Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 18, 12:16 
Herr Doromboló, küldtem egy pü-t, nem tudom, hogy elment, mert a sulis pc ma tiszta hülye.Hoy vannak a rizsezsbébik? Vannak már? :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 6:28 
Talán ezért is jó egy ilyen csapat tagjának lenni mert tényleg mindenki átérzi a másik gondját baját kudarcát! Tudod Neco én már minden felkutatható irományt elolvastam párszor és senkinek nem indult gond nélkül rózsásan a pályafutása! Igazából mindig arra vágytam hogy egy komoly tenyészetből legyenek madaraim most azért sikerült eddig ezt megvalósítani jöhet az újabb lépcső! De bárhogy is sikerül a tenyészidény attól függetlenül a versenyen megjelenünk életem Párjával! Nekem bejött a párválasztás :thumright: remélem amit összeírtam a rollerek elfogadják és szépen görbülnek majd a tojók a hímek előtt!
További szép napot Mindenkinek!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 18, 4:25 
Mona írta:
....

"Zöldfülű" társaim: fel van adva a lecke.....

Galamboki galambom :lol: ! A lecke mindannyiunknak fel van adva, hiszen itt minden kudarc mindenki kudarca, és minden siker mindenki sikere egy kicsit :wink: !

Feri ez szuper! (már megint van miért irígykednem egy kicsit?! :lol: )

Kinó add fel ezt a kincstári pesszimizmust! A bandádban azért a "néhány picinél" jóval több van!

Gabesz, már csak két nap!? :roll: :bounce: :shaking2:

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 feb. 18, 12:41-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 17, 22:40 
Nagyon jók a képeid Feri!
Jók ezek a ketrec együttesek is! Remélem egyszer én is eljuthatok idáig egyelőre még annak is örülök ha a madarak megörvendztetnek néhány picivel!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 17, 22:35 
Néhány kép madarakkal:
Kép
Kép
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 17, 22:21 
Sziasztok Topiklakók!

Nálam most a hétvégén kezdödött el a tenyésszezon. A főbb lépéseket lefényképeztem. Nagy nehezen fel is raktam őket kiderült, hogy Vistával nem megy, úgyhogy egy másik gépről megpróbáltam XP-vel sikerült. Az alsókalitokban nem tenyésztek, átmeneti elhelyezésre szánom őket.

Tenyészkalitok:
Kép
Kép
Kép

A berendezés minimalista, viszont higénikus!

Kép

Hozzászólás 2008 feb. 17, 10:48 
Sziasztok Rollerosok!!!

Gabesz, elolvastam, így egyben fantasztikus a cikk, nagyon tetszik!!!
:31: : Neco, Csabi, és a többi segítő kéznek, szereplőnek, nagyon méltóak vagytok erre a feladatra! Emelem kalapom!

"Zöldfülű" társaim: fel van adva a lecke, de azt hiszem ebben a nagyszerű csapatban minden rendben lesz.

Mindenkinek így tovább!!!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 17, 10:20 
Hali, hali, rollerosok!

:study: :
http://www.idre.hu/diszmadarak-tartasan ... ztese.html

Neco: :87:
Kuzmi: :35:

A főszereplőknek és a családnak pedig: :40:

:88: : Gabesz

Ui: A szervezőket szeretném nagy tisztelettel megkérni, hogy a beígért hanganyagot valamilyen formában tegyék közkinccsé, hogy "mi szegény, szerencsétlen itthonmaradottak" is hozzáférhessünk ehhez az értékes felvételhez! Köszönöm: G.
:!:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 17, 0:09 
Ez már jobb indok a kezdeti sikertelenségre. Ezek a madarak nálam akkor is le szoktak ugrani a fészekről ha bementem a madárházba vagy túl sokáig voltam benn...Hát nem a legjobb nevelők ! Az értékük a genetikájukban van annak is az énekre vonatkozó részleteiben.
Azért előbb utóbb meg foják szokni a helyzetet afelől nincs kétségem..ne légy türelmetlen de figyeld őket mert aztán hirtelen eltojja magát esetleg fiú nélkül....?!...Ne vigyed a kalitkákat most már sehová...minden maradjon a helyén...A toszi után ki a hímmel a konyhába vagy ahová elkülönítetted őket...

