Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 3, 10:03 
Szia Kinyó!

Itt most egy kicsit ellentmondásba fogok keveredni a szakirodalommal, és lehet hogy Dorombolóval, illetve más szakival is. :roll:
Általában azt javasolja mindenki(+a szakirodalom is), hogy terméketlen fészekalj esetén vegyük el a fészket, csak mértékkel szárazon tápláljuk a madarat, és 2-3 hét múlva kapjon fészket, majd ha azt megfúrta, induljon előlről minden.
Régebben én is így próbáltam, és sorban kínlódtak a tojóim tojásdugulással, illetve az etetőbe, vagy a földre tojták a következő szintén terméketlen fészekaljat 2 héten belül.
Ezért én úgy csinálom, hogy száraz kaján hagyom kiülni a tojót 2 hétig, ezután elveszem a fészket egy hétre, majd elkezdem lágyeleséggel nyomni, és fészket is kap a tojó.
Így legalább 4-5 hét eltelik a két tojásrakás közt, és nem szakad meg a madár. Való igaz, hogy elhúzódik egy kicsit így a folyamat, de nekem ezzel így kevesebb a gondom.

Azért kíváncsi vagyok mások véleményére :?: :!: :idea:

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 márc. 3, 17:08-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 3, 7:29 
Üdv Neco!
Dehogynem érzem ezért is vagyok bosszús picit de próbálokozok tovább! Gabee sikerének például nagyon örülök ahhoz képest hogy elsőre mindenki megszenved ahogy olvastam neki nincs túl sok gondja! :wink:
Az is igaz hogy csak Röder madár van nálam! Mindenképpen kitalálok valamit meg van azért olyan tojóm amelyik még nem mocorog! Végülis Dagi esett ki a hím meg a két potyogtatós tojó! Tegnap este az egyik ki se akart szállni már a fészekből! Azért nem láttam értelmét a sok madár közé bevinni a hímeket mert van még pár csapper na meg a többi madár olyan ricsajt csapnak nap mint nap hogy nem hittem volna hogy valami is sikerül! Ezek a hímek amúgy nagyon kis félénkek voltak és talán a helyváltozás miatt nem énekelnek teljes bedobással vagy csak én nem hallom nem tudom pár nap múlva okosabb leszek! Addig is valami ötlet a potyogtatósokra? Vegyem el a tojásokat vagy üljenek rajtuk egy picit!?

Hozzászólás 2008 márc. 3, 2:12 
Kinyó!...Doromboló asszonta csupa Röder madarat adott....Nehogy mááá el legyen b@..a az első eresztés... :66: ....:73: .... :03: ....
Azt írtad néhány hete, hogy tüzesen nyomulnak a hímek életed párjánál :91: ...most meg nem elég tökösek.... :84: ...egy hete írtam, hogy tedd be a hímeket a csajokhoz :71:

Úgy látom nem érzed a felelősségét a Reád bízott állománynak :96:

(Szóval a viccet félretéve: piszokul sajnálom, hogy így alakult! :03: :03: :03:
Azért fel a fejjel! Még csak március eleje van! :wink: )

Hozzászólás 2008 márc. 2, 21:43 
Szép estét Mindenkinek!
Találtál tetőfedőt Amaryl? Sikerült visszarakatni a cserepeket? (Kméten tudok, de gondolom nem megy el Pestre)

NagyGabe! Gratulálok! Mindenki másnak szurkolok. Legyen mostmár jobb!

