Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 17:52 
Balance írta:
Már előhozakodtam Főkukorinak :twisted: a Huligánjaimmal 13:59-kor, csak azóta lapoztunk. 8)

Szakmai kérdés Főtyúkanyóhoz: Milyen hatással lenne 14 randalírozó állandóancseverészőrikácsolódumáló Huligán egy szegény Roller fiúcskára? Szerintem szóhoz sem jutna szegény... :?
Kiszúrásból hozzak Rollerverebet a Huligángaleribe? :roll:
No, itt a főbökkenő!

Kedves Balance, ne hergeld a Tyúkanyót :24:

Még nem emlegettél egész huligángalerit amikor a rollerficsúrt ajánlottam zenehallgatás céljával egy újabb rekeszbe a konyhaszekrényben a csészék helyére. Akkor a "papesszal is lesz majd valami" megoldást ajánlottam :lol: . És akkor most jössz egész sereg rikácsoló banditával??? :shock:

VAGY ott a legkézenfekvőbb megoldás: a könyvespolc! Úgy hiszem, van azért külön szobátok, ahol a könyvespolcon vannak márrégenkiolvasott vagy csakkölcsönkapott könyvek is, amik abszolút fölöslegesen foglalják a helyet a roller kanári elől :lol: !!! (szekrénybe épített kalitka receptjét alább olvashatod bizonyos Balancetől :wink: ) Kérem, a konyhaajtót ha becsukjátok, a karosszékben szépen hátradőlve rollermuzsikával nyugtatjátok majd az "állandóancseverészőrikácsolódumáló" hangzavartól megfáradt fületeket. :D

És 13:59-kor nem a kis Elmót akartad megszédíteni a hólyagoskodással, hanem a Főkukorit akartad elbűvölni. De már előtte levetted a lábáról, ahogy olvastam pár lappal visszábbpörgetve... :wink:

Kot!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 17:21 
Gabesz írta:
Balance írta:
Gabesz írta:
Balance írta:
Doromboló! ALARM!!!

Elmo érkezett rollerfertőzés céljára!
Vagy ajánljak Neki inkább valami díszpintyet?

:23: Balance, Tuccc várni kicsit??? Na azér! Me ha itt a különböző vírusok egymásba botlanak, abból még baj is lehet! És különben is tessék békén hagyni szegény kis ártatlan gyereket!!! :96:
Ő saját jószántából jött, mert a mamája sokat ücsül itt a gép előtt (már csak az én banditáim hiányoznak innen :roll: :lol: ), akkor tessék hagyni legalább nyugodtan szétnézni, nem ám valami hókusz-pókusszal "huligánságra" tanítani! :57:

:65: Tucc tucc! De hát épp várok, azért írtam, amit!

Nézzen szét, persze... :97: ... aztán jöhet az ízigvérig Huligánsááááág! :92:

Most egyelőre egy tyúkanyó van szolgálatban :24: , vele kell beérni...
De majd ha jön a Főkukori, lesz kikapsz, ne félj! :92:
:38: Na akkor hozakodj elő a huligánjaiddal!!! Azt a teremburáját!

Ui: "De hát épp várok, azért írtam, amit!" -Mint időközben felfejlődött madárpszicholiai szakérteremőr megállapítom ezen mondatodból, hogy nagy örömünkre bennső éned máris azonosult a rollerosokéval :wink: , miszerint repesve várod hogy egy újabb tabula rasara felírhassuk a jól bevált rolleros képleteket. 8)

Puszi nektek: Gabesz

Már előhozakodtam Főkukorinak :twisted: a Huligánjaimmal 13:59-kor, csak azóta lapoztunk. 8)

Szakmai kérdés Főtyúkanyóhoz: Milyen hatással lenne 14 randalírozó állandóancseverészőrikácsolódumáló Huligán egy szegény Roller fiúcskára? Szerintem szóhoz sem jutna szegény... :?
Kiszúrásból hozzak Rollerverebet a Huligángaleribe? :roll:
No, itt a főbökkenő!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 17:03 
Balance írta:
Gabesz írta:
Balance írta:
Doromboló! ALARM!!!

