Sziasztok!
Nagyon friss felhasználó vagyok és legalább ennyire friss madártartó. Olvasgattam vissza néhány oldalnyit, de aztán úgy döntöttem, inkább leírom a kérdéseimet, remélem, lesz, aki tud segíteni.
Kb. egy hónapja fogtam egy nimfát, lutino (ennyit már megtanultam

) , ennyi az összes, amit tudok róla. Nem tudom a nemét, korát, de ezek a dolgok kevésbé is foglalkoztatnak, mivel nem akarom tenyészteni.
Kapott egy szép nagy kalitkát, faágakat bele, etetőt, itatót, hintát. Igyekszem foglalkozni vele, sokat "beszélgetek" vele. A gondom az, hogy SEMMIT nem csinál. Naponta párszor énekelget, ha ilyenkor "megzavarom", általában abbahagyja. Ezen kívül eszik, iszik, és ennyi a tevékenysége. A kedvenc helyéről el sem mozdul, nem megy át a másik ágra, se a hintára, kapott játékot is, hozzá sem nyúl, és egyáltalán: semmit nem csinál. Ül a "helyén" és maximum tollászkodik. Tőlem eleinte félt, csípett, ha benyúltam a kalitkába, mostanra annyit elértem, hogy hagyja, hogy benyúljak, cseréljek vizet, adjak kaját. Próbáltam az etetőtálját elé tartani, már eszik így is (hogy a tál ez én kezemben van), de a tenyeremből hiába kínálom. A vegyes eledelből, amit vettem neki, kieszi a kölest, semmi mást nem eszik. Kínáltam mindenféle zöldséggel, gyümölccsel, semmi nem kell neki, csak a köles. Vettem neki csőrkoptatót (szépiának hívják?) , hozzá sem nyúl. Az zavar, hogy hiába próbálok a kedvében járni, kb. semmi nem érdekli. Olyan érzésem van, hogy mindentől fél.
Változhat ez idővel? A félelem okozhatja, hogy ennyire passzív? Hogyan tudnék jó gazdája lenni? Szeretnék egy boldog kis társat a "személyében", ha lehet...

Előre is köszönöm a segítséget!