Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 aug. 26, 19:45 
Köszi madaras 86!

Megpróbálom, sztem. nem lesz gond.

Panagrelus, szóval van szilvád és nem is mondtad? :D Hát ha Cinkotáig (pontosabban Ilonatelep)elrepültek az csak egy dolog, még be is kell őt fogni.Bár már sikerült egy A.fischerit befogni, meg egy rózsásfejűt.

Hozzászólás 2011 aug. 26, 19:33 
jojo írta:
Bár a hullámos topiknál volt egy bátortalan kérdés a meleg (izé..hőség) miatt de tényleg mi a fenét lehet csinálni ilyenkor.

Én bátran kérdeztem :lol: csak nem hemzsegtek a válaszok.
Ma már 33 fok volt, rééémes!! Ráadásul a kirepülőfélben levő nagyobbak beülnek az odú nyílásába, lihegve, ezzel még azt a kevés levegőt is elzárják, a többiek meg főhetnek odabent.Átpakoltam őket egy kicsit nagyobb odúba, hát a mama nem nagyon akart bemenni egy jó darabig.
Nem is emlékszem aug.20-a után ilyen melegre.
JOJO, ha esetleg hallasz vagy látsz egy kis szilvafejűt szabadon repkedni, légyszi szólj nekem. Még mindig keresem.A Kolozs utcában látták legutóbb.Ti merre laktok?üdv,Panagrelus

Hozzászólás 2011 aug. 26, 18:18 
Szia Jojo! A kevésbé hisztis madaraknál ilyenkor le szoktuk venni az odú tetejét, hogy kapjanak friss levegőt a kicsik. Ha nem ismered őket akkor ne vedd le, csak egy picit húzd félre és minden nap húzhatod egy kicsit félre a tetőt. De ha egy csapatban vannak a kicsik akkor nincs nagy gond. Mikor már nagyon melegük van akkor szétmásznak az odú különböző sarkaiba.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 aug. 26, 16:49 
Hali!

Bár a hullámos topiknál volt egy bátortalan kérdés a meleg (izé..hőség) miatt de tényleg mi a fenét lehet csinálni ilyenkor.

A röpdét locsolom, friss hideg vizet kapnak 3 óránként.Jégakku nem lehetséges, venilátor se...szóval sajnálom őket..

A verebek köszönik, nem érdekli őket, a pirrhurák lihegnek mint a 100 méteres rövidtávfutó, a fénypapik meg a földre lapulnak.Igaz az utóbbinál van 3 kicsi az odúban, de nem látom,hogy lihegnének, de ennek ellenére adnék nekik egy kis friss levegőt.Csak azt nem tudom, hogy félrecsúsztathatom e az odú tetejét?Nem zavarja ez az anyjukat?

Azt hinné az ember, hogy ezek trópusi madarak. :mrgreen: oszt úgy csinálnak mint megboldogult Knut-szenvednek.. :(

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 aug. 25, 21:08 
Ez a Marsos levél minden évben megjelenik az interneten.
A téves körlevelek története onnan ered, hogy 2003 augusztus 27-én a Mars 55,8 millió km-re volt csak a Földtől, s a csillagászok számítása szerint az utóbbi 60 ezer év alatt egyszer sem került ilyen közel egymáshoz a két égitest. A körlevél fordítója valószínűleg kifelejtette azt az aprócska tényt, miszerint egy 75-szörös nagyítású távcsőn nézve volt látható Hold méretűnek a Mars (2003-ban). Először 2005-ben terjedt gőzerővel a hír, két évvel a valós esemény után. Hogy miképp került elé a 2005 nem tudni, de azóta minden évben frissül az évszám, s júniustól-augusztusig terjed a tévhit.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:56 
Ne is mondjátok ezt az interneten keringő Marsos dolgot. Én kb. 4 éve kaptam egy emailt, hogy a Mars milyen közel kerül a Földhöz és ha nem lesz borult az idő, akkor szabad szemmel nagyon jól látható lesz.
Bettynek annyi esze nem volt, hogy rájöjjön, hogy a médiában egy kumma szó sem esett az egészről. Pislogva alig bírtam fennmaradni hajnal egy óráig, de sikerült. Kint mászkáltam fehér hálóingben mint egy kísértet, elemlámpával, távcsővel és fényképezővel a kezemben, de azon kívül, hogy iszonyatosan féltem a sötétban, csak a kiabáló bagoly hangját hallottam és még hűvös is volt...nem láttam semmit :mrgreen:
Ekkor eldöntöttem, hogy kivárom azt a 60 ezer évet :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 25, 14:07 
molnarl.g írta:
Hamarosan itt lesz a közelben a Mars is, állítólag aug 26-án éjjel, akkorának látszik majd mint a Hold...ezt egy csillagász ismerősöm írta...

