Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 5, 23:15 
Hű..hát én vizuális vagyok, de nem egyhamar fogtam fel, hogy mit, hova....de rájöttem.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 23:12 
doromboló írta:
...milyen 4 ujjat raktál egymás mellé gyűrűzéskor, Te Szüzmárjám !?....3 ujjat előre a hátsót hátra kell hozzásimítani a csűdhöz és így kell feltolni a gyűrűt.... :shock:

Dehogy, dehogy!!!!!! Mondtam már, hogy előre megnéztem, hogyan kell csinálni és nagyon szép símán ment is! Dehogy feszegettem én semmit! :57:
Persze, nem gondoltam én, hogy ilyen sebességben vagy ma este, és gyorsan még beszúrtam az átszerkesztett szövegbe, hogy "a hátsót én toltam hátra", azaz három ujj előre, hátsó hátra. Ő tartotta úgy, hogy mind a négy ujj előre mutatott, még gyűrűzés előtt. És megnéztem, az a másik lába... :65:

doromboló írta:
Ha ezt sikerült megértened akkor gratulálok "ön nyert" ! :roll:

Mit? Mit? Mit nyertem????? :01:

Köszönöm a segítséget, a szalagozást megejtem... de már holnap?
Akkor ez nem normális lábtartás??? Ne várjak kicsit se???

Nagygabe, ne búsúlj, még van mód feltenni a madárka lábára a gyűrűt- na nem úgy, ahogy Doromboló elképzeli rólam :shock: , csak az lesz ismét a kérdés, hogy a mamának tetszeni fog-e?!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 márc. 5, 23:17-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 5, 22:52 
...milyen 4 ujjat raktál egymás mellé gyűrűzéskor, Te Szüzmárjám !?....3 ujjat előre a hátsót hátra kell hozzásimítani a csűdhöz és így kell feltolni a gyűrűt.... :shock: Ezt a hátsó ujjat pedig sürgősen ragaszd meg nehogy késő legyen...Ilyenkor még könnyen visszamerevedik. Beltenyésztett rollereknél fordul ilyesmi elő. De ha tényleg úgy feszegetted fel a gyűrűt ahogy mondtad, hogy a négy ujj előre állt, akkor lehet hogy ott sérült meg az izesülés...
A szigszalag karikát felfejted kb 2 cm-re és egy ollóval, szemben egy vékony kis szalagot bevágsz. Ezt a vékony kis csík végét felragasztod az ujjacskád hegyére azért hogy kéznél legyen mikor a markodban tartott madárka lábát elkezded csinálni. Tehát a hátsó ujj alá ragasztod a csíkot majd felhúzod egészen közel a csűdhöz és átragasztod hozzá. Elég hosszú legyen a ragasztó csík és nagyon keskeny. Jó ha körbeér és a ragasztócsík egymáson tapadjon mert ott fog tartósan... Ha ezt sikerült megértened akkor gratulálok "ön nyert" ! :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 22:22 
doromboló írta:
Gabeszkám ! Arany pici csillagom !
Az űrlényednek a jobb lábikáján a hátsó ujjat egy vékonyka szigszalag csíkkal fel kell ragasztanod a csűdjéhez. Kb 2-3 hét múlva újra tud majd fogni vele... De lehet hogy csak most csuklott be a hátsó ujjacska a fényképezés miatt...?!

Drága Főnök Úr! Igen, akartam is mondani, hogy fityiszt mutat a rollerom, de aztán gondoltam, nem írom ide, mert úgy is tudjátok, hogy... Persze, még csak 15 napos a csibém :D , és még a fészek széléig sem merészkedett a drágám, csak éppen kikukkintott, hogy milyen szép nagy ez a világ! De fognia még nem kellett... