozom nála, mert elég korpásnak látom a tollát.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 9, 12:17 
rigóbaba írta:
Az a kérdésem lenne, hogy a madaramat hogyan szoktathatnám rá a fürdésre?

Ha szükségét érzi bele fog menni. Ha van olyan madarad amelyik jól fürdik akkor azt talán utánozni fogja. Amúgy a nimfáknál (és a hullámosoknál) nem akkora tragédia ha szinte egyáltalán nem fürdik, mert ahonnan ők származnak az meglehetősen sivár környék, így ők ehhez alkalmazkodtak.

Hozzászólás 2011 máj. 9, 8:18 
Grat mindenkinek a sok sok szép csurihoz! :)

Az a kérdésem lenne, hogy a madaramat hogyan szoktathatnám rá a fürdésre? Valamiért nem szeret, pedig már próbálkoztam kalitkára szerelhető fürdetővel, kis tálkával, spricceléssel, de egyiket sem szereti. Oda vittem a csaphoz, attól meg félt. Az tetszik neki ha vizes a kezem, de akkor is csak nyalogatja. Pedig már nagyon ráférne a fürdés, poros nagyon, meg amikor tollászkodik, olyan mintha egy csomó korpa szórodna ki belőle. 5 hónapos, gondolom még azért könnyen szoktatható.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 máj. 9, 0:01 
Börzén vásároltam egy nimfa tojót!

Tavaly Tamástól vásárolt hím mellé.. :D

Kép

Már elmúlt 1 éves, de ilyet is akartam.

Hozzászólás 2011 máj. 2, 22:31 
rigóbaba írta:
Sziasztok! Nagyon szép képek, gratulálok mindenkinek a szép fiókákhoz!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nimfámat aki nagyon nagyon szelíd, meg elég sokat tölt kalitkán kívül, hogyan szoktathatnám le arról, hogy a fejemen landoljon? Valahogy nem szeretem, amikor sz@rik a fejemre :mrgreen: de hiába veszem le mindig rögtön és rakom a vállamra vagy ujjamra, mégis mindig ott landol. Meg a másik, hogy állandóan a körmömet rágja, és elég kellemetlen, amikor a körömágyamba erőteljesen belevájja a csőrét :D Ezeket leszámítva egy tündéri madár és imádom :) még fiatalka, 4 és fél hónapos, gondolom még könnyen leszoktatható ilyenekről, csak nem tudom egy madár miből ért.

Szia!
Én a nimfámat úgy szoktattam le hogy amikor láttam a fejemre akar szállni akkor a fejem fölé tettem a kezem így arra szállt le. Egy idő után megtanulta hogy a fejem helyett a vállamon,kezemen landoljon.

Hozzászólás 2011 máj. 2, 17:43 
vitya321 írta:
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a nimfám alatt van két fióka még nincsenek egy hetesek és a tojó megint elkezdett tojásokat tojni már van két db...
Ilyenkor mi a teendő ?
Üdv Viktor

Szia!
A fiókák még 2-3 hétig odúlakók lesznek. Ha szerencséjük van és a szülők nem bántják őket, akkor nem kell tenned semmit. Esélyes, hogy a tojásokból nem lesz semmi. Nálam az egyik párnál hasonlóan alakult csak ott egy fióka volt. A vége felé már megtépték őt és a tojások is széttörtek.

Hozzászólás 2011 máj. 2, 17:20 
vitya321 írta:
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a nimfám alatt van két fióka még nincsenek egy hetesek és a tojó megint elkezdett tojásokat tojni már van két db...

Ilyenkor mi a teendő ?

Üdv Viktor

Szerintem ha nem bántja miatta a fiókákat és ugyanúgy eteti őket, hagyd ott a tojásokat, legrosszabb esetben abból is lesz fióka :)

Hozzászólás 2011 máj. 2, 17:19 
Sziasztok! Nagyon szép képek, gratulálok mindenkinek a szép fiókákhoz!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nimfámat aki nagyon nagyon szelíd, meg elég sokat tölt kalitkán kívül, hogyan szoktathatnám le arról, hogy a fejemen landoljon? Valahogy nem szeretem, amikor sz@rik a fejemre :mrgreen: de hiába veszem le mindig rögtön és rakom a vállamra vagy ujjamra, mégis mindig ott landol. Meg a másik, hogy állandóan a körmömet rágja, és elég kellemetlen, amikor a körömágyamba erőteljesen belevájja a csőrét :D Ezeket leszámítva egy tündéri madár és imádom :) még fiatalka, 4 és fél hónapos, gondolom még könnyen leszoktatható ilyenekről, csak nem tudom egy madár miből ért.

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2011 máj. 2, 17:03 

Ilyenkor mi a teendő ?

Üdv Viktor

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 1, 17:37 
OKés dino, megbeszéltük!

Remélem nálam is fog albínó vagy fahéj albínó madár kelni....

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 máj. 1, 17:25 
Grat Dino!

Nálunk is kelnek már a Nimfák, csak az apuka elég harcias, így míg ő van az oduban, nem nagyon tudunk fényképezni :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 232  Következő