Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 júl. 3, 22:55 
mona76 írta:
Szia!

Tőlem való madár? Írd meg nyugodtan, ha igen! Ha a köröm töve megvan, akkor újranőhet, ha nincs, akkor már nem. Van olyan hímem aminek nincs meg pár körme, de ettől függetlenül jól párzik, kapaszkodik nincs baj vele. Sajnos a kissanyim elkapta. Azóta a kissanyik át is kerültek egy másik röpdébe.

---------------------------------------------------------------------------------------

Szia!
Sajnos igen!Most megnéztem de semmilyen körömtövet nem látok,csak a csupasz kis lábujja.Nem kapaszkodik valami jól azóta,főleg mikor megzavarja Bubi.
Azért még reménykedek,de mivel sötét színű a körme,gondolom látni lehetne,ha lenne valami körömkezdemény a végén.Amúgy az elkészült fotókon is látszik a jobb lábán van.[/quote]

Hm, pedig megnéztem mikor megfogtam. Mindegy, ha gondolod visszaveszem, vagy megoldjuk valahogy.

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2011 júl. 3, 22:45 
Szia!

Tőlem való madár? Írd meg nyugodtan, ha igen! Ha a köröm töve megvan, akkor újranőhet, ha nincs, akkor már nem. Van olyan hímem aminek nincs meg pár körme, de ettől függetlenül jól párzik, kapaszkodik nincs baj vele. Sajnos a kissanyim elkapta. Azóta a kissanyik át is kerültek egy másik röpdébe.[/quote]
---------------------------------------------------------------------------------------

Szia!
Sajnos igen!Most megnéztem de semmilyen körömtövet nem látok,csak a csupasz kis lábujja.Nem kapaszkodik valami jól azóta,főleg mikor megzavarja Bubi.
Azért még reménykedek,de mivel sötét színű a körme,gondolom látni lehetne,ha lenne valami körömkezdemény a végén.Amúgy az elkészült fotókon is látszik a jobb lábán van.

Hozzászólás 2011 júl. 3, 20:04 
mona76 írta:
Sziasztok!
Az egyik kis katimnak a csőre és a lábujja is sérült volt kicsit mikor vettem,de csak itthon vettem észre.A csőrét(picit véres volt,megcsípték,vagy megütötte)törölgettem kamillás fülpiszkálóval,az szépen rendbe jött.Az ujja pörkös volt a körömnél,úgy látszott,hogy javul,de ma mikor kiengedtük repülni láttam,hogy hiányzik a körme! :26:
Szerintetek visszanő még neki?Járt már valaki így.Biztos,hogy nem lefagyott,mert már a jó idők idején született.
Segítsetek!Köszi.

Szia!

Tőlem való madár? Írd meg nyugodtan, ha igen! Ha a köröm töve megvan, akkor újranőhet, ha nincs, akkor már nem. Van olyan hímem aminek nincs meg pár körme, de ettől függetlenül jól párzik, kapaszkodik nincs baj vele. Sajnos a kissanyim elkapta. Azóta a kissanyik át is kerültek egy másik röpdébe.

Hozzászólás 2011 júl. 3, 19:51 
Sziasztok!
Az egyik kis katimnak a csőre és a lábujja is sérült volt kicsit mikor vettem,de csak itthon vettem észre.A csőrét(picit véres volt,megcsípték,vagy megütötte)törölgettem kamillás fülpiszkálóval,az szépen rendbe jött.Az ujja pörkös volt a körömnél,úgy látszott,hogy javul,de ma mikor kiengedtük repülni láttam,hogy hiányzik a körme! :26:
Szerintetek visszanő még neki?Járt már valaki így.Biztos,hogy nem lefagyott,mert már a jó idők idején született.
Segítsetek!Köszi.

Hozzászólás 2011 júl. 3, 12:02 
dino írta:
Ha jól emlékszem élőben nem ilyen világos színű. Valóban szelíd vagy kamuzott az öreg?
Kép

Igen, élőben szép zöld színe van a hímnek a tojónak viszont sokkal erősebb, már szinte barnás színe van. Van két madár, a katalin és a skarlátszárnyú amiknél nem adják vissza a fotók a valós színeket. Nem tudom miért. Vagyis de, nyilván én állítok be rosszul valamit.....
Nem tudom mennyire szelíd, én nem szeretem, ha egy madár szelíd, így nem is próbálkoztam vele. Mikor meg kellett fogni azt nagyon jól tűrte, de egyébként nem jön előre a drótra barátkozni, szerencsére minden figyelmét leköti a tojó kurkászása:)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 júl. 3, 11:54 
Ha jól emlékszem élőben nem ilyen világos színű. Valóban szelíd vagy kamuzott az öreg?
Kép

Valakinek nincs felesleges ivarérett zöld tojója és kobalt hímje? Szeretném a sötét zöld x türkiz tenyészpáromat szétválasztani és szín szerint újra párba állítani.