Hozzászólás 2008 feb. 16, 20:26 
Sziasztok!

Nálam a következő a rendszer a madaraknak: a tojók egyesével külön ketrecben vannak, a fiúk is ugyanígy. A fiúk és a lányok nem látják egymást, csak hallják. A tojóknál bent a fészek, fészekanyag, eleség, innivaló, minden földi jó. A kalitok 3 oldalról takarva, egymás tetején.
Villanykapcsolgatás nincs, este 8-9-ig a nagyvillany világít, aztán egy kisebb + a TV, majd semmi. A gyerekek nem futkoznak arra, van nekik külön szobájuk, tudják, hogy nem zavarjuk a madarakat. Persze teljesen nem tudom elszigetelni őket, járunk feléjük, de nincs benyúlkálás, csak etetésnél, amíg kiveszem meg beteszem a kaját.
Az üveggolyó mellett nem volt rendes tojás, mert kivettem, csak az üveggolyókon ült, és semmi baja nem volt vele. Utána a tojásain is ugyanúgy kotlott.
Amit én észrevettem, hogy amikor a kotló feletti kalitban ment az action, akkor ő idegesebb lett, leszállt a fészekről, meg vissza is ment rá. De nem vihetem külön helységekbe a tojókat, hogy ne hallják egymás párzását. Ezt senki nem teszi, vagy igen???
Meg szerintem ezek a lányok lehet, hogy nehezebben állnak át a te madárházas körülményeidről az én lakóházas körülményeimre. 2 évesek elmúltak, azt szokták meg, itt teljesen más minden. Biztos idő kell nekik. Azt már megszokták, hogy én etetem őket, nem félnek tőlem, de azért még csak pár hónapja vannak itt.
De nem okoskodom, mert árt a szépségemnek, azt pedig nem akarnám... :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 16, 19:09 
Rajnácska ! Ne vedd meg azt a szuper nagy röpdét. Az kb húsz fiatal tartására jó de nem egy pár rollernek...Egyébként nagyon egyszerűen összetákolt cuccról van szó ami ráadásul qrva drága is... :shock:

Hozzászólás 2008 feb. 16, 19:06 
Moncsikém !...Ne tudományoskodj mert az árt a szépségednek...Nálad azért dobta ki a tojását a ribanckád, mert nem gondolta komolyan a költést még....Az a tojás ugyanúgy melegíthtő volt mint egy másik rendes.
Az üveggolyóval meg az a baj, hogy mire felmelegíti a madár, a mellette lévő rendes tojás meg kihül és furcsa a tojónak ez a nehezen melegíthető nyavaja... De egy igazán beindult tojó az ráül a rubikkockára is !...
Szóval látni kéne mit bűvészkedsz te ott, mert valami nem kerek az tuti !...Ráadásul már rutinos tojóról van szó ?!... Nem lehet hogy nagy a ricsaj ?...Villany le - fel ??...stb ?... A költés a madár életében egy nagyon diszkrét időszak...Letakartad a kalitkákat, hogy csak az eleje maradjon nyitva ?... A hím tüzes énekével nem csalja le a fészekről ?...Van neki elég kaja pia előtte ?... Gyerekek nem szórakoznak velük néha ?..
TV nem villog be neki éjjel....Mi a p...lehet a baj mikor rendesen többször pároztak ????

Hozzászólás 2008 feb. 16, 16:42 
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Jaj Amaryl! Én ezt a gyűrűzést még nézni is féltem. Ennyire picurka madarat kell gyűrűzni?!

Remélem megérkezett a postás Gabesz! Kár, hogy a matyó mintás gipsz tojás nem igazán jó megoldás! Nekem is tetszett az ötlet.

Ne szomorkodj Mona! Nálunk teljes a béke. Lifo semmiféle érdeklődést nem mutat a fészek iránt egyenlőre. Úgy tudom ráér még. Majd két-három hét múlva. Fifo meg a kalit szétszedését tűzte ki célul. Nem ér rá énekelni, dolgozik egész nap. Legalább nem hízik el:)

Megígértem, hogy olyannak fogadom el őket, amilyenek. Most épp ilyenek. Ha van időm elnézem, mit serénykedik Fifo. Nagyon szorgalmas:)

Hozzászólás 2008 feb. 16, 14:21 
Sziasztok!

eszterolajos írta:
A madaraknak van egy génjeikbe épűlt cselekedetük, amit ugyan a rollereknél nem ismerek, de az egzotáknál jellemző, hogy a hidegebb és kevésbé, vagy nem mozgó egyedeket ösztönösen nem etetik, kidobják a fészekből. Ugyanezt teszik a tojásokkal is..

