Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 23, 2:20 
Szia Timba!

Ahhoz a műanyag fészekhez amit használsz(meglestem a szomszédban :wink: ), lehet kapni filc(szerű?) anyagból fészekbetétet ( http://www.galambaszkucko.hu-> madarász felszerelések- >fészekbetét. Itt megnézheted.) Ha ehhez nem tudsz hozzájutni. padló alátét fóliából (laminált padló alá használják) csinálhatsz ugyanilyet.
Használd ezt, ebben nem tudja elásni a tojásokat a madarad.

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 feb. 23, 0:11 
Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne!
Ma gyanusan sokat ült a fészken az egyik tojóm, gondoltam benézek alá, de nem láttam tojást.Aztán valami furát láttam, megnéztem közelebbről és egy tojást találtam, félig beágyazva a fészekbe. Kivettem és továbbnzelődtem, és egy másikat is találtam. Ez a fészek legalján volt. Kivettem a tojglikat, betettem egy műtojást. Pár óra múlva megint benéztem és a műtojást is már beágyazta, alig találtam meg. Attól tartok, hogyha visszateszem az igazi tojásokat azokat is "elássa" és ha jól tudom így forgatás nélkül annyi a tojgliknak. Mit tegyek? Vegyek ki a fészekanyagből? Egyébként nincs már betéve neki fészekanyag, így biztosan nem rádordja!
Van valakinek ötlete?!
Köszi előre is!
Crying or Very sad

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 feb. 22, 23:26 
Ok Amaryl!
Persze kellenek! Pü-ben írd meg miket adjak meg ,meg hogy mennyibe kerül cakli-pakli és utalom a pénzt!

Hozzászólás 2008 feb. 22, 23:23 
Hello Mindenkinek!
Gabesz írtam én már hogy nincsenek egy helyen a hímek meg a tojók de nem lényeges igazából nem részleteztem valóban annyira amennyire ti szoktátok! Végülis igazad van! :salut:
Neco azért picit megnyugtattál! Elég jól leszúrtak előtted! Amúgy jövő hétvégén elpaterolom a többi madarat! Már megcsináltam volna de többször volt nagyon hideg és egy viszonylag fűtött helyről nem pakolhatok egyik napról a másikra egy fűtetlenbe! Vasárnap akkor legkésőbb felrakom a fészkeket! Csak mivel még mozgatnom kell majd a ketereceket így nem találtam szerencsésnek ha bedobom a csajokat a mélyvízbe! Hímek nagyon szépen énekelnek csak relatív mondom mivel iskolázva nem voltak de ahhoz képest mint amikor elhoztam őket csodásak! a pörköltről meg annyit hogy ha sikeres lesz a tenyésztés akkor biztos elkészül ha lesz böjt ha nem! Természetesen itt nem erre az évre gondolok gyakorlatilag mert a biztos csak az hogy amíg tudom etetni a rollereket addig lesznek a mi kis családunkban ez tuti! Ez az év biztos jó tanuló év lesz főleg ha a versenyen találkozni is tudunk az biztos nagyon hasznos lesz legalábbis nekem... Jövőre pedig már mindent profin csinálhatunk itthon! :thumleft:

Hozzászólás 2008 feb. 22, 23:18 
Hahóó szép estét!!))) először is,Gabesz,szerintem az nem filctoll lehet,hanem valami olaj,vagy vazelin,amitől könnyebben rá lehet húzni a csurikák lábára a gyűrűt!!de ezt a fiúktól én is meg akartam kérdezni,csak elmaradt!!!Hahóóó,aki tudja,homályosítson már fel bennünket!
A másik,készen vannak a gyűrűk,hétfőn megyek a galambász kuckóba!!!!Kynyooka,akkor megveszem a műtojásokat,ha még nem tudtad beszerezni,de előre nehogy küdj pénzt,majd rárakod a folyószámlámra,ha odaért. Ha esetleg valakinek kell még bármi onnét,most visítson!!!!

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 feb. 22, 22:34 
Szép estét mindenkinek !

Szmolai írta:

"Kedves roller-nélküliek: ez a Tietek csak átmeneti állapot. El fog múlni:)

Kedves újfehértaji barátunk! A nagyszüleim Újfehértón laktak. Én minden nyáron ott voltam gyerekkoromban. Úgy érzem "földik" vagyunk. "

Kedves Szmolai ! Ezt nem is gondoltam volna :) milyen kicsi a világ. Ahogyan a szavadból kivettem régen jártál már erre :)Azóta már felhőkarcoló épült Újfehértó City-ben :) (NewWhiteLakeCity) :)

Gabesz! Örülök ,hogy engem is feltüntettél a névsorban,azt hittem kimaradok,de tényleg. Most már nem leszek ilyen pesszimista...
És végezetül, nagyon örülök annak ,hogy végre megtaláltam azt az oldalt ahonnan információt szerezhetek erről a madárkáról,a Roller kanáról. Először 2004-ben olvastam e fajról és akkor is röviden egy oldalba foglalva, el nem tudtam képzelni milyen lehet..... Igaz még nem volt rollerem ,de türelmes vagyok és majd LESZ !!!