Mostantól kezdve kezdjél erősen kételkedni a csillagász ismerősöd minden szavában... ez egy az interneten évek óta terjedő HOAX... szóval nem kell mindent elhinni amit "hozzáértő" ismerősök küldözgetnek emailben :lol:

Az indexről ollózva (régi cikk, de sajna időszerű):

"Máté nevű olvasónk szerint megkímélhetünk pár nyakcsigolyát, ha időben megértjük micsoda baromságról van szó. "Barátaim extázisban kérdezgetik, hogy a Mars tényleg akkora lesz-e augusztus 27-én, mint a Hold szabad szemmel. Ahogy tavaly, idén is előkerült egy lánclevél, amely történelmi Mars-közelséget ígér. Cáfolata iskolai tananyag, ezért aztán tavaly televíziós hírműsorok is hitelesként tálalták a "hírt", aminek következtében sokan a Tűzraktár tetején lesték kétségbeesett emberek a nagy vörös holdat.

A cáfolat megtalálható a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján, illetve a Meteor 2006 csillagászati évkönyvben is. Ez alapján egyetlen bolygó sem közelítheti meg a Földet annyira, hogy Hold-méretűnek lássuk. A Hold látszó átmérőjénél csak a Napé nagyobb, a bolygóké legalább egy nagyságrenddel kisebb.

A Hold és a Nap átmérőjét ugyanis ívpercben (idén augusztusban 29, illetve 31 ívperc), a bolygókét pedig ívmásodpercben mérik. A bolygók közül 2006. augusztusban a Vénusz lesz a legfényesebb, a Jupiter látszik a legnagyobbnak (minthogy az is); előbbit háromszor, utóbbit tízszer akkorának láthatjuk, mint a Marsot (10, 36, illetve 3.6 ívmásodperc). A Vénusz látszó fényessége augusztusban - 3,7 magnitúdó, a Jupiteré -2, a Marsé 1,8 (a negatív szám nagyobb fényességértéket jelent).

A Mars tehát jelenleg az egyik legkisebbnek látszó bolygó. Szűk két év alatt kerüli meg a Napot, vagyis kétévente kerül Földközelbe. Jelenleg éppen távolodik a Földtől. Idén januárban még csak 116 millió km-re volt, augusztus végén már 386,5 millió km-re távolodik a Földtől (vagyis tízszer távolabb lesz, mint a levél szerint) és szeptember végére távolodik el a legmesszebbre - 391,35 millió km-re, ahonnan októbertől ismét közeledik. Legközelebb nem 2287-ben lesz "ilyen közel" hozzánk, hanem már 2006 október elején is. Ami a Mars látszó átmérőjét illeti, a 2006-os éven belül éppen augusztus végén láthatjuk majd a legkisebbnek: 3.6 ívmásodperc lesz, vagyis harmad akkora, mint amekkorának januárban láthattuk.

Augusztus végén a Mars este nyolc körül nyugszik - fél órával a Nap után, valamint háromnegyed órával a Hold előtt, vagyis alig észlelhető: csak a horizont közelében, a városi fényszennyezéstől messze. Annyi igaz a történetből, hogy a Mars és a Hold(sarló) egyszerre, méghozzá egymáshoz közel lesznek az égen, sőt augusztus 25-én fedésbe is kerülnek, de Magyarországról ez sem látszik majd".

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 23, 22:47 
Valahova már feltettem a színeket, de én sem találtam meg hirtelenjében, szóval jó helyen van itt (is) legalább könnyebb belebotlani :D

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 22, 15:58 
1990 világos kék
1991 zöld
1992 rózsaszín
1993 sárga
1994 piros
1995 sötét kék
1996 narancs/zöld
1997 lila
1998 zöld
1999 világos kék
2000 sárga
2001 sötét kék
2002 piros
2003 lila
2004 narancs
2005 zöld
2006 piros
2007 fekete
2008 sötét kék
2009 lila
2010 narancs
2011 sötét kék

Gondoltam én is leírom őket hátha tud vki más is meríteni belőle és így megvan az 5 év is visszamenőleg. :) (remélem nem hibás)

Hozzászólás 2011 aug. 22, 13:56 
köszi :P

Hozzászólás 2011 aug. 22, 12:15 
sziasztok! megtudnátok nekem adni 5 évre visszamenőleg plusz az idei zárt gyűrű színeket? :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 21, 20:16 
africz írta:
Betty írta:
Hihetetlen mennyi madár repül el :(

Minnél jobban szereted és gondoskodsz róla annál jobban tudja, hogy rabságban van és szeretné kipróbálni milyen szabadon repülni.

