Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 júl. 11, 18:35 
Egy jó kondiban lévő madár faroktolla kibír egy év rácson való nyüstölést, valamitől gyengébbnek kell, hogy legyen a tolla...

Hozzászólás 2011 júl. 11, 12:52 
Hello!
Lenne egy kérdésem remélem tud valaki válaszolni rá. Áprilisban kaptam egy Nimfát a farktollai töredezettek voltak gondoltam azért mert ki helyen tartották. Mostanra kezdett újra farktollakat növeszteni de mire megnő a tolla eltörik és megint csak csonk marad. kérdésem az lenne mit tudnék tenni, a többi madarammal semmi baj. Gondoltam valami vitamin hiány vagy más eledel de nem tudom mit tegyek. A választ előre is köszönöm.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 4, 21:30 
tokfejke írta:
Ezt írja ki az oldal, megpróbálom holnap.
Szép estét Mindenkinek!

Nem ott, nem úgy kell feltölteni a képeket (jelenleg ez bugzik ugyanis). Itt egy leírás, ennek alapján működni fog!

Valódi név: Antal Andrea

Hozzászólás 2011 júl. 4, 21:14 
tokfejke írta:
Warhawk írta:
tokfejke írta:
A nőstény hegyi papagájomnak kb. 2 hónapja eléggé kijött az ádámcsutkája.

Nincs nekik. Esetleg egy képet tudsz mutatni róla?

* The path to the requested does not exist
* No output buffer was generated by this JFusion plugin.

Ezt írja ki az oldal, megpróbálom holnap.
Szép estét Mindenkinek!

Hozzászólás 2011 júl. 4, 9:31 
Warhawk írta:
tokfejke írta:

Sajnos most nincs nálam kép, este mikor hazaérek lefényképezem és felteszem. Köszi!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 4, 9:28 
tokfejke írta:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 4, 8:49 
Na ma már jobban van. Mostmár arréb megy a kezemtől és van széklete is. Zöld színű neki csak kicsit halványabb és mintha lepedékes lenne. Szoktatok kamilla teát itatni a madaraitokkal?

Hozzászólás 2011 júl. 3, 23:43 
Sziasztok!
( feltéve, hogy így hívják a madaraknál ) és a mellén a tollak néhol piros foltosak.
A hímnek semmi baja.
Tudnátok javasolni valamit, hogy mitől lehet?
Eszik rendesen, sokat röpködnek, játszanak.
Köszönöm előre is,
Andi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 20:29 
Betty írta:
Vetri Dmg-d nincs otthon? Az csodákra képes.

Hatóanyaga a dimetilglicin (DMG)- más néven B-15 vitamin (de ma már nem tekintik vitaminnak) vagy másnéven pangamic sav.

Idézve a szer tájékoztatójából:

"Stressz:
A DMG eredményesen alkalmazható stresszhatások és az azok következtében fellépő betegségek megelőzésére (verseny, kiállítás, szállítás, madarak tollcsipkedése).

A szívműködés és a vérkeringés támogatása:
A DMG-ről régóta ismert, hogy fokozza az oxigén-felhasználást és jelentős javulást idéz elő cardiopulmonalis elégtelenségben szenvedő betegeknél. Hypoxia során fokozza a szív felé történő oxigénszállítást, javítja a szívizom működését és a coronaria keringést, csökkenti a koleszterin- és a trigliceridszintet.

Májvédelem:
Mivel a DMG képes az SAMe képződéséhez metilcsoportokat biztosítani, a májat is védi. Indirekt metil-donorként emeli a glutation májsejten belüli koncentrációját, ezzel az intracellularis antioxidációt támogatja. Erőteljes lipotrop hatást fejt ki és nagymértékű méregtelenítő kapacitással rendelkezik.

Idegrendszerre gyakorolt hatás, epilepszia kiegészítő terápiája:
A neurotranszmitterek egyensúlyának hiánya sok különböző agyi és idegi működészavart okozhat. Mivel a DMG prekurzora számos, az agy működését segítő aminoalkoholnak és aminosavnak (glicin, dimetiletanol-amin), nem feledkezhetünk meg a DMG idegrendszeri jelentőségéről sem. Tudományos vizsgálatokban a DMG erősen csökkentette patkányok sztrichnin- és penicillin-indukált görcsrohamait. Fenobarbital terápia kiegészítéseként használható a Vetri-DMG olyan kutyáknál és macskáknál, melyeknél az epilepszia kezelése nehézségekbe ütközött. A Vetri-DMG alkalmazásával az epilepszia majdnem minden esetben jobban kezelhető és általában lecsökkenthető a fenobarbital (Sevenal) alkalmazott dózisa.