Üdv.: Tamás

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 22, 21:42 
szmolai írta:
Kedves kisboszorkányok! Tessék szépen seprűre pattanni. Meg kell varázsolni az én két madárkámat. Béküljenek meg, legyen nekem is picike madárkám!

:shock: , Imola, szólítottál? :lol:
Jövök én szívesen, de a hiányzik a segédpilótám! Egyedül meg nem tudok megbírkózni az új Nimbuszommal ekkora távolságon... :wink:

Imolka, mondaná Doromboló, tessék kézbevenni a madarakat, levergálni: hájas vagy nem hájas? Ha túl hájas, sovány kaját kapjon. Ha nem hájas- és tojó, akkor kaphat töményebb kaját. Biztosan már bátrabban fogod meg őket, és hetente megnézed :wink: . Ha jól értettem, külön vannak, a tojónál van fészek és fészekanyag? Legyen. Aztán én nem is tudom... :roll: Ti naponta kétszer adtok enni a madaraknak??? Eccer egy mericske nem elég? Imola, én azt mondom, hogy figyeld a madárkáidat! Csináld, ahogy ők kérik. És ha azt látod, hogy a tojó fúrja a fészket, reagál a szerenádra (aranyosan ficsereg, homorít) és ráadásul még piros is! -szemmel láthatóan egymásba szerelmesedtek :D , akkor engedd be hozzá a legénykét, és százasbiztos, hogy meglesz a l'amur... (Igen, tudom, hogy én mondtam neked, hogy együtt is tarthatnád őket, de figyelmeztettelek, hogy ebből baj is lehet... Ja, nem arra gondoltam, hogy összebalhéznak a madarak, hanem hogy minket fognak ledorombolni érte... Meg is kaptuk, és a jelek szerint nem hiába :oops: Bocsi.)

A kis ficsúrt, az egykémet nem akarom elválasztani a mamájától, míg nem lesz önálló. Nem fogom kézhez szoktatni. Régen volt ilyen elképzelésem, de túl sokan voltak ahhoz, hogy valamelyiküket is kiszemeljem kedvencnek :lol: Utána meg a közös röpdében a "kezes" nem is biztos, hogy jól érezte volna magát... Az egyeském, kit Mona Rolandnak keresztelt :lol: , pár nap múlva megkapja a csillogó-villogó gyűrűjét, amit nagyon remélem, fel is tudok majd húzni a lábára... Na, ez érdekes lesz, mert még ilyet eddig nem csináltam, de már utánanéztem a módszernek. Azért is félek :roll: ... És itt jut eszembe, Amaryl, amilyen filmet hoztál a youtub-ról, ott miért rajzolták körbe a gyűrűt filctollal, vagy mivel :shock: ???

Hozzászólás 2008 feb. 22, 18:37 
Szép estét Mindenkinek!
Rainácska, a kanári topikban van szó arról, hogy valamilyen ennivalóval (gyógyszerrel) festik a kanárikat. Tudod, mi is besárgulunk, ha naponta két kiló sárgarépát eszünk:) És a hortenziák színe is a talaj függvénye. Sőt! A rózsaszínnek vett karácsinyi kaktuszaim átültetés után kivétel nélkül élénk pirosat virágoztak. (O.K. virágföld). Nem volt ráírva, hogy ilyen mellékhatása van. (A barátnőmnél az ugyanilyen a kaktuszok sárgát virágoztak. )

Fifo napok óta nagyon ideges volt. Mindenképp ki akart jutni a kalitjából. Ezért raktam át, kicsit barátkozni. Mikor szabadon voltak, nem volt egymással bajuk.

Lifo-t a hasán kívül semmi nem érdekli. Naponta kétszer ideges, mikor kaját adok neki. Alig bírom letenni a petricsészét, mert már benne ül ő is.
Neki Fifo kalitjában is jó. Elvégre a kaja nem változott, a többi meg nem fontos.

Fifo mostmár megint énekel. Jót tett neki a bunyó, meg a környezetváltozás:)

Kedves kisboszorkányok! Tessék szépen seprűre pattanni. Meg kell varázsolni az én két madárkámat. Béküljenek meg, legyen nekem is picike madárkám!