Hozzászólás 2011 júl. 3, 11:14 
Nekem ugyan röpdében vannak, de totál jól elvannak, viszont van egy mályva hímem, az az egy mindennel balhézik. Szerintem az adott egyed természetétől is függ. Ennek a hímnek elvettem a tojóját, mert költésben se voltak igazán sikeresek és kapott egy új zöld tojót. Egyelőre üldözi azt is....Pedig 100%-os tojó.
Viszont Dinó, képzeld a szlovák hím a másik zöld tojómmal pár óra alatt gyönyörűen párba állt! Csináltam róluk képet, de persze akkor épp nem ültek olyan szorosan egymás mellé, mint szoktak. Kár, hogy a kép nem adja vissza a színeket, a gyűrűs madár a szlovákiai.
KépKép

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 júl. 3, 11:08 
Pulipinty írta:
Szia!
69x70x35ös a kalitka, eddig nem voltak gázok csak ritkán. Lehet, hogy kezdenek ivaréretté válni? Február végi és januári madarak.
Hát a teljes ivarérettségtől még messze vannak, de lehet hogy a hormonok kezdenek dolgozni. :roll: :D

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2011 júl. 3, 10:44 
Szia!
69x70x35ös a kalitka, eddig nem voltak gázok csak ritkán. Lehet, hogy kezdenek ivaréretté válni? Február végi és januári madarak.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 júl. 3, 10:30 
Pulipinty írta:
a lányok szokták üldözni a hímeket?
Szia. Nálam ritkán előfordult.

Pulipinty írta:
Vagy akkor nem 2+2 hanem 3+1 a felállás?
Nekem az volt velük a tapasztalatom hogy 4madár/kalitka nemektől függetlenül sem ideális.A domináns hím mindig kipécézett magának valakit a másik "párból" és azt üldözte, időnként elég durván. Hat madárnál ez szinte teljesen megszűnt,pedig a nemek aránya ott sem 3-3 volt sokáig. Persze optimális méretű helyen.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 9:58 
Háború a kalitkában...
Lehet, hogy mégsem 2 lány 2 fiú a felállás? Az egyik zöld "lány" mindig üldözi a 2 kék hímemet... a lányok szokták üldözni a hímeket? Vagy akkor nem 2+2 hanem 3+1 a felállás?

Hozzászólás 2011 júl. 1, 15:23 
Sziasztok!
Még mindig keresek idei kék(bármilyen)hím katit!Aki tud kérem jelezzen,nem szeretném,hogy nagyon összeszokjon így a kis csapat,mert tartok a később jött madárka beilleszkedési nehézségeitől.Így is problémázik a két tojó,nem bírnak megosztozni a hímen! :(

Hozzászólás 2011 jún. 30, 21:53 
Pulipinty írta:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a katalinok szoktak-e éneket fütyülni, vagy reggel valami udvari madár hangja szólt nekem? Nem tudtam félálomban meghatározni, hogy kintről vagy bentről hallom, de bentnek tűnt.

Az enyémek szoktak dallamot fütyülni. Én tanítottam nekik. A saját hangjukban nincs dallam.

http://madaras-metikus.blogspot.com/2010/11/zarta.html

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 29, 18:19 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a katalinok szoktak-e éneket fütyülni, vagy reggel valami udvari madár hangja szólt nekem? Nem tudtam félálomban meghatározni, hogy kintről vagy bentről hallom, de bentnek tűnt.

Hozzászólás 2011 jún. 27, 17:31 
Cingiii írta:
Mona, nagyon grat. :D
Szépek a kicsékék, remélem sok örömöd lesz bennük. :D

Sziasztok!
Nagyon köszönöm és a madárkák is!Már nagyon sok örömöm van bennük és a család is teljesen oda van értük!Nagyon el lesznek kapatva azt már most látom! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 jún. 27, 10:52 
Szia Mona!

Jól mutatnak így együtt, kobalt hímet kerestek még hozzájuk?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 27, 10:01 
Mona, nagyon grat. :D
Szépek a kicsékék, remélem sok örömöd lesz bennük. :D

Hozzászólás 2011 jún. 27, 9:57 
Kezd alakulni a kis csapat!
Zafi az új családtag,ő a legkisebb,de Mushu a zöld hím teljes támogatását élvezi,miután Bubi a riválisát látja benne és kicsit megkergette!Azóta egy tapodtat sem mozdul mellőle.Kész testőr!Na meg a gézengúz Bubi!

Csatolmányok:
Katikák 014.jpg
Katikák 014.jpg [ 158.66 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 011.jpg
Katikák 011.jpg [ 176.03 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 010.jpg
Katikák 010.jpg [ 148.67 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 009.jpg
Katikák 009.jpg [ 154.28 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 007.jpg
Katikák 007.jpg [ 184.18 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 005.jpg
Katikák 005.jpg [ 148.23 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]
Katikák 001.jpg
Katikák 001.jpg [ 172.72 KiB | Megtekintve 3182 alkalommal. ]

Hozzászólás 2011 jún. 27, 9:15 
Sziasztok a férjem kérésére keresek még egy kék idei hím eladó katalint!
Igazából nekem teljesen mindegy lenne,hogy milyen színű,szerintem az összes gyönyörű.Ha tud valaki segíteni kérem írjon,jó lenne Debrecen környékén,vagy legalább Hajdú-Biharban.
Köszi a segítséget! :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 26, 23:59 
Szia Jancsi!
Igazán nincs mit megköszönni!
Küldtem pü-t.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 109  Következő