Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 okt. 9, 22:54 
Kakapo állandóan vedlik , itt minden ugy néz ki mintha állandóan párna csatáznánk. Naponta 3x eszik ha ízlik neki akkor nagyon sokat , ha nem inkább nem eszik :( Két dolgot ismerek ami megviseli egyik ha egyedül marad nem lehet velem , másik , hogy nem tud meglógni és szabadon repülni kint. Minden más ok , nagyon alkalmazkodó kis madár, tökéletesen alkalmazkodik hozzánk.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 9, 16:58 
Ti nem tapasztaltátok, hogy vedléskor a jákók mintha kevesebbet ennének? Nálam mindketten vedlenek jelenleg, de Gyurcsi most nem tetszik. Kapják a Juventa columbát ami a vedlést segíti elő, de Gyurikám olyan más mint szokott lenni. Olvastam, hogy a vedlés nagyon megviseli őket, ezért kell ilyenkor külön a D és az A vitamin. Remélem nincs semmi baja :? Az evésnél egyébként is nagyon válogatós. Nem eszik meg bármit. Ellenben Kincső bármit megkóstolna ha hagynám.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 okt. 3, 19:24 
Kár, hogy itt nincs webkamerás lehetőség, mert most is itt ül a vállamon Alfi, és baromi jó pofa ahogyan próbálja olvasni amit írok a monitorra...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 okt. 3, 19:22 
A boltban lehet kapni grit-et kis vödörben, holnap fogok venni mert a folyami homokban nem sok mész van mifelénk...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 okt. 3, 13:23 
Betty írta:
A papír nálunk is nagy kedvenc Kincsőnél. Ő széttépi közepes darabokra a kalitka alján lévő újságot, felviszi az itatóhoz, belemártja a vízbe és kis golyókat csinál belőlük. Már agybajt kapok ettől a művelettől, főleg azért is mert a festék kioldódik a papírból. :? Ha grittet szórok neki az aljába, azt mind kidobálja. Ti mit raktok alulra? :shock: Jövő héten csinálunk egy dróthálós keretet amit úgy fogok berakni alulra, hogy ne érje el a papírt. Van annyi játéka, mégis ezzel szórakozik.

Ezzel hivja fel magára a figyelmet,'Hé nekem itt nem jó...' Kakapo is kapar és szaggatja a papirt ha ritkán büntiből be van zárva. Ha elmegyünk itthonról és egyedül van sohasem.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 3, 7:33 
evanagyi írta:
Mi az a gritt? En nem adtam meg soha Csipuskanak, pedig 8 eves lesz novemberben.

Másnéven madárhomok vagy madárkavics. Nagyon apró kavics ami az emésztésükhöz kell. Persze van benne még kalcium is (ami szintén jó a jákóknak, mert nekik elég magas a kalcium igényük).

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 okt. 2, 23:21 
Mi az a gritt? En nem adtam meg soha Csipuskanak, pedig 8 eves lesz novemberben.

Mostanaban o is sokat van lent a papiron, es addig kapirgal, mint egy tyuk, mig hosszukas csikokat nem tep a papirra. Ugy latszik , rajukjott a kapirgalas. Kulonben altalaban le nem tenne a labat a lenti papirra, ha fel akar venni valamit, fejjel lefele log, es ugy szerzi meg. Eleg magas a Gyulakalitnal a talca folotti tomor resz, ezt mind at kell hidalnia.
De inkabb tobbszor nekifut, szoktam nezni, de veletlenul sem megy le. Mostanaban, meg lent kapirgal, mint egy tyuk, mondom is neki , hogy szereptevesztesben van, o papagaj.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 2, 20:52 
molnarl.g írta:
A kérdés csak az, hogy hogyan oldjam meg hogy elegendő grit-hez jusson? Esetleg elég neki ami a kajájában van?

Nálam egy kis külön etető tálkában van. Vehet belőle bármikor...

molnarl.g írta:
A csőrkoptató nem érdekli, a faágakat szereti rágcsálni, de úgy tudom kell hogy jusson a zúzájába kavics...

Nem kell azt naponta pótolni. Lassan ürül ki ha nincs utánpótlás. De a fenti külön kis tálkába tett gritt adagolás teljesen megfelelő.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 2, 20:51 
Nálam a rácson keresztül is eléri a papírt :) Ugyanolyan kalitkánk van mint neked. Én már mindent kipróbáltam...nincs más ötletem jelenleg.
A grittből eszik biztosan, csak azt te nem látod. Ha pár szemet megeszik, akkor az már sokat jelent, azt pedig észre sem veszed a tálkájában.

