Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 25, 19:31 
Rendben. Köszi a segítséget :D

Egy másik esetben is kérnék segítséget tőletek.
Van egy sárga-zöld kecske párom, akik kint voltak tavasztól egy kisebb röpdében. Már behoztam őket mert a hímet kb. két hete olyan esetlennek láttam. Gyenge volt és mintha egyensúlyzavara lett volna. Behoztam őket kalitkába, a tojót azonnal kivettem tőle. Adtam neki egy héten keresztül a vetri dmg-t. Enni eszik, de továbbra is kis gyenge. Kissé tüsszög, de nem látom az orránál nedvesnek a tollakat. Lehet, hogy megfázott korábban?
Olyan szép nagytestű szép zöld hím, hogy nem szeretném elveszteni. Mit adjak neki?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 szept. 25, 13:49 
Betty írta:
Sziasztok. Vagy hagyjam még 3-4 napig az apja mellett, hogy tanuljon enni-inni?
Egyet értek Ádámmal egy kis zavarástól nem fogja otthagyni a tojásokat nálam is gyakran szambáznak a költő tojó feje felett. Hagy tanuljon az a gyerek. :)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 25, 12:57 
Hagyd bent, had tanuljon meg enni rendesen meg repülni. Nem szabad érte otthagynia a tojónak a tojásokat. Nálam ez minden napos, hogy rá "esnek" az odukra a frissen kirepült fiókák.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 25, 9:00 
Sziasztok.
Egy szem kecskefiókám ma reggelre elhagyta a fészket :) Nagyon szép kis madár lett belőle. A képes részbe rakok fel róla fotót. Ami a kérdésem lenne:
A tojó a másik odúban amit felraktam, jelenleg 7 tojáson ül. A kicsi próbált felmászni az odú tetejére (sikerült is neki), ami a tojót zavarta, hisz természetes, hogy kell még gyakorolnia jópárszor az akrobatikus mászkálást :) A hím segítette a kicsit és állandóan a nyomában van, a tojó meg fújtat az odúból.
Nem szeretném ha otthagyná a tojásokat ezért kérném a segítségeteket. Vegyem esetleg ki a fiókát tőlük? Vagy hagyjam még 3-4 napig az apja mellett, hogy tanuljon enni-inni?

Hozzászólás 2011 szept. 15, 21:28 
Robi, mindjárt itt az október, érzik ők is ;) Akkor lesz fél éves, nem?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 14, 17:58 
Az jó. Majd jövőre akkor ha szerencséd van meglepnek pár fiókával. Nálam is állandóan az odut piszkálják am. Meg be is másznak meg kijönnek, de nincs tojás. Már az is eszembe jutott, hogy lehet megint télen fognak költeni.

Hozzászólás 2011 szept. 14, 8:23 
Az enyémek , meg úgy nézki mindenáron költenének , pedig a tojó fiatal hozzá , mostanában kalitban vannak
de ha kiengedem őket egyből az odut bizgentyűzi mindkettŐ . Bemenni nem tudnak mert le van ragasztva a nyílás , de tudja mindkettő miaz .
ja és eszméletlen hangos mindkettő :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 13, 20:59 
Érdekes mert nálam is van egy pár akik most kaptak nagyobb helyet és nincs költés. Ez a szárnysérült párom pedig egy 60x60x60 helyen költ.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 13, 17:56 
Kicsit nagyobb, mint 8 köbméteres röpdében vannak. Nálam még csak a földre se tojik le. Nem tudom, hogyha kapnak új röpdét jövőre ott majd elkezd-e a tojó megint költeni, ha a msotani helyén nem. Az a baj nem akarom 1-2 köbméteres helyre berakni őket, de most csak oda tudnám...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 13, 17:23 
Ádám, sokan azt mondják, hogy a kecske nem érzékeny madár. Én nem ezt tapasztaltam. Tavasszal még volt egy szép tarka hímem egy fahéj tojóval (közbe őket eladtam). Ez a pár a jelenleg is költő kis szárnysérült párom melletti kis "röpdében" volt. A most is tojásokon ülő megmaradt tojó állandóan kidobálta a fészekből a tojást, vagy éppen a földre, etetőbe tojt le. Abban a pillanatban ahogy elvitték tőlem a tarka-fahéj párt, másnap bement az odúba és költésbe kezdett. Ebből született meg a jelenleg már 3 hetes kis kecskefióka. Én arra fogtam, hogy a másik pár zavarhatta őket a költésben. Ha nagyobb helyen vannak elvileg ennek nem lenne szabad zavaró tényezőnek lenni, hisz másnál is költenek. Lehet, hogy a rozellák zavarják őket.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 13, 15:49 
Kezdek "kétségbe esni". Kecske tojóm még tavaly novemberben meg idén januárban költött és utánna nem tojt le. Aztán tavasz végén hozzájuk kerültek a sápadtfejű rozellák. A hímet láttam régebben be-be járogatni az oduba kaparászni meg mindig ott settenkednek, de nem tojik le a tojó. Kecske lehet ilyenre érzékeny? Mindenesetre várok jövő tavaszig és ha nem tojik le akkor vhova kell röpdét csinálnom nekik.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 11, 19:36 
Robi, egy éves koráig szerintem várj az odú feltételével.

