Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 máj. 14, 12:26 
3fióka kelt a pfn páromnál. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 máj. 14, 11:18 
kiralylany84 írta:
Szia Rigóbaba!

Köszönöm a tanácsokat. A röpdém mérete 2 m * 1 m* 75 cm. Szerinted ebben el van egymással 2 nimfa pár? És a nimfa mennyire van el a hullámos papikkal? Mert szeretnék azt is tartani.

Szerintem elfér benne két nimfa pár, nekem voltak már kisebb helyen is. Hulikkal jól ki jönnek, nekem sokáig együtt voltak tartva, amikor szaporodtak akkor vettem külön őket kis kalitokba. De ha elkészül a madárházam, akkor nekem is együtt lesznek, meg itt sok fórumozó együtt tartja őket. Nem lesz semmi baj belőle. :)

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 máj. 14, 9:29 
Szia Rigóbaba!

Köszönöm a tanácsokat. A röpdém mérete 2 m * 1 m* 75 cm. Szerinted ebben el van egymással 2 nimfa pár? És a nimfa mennyire van el a hullámos papikkal? Mert szeretnék azt is tartani.

Hozzászólás 2011 máj. 13, 9:56 
kiralylany84 írta:
Sziasztok!
Érdekes amit írtatok, igaz én nem látnám azt a madaraimon, hogy rosszul éreznék magukat.
Ti hogyan erősítenétek fel? Mivel még nem tartottam külső rőpdében madarakat leírnátok, hogy legfőképpen mire figyeljek mit hogyan tegyek? Egy rőpdében lehet két nimfa pár?

Ez attól függ, mekkora a röpdéd? Akár 5 pár is lehet, ha elég nagy méretű :) Én levenném az odujukat, és adnék nekik valami vitaminkészítményt, változatosan répát, almát, tojást, zöldségeket. Persze nem sokat, mert meghajtja őket. Tedd ki őket a röpdébe, mostmár jó idő van, és a nap és a friss levegő jót fog nekik tenni. Persze nem egyik napról a másikra fog változni. Csinálj nekik rágcsálni valókat, játékokat, de lehetőleg ne fém és ne műanyag legyen. Ha a kedvük jobb, meglátod, mintha kicserélnék őket :) Nem feltétlen érzik magukat rosszul, de pl. a tolluk állapotán sokat fog szerintem
ez javítani.
Kinti röpdénél figyelj a biztonságra, ne tudjanak kijönni, és bemenni se tudjon senki és semmi. Ne tudjanak semmibe elakadni, beakadni, huzatmentes legyen. Nekem olyan a röpdém, hogy egy része teljesen fedett, a másik nem, hogy napfény is érje őket, meg ha esik az eső, tudjanak fürdeni, mert azt szeretik nagyon.

Hozzászólás 2011 máj. 13, 6:55 
Sziasztok!
Érdekes amit írtatok, igaz én nem látnám azt a madaraimon, hogy rosszul éreznék magukat.
Ti hogyan erősítenétek fel? Mivel még nem tartottam külső rőpdében madarakat leírnátok, hogy legfőképpen mire figyeljek mit hogyan tegyek? Egy rőpdében lehet két nimfa pár?

Hozzászólás 2011 máj. 12, 14:27 
Én is felerősíteném őket elsőnek, és addig levenném az odut. Én hullámosokkal jártam úgy, amit Tamás mondott, hogy 2 hím viselkedett úgy, mintha párok lennének. Etették egymást, sőt, párzás is volt :) Az egyik sajnos azóta elpusztult, a másik pedig már alkotott nekem 11 csurit. Szóval képesek felcserélődni. De ha biztos forrásból tudod, hogy hím, én hiszek neked :) Tedd ki őket a röpdébe, erősítsd fel őket, és utána próbáld meg őket oduztatni, szerintem legalábbis.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 12, 12:36 
Szia kiralylany84!

Én is két tojónak nézem, bár a tarkák becsapósak! Az egyik tojó "átvette a hím szerepét" és imitálják a párzást! Nincsenek valami topp állapotban...
A kalitka mérete sem igazán megfelelő!

Hozzászólás 2011 máj. 12, 12:32 
rigóbaba a hím az tuti hím, mert volt már tőle utód, igaz nem nálam, de amúgy valóban nagyon szép. Én szeretem őket nézni nagyon, semmi áron nem válnék meg tőlük. :)

Hozzászólás 2011 máj. 12, 12:02 
Köszönöm Warhawk! Már csak azt nem tudom, hogy hol lehet ilyet venni? Csak netről vagy nagyobb állatfelszereléses üzletekben is?

Papaggáj várom nagyon a képet!

Királylány: én nem vagyok profi, de én a hímedet tojónak nézem. Mondjuk én még ilyen színváltozatot nem is láttam, szép és érdekes :)

Hozzászólás 2011 máj. 12, 11:19 
Szia Tamás! A madarak ketrece 80cm* 75cm * 45cm. De most lett kész a kinti röpde is amibe át akarom őket rakni. Elhelyezésük az ablakkal szembe van de kb. úgy 5 méterre vannak tőle. Az odú oldalt van felrakva a fény nem zavarja. Odú az nimfáknak való boltban vettem. Rakok fel képeket. Ő a hím:
Kép

A nőstény:

Kép
És itt együtt:

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 12, 11:07 
rigóbaba írta:
El nem tudom képzelni, hogy lehetne rászoktatni a madarat, hogy engedje a felrakását...

