Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 júl. 13, 20:25 
Köszi!

Megvettem az első kézzel nevelt madárkámat,egy Venezuelai Amazont. Ma voltam a bácsinál lefoglalózni.Most találkoztam a papagájjal először de ahogy kézbe vettem először már bújt hozzám :)

Amint elhoztam töltök fel képeket :)

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 júl. 13, 17:54 
MajinVegeta írta:
Honnan tudnék szerezni olyan nagy ágakat,amik megfelelnek az Amazonoknak ülőrúdnak?

Gyümölcsösből lehet kérni, ha nem permetezett. Vagy a vízpartokon vannak fűzfák, és egy eldugottat keresel és levágsz belőle. :)
De van egy egyszerűbb megoldás is. Elmész egy barkácsboltba és veszel egy pl ásó nyelet.

Hozzászólás 2011 júl. 13, 11:33 
Ezt én is gondoltam :)

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 júl. 13, 10:37 
fáról

Hozzászólás 2011 júl. 13, 10:00 
Honnan tudnék szerezni olyan nagy ágakat,amik megfelelnek az Amazonoknak ülőrúdnak?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 12, 20:26 
MajinVegeta írta:
Amúgy ők általában nagyon zajosak?

Már próbáltam egyszer rávezetni téged, hogy ez az egész zajszint elég relatív dolog. Egyrészt függ nem csak a madár fajától, de magától a madártól is (egyedileg változó). Ráadásképp aki nyilatkozik erről annak is lehet teljesen más mércéje zajosság, hangerő tekintetében mint neked vagy a szüleidnek. Ennélfogva szinte lehetetlen megmondani, hogy az XYZ faj megvétele esetén téged/rokonokat/szomszédokat mennyire fogja majd zavarni az esetleges zajosság.

Példának okáért egy fészekaljból származó két madár közül az egyik mondjuk egyfolytában kiabál. Amikor meglát azért amikor nem akkor meg azért. Amikor unatkozik azért amikor éhes akkor meg azért. Ezek után a gazdája azt fogja neked mondani, hogy iszonyatos madarak ezek, ő is épp most adott túl rajta. Ugyanakkor a másik madár gazdája nevetni fog az egészen azt mondja majd, hogy szinte néma ez a madár, ideális akár panelbe is. Semmi gondod nem lesz vele. Na, akkor most kinek van igaza? Mindkettőnek. És közelebb vagy a kérdésed megválaszolásához? Nem nagyon.

Csak azt tudom mondani neked, hogy győződj meg róla saját füllel (tenyésztőnél, boltban, gazdinál), de nem 5 perc alatt, hanem sokáig figyeld, esetleg különböző időpontokban. Döntsd el te, hogy szerinted nektek mennyire lesz ez hangos/zajos. És ne paraméterek alapján dönts, hanem a szívedre hallgass. Ha az nem mond semmit, akkor marad a Maine Coon mint a legjobb választás.

Ja igen. Még egy apróság. Bár már szerintem ezt többször kitárgyaltuk, de minden papagáj hallatja a hangját és tud zajos is lenni (kivéve Conure ajánlásában felvázoltak). Azon fajok is amik jellemzően csendesek nem épp szépségükről (bár ez is relatíve) vagy jó idomíthatóságukról híresültek el. Szerintem ennek alapján sosem fogsz tudni választani/dönteni.

Hozzászólás 2011 júl. 12, 18:32 
conure írta:
MajinVegeta írta:
Sziasztok!

Mit gondoltok erről a hirdetésről? Vajon egészséges madarat hirdetnek?
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -27051957/

Miért is lett neked gyanús ez a hirdetés? Van valami okod kételkedni benne?