Teljesítmény-fokozás sport- és munkakutyákban, postagalambokban:
A DMG maximálisan emeli az egy molekula oxigén elfogyasztásakor termelt energia mennyiségét. Ez az energiafokozó hatás valószínűleg több tényezőnek is köszönhető, így például az oxigén-felhasználás és a sejtlégzés javulásának, valamint a tejsav-felhalmozodás csökkenésének. Hatásosan javítja a teljesítményt, a szívizomműködést, gyorsítja a fizikai megerőltetést követő regenerációt lovaknál és kutyáknál egyaránt. A kísérletek szerint, ha 14-21 napon át, napi 1,5 mg/kg dózisban, orálisan DMG-t adagolunk, segít megszüntetni vagy csökkenteni az agarak izomgörcseinek gyakoriságát és súlyosságát.

Betegségek utáni lábadozás, étvágytalanság, kondíciójavítás:
A DMG különböző betegségek esetén (pl. kennel köhögés, parvovírusos gyomor- és bélgyulladás, májgyulladás) képes a gyógyulási folyamat felgyorsítására, csökkenti a felépüléshez szükséges időt, helyreállítja az étvágyat és elősegíti a súlyveszteség visszanyerését.

Szénhidrát anyagcserére gyakorolt hatás:
Megfelelően bizonyított a DMG szénhidrát-anyagcserét fokozó hatása. Számos vizsgálat során a DMG csökkentette cukorbeteg páciensek vércukorszintjét. A dimetilglicin cukorbetegségre kifejtett esetleges hatásainak megismerése érdekében egy cukorbeteg egértörzsön állatkísérleteket végeztek. A kísérlethez kiválasztott, biológiailag manipulált cukorbeteg egerek az emberi cukorbetegségben tapasztaltakhoz hasonló tüneteket produkáltak, így magas vércukorszintet, elhízást, cukorvizelést és morfológiai elváltozásokat a hasnyálmirigyben. A kontrollok mellett elvégzett két ilyen kísérlet során a kísérleti egereknek ttkg-onként 740 mg DMG-t tartalmazó oldatot adtak, a kontrollcsoport ezzel szemben csak vizet kapott. Az étrend és a többi körülmény azonos volt. A statisztikai elemzés alapján megállapították, hogy a DMG-nel kezelt csoportban a kontrollal összehasonlítva szignifikánsan csökkent a vércukorszint és a súlygyarapodás (20-25%-os csökkenés). A fenti állatkísérletek igazolják a DMG cukoranyagcserét fokozó szerepét. A DMG serkenti a sejtek oxigénfogyasztását és javítja az oxidációt a sejtek szintjén.

Geriátria:
Idős állatoknak adagolva, az öregedési folyamatok lassítására. Javítja a szervezet oxigén-felhasználását és a sejtlégzést, csökkenti a szabadgyökök okozta károsodásokat, javítja az idős állatok életfunkcióit (agy- és szívműködés, májműködés, vércukorszint-szabályozás, immunrendszer, bőranyagcsere) és terhelhetőségét.

Daganatellenes hatás:
Melanoma és más tumorok esetén a DMG növeli az egyes antitumor citokinek (TNF, IL-2 és IL-3) sejtbeli termelését, megakadályozza az áttétképződést. Előzetes vizsgálatok eredményei szerint a DMG fontos segítséget nyújthat az immunrendszernek a daganatokkal vívott harcban.

Szemészet:
Megfelelően bizonyított a DMG szürkehályog fejlődésének késleltető hatása, amely az oxigénhiányos sejtek oxigénfelvételét és vérkeringését fokozó képességével függhet össze.

