Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 20, 10:18 
Sziasztok, olvasom ám a híreket....

gab ikám egy nagy gratula a bébihez!
:31: Puszi...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 20, 8:55 
Te tudod mikor raktad alá őket...Ha egyszerre, akkor egy nap múlva segíthetsz DE CSAKIS AKKOR ha már meg van repedve !!! Mert ha megreped egy tojás az 40-50 óra után biztosan beszárad !!! ....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 20, 7:25 
:03: , a másik tojás még mindig ép :( . Vagy nagyon kényelmes a kis lakó, vagy nem tudott megbírkózni a pici ezzel a hatalmas feladattal... :46: Pici repedés látszik a tojáson, de ez már tegnap este is látható volt...
Én nem bonthatom ki. Talán a mamája? :73:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 23:24 
Sziasztok!

Gratulálok Gabesz sok sikert a továbbiakban is és persze mindenkinek!
Én olvastam valahol hogy valaki tuja levelét rakja a fészekbe és az is távol tartja az élősködőket! Nem tudom erről hallott e már valaki!
Talán jövő hétvégén nálam is indulhat a buli! Csak legyen egy kicsit jobb idő! Az ewlméletileg papíron legjobb madaram Dagi szörnyen dagivá vált pedig már jó pár napja hullámos keveréken él de semmi változás énekelni énekelget de nem tudom mi lesz vele! Lehet hogy csak a második futamban indul majd!

Hozzászólás 2008 feb. 19, 23:16 
Hali tyúkudvar!!!!az én rábeszélőkém és eligazításom hatásos,ma egyik fészek megfúrva...és cipelik be a pihés finomságokat,a hímmel együtt,amikor az épp ott dekkol!!! Báááár minden elképzelésem így jönne be!!! naja,ahogy azt móricka elképzeli!!! pározni még nem láttam egyiket sem,persze lehet,hogy sutyiban csinálják???? de aggaszt,hogy sehogy!!! Most még ezt a hiányosságot meg kell velük tárgyalnom,sürgősen!!!
Gabesz,gratula a roller bébihez!!!!nőjenek,sokasodjanak!!!! :)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 19, 22:44 
Na akkor meg van a tyúkudvar első bébije !!! Gratula az örömanyának Gabesz von Erdély királykisasszonynak !!!....
A lágyeleség már előtte van a mamának remélem ?!... Azt viszont nem tanácsolnám hogy ellenőrizzed az etetést mert a tojót megzavarni etetési periódusaiban végzetes hiba lenne !!!... Ilyenkor abbahagyja az etetést és az örömanyának kell majd felnevelni a kicsiket szemöldök csipesszel...de erről is többször irtam már ugye Monalizi ?...
Mondd meg Mona tanult kollegínádnak hogy hányszor írtam le a párzási rituálét a fejkoppintásos jelenséget mint a jó párzás biztos jelét !?!?!...
Aszongya hogy a Kidu-strie Romanesca Román főkukoritól hallotta...??
Megint én lennék a hülye ?! Nem létezik !?... :shock:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 22:18 
Gabesz gratula, irigyellek az apróság miatt, remélem hamarosan mi is büszkélkedhetünk néhány kicsikével. :08:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 20:59 
Sziasztok!!!

Gabesz, gratulálok!!!!!! :10: :48: :04: :20:
Kíváncsi leszek, reggelre bújik-e még valaki ki a tojásból, remélem azért igen! :D

Gizmó, csakhogy megkerültél!!!! Neked is gratulálok, mikorra várjátok a picit?? nem árt neki a madártoll, ne aggódj, csak hallgassa a madárcsiripelést, az csak jót tehet vele! :wink:

Szóval Neco errefelé fogsz járni...Hmmm...Itt is vannak rollerok, akiknek a repce kell?

Hozzászólás 2008 feb. 19, 20:49 
Gizmó, itt is egy NAGY GRATULA!!! :31:
Biztosra veszem, hogy jó apa leszel!!!

:57: , Hi-hi, Neco... Úgy látom, téged nagyon foglalkoztat ez a koppintós dolog :lol: ...

Nnnna, kérem. Helyzet van. Az a helyzet, hogy én elég türelmes embernek ismertem magam, de most tűkön ülök! Illésem és Icám, mindketten elsőévesek, négy gyönyörű reményteljes tojáskával indítottak, ezekből szerre kellett kettőt üresnek konstatáljak :( , és most ott tartunk, hogy ennek az egy picinek is annyira tudok örülni, hogy
KÉSZ EXTÁZIS, GYEREKEEEEK!!!

:01:

Imolának sok szeretettel, ahogy megígértem :wink: :

Kép

Csak addig mertem levenni a kalit tetejét és fotózni, míg a mama leszállt kicsit a fészekről. Sokat nem tudtam bíbelődni a beállításokkal :? , de a lényeg azért így is látszik :D .

Na és itt lakozott a kis drága kerek 14 napon keresztül. És milyen nagy munka kellett, hogy ilyen szép szabályosan "lefürészelje" magáról a héjat :shock: !

