Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 6, 9:19 
Lalee írta:
adam92 írta:
Lalee írta:
Sziasztok!
Ha leszált a tojó a tojásról akkor meddig van esély rá,hogy ha visszaül még kikelnek?
Köszi,Lajos

Függ a hőmérséklettől meg, hogy milyen stádiumban vannak a tojások. Mennyi ideje nem ül rajta?

Egy faházban vannak,szélvédett.Tegnap délután amikor megnéztem nem ült rajta,most hazaértem most sem.Napközben nem tudom?üdv.

Azokat a tojásokat akkor már elveheted. Nem fog visszaülni rá szerintem és ha nem ült rajta a köztes időben akkor már lőttek nekik.

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 júl. 5, 19:55 
adam92 írta:
Lalee írta:
Sziasztok!
Ha leszált a tojó a tojásról akkor meddig van esély rá,hogy ha visszaül még kikelnek?
Köszi,Lajos

Függ a hőmérséklettől meg, hogy milyen stádiumban vannak a tojások. Mennyi ideje nem ül rajta?

Egy faházban vannak,szélvédett.Tegnap délután amikor megnéztem nem ült rajta,most hazaértem most sem.Napközben nem tudom?üdv.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 5, 9:15 
Lalee írta:
Sziasztok!
Köszi,Lajos

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 júl. 5, 7:57 
Sziasztok!
Köszi,Lajos

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 3, 10:09 
Árpi,

az anyagok megválasztása mindig pénztárca függő :)
De, érdemes figyelembe venni a felület milyenségét, összerakásnál a hézagmentes illesztést, vagy hézag kitöltést, nyílászáróknál (ha saját magunk készített ajtócska) a nagyobb hézagot (kb. fél cm) hogy az élősködők ne tudjanak olyan könnyen megbújni. Persze ha valamilyen szinten szétszedhető a rendszer, akkor az csak pozitívum a nagytakarításoknál. Szintén pozitívum ha az előlap leszedhető.
Az ajtó, vagy ajtók elhelyezésénél azt kell figyelembe venni, hogy benyúlva kényelmesen elérj mindent, ne legyen holt tér, ne keljen nyújtózkodni vagy a szomszédot áthívni segítségért később.
Az etető edények elhelyezésénél a lényeg, ne tudjanak beleszemetelni a madarak, minél tovább lehessen őket tisztán tartani. A földre helyezett tálkákba könnyebben belepiszkítanak, ezért ezt mondjuk nem célszerű ülőrúd alá helyezni. A fali tálkákat általában rácsra rakják, ott kevésbé piszkítanak bele, de ugyan úgy bele tudnak állni, viszont ezek kifele szemetelnek jobban. Talán ilyen szempontból a spéci kívülről felakasztott zárt etetők a legmegfelelőbbek, csak azt meg nem minden faj szereti.

Az elválasztórácsot általában akkor használják, ha összeszoktatnak madarakat, vagy a fényviszonyok miatt szükséges. Én nem szoktam dróthálót használni az elválasztásokra, helyette inkább például vékony farost lemezt üvegsínnel kombinálva. Kihúzható, bedugható bármikor, könnyen kezelhető. De persze bármilyen más anyag használható itt is.

ckuzmos írta:
a kontyosoknál kikelt 2 kismadár és van még 4 tojás amiknek hamarosan ki kellene kelnie

Grat hozzájuk :D

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2011 júl. 2, 19:56 
Nekem mindig egymás mellet voltak a fészkek,és zavartalanul megvoltak egymással.Egyébként igazatok van!Én csak azokat mondom,amiket az eddig tapasztaltam.Árpi sok sikert a madarakhoz! :D

Hozzászólás 2011 júl. 2, 15:01 
helló!
még néhány rövid kérdés:
Azt a megoldást választottam h 6 részre felosztom a "kalitkát" a Csaba által javasolt arányban.
a szinteket gondolom célszerű vmilyen préselt fa lemezzel elválasztani...a függőleges (kiszedhető) válaszfalakat meg csinálhatom dróthálóból?vagy?
az ajtókat a hosszabb oldalakra raknám
az etetők-itatók falra szerelhetőek legyenek vagy a kis tálkák jobbak?

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 júl. 2, 9:23 
Sziasztok!
Csabának teljesen igaza van.Az odúkat célszerű minnél távolabb tenni egymástól a konfliktusok elkerülése érdekében.
Saját példámból tanulva, nálam a zebrapintyek a többi madárral együtt vannak a kinti röpdében, és odúnak lopótökök, pintyodú stb közül választhatnak.
Április óta 16 fióka repült már ki egészségesen 4 pártól.
Tegnap viszont furcsa dolog történt, azt vettem észre hogy az egyik termetesebb lopótökbe 2 pár ( 1 pár sirályka, 1 pár zebrapinty ) rakott fészket,és költenek is......
A legnagyobb harmóniában vannak egymással, mindenki mást elkergetnek, de egymást megtűrik, szépen megfelezték egymás között , 2 kör alakú mélyedést alakítottak ki, és még válaszfalat is húztak maguk közé.
Hát a természetben bármi előfordulhat, amint a fenti példa is mutatja.
Délután próbálok képeket feltenni.......
Ja, és Csaba a kontyosoknál kikelt 2 kismadár és van még 4 tojás amiknek hamarosan ki kellene kelnie :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 2, 7:48 
Szia,

persze hogy más :D
Azt kellene ugyanis először eldöntened hogy te mit szeretnél! Ha az a célod, hogy egy szép díszes berendezést csinálj, amiben gyönyörködhetsz, beleraksz pár madara amik jól el vannak, csivitelnek neked, de ugyanakkor az sem gond ha időnként van fióka, akkor azt mondom legyen egyben az egész.
Viszont ha tenyészteni szeretnél, igaz még lehet most kezded el az egész madarászást de további céljaid is vannak, te akarod irányítani a vérvonalaidat, komolyabban belemélyedni a madarászásba stb, akkor viszont a felosztás a jobb megoldás. Nekem a kérdésedből ez a cél jött le.