Gabesz nem tudod mennyire irigylem az egyke madarat. Őt igazán nem lesz nehéz kézhez szoktatni, miután elválasztod a szüleitől.
Ezzel együtt is nagyon drukkolok, hogy a következő költés sokkal szerencsésebb legyen!

Kedves Doromboló! Kellett ez Neked? Csináljuk a fesztivált, csupa jó indulatból! A hozzáértés picit olykor hiányzik, legalábbis nekem:) De Ti itt vagytok nekem is és ez nagyon jó! Segítetek.

Kedves roller-nélküliek: ez a Tietek csak átmeneti állapot. El fog múlni:)

Kedves újfehértaji barátunk! A nagyszüleim Újfehértón laktak. Én minden nyáron ott voltam gyerekkoromban. Úgy érzem "földik" vagyunk. Segíthetek valamiben?
Vidám, hogy beindult már mindenkinél a "szezon". Jó, hogy itt mindíg történik valami:)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 22, 16:15 
Hű, Kynyoo, meggyűlt a fonnivaló... A madaraidnak nincs türelmük kivárni azt az időt, amit kitűztél nekik... Csapj a lovak közé! 8) Ja, és meglehet, hogy Dorombolónak regénynyi püben megírtad már a helyzeted, de itt nekünk nem annyira számoltál be... Hogy a Kedvesemnél vannak a hímek :roll:... Hát mit is mondjak? Az igazából nem is lenne baj, sőt, kifejezetten jó a Kedvesednek, csak éppen a tojóknak nem tudod rögtön bevágni, ha a helyzet úgy kívánja...

Na-na! De megjött a hangja valakinek, aki azt írja hogy "bár nincs kanárim" és nem azt, hogy MÉG nincs kanárim! :75:

És de szép ez a "füttykoncert" :D ! Bár még hiányoznak sokan a névsorból, azért mégis a legfeltűnőbb az üresség itt az első sorban... :roll: Nem hallottam Feri füttyét... És Mona Liba kollegina :lol: ? Ugyan, merre jár???

:91: Monaaaaaaa...

Kedves Imola és Raina! Köszönöm az érdeklődést. Sajnos, nem szolgálhatok valami jó hírekkel... Másik tojáskával az a szomorú helyzet, hogy nem bírt kikelni szegény pára. Tegnap reggel felnyitottam a tojást, és gyönyörűen kifejlődve, az embrió fekvési poziciójában ott volt a kimúlt kismadár. Nem tehettem érte semmit, mert reménykedtem, hogy reggelre kikel, vagy a mamája segiit neki, de már későn volt az én beavatkozásom. :cry: Elég lehangoló a négy tojásból egy fióka-(főként, hogy már ötös fészekaljam is volt :roll: ), de jönnek majd még tesók, remélem...
És akkor most ez áll a roller bibliámban:

52CI07, 46CI07
1. fészekalj: 4 tojás
ebből: 1 üres, 1 időközben zápult meg
1 teljesen kifejlődött embrió, sikertelen kelés
02.19.:1 egészséges, jól fejlődő fióka
megjegyzés: a tojó kiváló kotló

36CI06, 46CI07
1. fészekalj: ezidáig 2 tojás
megjegyzés: 3. nap nem volt tojás

No, majd látjuk a további sorsukat...

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 22, 16:07 
Hy!

Nincs semmi gáz Kinyó! A tojóknak azonnal adj fészket, amelyik beleül annak meg hímet! Nem baj, ha más madár is van a helységben, a hangok rögződése csak a kikelés után következik be. (különben születtek már ilyen helyen is normális rollerek, bár valóban nem ez a jellemző.) A leggyorsabb tojódnál is csak 3 hét múlva lehet fióka, tehát semmi gondot nem okoz, ha addíg nem tudsz pörköltet csinálni a többi tollasból. (gondolom a húsvéti böjt miatt :wink: )

(különben a bunyó is szerintem azért volt, mert be vannak pörögve tojglik)

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 feb. 22, 16:15-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 22, 15:48 
Hello Mindenkinek!
Azért szedtem szét a tojókat mert nagyon verekedtek az egyiknek a körme bánta! :cry: Izgultam is érte eleget! A hímek melegebb helyen vannak a Kedvesemnél! De erről már többször írtam és senki nem szólt hogy ez baj! Sőt szerintem valahol kicsit részletesebben írtam is a terveimről és persze reakció nuku volt hogy valami nem jó! Akkor most egy új irányvonalat képviselek majd! :P Lesz ami lesz! Fészket nem raktam sehova még! Majd jövő héten! Mivel más madarak is vannak a helységben azért nem is akartam költésre bírni őket meg ráérünk talán még! Ha meg nem akkor over! De akkor is ott leszek decemberben!
:51: Holnap után végre elkészül a többi madár új helye átcuccolok legkésőbb hétvégén és kész!