:23: Balance, Tuccc várni kicsit??? Na azér! Me ha itt a különböző vírusok egymásba botlanak, abból még baj is lehet! És különben is tessék békén hagyni szegény kis ártatlan gyereket!!! :96:
Ő saját jószántából jött, mert a mamája sokat ücsül itt a gép előtt (már csak az én banditáim hiányoznak innen :roll: :lol: ), akkor tessék hagyni legalább nyugodtan szétnézni, nem ám valami hókusz-pókusszal "huligánságra" tanítani! :57:

Most egyelőre egy tyúkanyó van szolgálatban :24: , vele kell beérni...
De majd ha jön a Főkukori, lesz kikapsz, ne félj! :92:
:38: Na akkor hozakodj elő a huligánjaiddal!!! Azt a teremburáját!

Ui: "De hát épp várok, azért írtam, amit!" -Mint időközben felfejlődött madárpszichológiai szakérteremőr megállapítom ezen mondatodból, hogy nagy örömünkre bennső éned máris azonosult a rollerosokéval :wink: , miszerint repesve várod hogy egy újabb tabula rasara felírhassuk a jól bevált rolleros képleteket. 8)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:58 
Okéss! Vettem :D puss

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:47 
királymátyás írta:
Tisztelt rangidős kakas úr, a jércék terelgetése legyen az ön dolga. Én csak kapirgálok és felszedem a morzsákat, én is szeretnék azon a jó uton haladni . Köszönöm a segítségeteket.

Szia, Mátyás!

Ilyen nagy név egy kiskakanak :lol: , nahááát!
Mesélnél kicsit magadról? Hogy érzed magad? Nyugtalan vagy, andalító roller zenére vágysz? Madarakat hallucinálsz? Mióta érzed a fertőzés tüneteit? És kicsit bővebben, ha lehet! :wink:

Elmo, nem kell köszönnöd semmit! Nekünk kellene neked megköszönni, hogy végre fiatalodik a tyúkudvar: nagyreményű igazi csibénk is van már!!!
Ui: köztünk maradjon azért, itt aztán hangosan nem pintyezünk, hallod? Igaz, hogy nekem is vannak zebrák és nagyon jó nevelők, most is van 3 fióka és 4 meleg fészekre váró tojás :wink: , aztán Monának is van mije is? :lol: , és Amarylnak gyönyörű fahéj színű rizsei akik most költenek... De tudod, ezekről itt mind csak halkan és azt is egymás között pusmogjuk. Úgyhogy a mamádról is csak halkan árulj el titkokat :lol: Ok?
Puszillak.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:45 
Gabesz írta:
Balance írta:
Doromboló! ALARM!!!

Bár tudomásom szerint a Zanyuka most tett túl 3 páron. :?

Egy kanáriveréb tud kanáriul, meg kanáriul, ja és még kanáriul is! De egy papesz :83: önmagában zenekar! 8) Vagy mikor veszekszik, mert nem tud elrepülni a lógó kötéllel, na az a kész! :85: Na jó, abbafejezem... :oops:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:28 
am köszönöm szépen Gabesz, és mindenkinek köszönöm :oops: :D ugy fogok eljárni, ahogy tanácsoltad :D Mégeccer köszönöm mindenkinek

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:24 
Köszi a szivélyes fogattatást :D Azt hittem h ezt a "becenevem" nem ismered Lepke :D na ne és képet is láttál? :oops: :oops: am a díszpintyeket is csípem, de az örökkedvencem a kis kanári, akit Kennynek hívunk anyuval...néha :wink: és neked Lepke télleg van (azthiszem) szakállas amandínád? anyum odáig van érte.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:22 
Igen, én is akartam tanácsolni Elmonak, hogy nem kell elhinni a bácsik minden szavát 8) :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:11 
Elmo írta:
Helló mindenkinek! Anyum sokat fórumozik itt, és én is elszoktam olvasgatni a dolgokat...nagyon tetszik ez az oldal...igaz én nem sokat értek a madarakhoz, de gondoltam regisztrálok, hogy többet megtudjak a kanárikról és a pintyekről. Remélem hogy a kevésbé részletes tudásom ellenére nem fogok zavarni :oops:

Ni csak, ki van itt! :D Szia, Elmo!