Biztos emiatt dobálta ki az én tojóm is a tojásait a kotlás felénél. Okosak ezek a madarak, na, ezt mind tudjuk, és ezért is szeretjük őket ennyire, nem igaz???
Viszont érdekes, amit írsz a műtojásról Lajos, mert nálam például amíg nem volt "rendes" műtojim, a lányok üveggolyót kaptak, és azon is ugyanúgy ültek. Az elég vastag, hideg üveg, mégis képes lehetett felmelegíteni, amennyire neki kellett?

Hozzászólás 2008 feb. 16, 14:00 
Mi vaaan ?....(postás ?) :66:

Hozzászólás 2008 feb. 16, 9:50 
:D "a nyáron?" 8)

Akkor valóban el szertnétek jönni? Várunk nagy szeretettel! :D

Csakhogy akkor nem lesznek fiókás tojások... De sebaj, majd elmagyarázod ezt a rettentően bonyolult eszközt, hogy akkor jövőre legyen nekem is röntgengépem :lol:

A műtojásos sztorid kicsit lehangoló... :?

Ja, és nem tudsz valamit a postásról? :twisted:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 16, 9:34 
Hát igen, ezt sokkal könnyebb lenne életben bemutatni.. de majd a nyáron....

Hozzászólás 2008 feb. 16, 9:30 
Hú, Lajos... Ezt még vagy háromszor el kell olvasnom, hogy megértsem, mit is művészkedtél, vagy műszerészkedtél... De az eredmény, a látvány lenyűgöző lehet :shock: !!!!!!

Hozzászólás 2008 feb. 16, 9:24 
Lámpázásról ....

Miután nálam igencsak sok a lámpázás és a lapát kezemmel nem is igen jó hozzájuk érnem ezért a következőket csináltam:

vettem egy kicsi 12 -es átmérőjű fekete műanyag tőlcsért, rögtön levágtam az összeszűkűlő részéből egy akkora darabot, hogy csak egy centi maradjon belőle, ide felragasztottam egy fehér fényű leed izzót ( csak a fehér jó, mivel más színű elviszi a tojás belsejének színét és nem állapítható meg a fejlődés)

Rászerkesztettem egy fix álványra és reduktorral csatlakoztattam az áramforrásba.
A tojások kivételére meg egy műanyag koktélkanalat használok, melynek a kiöblösödő végénél 7o fokban meggőrbitettem a nyakát.
A kanál méllyített aljába meg fúrtam egy 12mm.-es lyukat. Az igy elkészített kanállal már könnyen kiveszem a fészekből a tojást és a kanállal együtt a tölcsérbe az izzó fölé helyezem és addig nézegethetem, mig kiesik a szemem...aztán akár le is lehet fényképezni, vagy videózni az egészet, megéri, mert a 3-4 napos kötöttségű tojásban már lehet a dobogó szívet látni...

Hozzászólás 2008 feb. 16, 9:04 
Szia Amaryli !

Nagyon ügyes, hogy ezt felfedezted köszi mindenkinek ajánlom jól megfigyelni.

Van egy hozzáfűzni valóm.

A madarak anatómiájából adódóan ha behajlítják a lábukat az inak összehuzzák a lábujjakat és egymásra görbűlnek és nagyon macerás a gyűrűzés. Itt is látható a videó felvételen.. ( ezért tudnak olyan biztosan kapaszkodni az ágban alvás közben is)
Ezt az anatómiai tulajdonságot megfordíthatjuk úgy, hogy a tíbia fölötti ízületet a gyűrűzéskor kiegyenesítve tartjuk, a madár ujjai az inak ellazulása miatt kiegyenesednek és könnyűszerrel felhúzhatjuk a gyűrűt a lábukra.....
és nem kell őket órákig kínozni....sőt ti se érzitek megoldhatatlan feladatnak a dolgot...erre a női ujjak a legalkalmasabbak..

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 261  Következő