Hozzászólás 2008 márc. 2, 20:26 
"A „Hunyadi-énekesek”-ről írja Fodor: „Erről a kanáriból kiképzett különleges magyar énekesről, amely a Hunyadi-indulót énekli, első tenyésztője és kiképzője Wagner Rezső volt, aki egyik ilyen ének hibanélküli kanáriját I. Ferenc József királyunknak ajánlotta fel. Néhány év múlva Tóth József több nagyon jó Hunyadi-énekes kanárit nevelt."
(A. Brehm : Az állatok világa )

A legenda: Wagner úr asztalos mester volt, és munka közben gyakran a Hunyadi indulót fütyürészte. Mivel madarait is a műhelyben tartotta, egyik fiatal madara elkezdte fütyülni az első strófákat. Elszeparálta a többiektől ezt a példányt, és külön kezdett foglalkozni vele. A következő tenyészévben meg ezt a madarat tette meg a fiatal hímek "előénekesének".
Állítólag emígyen idult a buli, és eléggé hűen énekelték az induló első néhány taktusát a füttyösök.
Később a beltenyésztés következtében elkorcsosultak a madarak, egyre nehezebb lett a szaporításuk, majd a feledés homályába veszett a "fajta :?: "( úgy tudom nem volt az ének genetikailag rögzítve, ezért a fajtát idézőjelbe teszem)
Néhány mondat található még erről Kordován Mihály: A kanári c. művében is.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 2, 19:16 
Talán jobban illene a rollerhez a "FŰR ELISE "....

Hozzászólás 2008 márc. 2, 19:06 
None! De csak nem akkora hazafí, hogy magától...? Vagy eljatszák neki, amig kívűl nem fúja? Akkor lehetne a kanárinak bármilyen dalt betanítani? Nahát, akkor németországon miért nincs Lohengrien kanári...? :evil:

Hozzászólás 2008 márc. 2, 18:32 
Nem hízlaltam fel őket! Dagi a leválasztott rizs gyerekekkel éli mindennapjait egy röpiben! Kb 3 naponta ellenőrzöm őket direkt figyeltem az etetésre! Két hím teljesen korrekt cerkával van a 3.nak kicsit beesett hasa volt őt már régebb óta etetem nagyobb adag lágyeleséggel most már helyre áll ő is! Azért teljesen más szobahőn tartani egy madarat meg mondjuk 15-17 fokon! Jelenleg 3 napja 18-20 fok körüli helyen vannak egyelőre nem emelem tovább a hőt! A világos órák száma meghaladja a 13 órát! Sajnos a két tojó potyogtatott de vanm amelyik még a fészekre rá se nézett szerintem nem vagyok elkésve maximum ha végképp nem tudok elérni semmit akkor majd jövőre jobban figyelek dolgokra! Mindenkinek nem sikerülhet! Az biztos hogy ha kudarccal végződik ez az év akkor se adom fel a tenyésztését ennek a kis madárnak!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 2, 18:04 
Mjadnem!
A Hunyadi indulót :)

Hozzászólás 2008 márc. 2, 17:57 
Sziasztok, olvastam Hunyadi kanáriról, ez mit jelent? Nem merem kimondani (kiírni), mire gondolok. Csak nem operabetétet énekel? :oops: :75:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 2, 17:56 
Lacikám ! Ha nem talál lágyeleséget a tojó, akkor megeteti maggal !...Ez nem lehet ok ! De az igen ha állandóan lesi valaki hogy etetett e !...Akkor kimaradhatnak periódusok. Lehet még este lelökni a tojót a fészekről és eltünni onnét hogy a védekező mehanizmus miatt ne üljön azonnal vissza, hanem látva a tátogó kicsiket beindul a reflex ésetet. Azokat a kicsiket már este sem etette meg az tuti. Milyen színüek az elpusztult kicsik ? Ha pirosasak akkor nincs tetű de ha sárgásfehér a bőrük színe akkor gyorsan szedd szét a fészket mert tele van tatűvel...

