Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 máj. 25, 17:44 
Az előbb majdnem sikeresen elszalajtottam az egyik zöld kecskémet. Vittem nekik egy nagy adag füvet és ahogy a röpde ajtaját kinyitottam kiröppent a fejemre, onnan meg a ketrec tetejére. Elkezdett makogni, ő is meglepődött szerintem, hogy hol van, aztán elkezdett repdesni de nem ment el, ott maradt egy helyben. Én persze már gondolatban elsirattam nagy hirtelen. Aztán lassan elé tartottam a kezemben a füvet, ő meg kis makogás után rászállt enni ahogy szokták, és szép lassan bementünk vissza a röpibe :lol: . Úgyhogy meglett :D ! Nekem meg egy laza infarktus :mrgreen: .

Hozzászólás 2011 máj. 22, 12:28 
Drukkolunk:)

Hozzászólás 2011 máj. 22, 9:34 
madaras86 írta:
kecskeee01 írta:
madaras86 írta:
Szia!

Többnyire fel tudja nevelni magában is a tojó a kölyköket, főleg ha csak egy válaszfal választja el a hímtől, mert akkor a hím rácson át is megeteti a tojót. A kölyköket többnyire a tojó szokta így összerágni, mikor fiatal tapasztalatlan madár és még nem etet a kölykök pedig éhen halnak, ő meg próbálja élesztgetni őket. Nézd meg az elpusztult kölykök begyét, szinte tuti, hogy üres lesz.

Szia!
Attól tartok neked van igazad mivel a hímet elkülönítettem és az újonnan kikelt fióka is elpusztult(ő is össze volt rágva mint a többiek)-így már biztos hogy a tojó volt... :03:
Az eredeti 7 tojásból már csak 3 maradt.Ezek is nemsokára kikelnek :(
Mit tehetnék,hogy megmentsem a kicsiket?Ilyen kicsi fiókákat lehet kézzel nevelni?Vagy hagyjam őket az odúban?(bár akkor biztos vagyok benne ,hogy elpusztulnak...)

Szia!

És meg voltak etetve? Ha nem voltak megetetve, akkor az van, hogy a tojó még fiatal, első költése lehet és nem tudja hogy kell megetetni őket. A fiókák gyengülnek el, elpusztulnak és a tojó azért rágja meg őket, mert próbálja élesztgetni, etetni stb. Ez a kisebb gond, az utolsó fióka környékén, vagy majd a következő költésre elkezd ő is rendesen etetni, csak későn éled fel az ösztön. Olvass bele a rozellás topicba, ugyanez volt Nagy Tominál is, ott az utolsó fióka kikelése után jött rá a tojó, hogy mi is a dolga.
Viszont ha a kölyköknek teli a begye és úgy vannak megrágva, akkor nagy a gáz!

Egyébként fel lehet nevelni őket kézzel is, de ha első esetről van szó akkor én nemv enném el őket, mert úgy sose lesz jó a tojód, ha most nem tanulja meg mi a dolga.

Szia!
Nem voltak megetetve,ezt elfelejtettem beleírni az előző hozzászólásomba...
(A tojót tavaly vettem,tényleg nagyon fiatal..ez az első költése...)
A kicsiket bent hagyom,remélem nagyobb sikerük lesz mint a többieknek..
Minden segítséget nagyon szépen köszönök :D
Majd megírom,hogy mi lett :D

Hozzászólás 2011 máj. 21, 11:48 
kecskeee01 írta:
madaras86 írta:
Szia!

Többnyire fel tudja nevelni magában is a tojó a kölyköket, főleg ha csak egy válaszfal választja el a hímtől, mert akkor a hím rácson át is megeteti a tojót. A kölyköket többnyire a tojó szokta így összerágni, mikor fiatal tapasztalatlan madár és még nem etet a kölykök pedig éhen halnak, ő meg próbálja élesztgetni őket. Nézd meg az elpusztult kölykök begyét, szinte tuti, hogy üres lesz.

Szia!
Attól tartok neked van igazad mivel a hímet elkülönítettem és az újonnan kikelt fióka is elpusztult(ő is össze volt rágva mint a többiek)-így már biztos hogy a tojó volt... :03:
Mit tehetnék,hogy megmentsem a kicsiket?Ilyen kicsi fiókákat lehet kézzel nevelni?Vagy hagyjam őket az odúban?(bár akkor biztos vagyok benne ,hogy elpusztulnak...)

