Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 6, 12:09 
robi83 írta:
mielőtt lett párja a tükörnek udvarolt ,azt elvettem.

Lehet, hogy azt a "párját" keresi. Vagy korábban is ilyen zajos volt?

Hozzászólás 2011 jún. 6, 12:06 
Warhawk írta:
robi83 írta:
Mondjátok hogy elmúlik :shock:

Mindennek van valami oka. Egyedüllét, agresszió, félelem, stb. Sok minden lehet.

Hát félni nem fél az tuti , legalábbis nem tőlünk .
Egyedüllétre tippeltem Én is de ugye ez is megszüntetve , vettem mellé párt, de nem foglalkozik vele igazán.
Hely ugye szerintem elegendő legalábbis 6nm 2.7-es belmagasságal két madárnak nem kicsi.
mielőtt lett párja a tükörnek udvarolt ,azt elvettem.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 6, 11:54 
robi83 írta:

Mindennek van valami oka. Egyedüllét, agresszió, félelem, stb. Sok minden lehet.

Hozzászólás 2011 jún. 6, 9:54 
Helló
nem tom miért de a kecskémen rajtavan a bolondóra , van már neki párja , nagyhelyen van változatos a kaja van vele foglalkozva,
de 4:30-tól este 21:00 ig benem áll a csőre és nem az a kis ari mekegés , haanem valami egész más nyekergés és jó hangosan , Igaz csak három napja van a másik de lese tojja , persze a másik csendbevan .
Mit nem csinálok jól másnál is van ilyen?
Az elején olyan kis csöndesvolt ..... vagy legalábbis halkabb.
Jancsinál a nagyon soknak nem volt annyin hangja mint ennek az egynek . :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 5, 20:38 
attila0407 írta:
kecskéket lehet-e együt tartani énkesekel vagy hullámosokal

Szvsz a kecskék ezekhez túl jámborak...

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 jún. 5, 20:11 
hali
segitség kellene h kecskéket lehet-e együt tartani énkesekel vagy hullámosokal

Hozzászólás 2011 jún. 3, 22:41 
adamoni írta:
Köszi a segitséget!Ugy döntöttünk,mivel fiatal egyedekről van szó,egybe eresztjük őket és ugy alakitjuk ki a röpdét,hogy két ajtót szerelünk rá,hogy középen bármikor elválasztható legyen egy dróttal.Ha idővel majd meggondoljuk magunkat vagy lássuk,hogy ivarérett korukra veszekednének,annyi,hogy kihúzzuk a drótot és máris külön lesznek.Most ez tünik a legracionálisabb megoldásnak. :)

Ez jó ötlet, praktikus megoldás!!! Még az is lehet, hogy közösen is meglesznek, de főbb a biztosnág... ;)

Hozzászólás 2011 jún. 3, 9:45 
bepeti2 írta:
madaras86 írta:

Igen Peti, de tudod,hogy van ellen példa is. Akik tőlem vitték a madarakat idős pár, ott szerintem kb ekkora alapterületen van 2 pár kecske, 2 pár hullámos, 2 pár énekes meg egy pár rozelle, 2 pár kacagó gerle meg 1 pár copfosfürj. És az énekeseknél, kecskéknél már kijöttek a kölykök is!:)
Igaz az egy 3-4 m magas épület, rengeteg ággal berendezve, sok odú feltéve, nameg szerencse kérdése is.

Igazad van! Szerencse kérdései is, hogy milyen természetű madarkat fog ki az ember. Énekes és énekes között is lehet eltérés.
Próbálkozni lehet a közös tartással, max a problémás egyedeket el kell távolítani.
A közös röpde látvány és gondozás szempontjából előnyösebb, tenyésztéshez pedig a páronkénti tartás.

Köszi a segitséget!Ugy döntöttünk,mivel fiatal egyedekről van szó,egybe eresztjük őket és ugy alakitjuk ki a röpdét,hogy két ajtót szerelünk rá,hogy középen bármikor elválasztható legyen egy dróttal.Ha idővel majd meggondoljuk magunkat vagy lássuk,hogy ivarérett korukra veszekednének,annyi,hogy kihúzzuk a drótot és máris külön lesznek.Most ez tünik a legracionálisabb megoldásnak. :)

Hozzászólás 2011 jún. 2, 22:33 
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!

Nagy örömömre beindult a kecske tojó.Ma reggel tojta a második tojást.
Nálad szép a szaporulat?

Szia!:)
Előbb írtam képes részben:)
Az az igazság, hogy nem nagyon nézegetek csak 3-4 fészket a többit kicsit nehezebb elérni:)
A tőled való tarka alatt végülis 6 kölyök maradt, azt hiszem 2 tarka és 5 sötétzöld. Illetve egy princet is nevelt kb 2 és fél 3 hetes koráig, onnantól túl hangos volt így nem etette meg. Az első kölykét ő is megrágta, egy szép zöld hímnek így a szárnyacsapója hiányzik, de nem volt szívem agyonütni, életerős kis madár:) Nameg tiszta zöld:)

A sárga tojó alatt elsőre 2 kölyök lett. Nem egy nagy eresztés, de első költésre szép dolog ez is, soknak elsőre semmi nem jön össze.

