dino írta:
columba írta:
Már az opalint is értem,de a II. tipusban kételkedem.
Az ugyanis élénk sárga pofával születik.
A kremino szülő mennyire sárga?
Dom. (rejteve) hordozó nincs, mert az maga dom. tarka, így biztosan az ino dom.tarka.
Nem értem miért kételkedsz abban, hogy ez a hullámos II. típusú sárgaarcú? Tisztán látható, hogy az egész teste, a szárnyai sárgás árnyalatúak. Fiatal korukban így néznek ki, később jobban kiszíneződnek és ennek következtében a test kék színe ennél a madárnál is "besárgul", vagyis zöldes kék lesz.
Pusztán azért kételkedem mert, túlságosan világos, halvány sárga a pofája. (azóta , ez az érzés még erősebb, mert látjuk az anyját is). A leírások a II. típust inkább a goldface -hoz hasonlónak írják le (attól csak kissé világosabb).
Mindazonálltal, nem vagyok tök biztos a dologban. Nézd, mind a három fiók kissé sárgás ! HA a tojó duplafaktoros , akkor nem szabadna I. tipusu krémsárga pofájunak lennie. Esetleg apuka dupla I.-es?
Tanulságos a képsor amit feltettél. Minden madarad opalin, spangle. Lehet, hogy ezek a gének gefolyásolják , erősítik az i. tipusu sárga arc megjelenését a test felső részén? Egy közeli ismerősömnél sokkal élénkebb idős sárga arcú, normál hátuakat láttam kék(nem tengerzöld) test mellet.
Minden allélnek van saját belső változékonysága. A legsötétebb i.-es faktor és a legvilágosabb ii. faktor között mekkora lehet a szakadék?