kecskeee01 írta:
madaras86 írta:
Szia!
Többnyire fel tudja nevelni magában is a tojó a kölyköket, főleg ha csak egy válaszfal választja el a hímtől, mert akkor a hím rácson át is megeteti a tojót. A kölyköket többnyire a tojó szokta így összerágni, mikor fiatal tapasztalatlan madár és még nem etet a kölykök pedig éhen halnak, ő meg próbálja élesztgetni őket. Nézd meg az elpusztult kölykök begyét, szinte tuti, hogy üres lesz.
Szia!
Attól tartok neked van igazad mivel a hímet elkülönítettem és az újonnan kikelt fióka is elpusztult(ő is össze volt rágva mint a többiek)-így már biztos hogy a tojó volt...
Az eredeti 7 tojásból már csak 3 maradt.Ezek is nemsokára kikelnek
Mit tehetnék,hogy megmentsem a kicsiket?Ilyen kicsi fiókákat lehet kézzel nevelni?Vagy hagyjam őket az odúban?(bár akkor biztos vagyok benne ,hogy elpusztulnak...)
Szia!
És meg voltak etetve? Ha nem voltak megetetve, akkor az van, hogy a tojó még fiatal, első költése lehet és nem tudja hogy kell megetetni őket. A fiókák gyengülnek el, elpusztulnak és a tojó azért rágja meg őket, mert próbálja élesztgetni, etetni stb. Ez a kisebb gond, az utolsó fióka környékén, vagy majd a következő költésre elkezd ő is rendesen etetni, csak későn éled fel az ösztön. Olvass bele a rozellás topicba, ugyanez volt Nagy Tominál is, ott az utolsó fióka kikelése után jött rá a tojó, hogy mi is a dolga.
Viszont ha a kölyköknek teli a begye és úgy vannak megrágva, akkor nagy a gáz!
Egyébként fel lehet nevelni őket kézzel is, de ha első esetről van szó akkor én nemv enném el őket, mert úgy sose lesz jó a tojód, ha most nem tanulja meg mi a dolga.
Nem voltak megetetve,ezt elfelejtettem beleírni az előző hozzászólásomba...
A kicsiket bent hagyom,remélem nagyobb sikerük lesz mint a többieknek..