Fröcskölt tarka hímem meg kb 6 vagy 7 kölyköt nevel. Még egy tarka párom nézegetek, ott 3. kölyök kelt ma.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 17:02 
Szervusz Jancsi!

Nagy örömömre beindult a kecske tojó.Ma reggel tojta a második tojást.
Nálad szép a szaporulat?

Hozzászólás 2011 jún. 2, 16:23 
madaras86 írta:

Igen Peti, de tudod,hogy van ellen példa is. Akik tőlem vitték a madarakat idős pár, ott szerintem kb ekkora alapterületen van 2 pár kecske, 2 pár hullámos, 2 pár énekes meg egy pár rozelle, 2 pár kacagó gerle meg 1 pár copfosfürj. És az énekeseknél, kecskéknél már kijöttek a kölykök is!:)
Igaz az egy 3-4 m magas épület, rengeteg ággal berendezve, sok odú feltéve, nameg szerencse kérdése is.

Igazad van! Szerencse kérdései is, hogy milyen természetű madarkat fog ki az ember. Énekes és énekes között is lehet eltérés.
Próbálkozni lehet a közös tartással, max a problémás egyedeket el kell távolítani.
A közös röpde látvány és gondozás szempontjából előnyösebb, tenyésztéshez pedig a páronkénti tartás.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 12:17 
adamoni írta:
Hát végülis szeretném ha lennének kispapagájok is!
Most nálam együtt vannak a nimfák kecskékkel.Gond eddig nem volt velük.Az énekeseket nem tudom,az még nem volt.Tegnap kezdtünk neki a röpde épitésének,remélem minnél előbb kész lesz és addig eldöntsük azt is,mi kerül bele.

Egyébként külön tartva szinte mindig sikeresebbek, igaza van Petinek.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 12:13 
Hát végülis szeretném ha lennének kispapagájok is!
Most nálam együtt vannak a nimfák kecskékkel.Gond eddig nem volt velük.Az énekeseket nem tudom,az még nem volt.Tegnap kezdtünk neki a röpde épitésének,remélem minnél előbb kész lesz és addig eldöntsük azt is,mi kerül bele.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 10:34 
bepeti2 írta:
adamoni írta:
Szerintetek hány papagájt rakhatok be egy 2*2*2m-es röpdébe?Vegyesen gondoltam nimfákat,énekes meg kecskepapagájt.

Szia!

Először is az a kérdés, hogy milyen célból szeretnéd őket együtt tartani.?!
Ha nem lesz fent odu, és nem szeretnéd tenyészteni, akkor több madár fér el. Akár 5-6 pár is.
Viszont ha tenyésztési célod is van, akkor én azt tanácsolnám, hogy együtt ezeket a madarakt ne tartsd. Az énekes különösen agresszívvá tud válni, de a kecske is eléggé védi a területét. A nimfákkal nem szokott gond lenni.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 8:57 
adamoni írta:
Szerintetek hány papagájt rakhatok be egy 2*2*2m-es röpdébe?Vegyesen gondoltam nimfákat,énekes meg kecskepapagájt.

Szia!

Először is az a kérdés, hogy milyen célból szeretnéd őket együtt tartani.?!
Ha nem lesz fent odu, és nem szeretnéd tenyészteni, akkor több madár fér el. Akár 5-6 pár is.
Viszont ha tenyésztési célod is van, akkor én azt tanácsolnám, hogy együtt ezeket a madarakt ne tartsd. Az énekes különösen agresszívvá tud válni, de a kecske is eléggé védi a területét. A nimfákkal nem szokott gond lenni.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 7:29 

Hozzászólás 2011 jún. 1, 16:46 
Kanike írta:
Szia Navy. Szerintem mindíg világosak. Én nem láttam még másmilyet. Ha jól tudom a melanin hiánya okozza.

Köszi :D

Hozzászólás 2011 jún. 1, 15:05 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Az merő véletlen, hogy nem kaptam értesítést a freemailemre az új hozzászólásokról? :D

Kellene kapni? A fórumhoz nem lett hozzányúlva csak a fő oldalhoz, elvileg ezt nem érintheti...

Szia!

Hát, alapvetően amelyik topichoz hozzászólok, arról utána jönni szokott értesítés, ha érkeznek újabb hozzászólások. De többször előfordult már nekem,hogy ez a funkció megszűnt, nem kaptam értesítést. Most is ez volt. Nem értem, hogy miért :?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 jún. 1, 13:44 
Szia Navy. Szerintem mindíg világosak. Én nem láttam még másmilyet. Ha jól tudom a melanin hiánya okozza.

Hozzászólás 2011 jún. 1, 11:52 
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a sárga kecskepapagájoknak mindig fehér az evezőtolluk, kb ott, ahol a zöldeknek kék,vagy van olyan is, aminek a szárnya teljesen sárga?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 143  Következő