Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 aug. 9, 8:31 
bettike2007 írta:
sziasztok,betettem a 3hónapos zebrapintyeim a párhoz akiknek van egy kb 1-2hetes fiókájuk.A tojó bántja a fiatal tojót,de nem igen van lehetőségem különtenni őket.Este tettem pedig be őket,megszokják majd az újakat??? :?

NEMMMMMM !

Néhány bejegyzéssel korábban már érintettük egy hasonló kérdést.

Minden állatnak "ÉLETTÉRRE" van szüksége, főleg ha szaporodási időszakban kis légtérbe van zárva.
(egy Zebrának a szaporodási revírje meghaladja a 1oo centimétert)
Szaporodáskor hatványozottan felfokozott a "REVÍRVÉDELMI" funkciója. Ezért aztán ösztönösen támad minden betolakodót, így az általad berakott fiatal Zebrákat is.

Tanácsolom, hogy sürgősen vedd ki a fiatalokat, vagy rekezd le őket a pártól.

Még valamit : ha nincs elég helyed a madarak számát kell csökkenteni, a "népsűrűség" állandó konfliktusokat okoz és ez esztétikai híbákhoz, vagy a stressz miatt a madarak egy részénak az elhullásához vezet.

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2011 aug. 9, 8:09 
bettike2007 írta:
sziasztok,betettem a 3hónapos zebrapintyeim a párhoz akiknek van egy kb 1-2hetes fiókájuk.A tojó bántja a fiatal tojót,de nem igen van lehetőségem különtenni őket.Este tettem pedig be őket,megszokják majd az újakat??? :?

NEM
Pláne hogy fiókáik vannak
Mielőbb vedd ki.

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 aug. 8, 19:58 

IDRE tag
Valódi név: Viszmeg Zalán

Hozzászólás 2011 aug. 6, 17:24 
ckuzmos írta:

Fekete mellű, fekete arcú, szürke. (BB BF Gray)

Köszönöm!

Hozzászólás 2011 aug. 6, 16:00 
ckuzmos írta:
Ecklair:
nem lehet hogy most épp vedlés van nálatok is?
Ilyenkor szokta minden madarász megszedni a téli tollpárnára valót magának :D

Köszönöm a gyors választ! Nem tartom ezt elképzelhetetlennek, mert olyan helyeken is találunk tollakat ahol eddig nem :)
Számomra a legérdekesebb, hogy míg az újonc az első napokban teljes vehemenciával ugrált meg pattogott, este vagy beszédnél képtelen volt aludni (tehát ha még ment a tévém halkan, zavarta a fény) most már átment "kisnyugdíjasba" a kicsinek hála és ülve is tud aludni akár nappal is, amit az elején szintén nem tett meg, csak nézelődött. Majdhogynem teljesen átvette a kicsi alvásrendjét.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 aug. 6, 11:43 
Ecklair:
nem lehet hogy most épp vedlés van nálatok is?
Ilyenkor szokta minden madarász megszedni a téli tollpárnára valót magának :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 6, 11:40 
Columbo írta:
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy szín meghatározást. A hím színe érdekelne:
Kép
Kép
(Remélem látszik rendesen, mert éppen vedlik és a fényképezőt is utálja...)

Fekete mellű, fekete arcú, szürke. (BB BF Gray)

