Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 nov. 11, 18:18 
sziasztok!belekezdtem kb 1 hónapja a zebrapinty tartásába!4 párat vettem,és ma megnéztem a fészkeket mindenhol tojás!ez jó?azért kérdeznék hozzá értőket mert a koruk bár megvolna a 9 hónap!De nem szeretném őket már ideje korán neki indítani!bár fészket raktam nekik mert a hímek kergették egymást és így minden lenyugodott!elvegyem a tojásokat?vagy hagyjam lesz ami lesz!válaszotok előre is köszönöm

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 28, 11:37 
Nagyon szépen köszönöm! Lajos!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 okt. 27, 7:17 
mako01 írta:
sziasztok!honnan tudom,hogy milyen idős egy pinty?

szia !

Több féle megközelítés is létezik :

- ha van gyűrűje, megnézed az évszámot (a gyűrűn 9o fokkal elforditottan két számjegy olvasható ) az idén ez "11 "

- alig egy hónapos, ha a csőre fekete,

- nincs 3 hónapos, ha csőre a szürke árnyalataival bárhól fedett,

- ivarérett ( 3 - 6 hónapos) ha csőrén nincs fekete folt, vagy szürkés elszíneződés,

- tenyészérett ( 8 - 12 hónapos ) ha a hím csőre élénk cseresznyepirtos, a tojóé, kissé fátyolosabban piros színű.

- egy évnél idősebb, ha a csüdjén a pikkelyek rendezett állapotúak és símán tapadnak a hámszövethez,
( legfeljebb 2 - 4 évesek)

- jóval meghaladják a fenti éveket, ha csűdjükön a pikkelyek megvastagodtak, rendezetlenül állnak,(borzoltak, vagy a hámszövettől elállnak.)

Ez nem tévesztendő össze a rühatka fertőzés által megvastagodott és felrakodott pikelyezettséggel.. ott fehér mésszerű képződmény is jelen van. Ezt a madarat nem vesszük meg, még szánalomból sem, mert megfelelő kezelés nélkűl végigfertőzi az egész addigi állományunkat.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 26, 13:52 
sziasztok!honnan tudom,hogy milyen idős egy pinty?

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2011 okt. 24, 13:10 
De a papagájoknak semmi baja (Katalinok)... mit javasolsz? Biobolt? Lehet, hogy 2x sikerült belenyúlnom valami vacak "zőccségbe"? :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 24, 12:01 
Köszi a választ! Anyu pintyeinek soha semmitől semmi baja, pedig ő is boltit ad... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 24, 11:04 
Sziasztok!
2 hét elteltével, miután a tojó meghalt attól, hogy reszelt almát kaptak, adtam nekik paprikacsutkát. Estére tisztára fel voltak borzolódva és a maradék 1 monori tojó alig nyitotta ki a szemét, bevackolt az etetőbe, ki sem jött onnan, kiszedtem, egy fél órára bedugtam a pulcsim ujjába, majd mikor visszatettem, kijött és evett.
Reggel szerencsére mindannyian éltek.
Most komolyan: vízen és magon kívül nem lehet semmit adni nekik, mert elpusztulnak? :?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 okt. 21, 1:18 
Sziasztok,

végre szakítottam egy kis időt és csináltam külön zebrás alfórumot. A nagy topikból kiszedtem pár kisebb részt, hogy elkezdődjön a nagy anyag valamilyen szintű strukturálása.
Remélem hasznos lesz és mindenki megtalálja majd mi hol van :)
Csaba

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 13, 13:32 
Sziasztok!

Kb 3 hete zebrapinty gazda lettem, egy távoli ismerőstől kaptam 2 kis hímet. A korukat nem tudni pontosan, nála kb május óta voltak. Talán fiatalok. Élénkek, kíváncsiak, vidáman énekelgettek, semmi agresszió nem volt köztük.
A Monori börzén vettem 2 tojót nekik. Aki kint volt tudja, hogy sajnos nem volt túl jó idő. Hazahoztam a kis pintyeket, nem látszott semmi gond rajtuk, nagy csiviteléssel üdvözölték az újak a régieket, és viszont. Hiba 1. karantén nélkül összeengedtem őket. Egy rövid kis erőfitogtatás után mindenki békésen eszegetett, nem volt gond. Kaptak Lactifermet az ivóvízbe, volt fürtös köles, homok, csőrkoptató szépia, meg egy kis pinty mag keverék. A 2 lány azaz a 2 új olyan gömböc formájú volt, borzolt tollakkal estére. Kedvük volt, búgtak, ettek ittak, csak gombócok voltak. A lakásban még nem volt fűtés, 18 fok lehetett. Na szóval gömböcök voltak, de élénkek. Hiba 2. Egyik nap adtam nekik reszelt almát kb 1 bő teáskanálnyit a 4 pintynek Lactifremmel megszórva és tettem rá egy kis Quiko papagáj lágyeleséget (szárított tojás, kekszmorzsa, négermag) ezt pillanatok alatt behabzsolták. Utána is vidámak voltak, búgtak, fütyültek. Aztán az egyik nőstény (új) tegnap reggel elpusztult, épp láttam, tekergett a földön egy picit és vége lett. A fenekük mindnek "fostos" egy kicsit. Ezek után a hímek is gömbök és ugyan ugrálnak, meg esznek, de alig szólnak, sokat alszanak. Nagyon nem tetszik ez nekem. Tegnap A-Zig kitakarítottam őket, némi Domestossal, ecettel, és antibiotikumot kaptak az ivóvízbe, és délutánig le voltak takarva egy törölközővel, néha bekukkantottam, ettek, meg aludtak. Délután végre sikerült beindítani a fűtést, picit fütyülgettek, rengeteget ettek, (begydudorodásig) itták az antibiotikumos vizet.