Nálunk az egy szem fiókát nevelő páromnak ismét van 6 tojása. Kedden még csak 3 volt. :shock: A hím mintha kissé vedlene, a tojót meg már írtam, hogy lenge ruhát hord egész évben:) Kíváncsi leszek lesz-e a tojásokban valaki. Egy fiókával könnyű dolguk van, de 6 kicsit felnevelni....nem irigylem őket :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 11, 19:00 
Még ne.

Hozzászólás 2011 szept. 11, 18:35 
Ha valaki még emlékszik rá van egy Jancsitól vett kecském amivel nem meghatározási gondok voltak , na tuti hím Jancsi nemtud tévedni .
Ma délután ugyanis furcsa hangokra letünk figyelmesek az erkély felől , kinéztem ,hát éppen párzás folyt :D
a kérdéses madár volt felül.

MOndjuk a tojó októberben lesz fél éves aszem , gondolom az odut ne nyissam még ki nekik.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 7, 8:23 
Reméljük tényleg rendben lesz minden:) A tojónak nagyon jó dolga van. Etetik, gyereket sem kell nevelnie és két lakás közül is választhat :) Szegény hím :D

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 szept. 7, 5:54 
Szia Betty.Nálam is ez volt, csak én az egykét tettem át másik odúba mert újra letojt mellette a tojó, bár ez csak helyrajzi kérdés :) , úgyhogy normális esetben a fiókát a hím fel fogja nevelni és eteti a tojót is,a tojó pedig az új költéssel lesz elfoglalva.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 6, 21:18 
Képzeljétek az egy szem kecskefiókám anyja, pár napja újból elkezdte kaparni az odú alját. Jancsi javaslatára raktam fel egy másik odút is nekik. Reggel és este mikor mentem nem láttam, hogy bejárogatna a tojó, de ma kíváncsiságból levettem és benéztem. 3 tojás figyelt ki belőle :) A fiókát szépen eteti (szerintem a hím). Holnap már 3 hetes lesz. A hím egyébként eteti a tojót. Gondolom ha újabb költésbe kezd a tojó, a fiókát a hím már felneveli :roll:
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e benne több fias tojás vagy üresek lesznek. Azért nem tudom eldönteni, hogy lesz-e még fiókájuk mert a tojó olyan kis viharvert :) nem lehet megállapítani, hogy most vedlik, vagy csak lengébb ruhát hord a nyáron:) nem nagyon hasonlít a kecske papagájra, de nagyon gondos. :D

Hozzászólás 2011 szept. 4, 15:00 
Szia Mátyás!

Az eladó mint az esetek többségében most is túljátszotta az agyát! A kecske egy roppant értelmes madár nem fog nekimenni a falnak. Az üveg ami gondot okozhat nekik, de több helyen láttam,hogy ezt is megszokják. Szóval ablak elé a függöny nem árt. A tojód nehéz röpte ezer dologból eredhet, lehet hogy szerencsétlen sose tudott még egy tisztességeset repülni előzőleg, lehet hogy elhízott, lehet hogy törött a szárnya, vagy korábban tört és rosszul forrt össze, de lehet beteg is.

Valódi név: Mátyás

Hozzászólás 2011 szept. 4, 14:48 
Sziasztok!
Múlthét csütörtökön vásároltam egy kecskepapagáj párt. Egyelőre kalitkában vannak, de jövő nyárra tervezünk egy röpdét a kertbe. Rögtön elkezdtem olvasni a fórumot, és a héten a végére is értem a majdnem 3000 hozzászólásnak. Végre eljött a kérdések ideje :drunken:
4 napig hagytam, hogy szokják a helyet, aztán azóta, minden nap ki vannak engedve a szobában. Az eladó (kereskedésből való) azt mondta, hogy nem szabad kiengedni őket, mert nekiröpülhetnek a falnak és leszakadhat a begyük (ő mondta, én csak idézek :D ). Ez igaz? Ennyire "buták" lennének?
Kiengedés után feltűnt, hogy a (elvileg) tojó nagyon furcsán röpül. Nem olyan puhán, mint a hím, hanem mintha nem bírná el magát és ezért túl gyorsan mozgatja a szárnyát. Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a válaszokat!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 24, 21:31 
Köszi Jancsi. Főleg azért is megérdemelne mert az anyja a tőled kapott kis szárnysérült tojó :wink: Apuka szintén tőled van. Őt hoztam legutóbb...kis tarka hím. Nagyon gondos szülők. Az anyja nagyon akart élni mikor megszületett. Nem hiába hagytad őt meg. Életrevaló kis kecsu :) Majd ha már nagyobb lesz a fióka és tudjuk a nemét, akkor ráérek gondolkodni a férjhez adásán vagy a nősítésén :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 143  Következő