Balance írta:
Doromboló! ALARM!!!

:24:
Na, kedves Elmo, hol is tartottunk, míg ez a csúnya bácsi bele nem szólt volna? Ja igen! Itt nagyon jó helyen jársz, ha a kanárikról szeretnél megtudni dolgokat. Ha megvannak már a színkanárik, akiket a mamád bemutatott- nagyon szép madarak :wink: , akkor lehet rajtuk szépen gyakorlatozni. Megfigyeled őket, megpróbálod megérteni a viselkedésüket, minden nap kicsivel több időt fordítasz rájuk, hallgatod, eteted, takarítod vagy csak egyszerűen csodálod őket 8) ! És azon kapod magad, hogy nem is szeretnéd mással tölteni a szabadidődet, csak a madarakkal :wink: . Aztán majd jöhetnek a Miértek és Hogyanok. Addig is jó szórakozást és ha már van kérdés, nyugodtan tedd fel ide. Itt olyan nincs, hogy valaki ne legyen :lol: és biztosan érkezik majd válasz is. Csak jó hangosan kérdezd! ( :lol: )

Puszi neked: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:10 
Balance írta:
Lepke írta:
Ha lenne elég hely, akkor szívesen tartanék mindenféle madárkából egy-egy párat. 8)

Lepkém: Lesz! 8)

előbb egy családi ház kellene, vagy egy nagyobb lakás... :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:07 
raina írta:
szia lepke! Szerintem, te inkább pillangó vagy! De hogyan takarítasz ezt a szekrényt, mármint ha megérkeznek a picike piros jogcím nélküli lakósok :twisted: ? Gőzölő? Ecetbomba?

Szia Raina!
Pillangó, röpködő virág, lepkeanyó... már lassan minden leszek :D

Balance a többire meg válaszolt, most ő volt a gyorsabb :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:04 
Elmo írta:
Helló mindenkinek! Anyum sokat fórumozik itt, és én is elszoktam olvasgatni a dolgokat...nagyon tetszik ez az oldal...igaz én nem sokat értek a madarakhoz, de gondoltam regisztrálok, hogy többet megtudjak a kanárikról és a pintyekről. Remélem hogy a kevésbé részletes tudásom ellenére nem fogok zavarni :oops:

Szia Elmo!

Már hallottam Rólad anyukádtól, sőt fotót is láttam :wink:
Jó, hogy Te is csatlakoztál!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 16:00 
Doromboló: igazából nem vettem észre semmit, mert vagy 5 napja nem láttam, de este ha hazaérek majd alaposan megvizsgálom... :51:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:52 
Doromboló! ALARM!!! :lol:

Elmo érkezett rollerfertőzés céljára! :89:
Vagy ajánljak Neki inkább valami díszpintyet? :51:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:48 
raina írta:
szia lepke! Szerintem, te inkább pillangó vagy! De hogyan takarítasz ezt a szekrényt, mármint ha megérkeznek a picike piros jogcím nélküli lakósok :twisted: ? Gőzölő? Ecetbomba?

Nem én vagyok a Lepke, de ha tőlem is elfogadod... :roll:

Nos, mi megúsztuk. Nem érkeznek ilyenek. :)

Ha eccer mégiscsakvalahogy, akkor befújom Protect B-vel és kész. 8)
Addig az etetőt és az itatót kiveszem, míg fujkálok. Nem hinném, hogy ebből nehezebb lenne kiirtani őket, sőt, talán könnyebb, mint forrázgatni.

Üdv, Balance :)

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:45 

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:42 
Gabesz írta:
Mona, itt a köröszfiad, Roland, az elefántbébi :lol:
Már kinyílt a szem, csak most éppen este van. Jól érzi magát Tamásom kezében :D . 8 napos.

Kép

Majd készítek róla pofásabb képet is, antennásat, amilyet szeretnél :lol: , csak ahhoz nőnie kell még kicsit :wink: .

Nagyon széééép! :D

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:40 
Lepke írta:
Mona írta:
Sziasztok!

