Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 15, 18:20 
Laci, a kemény kukorica nem árt a jákónak. Sok magkeverékbe található is pár szem. Nálunk mindig azt szedik ki elsőnek. Igazából lehet nem is fogja Alfi megenni, de legalább jót dolgozik vele addig amíg lemorzsolja :D

Ahogy Jutka is írta, próbáld megkínálni egy kis morzsolt kukoricával. Nálam az összes jákó imádja. Én a morzsolt gyorsfagyasztottat adom nekik és szinte löknek fel érte :D Reggel csak kis forró vizet engedek a szemekre és 3 perc alatt ki is enged.

Hozzászólás 2011 szept. 15, 16:07 
Majd jövőre ha zsenge , tejes kukoricát tudsz szerezni adjál neki, az enyémek
imádták.

Hozzászólás 2011 szept. 12, 19:52 
molnarl.g írta:
evanagyi írta:
Jaj-jaj, nekem az nekem nem jo, en Hegyeshalom fele megyek, nem beszelve, hogy ugy latom, hogy csak 15-20 kg-os kiszerelesu kajak vannak. Az nekem az egy szem madaramnak nagyon sok, meg megmolyosodik, ha annyi ideig tartom.Nem beszelve, hogy el sem birok annyit. :(

Én is csak Alfinak adok ebből...a 15kg.-zsák Versele-s kaját kb. fél év alatt betermelte, ha jól le van zárva nem molyosodik, helyesbítek... most volt fél éves, így még rövidebb idő alatt fogyott el...

Lenne egy kérdésem mindenkihez: ma szereztem szép érett, keményszemű kukorica csöveket...beakaszthatok néha egyet-egyet hogy Alfi leszedegesse a magot? Biztosan élvezné...
Nem árt neki?

Nem

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 szept. 12, 17:53 
evanagyi írta:
Jaj-jaj, nekem az nekem nem jo, en Hegyeshalom fele megyek, nem beszelve, hogy ugy latom, hogy csak 15-20 kg-os kiszerelesu kajak vannak. Az nekem az egy szem madaramnak nagyon sok, meg megmolyosodik, ha annyi ideig tartom.Nem beszelve, hogy el sem birok annyit. :(

Én is csak Alfinak adok ebből...a 15kg.-zsák Versele-s kaját kb. fél év alatt betermelte, ha jól le van zárva nem molyosodik, helyesbítek... most volt fél éves, így még rövidebb idő alatt fogyott el...

Lenne egy kérdésem mindenkihez: ma szereztem szép érett, keményszemű kukorica csöveket...beakaszthatok néha egyet-egyet hogy Alfi leszedegesse a magot? Biztosan élvezné...
Nem árt neki?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 szept. 11, 20:51 

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 szept. 11, 19:49 
molnarl.g írta:
evanagyi írta:
Kedves vagy Laci, hogy felajanlod a szolgalataidat, de mar az info is igen ertekes. :D En is megyek a heten Ausztriaba rokonlatogatasra., megnezem, hogy van-e arrafele bolt. Viszem Csuipuskat is magammal.
mar megint regen jartam errefele, sokat nyaraltunk a nyaron.

A bolt amit említettem Oberwartban van, az EO bevásárlóközponttal szemben, régebben papagájokat is árusítottak, most csak hüllőket, kisemlősöket, bogarakat.
Más állatok részére is van kedvezőbb árú étel, nagyon ízléses kiegészítők is vannak, tegnap néhány dolgot "lefényképeztem" a szememmel mert pl. az odut 15Euróért sokallottam, inkább elkészítem én.

Hello
akkor ha jól értem nem kell elmenni Himberg-be, ott a gyár van akkor gondolom.
Oberwart-ba viszont kereskedelmi bolt van és ahogy látom szuper áron lehet megvásárolni.

Köszönöm az Infót.
Üdv. Sanyi

Hozzászólás 2011 szept. 11, 19:44 
evanagyi írta:
Kedves vagy Laci, hogy felajanlod a szolgalataidat, de mar az info is igen ertekes. :D En is megyek a heten Ausztriaba rokonlatogatasra., megnezem, hogy van-e arrafele bolt. Viszem Csuipuskat is magammal.

A bolt amit említettem Oberwartban van, az EO bevásárlóközponttal szemben, régebben papagájokat is árusítottak, most csak hüllőket, kisemlősöket, bogarakat.
Más állatok részére is van kedvezőbb árú étel, nagyon ízléses kiegészítők is vannak, tegnap néhány dolgot "lefényképeztem" a szememmel mert pl. az odut 15Euróért sokallottam, inkább elkészítem én.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 szept. 11, 18:03 

Hozzászólás 2011 szept. 11, 13:41 
Sziasztok!