Hozzászólás 2011 aug. 6, 0:15 
Újra jelentkezem régről, íme a körülmények:
Az első pár nap elég fagyosan telt, aztán kezdtek feloldódni. A kisebbik (idősebb) ugyanúgy délutáni szunyát tart, ahogy eddig, amit a nagyobbik (újoncka) nem nagyon szeret, mert nincs kivel ugrálni. Mostanra már megtanulta, hogy jobb a békesség, már nem szekálja a kicsit (értem ez alatt, hogy húzza a tollát, taszigálja, stb) mert teljesen fölösleges. Egyrészt mert ha a kicsi aludni akar, akkor alszik, másrészt, mert ahányszor bepróbálkozott a végén verés lett a vége. Elég durva módon tollásszák egymást, az előző felálláshoz képest szinte tollrángatásnak tűnik. Azon kívül kb. 1 hete a kicsi valamiért nem akarta beengedni maga mellé a fészekbe, de végül kiment az ágra mellé aludni. Megpróbáltuk kivenni az újoncot azzal a céllal, hogy kicseréljük, de a kicsi nagyon sír utána. Olyan két, háromnaponta egyszer hallok egy "nyekkenést" ami arra utal, hogy a nagyobbik megint kapott a fejére. Tollat is találtunk, de jóval több az újonc tolla, mint a régebbié. (Előbbi fehér, utóbbi szürke) Nem értjük itthon az egészet, mert alapvetően, bár nem puszipajtások, nem történik igazi konfliktus, a verekedés nem állandó. Ilyenkor mi a helyzet? Azt a két napot és kikergetést leszámítva simán együtt alszanak megint. Előre is köszönöm a segítséget!

Hozzászólás 2011 aug. 5, 21:00 
feketemarcsi írta:
A sebtapasznál a sebbenzin nagyon jól be szokott válni, lehet, hogy itt is segítene esetleg. :roll:

Köszönöm a tippet, sikerült leoldani vele a ragasztót! :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 5, 18:40 
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy szín meghatározást. A hím színe érdekelne:
Kép
Kép
(Remélem látszik rendesen, mert éppen vedlik és a fényképezőt is utálja...)

Hozzászólás 2011 aug. 5, 13:25 
Sziasztok!

Történt ma egy kis baleset, ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Az egyik zebrapintyem a szobai röptetés alatt belerepült a kifüggesztett ragacsos légyfogópapírba. Nagy nehezen sikerült szegényt leválasztani róla, de az egyik szárnyán, illetve a feje tetején a tollak teljesen összeragadtak. Repülni nem tud. Azt szeretném kérdezni, hogy vajon mivel tudnám leszedni / leoldani a ragasztót róla? Már próbáltam szappannal, alkohol tartalmú arcszesszel, körömlakklemosóval, de mind hiába. A légyfogó a csomagolás szerint teljesen ártalmatlan, nem tartalmaz méreganyagot, természetes enyvvel van átitatva. A madarat külön tettem, biztosítottam neki madárfürdőt, illetve nagy mennyiségű madárhomokot. Jelenleg az ülőpálcán ül.
Járt már valaki így?

Üdv.: Birdboy

Hozzászólás 2011 aug. 4, 16:58 
Tisztelt fórumtagok!
Gyermekáldás közeledte miatt szeretnénk elajándékozni zebrapintyeinket. Két pár, illetve az egyik pár egy utóda, tehát összesen 5 madár. Ha szükséges, a kalitkákat is odaadjuk meghatározatlan időre (a két család külön kalitkában van). Szegediek vagyunk. Ötletet is szívesen veszek, hogy hol lehetne új gazdát keresni nekik.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 30, 11:57 
eszterolajos írta:
Szia !

1. Vedd le az etetőt, vagy cseréld ki más tipusra.

2. Hibát vétettél a berakásnál. Ilyen esetben a együttartandó madarat(kat) az új helyre egyszerre és este rakjuk össze, hogy elkerűljük a belakott madár területvédő beidegződését és az ebből adódó a betolakódók elleni támadásokat.

Köszönöm!

- Az etetőt kicseréltem.
- Igen. Utólag már nekem is előjött, hogy mintha olvastam volna erről. De nem gondoltam, hogy egy ennyire fiatal hím is lehet ilyen agresszív.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 júl. 30, 9:34 
Columbo írta:
Sziasztok!

1, Van egy pár ivarérett pinty párom, raktam fel nekik odut, de továbbra is az etetőbe építkeznek inkább. Lenne valami ötlet, hogy hogyan tudnám becsalni őket az oduba?