Hűha, ez már igen! Lett egy Lepkénk, egy Druszám is, gyarapodunk kérem, gyarapodunk! :D Mindenkit üdvözlök én is, és ha már erre jártok: kötelező a rollerrel való fertőződés. :wink:

Nálam nem a konyhaszekrény, hanem a ruhásszekrény lett átalakítva, szépen sorban költözik bele a jónép, mert még nincs teljesen kész.
Egyenlőre a világítás a gond, nincs benne, és nem is tudom, hogyan oldjam meg. Olvastam erről több topikban is, csak mivel nőből vagyok, nem bírom elképzelni rendesen. Lehet, hogy férfi segítséget kellen kérnem??? :shock:

Szia Mona!
Egyelőre ékfarkú amandinával fertőződtem :wink: de semmi sincs kizárva... Ha lenne elég hely, akkor szívesen tartanék mindenféle madárkából egy-egy párat. 8)

A ruhásszekrény is jó ötlet!
A világításnál azt nehéz megoldani, hogy hogyan hozod ki a vezetéket a szekrényből a konnektorig, úgy hogy ne rontsa el az összképet.
Szerintem a szekrény hátuljára kellene fúrni egy kis rést, ahol kifér a vezeték.
Magát a fénycsövet a foglalatával együtt fel tudod ragasztani a szekrény belsejébe. Nálunk legalábbis így van :wink:

Lepkém: Lesz! 8)

Mona: lentebb írtam a fénycső-armatúráról! :wink:
Még anynit, hogy a 38 centi hosszú 8 wattos, az 58 centis pedig 13 wattos. Ezek a középméretek, de szerintem elegendő a fényerejük. (ujjnyi vékony fénycsövek vannak bennük, ezek már nagyon modernek és energiatakarékosak. Lehet pót csövet is kapni hozzá, vagy esetleg UV A fényt adót is, ahogy szeretnéd. ;)

Üdv, jó barkácsolást! :)

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:29 
Lepke írta:
raina írta:
Szia Gabesz, gratulálok a gyűrűs fiókádhoz, nőjen nagyra! Alig várom, hogy nekem is legyen már ílyen feladat (gűrűzés). Hu, de tetszik nekem ez a konyhaszekrényes dolog! Mivel most egyedül lakom, nem kell már annyi cucc, lenne űres felső konyhászekrény, de még ruhaszekrény is, inkább madár lakjon benne mint moly... De hogyan kell csinálni, le van az írva valahól a topicon? Mi kell a szekrényen kívűl?

Szia Raina!

Kell kivehető tálca a homoknak, világítás, előre rács és/vagy üveg.
Balance nagyon szépen megcsinálta, faágakat tett be. Olyan természetes hatású az egész. És a bambuszrács igazán feldobja!

Ezért is ajánlottam fel még két helyet a konyhaszekrényben. :wink:

Annyiban kiegészíteném, hogy a tálca szélső peremei magasabbak a hátsónál 1 centivel, ugyanis ennek egy ráboruló sínt ragasztok a szekrény oldalára. Így nem tudja a szemét és a homok megkerülni a tálcát! Ja, és egy csepp víz sem!!!

A szekrény belső éleit szilikonos ragasztóval vékonyan ki kell húzni, máskülönben nem lehet fürdetőt rakni a madárnak. Ez kell a vízállóság miatt.

A világítás egyszerű: az OBI-ban lehet kapni olyan fénycsőarmatúrát 4500.- körüli áron, (5 féle hosszban), aminek állítható dőlésszögű a lámpa része. Pont oda világít elegendő fényerővel, ahová szeretnéd: nem a szemedbe. 8) A ráfröccsenő vizet is bírja.

Legközelebb teszek fel fotókat is részletesen.

Üdv, Balance :)

(a rácsot nem a keretre kívülre, hanem a szekrény belső oldalaira rögzítettem, hogy elé férjen egy tökéletesen pontos, sínben futó üveg. Így minimális a homok és ocsú kijutása. A rácsot méretre lehet készíttetni. Én ugyan bambuszból készítettem, de nagyon körülményes, nem javaslom, hacsak valaki nem mazochista...)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 261  Következő