Szia!

És meg voltak etetve? Ha nem voltak megetetve, akkor az van, hogy a tojó még fiatal, első költése lehet és nem tudja hogy kell megetetni őket. A fiókák gyengülnek el, elpusztulnak és a tojó azért rágja meg őket, mert próbálja élesztgetni, etetni stb. Ez a kisebb gond, az utolsó fióka környékén, vagy majd a következő költésre elkezd ő is rendesen etetni, csak későn éled fel az ösztön. Olvass bele a rozellás topicba, ugyanez volt Nagy Tominál is, ott az utolsó fióka kikelése után jött rá a tojó, hogy mi is a dolga.
Viszont ha a kölyköknek teli a begye és úgy vannak megrágva, akkor nagy a gáz!

Egyébként fel lehet nevelni őket kézzel is, de ha első esetről van szó akkor én nemv enném el őket, mert úgy sose lesz jó a tojód, ha most nem tanulja meg mi a dolga.

Hozzászólás 2011 máj. 21, 10:57 
madaras86 írta:
Szia!

Szia!

Hozzászólás 2011 máj. 19, 14:56 
Szia!

Hozzászólás 2011 máj. 19, 14:53 
Kanike írta:
Szia.Először is sajnálom ami történt. :( Valaki régebben már járt így, és ott is egyedül nevelt a tojó. Szerintem van rá esély hogy egyedül is felnevelné a kicsiket.

Szia !
Köszönöm a választ. :-D
Akkor kiveszem a hímet hátha így megmaradnak a kicsik :?
Remélem sikerül a tojónak felneveli őket :64:

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 máj. 19, 14:36 
Szia.Először is sajnálom ami történt. :( Valaki régebben már járt így, és ott is egyedül nevelt a tojó. Szerintem van rá esély hogy egyedül is felnevelné a kicsiket.

Hozzászólás 2011 máj. 19, 14:22 
Sajnos a hím papagájom agyoncsípkedte a tegnap kikelt fiókákat... :cry: :03:
Nem tudom miért csinálja ezt...Ha kiveszem a kalitból akkor a nőstény egyedül is ki tudja kelteni őket,nem baj ha a hím nincs ott.???.csak pl mellette egy másik kalitban??- hogy azért lássák egymást..Vagy inkább a kicsiket kéne kivennem miután kikeltek?H a igen akkor nekem is sikerülthet felnevelni őket??
Kérlek segítsetek ez az első költésem nem tudom mit kéne tennem :?

Hozzászólás 2011 máj. 18, 14:23 
Sziasztok..:D
Most kelt ki 2 papagájom..
Baj ha az anyjuk a többi tojást az odú másik sarkába gurgatta és nem ül a kikelt fiókákon? vagy nem is kell neki?
Ja és még egy: az odú aljára homokot tettem és annak a tetejére a faforgácsot..ugye nem lesz semmi bajuk tőle..fulladásra vagy ilyesmire gondolok ha jobban beásnák magukat...
A válaszokat előre is köszönöm :D

Hozzászólás 2011 máj. 16, 17:01 
dino írta:
madaras86 írta:
Mekkora helyen lesznek?

Ez egy téglából épített belső részből és a hozzá csatlakozó röpdéből áll. Az utóbbi 4x 2x 2,2 m (h.sz.m.) + 3x 1.9x2m a belső tér. Jelenleg 3 pár nimfa, 7 pár hullámos és egy kecskepár lakik itt. A külső részben vannak a hullámos odúk és két nimfa odú, bent pedig további kecskék és nimfák számára is megfelelő odúk. Ezekből csak egy foglalt. Az itt fészkelő nimfák a többi nimfát kizavarják a hullámosok pedig egyáltalán nem járnak be. A kecskék viszont többnyire itt tartózkodnak.
Korábban a sárga hím az előző párjával és egy másik párral osztozott ezen a helyen.

Na az elég nagy hely, valószínűleg egyik pár kint, a másik pár bent fog odút foglalni.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 16, 16:49 
madaras86 írta:
Mekkora helyen lesznek?