Én értem (gondolom) mire akarsz kilyukadni, csak azt hiszem megint az a fránya szóhasználat az ami félreérthető... :drunken:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 aug. 21, 19:59 
Betty írta:
Hihetetlen mennyi madár repül el :(

Minnél jobban szereted és gondoskodsz róla annál jobban tudja, hogy rabságban van és szeretné kipróbálni milyen szabadon repülni. Kakapoval mindennap meg küzdök ha jó idő van , hogy nem lehet kimenni, ha rossz idő van ez egyszerű a lerácsozott , csibehálozott ablakba kirakom és megérti ... már pucol is befelé és téma lezárva , de ha ezerrel süt a nap akkor nem érti a többi madár miért lehet szabadon a parkban és ő miért nem.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 21, 9:20 
Csodálatos a videó!!!
Nem lehetne valahogy pendrive-ra letöltenem, mert a netbookom elég kicsi, TV-n jobb lenne néznem...
Laci

szerintem többször is meg fogom nézni!!!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 20, 8:14 
Van benne néhány "csalás". A varánusz által elkapott kismadarat is "megdolgozták" előtte.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 aug. 19, 22:59 
Látványos film! Az a fekete kakadusereg csodálatos! 8)
Rábukkantam egy kis bakira is. :lol: A hullámosoknál a fiókákat az odúban etető szülőknél nem figyeltek a részletekre. A tojó odabent átváltozik opalinná, a fészekalj pedig spanglékból és tarkákból áll. A kis mutánsok! :twisted:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 19, 22:16 
Úgy látom holnap kell időt találnom rá, hogy megnézzem.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 19, 21:27 
Nekem mostanra sikerült végignéznem a filmet :) Köszi, hogy felraktad.
Jó volt látni ezeket a szépséges madarakat az eredeti élőhelyükön. Elég sokszor mutatták ahogy pl. a kakaduk, az inka kakadu megdézsmálja a gazdák földjét. A dinnyeültetvényre keveredve csak egy csippentés és máris leszedte az éretlen dinnyét :? Nem beszélve a licsi ültetvényről. A hulik rajzása olyan volt amikor a tengerben egy halraj libben különböző alakzatokba.

Azt hiszem a törpepapagájos topikban kérdeztem a napokban, hogy a törpikék, hogy bírják a kontrollt és nem zavarom-e meg őket majd ha kitakarítom hetente 2x az odút. Nos itt a fatörzsbe rakott odúban hemzsegtek a lárvák és a fiókák mégis felnőttek. Igaz én szeretem a tisztaságot de kicsit visszaveszek a rendmániámból :)

Ha van időtök nézzétek meg végig :wink:

Valódi név: Lehr György

Hozzászólás 2011 aug. 19, 16:07 

Egy kis videó

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 aug. 19, 18:58-kor.
Videó beillesztése

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 17, 19:19 
Betty írta:
molnarl.g írta:
Betty írta:
Laci, köszi a fotókat! :) Nagyon jó kis helyük lesz tollas barátainknak :) Milyen fa az amit középre tettél be nekik?

Szilvafa, mert a kertemben úgy szaporodik mint a fű...van belőle bőven...

Igazából nem lehet jó képet készíteni mert a külső ablakon besüt a nap, ha kívülről fényképezem akkor pedig sötét van...

Laci, ha lehullik róla a levél még akkor is jó a madaraknak rajta ugrándozni :)

Tudom, már alakítják a formáját, hogy jól nézzen ki mikor csupasz lesz, és persze Totyi szereti leszedegetni a leveleket, nem várja meg ameddig lehullanak...
Egy ilyen madárházban egészen másként viselkednek mint kalitkában, élmény számomra ahogyan ugrándoznak, másznak, röpködnek ágról ágra...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Következő