Hozzászólás 2011 okt. 2, 20:37 
Ma behoztam Alfit ide a dolgozószobámba, így munka közben is láthat.
Eddig az egyik kőbányából hoztam neki mindig szitált, frissen bányászott gyöngykavicsot 1-3mm szemcseméretűt.
Ma alulra betettem a kalitka gyári tálcáját, arra tettem újságpapírt, fölé pedig becsúsztattam a gyári rácsot, így nem éri el a papírt...
A kérdés csak az, hogy hogyan oldjam meg hogy elegendő grit-hez jusson? Esetleg elég neki ami a kajájában van?
A csőrkoptató nem érdekli, a faágakat szereti rágcsálni, de úgy tudom kell hogy jusson a zúzájába kavics...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 2, 19:43 
A papír nálunk is nagy kedvenc Kincsőnél. Ő széttépi közepes darabokra a kalitka alján lévő újságot, felviszi az itatóhoz, belemártja a vízbe és kis golyókat csinál belőlük. Már agybajt kapok ettől a művelettől, főleg azért is mert a festék kioldódik a papírból. :? Ha grittet szórok neki az aljába, azt mind kidobálja. Ti mit raktok alulra? :shock: Jövő héten csinálunk egy dróthálós keretet amit úgy fogok berakni alulra, hogy ne érje el a papírt. Van annyi játéka, mégis ezzel szórakozik.

Hozzászólás 2011 okt. 1, 20:59 
Vettem már több fajta játékot is Alfinak, de a legjobban egy papírgalacsinnal tud játszani...szereti apró darabokra tépni.

Hozzászólás 2011 okt. 1, 15:13 
molnarl.g írta:
Nálunk Alfi ha kint van levakarhatatlan, ő nem ül a kiülőjén, és sehol, hanem ha fekszem az ágyon a hasamon ül, és birizgálja a bajszom, tartja a fejét hogy simogassam, cumizza az ujjam, stb.
Néha jó lenne ha csak úgy ülne a fáján, akkor le is tudnám fényképezni, de ő ragaszkodik hozzám...
Mint egy macska mindig azt akarja hogy simogassam.
Viszont a kalitkájába szófogadóan vissza engedi magát tenni éjjel.

Valószinüleg sokat van egyedül a munkád miatt és ha együtt vagytok akkor veled szeretne lenni. Kakaponak van ülőfája a monitorom felett, de mindig a monitoron ül az 10cm-el közelebb van ;)

Hozzászólás 2011 szept. 29, 20:19 
Nálunk Alfi ha kint van levakarhatatlan, ő nem ül a kiülőjén, és sehol, hanem ha fekszem az ágyon a hasamon ül, és birizgálja a bajszom, tartja a fejét hogy simogassam, cumizza az ujjam, stb.
Néha jó lenne ha csak úgy ülne a fáján, akkor le is tudnám fényképezni, de ő ragaszkodik hozzám...
Mint egy macska mindig azt akarja hogy simogassam.
Viszont a kalitkájába szófogadóan vissza engedi magát tenni éjjel.

Hozzászólás 2011 szept. 28, 22:36 
evanagyi írta:
Csipuskanal is a legnagyobb a reggeli adag, amit o is a kaliton kivul vegez azonnal kitakaras, ebresztes utan. Van egy kiuloje. Ujabban a kalitka ele is teszek papirt, mert nagyon szeret a kalitka nyitott ajtajan uldogeni, es altalaban telepotyogtatta a parkettat, amit ha nem veszek eszre azonnal ugy raszarad, hogy fel kell aztatni, csak ugy tudom felmosmi.
Miota ott a papir, kaka felkialtassal altalaban ott engedi el.
En azt figyeltem meg, hogy ijedteben pottyant, es idegessegeben is. Olyankor csak picikeket.
De tud rosszasagbol is, mikor ki akar szurni velem. Nagyon jol tudja, hogy a fotelra nem szabad, es ha minden rendben, es a vallamon ul eppen, m ikor kell neki, elszall. De mikor haragban vagyunk, akkor lekakalja a hatamat, vagy a fotel karfat szerintem direkt. Termeszetesen minden butoromon leveheto, moshato huzat van (IKEA talalmany), de azert mereg.

:o :lol: :lol: imádnivaló !!

Hozzászólás 2011 szept. 27, 23:13 
Csipuskanal is a legnagyobb a reggeli adag, amit o is a kaliton kivul vegez azonnal kitakaras, ebresztes utan. Van egy kiuloje. Ujabban a kalitka ele is teszek papirt, mert nagyon szeret a kalitka nyitott ajtajan uldogeni, es altalaban telepotyogtatta a parkettat, amit ha nem veszek eszre azonnal ugy raszarad, hogy fel kell aztatni, csak ugy tudom felmosmi.
En azt figyeltem meg, hogy ijedteben pottyant, es idegessegeben is. Olyankor csak picikeket.
De tud rosszasagbol is, mikor ki akar szurni velem. Nagyon jol tudja, hogy a fotelra nem szabad, es ha minden rendben, es a vallamon ul eppen, m ikor kell neki, elszall. De mikor haragban vagyunk, akkor lekakalja a hatamat, vagy a fotel karfat szerintem direkt. Termeszetesen minden butoromon leveheto, moshato huzat van (IKEA talalmany), de azert mereg.

Hozzászólás 2011 szept. 27, 23:11 

Hozzászólás 2011 szept. 27, 16:13 
molnarl.g írta:
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy szerencsétlent hogy macerálják...
Alfi nem tólja befelé a kaját, de kifelé annál jobban...ma egy órán belül 4x pottyantott, és véletlenül sem a kőre...
Már lemondtam róla hogy megtanítom neki, hogy ha lehet ne az ágyra, ne a párnámra, és ne a ruhámra végezze a dolgát.
Ma elkészültem a szigeteléssel a teraszon, így már én sem fázom mikor esténként kiülök a madaraim közé...

Legyen kijelölve pl papirral jól látható pottyantó hely, esetek 90% ban menni fog, Kakaponál legalábbis igy van a legdurvább a reggeli adag alig várja hogy kijöhessen és vigyem a pottyantó helyre.

Hozzászólás 2011 szept. 27, 14:55 
mizo írta:
africz írta:
mizo írta:
Ma mázsáltam Merlint:42 deka.
A tieiteknek mennyi a súlya????

nem tudom , hogy ki adhat -e az ember a feleségéről ilyen intim infot... :lol:

Kakapo évek óta 45 dkg-os gyönyörü hölgy. Nagy szerencséd van Merlinnel , hogy ilyen jól eszik, jót nevettem azon amit írtál.

Most 2 hétig necces a programunk, de utána eljöhetnétek megint és meg is nézhetitek, hogy müxik nálunk a vacsora, illetve meghívnánk Kakapo királylányt is egy kis kása falásra.
Jobb ízű a falat ha mindnyájan esznek! :D
Ha 7-kor nincs a kaja a tálakban, akkor már hangicsa van, mikor készítem a banánt Merlin már a vállamról lesi, hogy hogyan lehetne pár falatot elcsórni, akkor megmikrózom a kaját, keverek bele kefírt, aloet meg máritövismagot,beteszem a tartókba, erre mind elindul, mint a mérgezett egér a helyére. Sosem tévesztik el, mindnek megvan a saját helye. Merlin röfögve tolja, a nemesek mint a finom urak, elegánsabban esznek. Később indul a vetésforgó, cserélnek tálat és mindegyik boldogságos fejjel eszi amit a másik meghagyott,összességében a vacsora kb. 1 óra hosszat is eltart. :mrgreen:

NAGYON JÓÓ :) köszönöm a meghivást, jövünk , kiváncsi vagyok nagyon Kakapóra...

Hozzászólás 2011 szept. 27, 9:21 
africz írta:
mizo írta:
Ma mázsáltam Merlint:42 deka.
A tieiteknek mennyi a súlya????

nem tudom , hogy ki adhat -e az ember a feleségéről ilyen intim infot... :lol:

Kakapo évek óta 45 dkg-os gyönyörü hölgy. Nagy szerencséd van Merlinnel , hogy ilyen jól eszik, jót nevettem azon amit írtál.

Most 2 hétig necces a programunk, de utána eljöhetnétek megint és meg is nézhetitek, hogy müxik nálunk a vacsora, illetve meghívnánk Kakapo királylányt is egy kis kása falásra.
Jobb ízű a falat ha mindnyájan esznek! :D
Ha 7-kor nincs a kaja a tálakban, akkor már hangicsa van, mikor készítem a banánt Merlin már a vállamról lesi, hogy hogyan lehetne pár falatot elcsórni, akkor megmikrózom a kaját, keverek bele kefírt, aloet meg máritövismagot,beteszem a tartókba, erre mind elindul, mint a mérgezett egér a helyére. Sosem tévesztik el, mindnek megvan a saját helye. Merlin röfögve tolja, a nemesek mint a finom urak, elegánsabban esznek. Később indul a vetésforgó, cserélnek tálat és mindegyik boldogságos fejjel eszi amit a másik meghagyott,összességében a vacsora kb. 1 óra hosszat is eltart. :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 148  Következő