Hát ez a pillanatnyi helyzet. A hibák nagyon nagyok voltak? Vagy valami egész más okozhatta a kismadár vesztét? Eleve volt benne valami? A börzén jól néztek ki, vidám volt az egész csapat ahonnan őket kiválasztottuk.
Üdv Sz

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 9, 10:15 
üdvözlet mindenkinek!érdekelne engem standard zebrapinty!ha valaki tudna segíteni annak köszönöm !SZEGED környékén!elmegyek értük!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 5, 15:50 
Dewmist írta:
Üdv a zebrások és madárbarátok táborának.

Üdv itt a "fedélzeten" ;)

Valódi név: Takács Róbert

Hozzászólás 2011 okt. 5, 15:07 
Üdv a zebrások és madárbarátok táborának. Szorgalmasan olvasgatom a fórumot, immár 1 hete próbálom bepótolni a lemaradásomat. El is jutottam eddig a 157. oldalig. :lol: Nagyon sok érdekes infót, tapasztalatot kapok tőletek. Anno, idestova 7 éve már, én szaprítottam zebrákat. ( Szándékosan nem tenyésztést írtam, mert - véleményem szerint - az egy más szint. )
Egyenlőre olvasok tovább, aztán, ha nem gond, majd kérdezek is.
Szép napot nektek.

Facebook: Zebron Zebrafinches Hungary

H99 0039

Valódi név: BENJÁMIN

Hozzászólás 2011 szept. 8, 14:56 
Csatolmány:
Pintyek 00300.jpg
Pintyek 00300.jpg [ 130.87 KiB | Megtekintve 4132 alkalommal. ]
Sziasztok!:-)

Nekem is ki keltek a csöpségek,és 3csibe van a fészekben.Hűségesen etetik a szülők,nagyon arik.Kapnak lágy eleséget,drasztikusan fejlődnek a kicsik.Nagyon vigyázok az egész családra.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2011 szept. 1, 21:24 
Timba írta:
Keresnék pasztel szürke, világoshátú pasztel szürke, ezüst fehérarcú zebrapintyeket.

KépKépKép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 aug. 23, 8:16 
Sziasztok! Ide is bemásolom, hátha itt valaki hamarabb jelentkezik....
Egyedül maradt 1 éves zebrapinty tojóm mellé, korban hozzá illő hímet keresek, minél közelebb Budapest XVII. kerületéhez. (szegény tojó nagyon hiányolja a társat :( )

A kalitkán keresztül megkapta az oldalát valami állat :evil: , (gondolom én macska), lett egy seb, nem is tűnt annyira vészesnek, evett-ivott, (ugyan kevesebbet mozgott), de aztán éjszaka elpusztult. :( :( :( :( :( :( :(
Remélem a tojó még el tud fogadni egy új társat, nagyon jól kijöttek, jó szülők voltak együtt. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 16, 22:03 
kasia197 írta:
Szeretném megtudni hogy almaecetet milyen hígitásban lehet itatni a madarakkal, és melyek a jó tulajdonságai az így kapott folyadéknak?

Az emésztésre és a emésztőrendszerben található baktériumokra van hatással. Kúraszerű használat esetén 1 literhez 10 mililitert szokás adni az 5%-os oldatból (10%-os esetén értelemszerűen fele annyit). Nekem ezt nem voltak hajlandók meginni, így csökkentettem az adagot (kb 6-8 ml -re). Rendszeresen is szokás adni, de vannak akik szerint az már egészségtelen. Azonban ha csak pár cseppet teszel a vízhez attól az még nem lesz túl savas és nyáron így meggátolja, hogy a víz bealgásodjon, megromoljon.

További részleteket >>> ITT olvashatsz <<< az almaecetről.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 aug. 16, 20:48 
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki??? Szeretném megtudni hogy almaecetet milyen hígitásban lehet itatni a madarakkal, és melyek a jó tulajdonságai az így kapott folyadéknak? Köszi előre is:Kati

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 aug. 9, 23:50 
köszönöm már kivettem a fiatalokat a pártól.

Akkor a párhoz már nincs esélyem betenni más madarat(fióka nevelés után)?Olyan nagy az a hely 2őjüknek :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 9, 11:58 
Zolta írta:
Nagy kalitkám van, jelenleg két hím van benne, akik elég jól megférnek egymással.

Mekkora az a nagy kalit?

Valódi név: Kiss Zoltán

Hozzászólás 2011 aug. 9, 11:14 
Sziasztok!

Mivel én tenyészteni nem akarom őket, csak gyönyörködni a változatos színekben, ezért csak hímeket tartanék. Nagy kalitkám van, jelenleg két hím van benne, akik elég jól megférnek egymással. A monori börzén szeretnék venni még két színváltozatot. Kérdezem, hogy tarthatók-e így együtt a hímek (tehát 4, vagy esetleg 5 darab) ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 205  Következő