Egyébként ajánlom figyelmedbe a plüssből vagy porcelánból készült papagájokat, könnyen kézre szállnak, nem csípnek, nem karmolnak, nem rágnak széjjel mindent, és ha nincs bennük elemes zenegép, akkor egyáltalán nem zajosak, sőt annyira csendesek hogy az ember azt hiszi élet sincs bennük. :wink: :lol:

Egyáltalán nem gyanús,csak kiváncsi voltam rá hogy ti mit gondoltok róla. Csak nem szeretném hogy a család megbolonduljon a kiabálásától. :)

Hozzászólás 2011 júl. 12, 18:27 
MajinVegeta írta:
Sziasztok!

Miért is lett neked gyanús ez a hirdetés? Van valami okod kételkedni benne?

Egyébként ajánlom figyelmedbe a plüssből vagy porcelánból készült papagájokat, könnyen kézre szállnak, nem csípnek, nem karmolnak, nem rágnak széjjel mindent, és ha nincs bennük elemes zenegép, akkor egyáltalán nem zajosak, sőt annyira csendesek hogy az ember azt hiszi élet sincs bennük. :wink: :lol:

Hozzászólás 2011 júl. 12, 17:50 
Sziasztok!

Hozzászólás 2011 jún. 16, 23:27 
Kis szösszenet az életünkből.
Petike jobb mint az időjárás-jelentők. Minden vihar előtti napon keményen hisztizik. Ha hisztizik nem szoktam kiengedni és magára hagyom a szobában. Olyankor képes akár 1 órán keresztül kiabálni. Ha végre abbahagyja és egy ideje csöndben van akkor kiengedem hogy tudja ha jól viselkedik akkor kijöhet. Na itt jön az hogy nem tudom mit csináljak, mert ilyenkor viszont betámad. De ezt mind a hidegfront előtti napokon csinálja. A gond ott van, hogy az elmúlt hetekben elég változékony idő volt, tehát ez egy rendszeres probléma. Amikor 2-3 napig nem volt vihar akkor nem volt semmi gond. Nyugodtan ki merem jelenteni hogy front érzékeny. Most hogy egyenletes az időjárás, kenyérre lehet kenni. A világ leg nyugodtabb madara. Annyira nyugodt és csendes, hogy néha rá kell nézzek hogy minden rendben van e mert nem hallani a hangját. Aztán mindig az a látvány fogad, hogy rágcsál. Nem győzök neki fadarabokat adni. Tegnap mikor kint voltunk a kertbe az anyuval, Petike annyira csendben volt, hogy bejöttem megnézni jól van e, aztán kivittem egy kicsit „napozni”. Viszont sokszor lusta repülni. Inkább mászik mindenhova, csak ne keljen repülni. Ha nem tud hozzám odamászni mert nincs végig valami „út” akkor elkezd panaszkodni. Ha nem reagálok semmit, akkor egy idő után rászánja magát és odarepül.
A legújabb szokása a vizes edény kiborítása. Nagyon élvezi (én kevésbé). Muszáj voltam odakötni a tálat, mert rendszeresen úszott minden a vízben és Petike abba gyönyörködött. Miután rögzítettem a tálat és eljutott a tudatáig hogy nem tudja kiborítani, rendesen dühös lett, ráncigálta az edényt és morgott.

Hozzászólás 2011 jún. 9, 18:16 
conure írta:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -26555597/
A hirdetés valódi, ráadásul az országban nála van talán az egyetlen tenyészpár.
Hogy miért adja el? Tőle kellene megkérdezni, vagy a szomszédoktól :lol:

SzBSanyi írta:
:45:
lehet rossz információkat adtam tovább.
tudomásom szerint Baranya megyében 2008-ban sikerült először tenyészteni.
T.P-nél nem tudom hogy milyen fióka volt, azt tudom hogy az idén R.S. megvett egy hímet T.P-től.

A Baranya megyei (Kozármisleny) tenyészpárt hirdetik. Tehát mégis csak nagyon szűk az a tenyésztői kör. Én meg már azt hittem tudsz valami újat mondani :idea:

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 8, 21:22 
:45:

lehet rossz információkat adtam tovább.
tudomásom szerint Baranya megyében 2008-ban sikerült először tenyészteni.
T.P-nél nem tudom hogy milyen fióka volt, azt tudom hogy az idén R.S. megvett egy hímet T.P-től.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 8, 14:58 
conure írta:
SzBSanyi írta:
conure írta:
... talán az egyetlen tenyészpár.