Ez egy téglából épített belső részből és a hozzá csatlakozó röpdéből áll. Az utóbbi 4x 2x 2,2 m (h.sz.m.) + 3x 1.9x2m a belső tér. Jelenleg 3 pár nimfa, 7 pár hullámos és egy kecskepár lakik itt. A külső részben vannak a hullámos odúk és két nimfa odú, bent pedig további kecskék és nimfák számára is megfelelő odúk. Ezekből csak egy foglalt. Az itt fészkelő nimfák a többi nimfát kizavarják a hullámosok pedig egyáltalán nem járnak be. A kecskék viszont többnyire itt tartózkodnak.
Korábban a sárga hím az előző párjával és egy másik párral osztozott ezen a helyen.

Hozzászólás 2011 máj. 16, 12:06 
madaras86 írta:
Felső: tegyél fel jobb képet, de talán tojó
Középső: 100%-os hím
Alsó zöld: 100%-os tojó

Elég verzettek, nem fiatal madarak.

A him tudom,hogy 2006-s,mert van gyürüje,a másik kettőt tavaly vettem,állitólag fiatal madárként.Különben köszi!

Hozzászólás 2011 máj. 16, 11:24 
Felső: tegyél fel jobb képet, de talán tojó
Középső: 100%-os hím
Alsó zöld: 100%-os tojó

Elég verzettek, nem fiatal madarak.

Hozzászólás 2011 máj. 16, 9:41 
Helló!
A segitségeteket kérném nemmeghatározásban.

Kép

Kép

Kép
Szeretnék venni hozzájuk negyediket,de nem tudom milyen nemü legyen.A két sárga eteti egymást,de pározni még nem láttam őket,sajna.
Köszike!

Hozzászólás 2011 máj. 16, 0:21 
dino írta:
Kanike, madaras köszönöm! A választófal sajnos nem megoldható, mivel a nap is abból az irányból süt. Teszek fel még odúkat és remélem nem nyírják ki egymást. Frici neked is köszi a linket! :D

Mekkora helyen lesznek?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 15, 22:24 
Kanike, madaras köszönöm! A választófal sajnos nem megoldható, mivel a nap is abból az irányból süt. Teszek fel még odúkat és remélem nem nyírják ki egymást. Frici neked is köszi a linket! :D

Hozzászólás 2011 máj. 15, 21:26 
madaras86 írta:
adfly írta:
Köszönöm a hozzászólásokat - Kanike, Nagy Tamás -,

Természetesen igazad van, az optimális párban lenne. Nem terveztem madárka vételt mostanában, felelőtlenségnek érzem ,ez inkább mentőakció lenne. :?

Sárga - sárgászöldet vittek el mellőle - nekem jobban tetszik a zöld. Persze tisztában vagyok vele, hogy sok embernek
nincs sok fogalma, hogy ez miért más papagáj. Az eladó hölgy simán ajánlott hozzá egy kis hullámos kalitkát. :(

Szia!

Jóval jobban tűrik az egyedüllétet mint egy nagypapagáj, de valóban jobb nekik párban. A mentőakció felfogás nem biztos, hogy helyes..... Ha elhozod, az eladó hoz új madarat a helyére.

Szia!

Igen, igen, tudom, hogy ez a realitás. :( Én már csak ilyen patetikus vesztes vagyok. :wink: Beteg galambok, kóbor kutyák - macskák mindig megtalálnak, talán csak aranyhal nem jött az utamba.
Csak elöntött a rossz érzés, egy nagyon kicsit ismerem a fajtát, és a kis örökmozgó azon a helyen :cry:
Nyilván természet anyánk is tud hihetetlen kíméletlen lenni ill. Ázsiáról ne is beszéljünk - az állatokkal való
bánásmód tekintetében. Megpróbálom kezelni a problémát.

Szép estét!

Hozzászólás 2011 máj. 15, 20:39 
adfly írta:

Természetesen igazad van, az optimális párban lenne. Nem terveztem madárka vételt mostanában, felelőtlenségnek érzem ,ez inkább mentőakció lenne. :?

Sárga - sárgászöldet vittek el mellőle - nekem jobban tetszik a zöld. Persze tisztában vagyok vele, hogy sok embernek
nincs sok fogalma, hogy ez miért más papagáj. Az eladó hölgy simán ajánlott hozzá egy kis hullámos kalitkát. :(

Szia!

Jóval jobban tűrik az egyedüllétet mint egy nagypapagáj, de valóban jobb nekik párban. A mentőakció felfogás nem biztos, hogy helyes..... Ha elhozod, az eladó hoz új madarat a helyére.

Hozzászólás 2011 máj. 15, 19:51 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 143  Következő