Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 szept. 21, 20:07 
Hali!

Elég,de minél nagyobb annál jobb-ez közhely.Van aki sokkal kisebb helyen tenyészti őket.

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2011 szept. 21, 20:01 
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy 1 pár Kis Sándornak elég lenne egy 2 méter magas 2 méter hosszú és 1 méter széles röpde? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Sinó

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 20, 19:55 
_Mona_ írta:
..nem kézzel nevelt 8e-ért.

Az nem lesz jó neked... szerintem.

_Mona_ írta:
De ennél fiatalabbat szerintetek lehet még találni?

Pl ha lesz költés, lesznek fiatalok is (csak ki kell várnod ;))

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 20, 18:53 
Szerintem inkább kézzel neveltet vegyél.

Hozzászólás 2011 szept. 20, 18:48 
Találtam egy madárkát.
2011 áprilisi kék kissándor és nem kézzel nevelt 8e-ért.
Szerintetek? Ő már akkor fél éves. Ahogy írjátok szerintem ennél fiatalabb kellene, hogy jól megszelídüljön. De ennél fiatalabbat szerintetek lehet még találni?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 20, 14:20 
_Mona_ írta:
Ha több madárral van együtt tartva, akkor nem keresi majd a többieket ha elhozom és egyedül marad? Nem rikácsol, hogy "hol vagy ....?" ? :D :D :D

De, igen. Az első pár napban mindenképp. Félősebb lesz a szokásosnál is. De ez majd változik ;)

_Mona_ írta:
A leválasztott fiatal madár azt jelenti, hogy külön helyezik a szülőktől?

Amikor elhagyják a kicsik a fészket/odút, akkor azt mondják, hogy kirepültek. De ilyenkor még nem képesek önállóan táplálkozni, a szülők még tovább etetik őket egy ideig az odún kívül is. Amikor már önállóan esznek és nincs szükségük a szülői "felügyeletre" akkor lesznek leválaszthatóak. Kézzel nevelt madaraknál is ugyanebben az időpontban következik be a "leválasztás", de ott egy kicsit másképp mennek a dolgok...

Hozzászólás 2011 szept. 20, 12:58 
Még egy kérdés, bocsi! :)
Ha több madárral van együtt tartva, akkor nem keresi majd a többieket ha elhozom és egyedül marad? Nem rikácsol, hogy "hol vagy ....?" ? :D :D :D
Egyenlőre csak egyedül tudom majd tartani, főleg az anyagiak miatt. De később valószínű szeretnék neki egy párt.

Hozzászólás 2011 szept. 20, 12:01 
Köszi a hírdetéséket, fel is kerestem e-mailen az egyiket (a pestit), a másik nagyon messze van! Max. Pestre tudok elmenni érte, vagy hasonló távolságra.
Kicsit előbb kellett volna rátalálnom erre a madárra, akkor nagyobb esélyem lett volna ezek szerint.

A leválasztott fiatal madár azt jelenti, hogy külön helyezik a szülőktől?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 20, 10:11 
Sziasztok!
Mona, néhány link:(hátha)
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -27491586/
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -27795621/

Tasi, jóól emlékszel, hírdettek, sőt itt is hírdettek kézzel nevelt kicsiket... kb 3-4 hónappal ezelőtt..

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 20, 9:27 
_Mona_ írta:
Mennyi az a max életkor aminél szerintetek még érdemes beszerezni?

Minél fiatalabb. A frissen kirepült és leválasztott fiatal madár a legjobb, mert nyitott és érdeklődő mindenre. :) A kézzel nevelt madarat a lelkiismeretes tenyésztő vagy úgy adja át, hogy megmutatja, hogyan kell etetni és az első alkalommal felügyeli amikor te eteted vagy akkor amikor az már teljesen önállóan eszik.

Hozzászólás 2011 szept. 19, 20:56 
Sziasztok!

Először a videókról!
A hangjuk szerintem elviselhető, bár azt nem tudom mennyire tekerjem fel a hangerőt! :D
A beszélős kicsit sértette a fülem, a szavak közti rikácsolás vagy hogy is mondjam!

A vásárlási tanácsot köszönöm, csak velem az a probléma, hogy ha valamit a fejembe veszek addig nem nyugszom! :) De így elég kicsi az esélyem, időset pedig nem akarok venni.
Mennyi az a max életkor aminél szerintetek még érdemes beszerezni?

Már nagyon belefáradtam a hirdetések böngészésébe, esetleg ha tudtok egyet, vagy láttok valahol, vagy tudtok egy tenyésztőt, kérlek szóljatok!
Még egyszer köszi

adam92: Én Nógrád megyében lakom, kicsit messze van, de azért köszi!!!

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 19, 20:50 
Nem tudom hol laksz, de Siófokon tudok kézzel nevelt kis sanyikat, bár már nem olyan fiatalok, de ideiek. Több színben is van.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 szept. 19, 20:16 
_Mona_ írta:
Azt hiszem, most már eldöntöttem!
Szeretnék egy kék kissándort! :D
De tényleg nem találok eladót, pedig már mindenhol nézem és fiatalt nem találok, csak pár éveset.
Remélem rátalálok egyre. :)
Én a hangjával együtt is fogom szeretni!