Azért ne szűkítsük le ennyire a kört :wink: , van még mülleramazon tenyésztő :salut:

Áruld el már akkor légy szíves, ki az a szerencsés tenyésztő , akinél van még igazi tenyészpár. (elég a monogram, meg a lakhely) Köszi!

Talán SzBS, Mórahalom? :roll: :eye:

Hozzászólás 2011 jún. 8, 14:29 
SzBSanyi írta:
conure írta:
... talán az egyetlen tenyészpár.

Azért ne szűkítsük le ennyire a kört :wink: , van még mülleramazon tenyésztő :salut:

Talán azért írtam, hogy "talán az egyetlen", mert nem biztos. Mindenesetre én még nem láttam hirdetni mást, aki szülők által nevelt fiatalokat árult volna. A nyíregyházi T.P.-nek volt két évvel ezelőtt 1 kézzel nevelt fiókája.
Áruld el már akkor légy szíves, ki az a szerencsés tenyésztő , akinél van még igazi tenyészpár. (elég a monogram, meg a lakhely) Köszi!

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 7, 20:57 
conure írta:
Sziszi írta:
Warhawk írta:
Érdekes... valaki egy komplett családot elad?!?

Hát ez valóban érdekes. Kíváncsi lennék az okokra ha valódi a hírdetés.

Hozzászólás 2011 jún. 6, 10:36 
Sziszi írta:
Warhawk írta:

Hozzászólás 2011 jún. 5, 21:28 
Warhawk írta:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 5, 20:34 

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 9:12 
Hétvégi beszélgetés köztem és Petike között.
Peti: pápá
Én: mész valahová?
Peti: öhőmm (igenlő hangsúllyal hümmögés)
Én: ok szia
Mire Petike elindult a kalit túlsó felébe. :D :lol:

Elkezdte a halandzsa szöveget azzal a hangsúllyal ahogy én beszélek. Ezt annyira élethűen csinálja, hogy volt is egy jó szitu. Anyuval kint voltunk a piacon, és ott találkoztunk egy szomszéddal. A szomszéd megkérdezte van e nálunk valaki. Mondtuk hogy nincs senki. Azt mondta hogy egy női hang hallatszódik ki tőlünk. Anyuval rögtön elkezdtünk röhögni és mondtuk a szomszédnak hogy az csak Petike a madarunk. Teljesen ledöbbent, hogy tényleg úgy hallatszik mintha valaki beszélgetne.

Hozzászólás 2011 márc. 26, 11:15 
Cseppkő írta:
A kalitkába betenni viszont kész katasztrófa. Most ezt próbálom, okosan kivitelezni. A fejébe veszi, hogy ő biza be nem megy, akkor lehetek én határozott, türelmes, kitaró stb, Ő akkor sem és passz!

Ezt a fenti mondatot akár én is írhattam volna. :) Nálunk ugyan ez volt. Bármit csináltam nem akart bemenni és betenni se tudtam, csak sebek árán. Ez úgy látszik amazonos tulajdonság.
Egy idő után megfigyeltem, hogy van egy pont amikor kezd fáradni. Leül az ajtó tetején és ott dumál. Na ilyenkor simán be lehet rakni. Ha tovább kint marad és újra elkezd játszani akkor nincs esélyem. Viszont ezen a holtponton simán be lehet rakni. Kicsit olyan mint a gyerekek. Ha fáradt és túlpörög akkor hisztis lesz. Ha viszont a fáradtság kezdetén megyünk aludni akkor egy kezes bárány, bemenetel előtt odabújik, ad egy puszit, kéri a lefekvés előtti simit majd elhelyezkedik a rúdon. Figyeld meg mi az a holtpont amikor elkezd lenyugodni. Nálunk ez este 8 óra. Fél 9 után már harc van.
Várom a fejleményeket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Következő