mona76 írta:
Szia Mona!
A madarad egy creamino tojó. A tarkák valóban nem véletlenül jönnek létre, kell hozzá egy tarkaságot okozó gén is, ez lehet domináns vagy recesszív. A kis sárgatarkám recesszív tarka, egyik szülő sem volt tarka, csak mint kiderült hordozók voltak, így ő meglepetés volt. (Ezért érdekesebbek a recesszív gének, sose tudja az ember mikor kerül elő valami furcsaság

). A többi tarkám egy dominánstarka tojótól van. Itt csak tarka szülőtől születhet tarka fióka, nincsenek hordozó madarak.
Köszönöm a válaszodat,tudtam ,hogy valaki okos,sokat tapasztalt tenyédztőt kell megkérdezni

,én lutinonak néztem,kis creminoval a végein

'''!!!
Furcsa dolog ez a recesszív meg domináns(bár ezt talán egyszerűbb felfogni)öröklődés!De egy szó mint száz,nekem tarkából is van olyan amit nagyon szívesen magaménak tudnék,de "sima" huliból mint például alant dinoé,is tudnék szemezgetni!
Apropó,Tikó a hím hullámosunk azt hiszem le lett szerelve,a kis Lizy (lsd.kép)kedvesen bár,de rendre utasítja.Persze így is egész nap eteti(begygyulladás?),meg mindig kurkásszák egymást,de már nem hagyja magát megmászni .

Így egyenlőre egy röpiben maradnak.Röpke 10 hónap és szabad a pálya!

[/quote]
Sziasztok
Mona hullámosa tőlem származik és most összezavarodtam.
Én lutinónak hittem azt hittem a cremino fakóbb
Tudnátok képet küldeni, hogy mi a különbség a két szín között?