Kép

A másik toji még kicsit várat magára :? . Reggelre, hátha...
Míg a pici a kikeléssel bíbelődött, Icám, mint egy gondos anyuka, végig, folyamatosan bíztatta kicsinyét halk, finom pitty-pitty hangokkal :D . Mostmár a kis ügyes kinyújtóztathatta gémberedett tagjait és a tesó-tojásokra támaszkodva próbálgatja az új fekvést a mama pihe-puha tollruhája alatt.
:47:
Hát ennyi volt az esti mese. Szép álmokat, gyerekek! :wink:

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 19, 19:59 
iker írta:
Mennyit szoktál belemorzsolni?
üdv

Szia Feri!

Én semennyit (hál'istennek nem volt még szükség rá), csak egy öreg szakitól hallottam két éve, hogy nála bevált. Azt hiszem fél szálat egy fészekbe, de szerintem elég egy harmad is. Arra vigyázz, hogy a fészekanyag alá kerüljön a dohány, ne érintkezzen a fiókákkal, meg csóri tojó kotlófoltjával.
(Ezt az utolsó gondolatot magánszorgalomból tettem hozzá, erről nem beszélt az öreg, -legalábbis nem emléxem - de így biztosan nem okoz problémát a dohány.)
Holnap viszek 12,5kg. repcét Nagyradára. Ennyi fért a vödörbe.

Szia Gizmó! :31: :83: Nincs ennél szebb dolog! Élvezd ki minden pillanatát!
(azon gondolkodtam, mekkorát kaphattál a fejedre!? :89:)

Gabesz! Mi a helyzet?! :23: Jelentést kérek! :salut:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 19, 18:37 
Hali!
Én valahol gilisztaűző varádicsot olvastam, hogy ezt kell az alomba keverni. Égen-földön nem kaptam, csak néztek rám, mint a dilinyósra, hogy minek az nekem, majd a sokadik helyen egy vén vajákos izlandi zuzmót adott helyette, hogy az is féreghajtó hatású...

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 19, 18:31 
Halihó!

Kedves Necó!

Említetted a múltkor, hogy a fészekbe morzsolt cigaretta dohány hatásos az élősködők ellen.
Mennyit szoktál belemorzsolni?
Különben máshol olvastam, hogy vad madarak is gyakorolják ezt. Természetesen nem cigivel, hanem különféle, a célra alkamas gyógy füveket hordanak a fészekbe. És ez hatásos is.

üdv

Hozzászólás 2008 feb. 19, 18:20 
Gabesz, szurkolok!!! Hólnap nincsen órám, de megyek az internet-kávézóba, mert olyan kíváncsi vagyok!!! :24:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 19, 17:44 
OK, nagyon szereti, főleg a gesztenye mézeset....

Hozzászólás 2008 feb. 19, 17:43 
:24:
Köszönöm! Várom! Megkínálom majd egy csésze teával :D !

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 19, 17:41 
Szia Gabesz !

Tegnap délután 15 órakkor elindult a postás.

Hozzászólás 2008 feb. 19, 17:39 
Igen, mert hálátlanul letűnsz a színről, s azt se tudjuk, mi van veletek :96: ! Nna, jól megmondtam.

:66:
Nos... Ilusomat itthon a fészekben ücsülve találtam, persze, még csak gyakorol, hisz semmi sincs alatta. De ez már jó jel :wink: ! Aztán Icámat is kérdőre vontam egy tojásellenőrzés erejéig, -jelzem, a két hét alatt ez volt a második, és nagy meglepetésemre (a fény felé tartva) egyik tojásnak lötyögős a tartalma :shock: , másik pedig belülről "megkezdve" :D , harmadik egy sötét és nehéz tojáska 8) . Várnom kell még estig :? , de már csak két picire számíthatok. Kezdetnek ezt is jó.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 19, 17:41-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 19, 16:23 
Gratulálok az utódhoz! Mint mentős mondok neked, hogy ha felesége nem puszilja csőrére a pipit és nem ő, hanem te takarított ki a szarnyasokat, semmi vész! :47:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 16:08 
Hali,

mintha latnam, hogy eszetekbe jut egyik hozzaszolo korabbi szolasa: Gizmo sejtelmesen eltunik egy idore, aztan megjelenik - kb igy irta. S igy is van.
Mivel felesegem aldott allapotban van, azert kerdezem, hogy a szobaban tartott madarak a csecsemore artalmasak-e ?
Mellesleg a pityfiak mar 3 hetesek, szornyu zajt csapnak az etelkunyeralassal, mi tobb mar ujabb 3 tojas van. Ezek konyortelenul szaporitanak. Lesz mit husvetra barany helyett leöljunk. :wink:
Szep napot.

Hozzászólás 2008 feb. 19, 14:23 
Na mars haza, szétpukadok a kíváncsiságtól, nincs kedvem várni holnapig a nagy hírre! :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 261  Következő