Mindenképpen kézzel neveltet vegyél, ami éppen önállóvá vált, vagy még napi 1-2x etetni kell.
Ez azért lehet jó, mert kettőtök között szorosabb lesz a kötődés.
Ilyen madarat az idén már szerintem nem fogsz találni, tekintve, hogy a kissándorok viszonylag kora tavasszal (a tél vége felé) kezdenek költésbe.
Január-február környékén (jövőre) tegyél fel hirdetés(eke)t, hogy milyen kritériumoknak megfelelő madarat keresel.
Így valószínűleg találsz neked megfelelő kissanyit.
(Egyébként ha jól emlékszem az idén hirdettek kézzel nevelt kissanyikat az expresszen, ha minden igaz kéket is.)

Hozzászólás 2011 szept. 19, 20:07 
Szia!

Ilyen a hangjuk:

És így dumál, ha szerencséd van:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 szept. 20, 9:24-kor.
Videó beillesztése

Hozzászólás 2011 szept. 19, 18:22 
Azt hiszem, most már eldöntöttem!
Szeretnék egy kék kissándort! :D
De tényleg nem találok eladót, pedig már mindenhol nézem és fiatalt nem találok, csak pár éveset.
Remélem rátalálok egyre. :)
Én a hangjával együtt is fogom szeretni!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 szept. 19, 18:09 
Kissándorom még nem volt. Szerintem nem annyira szörnyű a kissándorok hangja, mint azt sokszor állítják, de van akit zavar, mindenkinek más a tűrő képessége. Egy ismerősömnek van kézzel nevelt madara, én még sosem hallottam a hangját amikor nála jártam. Állítólag szokott kiabálni, de ez nem gyakori.

Hozzászólás 2011 szept. 19, 17:45 
Köszi a gyors választ!
Utána olvastam a barátpapagájnak, hát nem nyerte el a tetszésem, még mindig inkább a kék kissándor vonz jobban. Tudnád valamihez hasonlítani az ő hangját is! :)
Tényleg annyira hangos? Nagyon szeretnék egyet, de nem akarok úgy járni, hogy a hangja miatt kelljen megválnom tőle!
Ráadásul bújom a netet folyamatosan és nem nagyon találok a közelben eladót. :(

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 szept. 19, 17:06 
_Mona_ írta:
A barátpapagájt javasolta nekem, hogy sokkal jobban megszelídül és nem hangos.
Hát most már nem tudom! :?

Erre ne vegyél mérget! A barátpapagájnak nagyon kellemetlen hangja van, leginkább egy varjú károgásához hasonlítanám. Nekem évekig volt egy lakásban tartott madaram. Nem sokszor kiabált, de ha idegenek jöttek, vagy valami nem tetszett neki, akkor azt hangosan és nagyon kitartóan tette. Én biztos nem javasolnám, hogy ezt a fajt válaszd. Ha "csendes" papagájt akarsz, akkor a katalint vagy valamilyen neophema fajt ajánlanám, igaz ez utóbbiakat csak ritkán lehet megszelídíteni, viszont gyönyörűek és kellemes hangjuk van. Ha olyan madarat szeretnél akivel foglalkozni akarsz, akkor a kecske papagáj vagy a pyrrhura a legjobb választás. Könnyen szelídülnek és nagyon kedves madarak, ők viszont olykor ki tudják ereszteni a hangjukat, de ez nem vészes, szerintem.

Hozzászólás 2011 szept. 19, 16:40 
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
Ma bementem a kereskedésbe és kicsit, sőt, elbizonytalanítottak!
Azt mondta a srác, hogy nagyon hangosak, lakásban elviselhetetlen. Volt nála egy nagysándor (Innen az ötlet, mivel nagyon megtetszett, csak méretileg nem mindegy a dolog nálam!), őt is azért vitték be, mert annyira hangos volt, hogy nem tudták elviselni és már a szomszédok is szóltak.
Na ha tényleg ennyire akkor a párom kivág vele együtt! :D
Ja, és azt mondta még, hogy nem igazán lesz szelíd és beszélni se nagyon tanul meg. Na hát titeket olvasva, ezt megkérdőjeleztem. A barátpapagájt javasolta nekem, hogy sokkal jobban megszelídül és nem hangos.
Hát most már nem tudom! :?

Hozzászólás 2011 szept. 18, 21:11 
Nállam bent van a zöld párom a madárház végében, nem nagyon látnak rá az udvar többi részére, így alig kiabálnak. Viszont ha rálátnak az udvarra, utcára és veszélyt észlelnek akkor elég hangosak tudnak lenni. Van egy magányos fehér tojóm, na az rengeteget kiabál. Kéne neki egy ivarérett hím, csak nem találtam eddig olyat ami tetszene.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 71  Következő