Nehezen. De ha egyszer megtanulja, hogy a felrakása után séta következik (és ez pozitív élmény a számára) akkor egy idő múltán már hagyni fogja. ;)

Hozzászólás 2011 máj. 12, 10:36 
rigóbaba írta:
Warhawk írta:
Ja és nem úgy kell elképzelni, hogy eregeted a madarat mint a lufit, inkább csak a "póráz" hosszát megismerve csak rövid távokra távolodnak el, illetve nem kell félni, hogy miközben a válladon ül és netán megijed világgá repül.

Na igen, pont ez az, ezt a célt szolgálná nálam is. Elég sokat kint van a madár, amikor itthon vagyok, szinte folyamatosan, csak evéskor teszem vissza a kalitba, meg amikor már nekilát szunyókálni valahol.

Papagáj te tudsz esetleg képet, ill. videót feltenni, amikor rajta van a madaradon?

Én is szoktam kiliparrot videóit nézegetni mert tényleg nagyon ügyesek a madarai. http://www.youtube.com/user/kiliparrot# ... q8P8PEGVvk
Majd megpróbálok képet készíteni valamelyik nimfámról.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 12, 10:12 
rigóbaba írta:
Papagáj te tudsz esetleg képet, ill. videót feltenni, amikor rajta van a madaradon?

Bár én nem a Papagáj vagyok, de feltettem egy videót a Téma: Képek a madarakról topikba.

Hozzászólás 2011 máj. 12, 8:24 
Warhawk írta:
Ja és nem úgy kell elképzelni, hogy eregeted a madarat mint a lufit, inkább csak a "póráz" hosszát megismerve csak rövid távokra távolodnak el, illetve nem kell félni, hogy miközben a válladon ül és netán megijed világgá repül.

Na igen, pont ez az, ezt a célt szolgálná nálam is. Elég sokat kint van a madár, amikor itthon vagyok, szinte folyamatosan, csak evéskor teszem vissza a kalitba, meg amikor már nekilát szunyókálni valahol.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 11, 23:08 
papagáj írta:
És télen is rájuk kell tenni így nem felejtik el. Az én nimfáim szeretnek kint lenni vele.

Nem is csak az a baj, hogy elfelejtik, hanem ha hozzászoknak, hogy felteszed a hámot és utána jön a séta, akkor télen nem fogják tudni miért nem jön a séta (becsapva érzik magukat). Ha viszont nem teszed fel, akkor elfelejthetik (bár mint mondtam könnyebb visszaszoktatni őket ha már egyszer ismerték).

Alapjában véve nem rossz a hám. Amire figyelni kell, hogy nagytestű papagájoknál csak és kizárólag biztonsági kapcsosat szabad venni, mert a jákó a sima karabinert 20 másodperc alatt kinyitja. Ja és nem úgy kell elképzelni, hogy eregeted a madarat mint a lufit, inkább csak a "póráz" hosszát megismerve csak rövid távokra távolodnak el, illetve nem kell félni, hogy miközben a válladon ül és netán megijed világgá repül.

Hozzászólás 2011 máj. 11, 21:15 
rigóbaba írta:
Most lehet megköveztek a kérdésért, de tényleg csak kíváncsiságból kérdezem. Nektek mi a véleményetek a madárhámról??

Én mindkét 1 éves nimfámhoz hozzászoktattam pár hét alatt és ki szoktam vinni őket. Gumis ezért nem rántja vissza a madarat csak lelassítja amitől irányt kell változtatnia de nem tud megsérülni. És mivel a hasán van a csat nem tud a hasa,begye megsérülni mert így a hátát, és az oldalát húzza,nyomja kicsit a hám amikor elfogy a póráz. És télen is rájuk kell tenni így nem felejtik el. Az én nimfáim szeretnek kint lenni vele.

Hozzászólás 2011 máj. 11, 20:37 
Helló rigóbaba!

Soha nem használtam madár-hámot?! És nem is fogok. Nem tudom valahogy elképzelni, hogy az jó egy madárnak, hogy madzagon "repked", már amennyire tud repülni a hámtól.

Hozzászólás 2011 máj. 11, 20:33 
Warhawk írta:
rigóbaba írta:
Nektek mi a véleményetek a madárhámról??

Nehéz megfelelőt találni. De utána meg probléma, hogy ha viszont megszokja és megszereti a madár, akkor télen nem tudod használni (ő meg nem érti miért vonják meg tőle). Nyárra meg lehet elfelejti és lehet újból hozzászoktatni (bár ismerve őket ha már ismerte és szerette, akkor gyorsabban visszaszokik rá). De a téli kihagyás tényleg zavaró lesz...

Nem rántja meg a madarat, amikor elfogy a póráz? Én attól félnék, hogy pl. a hasát, mellkasát megnyomja a hám. Fiatal madarat mennyi idő alatt lehet hozzászoktatni? Megmondom őszintén, megfordult a fejemben,de nem nayon tudok elképzelni egy nimfát egy hámmal... sokat vagyok kint kertbe és oda nem tudom kivinni magammal és olyankor mindig magára marad.Ezért fordult meg a fejemben, csak hát óckodoktőle kicsit :?

Hozzászólás 2011 máj. 11, 20:08 
Szia kiralylany84!

Mekkora helyen vannak? Mekkora az odú? Hogy van elhelyezve? Esetleg képet tudnál küldeni a helyükről és madarakról?

Hozzászólás 2011 máj. 11, 12:56 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az normális-e, hogy a nimfa párom már kb. 2 hónapja párzik és még nincs tojás. Az odúban szoktak ücsörögni mind a ketten, kapják a főtt tojást reszelt répával. Tenyészérettek az biztos. De akkor most ilyenkor mi van?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 232  Következő