2, Volt egy pár fiatal madaram (a hímnek pár napja tűnt el a fekete folt a csőréről), ma beraktam hozzájuk 1 pár fiatal (áprilisi) standard párt, gondolva, hogy tavaszig együtt lesznek. Viszont a kis szaros hím folyamatosan kergette az újakat. És a támadási kedve egyáltalán nem csökkent. Ezért külön is kellett raknom őket. Van valami megoldás az összeszoktatásra? Mert eléggé helyhiányban szenvedek.

Köszi!

Szia !

1. Vedd le az etetőt, vagy cseréld ki más tipusra.

2. Hibát vétettél a berakásnál. Ilyen esetben a együttartandó madarat(kat) az új helyre egyszerre és este rakjuk össze, hogy elkerűljük a belakott madár területvédő beidegződését és az ebből adódó a betolakódók elleni támadásokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 29, 21:44 
Sziasztok!

1, Van egy pár ivarérett pinty párom, raktam fel nekik odut, de továbbra is az etetőbe építkeznek inkább. Lenne valami ötlet, hogy hogyan tudnám becsalni őket az oduba?

2, Volt egy pár fiatal madaram (a hímnek pár napja tűnt el a fekete folt a csőréről), ma beraktam hozzájuk 1 pár fiatal (áprilisi) standard párt, gondolva, hogy tavaszig együtt lesznek. Viszont a kis szaros hím folyamatosan kergette az újakat. És a támadási kedve egyáltalán nem csökkent. Ezért külön is kellett raknom őket. Van valami megoldás az összeszoktatásra? Mert eléggé helyhiányban szenvedek.

Köszi!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 26, 12:47 
Madárparadicsom. :D

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 júl. 25, 23:29 
Sziasztok!

Szaporodunk nagyon:)

A 6db nagy fiókámból már tudom hogy 2ő fiú.A többiekét még nem.

A szüleik újra költenek,jelenleg 5tojáson ülnek,ma kezdték el!
Alsó párosnál kikeltek a fiókák,ma hallottam a kis csipogásukat! :P

Mi lesz ennyi madárral? :shock:

Valódi név: Botta Attila

Hozzászólás 2011 júl. 25, 21:06 
Andrea30 írta:
Attila!
Megfogadtam a tanácsod és kivettem a tojások közül egyet,és nem volt üres!Benne volt egy kicsi rózsaszín kismadár!A többit,nem bántottam!Akkor valószínű a többiben is van kismadár.Majd leírom,hogy mi lett a vége!Még várok pár napot!

Akkor viszont nem lehet 4 hete. hogy lerakta a tojásokat. 4 hét az 28 nap. A zebrák kb. 14 napra kelnek.
valami nem stimmel...
Meg kell lámpázni a tojásokat! ha sárga. áttetsző,nagy a légudvara, üres. Ha a légudvar kicsi és a tojás nem átvilágítható.sötét,akkor fias. Ha pedig egy vörös csík látszik benne, befulladt. kezdeti állapotban az erek és a szív is látszik.

Hozzászólás 2011 júl. 25, 17:38 
Attila!
Megfogadtam a tanácsod és kivettem a tojások közül egyet,és nem volt üres!Benne volt egy kicsi rózsaszín kismadár!A többit,nem bántottam!Akkor valószínű a többiben is van kismadár.Majd leírom,hogy mi lett a vége!Még várok pár napot!

Valódi név: Botta Attila

Hozzászólás 2011 júl. 25, 15:21 
Andrea30 írta:
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Van egy szép pár zebrapintyünk,akik nagyon édesek!Lassan 4 hete lerakta a tojó a tojásokat,5 db-ot!Az elején nagyon szépen ült rajtuk,de mostanában már nem megy be egyáltalán!Egész nap a fiú van bent,és ő ül a tojásokon!A tojó általában csak éjjel megy be a fészekbe!Ez mitől lehet?Mennyi idő kell még hogy kikeljenek,ha persze vannak -e a tojásokban!Szerintetek meddig várjunk még?

Ha 14 nap alatt nem keltek ki a tojások, akkor már nem is fognak. Dobd ki és várj egy új költést! Kicsiny szerencsével előbb utóbb lesznek fiókák.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 205  Következő