Hozzászólás 2008 feb. 22, 15:07 
Hajjajjj!
Mire a Főkukori visszatér, jobb lesz, ha betéve tudjátok a leckét! Nyomás tanulni, nebulók! :14: Majd jövök, és kikérdezem! (Legalább gyakorolok jövő hétre, úgyis vizsgáztatnom kell...) :51:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 22, 13:00 
Kinóóó !Hát hol vannak a hímek !???????? Meg hogy rakhattad szét a tojókat előre !?!?!? :shock: Az már önmagában beindítja a költést !!!!!!!!!!!
Jézusom ! Annyit kérdeztél pü-ben korábban hogy egy könyvre elég volna de az alapvető dolgokban meg nem vagy tisztában ?????....Atyám ???!!!
De hát hol vannak azok a hímek ? kölcsön adtad ??? Vagy mi van ???...
De előtte nézd meg a tojók hasát !!! Tizedszer írom le !!!!! Ahol kitelt a has és pirosas a kloáka környéke ott már fészek kell !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aztán ha bele bele ül és rendezgeti akkor mehet be a hím... Párzás után meg ki....
Ha most miattad elkések lekopasztalak ! ....Nem leszek vasárnapestig ! Vérebversenyen bírálok Kaszópusztán....
Csók mindenkinek...egyébb búcsú helyett !!!......

Hozzászólás 2008 feb. 22, 12:52 
Köszönjük a jókívánságokat ! Hátpersze hogy itt a helyetek !!! Ti vagytok az állandó jó szomszédok akik már több mint vendégek !!! :08:

Hozzászólás 2008 feb. 22, 10:32 
Köszönöm Gabikám, hogy engem is bevettél az osztálynaplóba, bár igaziból nem tartozom ide... Igaz, hogy mindig élvezettel olvaslak bennetek és nagyon drukkolok a családalapításoknak, szaporulatnak mindenkinél roller fronton is!
További nagyon jó egészséget és vidámságot minden kedves (nemcsak rolleros) MADÁRBARÁTNAK!
Dorombolónak és Kuzmosnak egy nagy gratula a topik elindításához és a további hozzászólóknak is BOLDOG SZÜLINAPOT!

:40:

Hozzászólás 2008 feb. 22, 9:27 
Gabesz írta:
Boldog születésnapot, rollerosok!

Kép

""A rolleros topik 1 születésnapja alkalmából megsütöttem a virtuális szülinapi tortát és kisütöttem a virtuális rollerszakosztály névsorát :wink:""

Puszi nektek: Gabesz

Én is kívánok minden jót, nagyon kedves csapat vagytok! :)

Külön köszönöm és teljesen meghatott, hogy engem is bevettetek!! :oops: :)
Bár nekem nincs rollerverebem, szívesen olvaslak titeket minden nap! :D

Gabesz! :wink:
Köszönöm mégegyszer a tiszteletbeli tagságot, s ha hobbim által másoknál némi "kanáriigénybe" botlom, akkor ide terelem Nektek rollerfertőzés céljára! 8)

Hozzászólás 2008 feb. 22, 1:07 
A tojók szét vannak rakva! Holnap berakom majd a fészket! általában hetente kétszer meg szoktam nézni őket ! Így jártam úgy néz ki! nem is értem mi történhetett! Vettem ki az etetőt és puff! Ültessem meg akkor azt mondod? Kb minimum 10 nap mire átviszem még a hímeket!

Hozzászólás 2008 feb. 22, 0:39 
Kinóóó ! Ha az etetőben találtad a tojásokat akkor ez a forduló egyik tojódnál már kampó !...
Miért nem figyeltél ?...Mondtam hogy időnként ellenőrizni kell a hasát a tojóknak...! Most már azt a tojót b..hatod, az első költésre... Nagyon gyorsan szétrakni őket, fészek be és kiületni a költési időt.

Hozzászólás 2008 feb. 22, 0:32 
Imola ! Megfurta már a tojó a fészket ?...Ha nem akkor hogy rakhattad be a hímet ?!!!!! ...Ki is nyírhatták volna egymást ! De a baj még az, hogy ha később megcsinálja a fészket a tojó és berakod a hímet már akkor is ölni fogják egymást mert az a bunyó bennük marad 80-ban !
Annyit írtam - irtunk erről, hogy az alkalmas idő az mikor a tojó elkezdi a fészkét rendezni...bele-bele ül. Csak ezután lehet a hímet berakni baj nélkül !....

Hozzászólás 2008 feb. 22, 0:15 
Sziasztok!
Gondoltam, beköszönök én is. Nagyon szeretlek titeket, és bár nincs kanárim, veletek együtt izgulom végig az évet! Hajrá rollerek! :83:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 261  Következő