Bármilyen kérdésed lenne, jelezd nyugodtan, mindig lesz valaki aki megválaszolja :D

Hozzászólás 2011 júl. 2, 7:10 
hűha!
ez a válasz teljesen eltér az előzőtől...
lehet h mégis csak ezt a megoldást választom,majd vhogy megoldom h ki tudjam szedni a válaszfalakat, és akkor kecske is jóllakik meg..... :D

üdv!köszönöm a tanácsokat!
P.S.: majd irok,mert sok kérdésem van még

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 1, 21:38 
hali,

én azért nem osztanám mindenben Márk véleményét. Ekkora helyen 3-4 párt eredményesebben és gondtalanabbul lehet tenyészteni ha fel van osztva, mintha egyben lenne. Valami mindig lenne ami bosszúságot okozna a madarásznak is és a madaraknak is. Mondjuk a méret alapján nem vagyok biztos benne hogy melyik a szélesség és melyik a mélység, de a felosztásnál előnyben részesítjük a hosszat, majd a magasságot és végül a mélységet.
Ha ez a tervezett "kalitka" 120 magas, akkor én úgy építeném meg a helyedben, hogy függőlegesen 3 részre osztanám így lenne 3db 40cm magas sor. A sorokat pedig ismét elválasztanám úgy hogy az elválasztó elemeket ki lehessen szedni. Így kapsz 6db 40x35x100-as fakkokat például, vagy egybenyitva 3db 40x70x100-as fakkot. Tenyésztéskor a 6-os felállás ideális egy párnak, pihenő időszakban pedig egybenyitva a sorokat szét tudod választani a madarakat 3 részre mondjuk.

Az odúkat nem célszerű egymás mellé rakni, mert a dominánsabb pár vélhetően nem fogja megtűrni a szomszédságban egy másik pár fészkét. Ha igen, akkor az őrzés során akadhatnak problémák a másik párnak (nem engedik be őket, elzavarja etetéskor stb.) Célszerű minél messzebbre rakni egymástól is az odúkat.

Üdv:
Csaba

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 1, 21:30 
Nagyon aranyosak.

Hozzászólás 2011 júl. 1, 20:43 
Cseperednek a picik!

Kép
Ez olyan barnás-vörös színű!
Kép Kép

Hozzászólás 2011 júl. 1, 20:39 
Nincs semmi szabály,nyugodtan rakhatod egymás mellé!
Sok szerencsét!

Hozzászólás 2011 júl. 1, 16:01 
köszönöm a választ!
akkor maradok annál a megoldásnál hogy nem osztom fel
még egy kérdésem van:
van arra vmilyen szabály h a szomszédos oduk bejárata között mekkora távolságot kell hagyni?
vagy rakhatom közvetlenül egymás mellé is őket?

Hozzászólás 2011 júl. 1, 12:06 
Ha tudatosan szeretnéd tenyészteni őket,akkor jobb ha külön-külön raksz párokat.De abban igazad van,hogy nagyobb hely jobb a madaraknak,de akkor mindenképpen ügyelned kell arra,hogy páronként legalább két fészket szerelj fel,de mindegyiket ugyanolyan magasságba,hogy választani tudjanak az odúk közül!

Hozzászólás 2011 jún. 28, 20:38 
üdv!
tanácsot szeretnék kérni
1 kalitkát szeretnék épiteni,a méretei kb 120*70*100 cm.a kérdésem az h melyik a jobb megoldás: ha felosztom 3-4 részre és mindegyikbe rakok 1 pár zebrapintyet,vagy ha közösen tartok benne 3-4 párat?
szaporodásra kihathat ez? madaraknak gondolom a nagyobb hely jobban megfelelne...

Hozzászólás 2011 jún. 28, 0:41 
Warhawk:Egyenlőre nem kenjük a lábát. Most az egyik egész tűrhető, de a másik megint nekikezdett pirosodni. Még használja mind a kettőt, más gond jelenleg úgy néz ki nincs.
Ez az állítólagos perubalzsam (bár az van ráírva a dobozkára, de én maradok a fekete ragacs megszólításnál) kezd lekopni a lábáról és a pocakjáról, szerencsére már most látni a friss tollkezdeményeket, ami egész jó hír. Várunk vele még, meglátjuk mi jön vissza, mint tünet.
feketemarcsi: őszintén szólva bármi lehet, ami nem ragályos, ugyanis a kicsi sosem kapta el, semmi nem jelentkezett nála
bettike: gratula a gombócokhoz, nagyon aranyosak ^^

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 jún. 27, 22:57 
Nagyon szépek, gratula :D

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 jún. 27, 21:41 
na csak összejön a kép,itt szerencsétlenkedem.

Csatolmányok:
Magyarázat: remélem összejön a kép,még egy próba:I
MADARAK.jpg
MADARAK.jpg [ 34.92 KiB | Megtekintve 3409 alkalommal. ]

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 205  Következő