Tegnap voltam Ausztriában, találtam egy szuper jó állatkereskedést, és felszerelés boltot, sokkal barátságosabb, és gazdagabb felszereltségű, olcsóbb mint a Freshnapf!
Vettem 15kg.-os zsák kaját Alfinak...24,99 Euro volt ugyan az mint a Versele Laga Prestige Prémium, de nincs benne annyi tápszerű vacak amit sem Alfi, sem annak idején Zénó sem evett meg...

A gyártó honlapja: www.hesasaaten.com, én 601406 cikkszámút vettem, Alfi imádja.
A Verselet-t 10 000 körül hozták el nekem annak idején.

Ha valakit érdekel, ha legközelebb megyek tudok hozni esetleg másnak is, a másik fajta amiben kevesebb fajta mag van, csak 20Euro.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 5, 15:04 
mizo írta:
Valakitől hallottam, hogy ha az orrukba belemegy a víz, abból baj lehet, nem tudom mennyire igaz.

Ezt én sem tudom mennyire igaz, de ha nálunk fürdés van, akkor néha csak úgy fújtatják ki az orrukból a vizet amikor belemegy. No, persze nem sok, de megy bele. Feltételezem az erdőben, a természetben sem használnak orrdugót :lol:

Hozzászólás 2011 szept. 4, 20:26 
Betty írta:
Jutka sajnos nekem nem nagyítja fel a képet, de ahogy látom ezek aprócska pehelytollak. Ne ijedj meg ez a vedlés jele. Nálunk ugyanilyen fehér szőnyeg van a kalitka alján időnként :wink: A fürdetést viszont feltétlen vezesd be. Ha mást nem úgy, hogy amikor simogatod őket kicsit bevizezed a kezed és úgy juttatsz némi vizet a tollakra.

Valakitől hallottam, hogy ha az orrukba belemegy a víz, abból baj lehet, nem tudom mennyire igaz.
Merlin megfürdik az itatójában, most ki is cseréltem aratálra, hogy valamelyest beleférjen. :)
Nekünk is volt olyan pehelytoll a kalit alján egy időben.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 4, 19:47 
Jutka sajnos nekem nem nagyítja fel a képet, de ahogy látom ezek aprócska pehelytollak. Ne ijedj meg ez a vedlés jele. Nálunk ugyanilyen fehér szőnyeg van a kalitka alján időnként :wink: A fürdetést viszont feltétlen vezesd be. Ha mást nem úgy, hogy amikor simogatod őket kicsit bevizezed a kezed és úgy juttatsz némi vizet a tollakra.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 19:26 
Kép

Hozzászólás 2011 szept. 4, 17:17 
Warhawk írta:
nagynejutka írta:
Nem tudom feltenni a képet :(

Itt elolvashatod elég részletesen, hogy hogyan kell: >>> ITT <<<

Köszönöm, de ezt a hiba üzenetet kapom: The path to the requested does not exist
No output buffer was generated by this JFusion plugin

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 4, 16:14 
nagynejutka írta:

Itt elolvashatod elég részletesen, hogy hogyan kell: >>> ITT <<<

Hozzászólás 2011 szept. 4, 16:04 
africz írta:
Ha nincsenek kitepett foltok rajta akkor valoszinuleg rendben van Kakapo folyamatosan vedlik apro pihek mindig vannak egy egy nagyobb toll ritkan szinten.

Kb ket hete takritottam az iro asztalom most mar tele van apro feher pihekkel. Nzezd meg vakarozik-e sokat ha csak ritkan vakarozik akkor szerintem csak vedles.

Nem láttam rajta kopasz foltokat.
Lefényképeztem a termést, igaz a szél már sokat elvitt.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 16:01 
Betty írta:
Jutka, ha engedi, nézz már be a tollai közé, nem lehet-e valami élősködő ami miatt csipkedi magát. Vegyél egy SH-Ivermectin spot on készítményt, amiből egyet cseppentsél a nyakbőrére. Évente 2x elég ha lecseppented a kis nyakbőrét. Mind külső (vérszívó, tetű, atka) mind belső (orsó-, hajszélféreg) fertőzésre is jó.
Vedlésnél egyébként az enyémek is így kapkodnak és bogarászás közbe hullik belőlük a kis pehelytoll.
A taubengold egy vedlést elősegítő készítmény. Használhatod szerintem nyugodtan, de ezzel az ivermectinnel is csepegtesd le.
A madarad szokott hetente legalább 2x fürödni? Nekik nagyon sok a tollporuk és kell a heti fürdés mindenképpen. Én virágfújóval szoktam őket lepermetezni. Kincső imádja, viszont Gyuri menekül, kiabál, hogy jujjjj-jujjjj de nem maradhat ki a fürdés. A fürdés hiánya is vezethet tépkedéshez.