Hozzászólás 2008 márc. 2, 17:09 
Ilyenkor tesz jó szolgálatot a Quiko Classic,a kész lágyeleség!!Ha szárazon este eléjük rakom,akkor másnap reggel etethetnek belőle! spec.esetemben ha azon múlna a kis csurikáim élete hogy akkor esznek,ha én felkelek,háááát!!!! :24:

Hozzászólás 2008 márc. 2, 16:22 
Sziasztok !
A Mona által szakembernek titulált illető önbizalma összeomlóban.Első fecském már csak az örök rollermezőkön dalolhat. Ma reggel üres beggyel
találtam,már alig pihegett. Vörös Tibornál olvastam,hogy a lágyeleséget
korán reggel kell adni,mert ha etetni kezd a tojó,és nem találja a megfele-
lő eleséget,nem ad enni a kicsiknek,így azok eléheznek és kérni sincs
erejük.Ha ez volt a gond , a következő eresztésnél kedves pék barátunk-
kal fogok egyidőben kelni !
Mottó: Borúra derű !
Üdv: Laci

Hozzászólás 2008 márc. 2, 15:22 
Mindet fel sikerült hízlalnod vagy csak az dagi amelyik az is volt ? Egyáltalán nézed őket néha ?...

Hozzászólás 2008 márc. 2, 15:04 
Szerintem ott hibázhattam hogy nem adtam lágyeleséget a HÍMEKNEK és nincsenek rendesen beindulva! Ma reggel hagytam benn a hímeket külön se énekeltek csak kerregtek! Meg élesen csipogtak! Szerintem a kaja miatt nem indulhattak!

Hozzászólás 2008 márc. 2, 14:48 
Kinóóóóóó ! -... Azért nem szoktuk ajánlani, hogy tojóval tartsák együtt a hímet mert akkor nem énekelnek ! Akkor miért csodálkozol hogy nem énekelnek ?...Ennek a költésnek már annyi . Legfeljebb a 4. vagy ha van 5. tojás lehet fias. Akkor írjad le hogy miért is nem raktad be előbb a hímeket mert nem értem...Ahhoz képest hogy először szóltam eltellett 10 nap ?!...

Hozzászólás 2008 márc. 2, 13:36 
Üdv Mindenkinek
Ma reggeltől beindult a rollerezés nálunk is teljes mellszélességben aztán majd kiderül mi lesz! Három tojómnál kész a fészek sajnos kettőben reggel már volt toji is tegnap délelőtt volt náluk apuka de ezek a tojik biztos nem jók! Mivel nem bántják egymást a madárkák a hímek maradtak a tojókkal meg egyelőre más tojók nem indultak be! De a hímek se az igaziak nem nagyon énekelnek de csak lehet akkor AMIKOR NEM VAGYOK BENN!
Passz!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 2, 10:11 
Szia, Raina!
Látom, itt vagy :wink: . Olvastam a felhívásodat és nagyon tetszik az ötlet, nagyon ügyes vagy!!! Biztosan fogsz ajánlatokat kapni Bp -i madarasoktól és a kis sérült lelkek pedig nagyon fognak örülni a "találkozásnak" :D . Garantáltan hasznukra, javulásukra lesz!!!

Ui: időközben a Díszemberünk meg is tette! Bravó! Gratula neki!!! 8)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 2, 10:03 
Mona írta:
doromboló írta:
Na most megnyugodtatok ?!...
:57: Tudtam, hogy le leszünk dorombolva

Naná! Mert ezek a pasik mindent csak félig írnak le, a többit meg odagondolják... :roll: Úgyhogy muszáj kérdezni, és lehetőleg jó hangosan!!! :lol: :cyclopsani: :wink:

Hozzászólás 2008 márc. 2, 9:29 
Sziasztok!

doromboló írta:
Na most megnyugodtatok ?!...
:57: Tudtam, hogy le leszünk dorombolva, de meg kellett kérdeznem a szakembert is, mert elmondtad, hogy mit tegyek, csak én szeretem tudni az okát is. Úgyhogy köszi mindenkinek, tényleg sokat segítetek.
Bent marad a fészek a madárnál, kivettem ma reggel a műtojást tőle, mert ma sem tojt. Remélem az öngyógyulás hamarosan elindul nála, mert sajnálom szegény kis madarat, amikor látom, hogy ennyire szenved...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 261  Következő