A dimetilglicint szájon át, takarmányba keverve kell adagolni.
Az ajánlott adagot az első két héten naponta kétszer, azt követően naponta egyszer az állatok táplálékába keverve kell beadni. Súlyosabb esetekben az adagok két-háromszorosa is alkalmazható.
"

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 20:25 
Sajnos nincs itthon. Viszont most felhoztam és eszik, iszik. Kapott tojást és répát is a mag mellé. Remélem helyre jön.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 3, 19:42 
adam92 írta:
Megfogtam és hát nem a legjobb a helyzet. Nem érzek tojást viszont eléggé vékonynak éreztem a tojót. Megfogom és felhozom a melegre. Kap ínyencségeket meg egy kis vitamint hátha javul. Állat klinika nem elérhető. :S

Vetri Dmg-d nincs otthon? Az csodákra képes. Beregi doki azt javasolta, hogy ennek feltétlen kell lennie otthon és igaza volt, megmentett már nem egy madaram.

http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=551

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 19:24 
Megfogtam és hát nem a legjobb a helyzet. Nem érzek tojást viszont eléggé vékonynak éreztem a tojót. Megfogom és felhozom a melegre. Kap ínyencségeket meg egy kis vitamint hátha javul. Állat klinika nem elérhető. :S

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 19:13 
Warhawk, Dino! Igen az lesz a következő. Ha holnapig nem javul akkor lefogom és megnézem. Remélem megoldódik magától.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 júl. 3, 19:08 
Warhawk írta:
Kanike írta:
A másik termék amit jónak mondanak RÖHNFRIED-től a BLITZFORM.

Röhnfried-től van még a Tauben gold (250ml = 2800) tollképzést, tollváltást segítő letyek. Meglehetősen drága, de bagatell a Blitzformhoz (250ml = 8600 Ft) képest :mrgreen:
Nos a magas jód tartalmú készítmények nem olcsók az biztos. :shock: :D
Én a 100ml-es JET2000-et emlékeim szerint 3-3500 körüli egységért vettem a G kuckóban nem túl régen.
A Tauben gold tartalmaz egyáltalán jódot?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 18:23 
Kanike írta:

Röhnfried-től van még a Tauben gold (250ml = 2800) tollképzést, tollváltást segítő letyek. Meglehetősen drága, de bagatell a Blitzformhoz (250ml = 8600 Ft) képest :mrgreen:

adam92 írta:
Egyik rozella tojóm lebetegedett mire hazaértem ma. Tegnap még nem volt semmi látható jele most meg eléggé gubbaszt.

Reméljük csak azért, mert nem volt hova letojnia. Azért figyeld és ha nem javult akkor lehet közbe kell majd avatkoznod.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 júl. 3, 18:18 
adam92 írta:
Egyik rozella tojóm lebetegedett mire hazaértem ma. Tegnap még nem volt semmi látható jele most meg eléggé gubbaszt. Megfogni nem tudtam, mert azért még elrepül. Levettem az odukat tőlük a héten, hogy majd tojás adagolás után visszarakjam augusztusban. Most visszaraktam és remélem letojik és csak az a baja. Törpénél volt egyszer ilyen.

A helyedben megnézném, hogy nincs-e benne elakadva a tojás.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 3, 18:10 
Köszönöm mindenkinek. Holnap elmegyek a patikába, és beszerzem valamelyiket.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 3, 14:05 
Egyik rozella tojóm lebetegedett mire hazaértem ma. Tegnap még nem volt semmi látható jele most meg eléggé gubbaszt. Megfogni nem tudtam, mert azért még elrepül. Levettem az odukat tőlük a héten, hogy majd tojás adagolás után visszarakjam augusztusban. Most visszaraktam és remélem letojik és csak az a baja. Törpénél volt egyszer ilyen.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 júl. 3, 12:26 
Betty írta:
Kanike, tudsz ajánlani olyan terméket amiben van jód és erre a problémára is jó lehet? Mindenképpen megér egy próbát.
Köszi.
Én a KLAUS-tól a JET2000-et használom és jónak tartom. Hozzáteszem papagájoknál még nem kellett kipróbáljam, úgyhogy nem tudom hogy segít-e valamit.
A gouldoknál egy félig kopasz tojóm(így kaptam)teljesen helyre jött miután elkezdtem adagolni neki.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 júl. 3, 12:01 
Szia Betty!
Volt egy nimfa hímem akit a nyakán a korábbi párja kopasztott meg, neki két év alatt sem nőttek ki újra a tollak hiába kapott meg mindent.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Következő