Átbogarásztam , nem láttam bogárkát.
Fürdés : régen sokat pancsizott, most már keveset.
A fürdő edényük kint van a röpdében ha akarnak tudnának fürödni, még jétékot is teszek bele, hogy jobban belemenjenek.
Pedro az itató edényben szokot nagyon ritkán.
Nem tudtam őket rászoktatni a fürdésre, lágyszívű voltam :(
Virágfújó nállunk a fegyelmezés eszköze, ha már nagyon elszalad velük a ló, ezt vetem be, így attól nagyon félnek.
Erőszakkal csak ne vihetem a zuhany alá.
Pedro mikor kicsi volt, volt hámja, feltettem rá és kimentünk az essőbe hátha megszereti, sajna még a hámot se szerette meg .

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 szept. 4, 14:42 
Ha nincsenek kitepett foltok rajta akkor valoszinuleg rendben van Kakapo folyamatosan vedlik apro pihek mindig vannak egy egy nagyobb toll ritkan szinten.

Kb ket hete takritottam az iro asztalom most mar tele van apro feher pihekkel. Nzezd meg vakarozik-e sokat ha csak ritkan vakarozik akkor szerintem csak vedles.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 4, 14:24 
Jutka, ha engedi, nézz már be a tollai közé, nem lehet-e valami élősködő ami miatt csipkedi magát. Vegyél egy SH-Ivermectin spot on készítményt, amiből egyet cseppentsél a nyakbőrére. Évente 2x elég ha lecseppented a kis nyakbőrét. Mind külső (vérszívó, tetű, atka) mind belső (orsó-, hajszélféreg) fertőzésre is jó.
Vedlésnél egyébként az enyémek is így kapkodnak és bogarászás közbe hullik belőlük a kis pehelytoll.
A taubengold egy vedlést elősegítő készítmény. Használhatod szerintem nyugodtan, de ezzel az ivermectinnel is csepegtesd le.
A madarad szokott hetente legalább 2x fürödni? Nekik nagyon sok a tollporuk és kell a heti fürdés mindenképpen. Én virágfújóval szoktam őket lepermetezni. Kincső imádja, viszont Gyuri menekül, kiabál, hogy jujjjj-jujjjj de nem maradhat ki a fürdés. A fürdés hiánya is vezethet tépkedéshez.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 11:44 
Betty írta:
Jutka ne ijedj meg rögtön. Nálam is volt olyan reggel vagy délután, hogy egy nagy pihefelhő fogadott a földön Kincső kalitkájában. Megijedtem és is, hogy istenem tépni fogja magát? :shock: :? Aztán rájöttem, hogy vedlik. Nála több kihullik mint Gyurinál. Volt nálunk is nagyobb toll a földön. Figyeld a madarad mindenesetre, de ne gondolj egyből a legrosszabbra. Egy-egy vedlés nálunk két hétig is eltarthat. Ha ettől hosszabb ideig látsz tollakat a kalitka alján, akkor viszont elképzelhető a tépkedés.
Tépéskor a madár szinte visít, hisz egy ép, egészséges tollat tép ki magából, ami fájdalommal jár. A fájdalom ellenére is tép magát tovább.

Egyébként Jutka, ha egy madár tolltépős, akkor először a fedőtollakat tépkedi, rágja meg, és szépen halad befelé. A pihetollak a végére maradnak.....nyugodj meg, szerintem csak vedlik a kis drága.

Oké értem, délután odajött egy kis simire és rövid idő múlva odakapott a hátához és kitépett egy csomó pihét, figyeltem többször is , hirtelen magába túr és tépkedi magát.
Tegnap reggel elmentem a patikába vitaminért ( volt itthon hema, még Pedronak vettem, nagyon nem használt ezért pár hete elajándékoztam ) ők a taubengol készítményt ajánlották.
Szerinted ez jó ?
Ja, 2 napja nem akar a kaltitba aludni, az este is 11 óráig fente a körmét mikor muszály voltam elővenni a spriccelőt, szegény Pedro nem tudta elképzeli mi van vele csak nézte.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 148  Következő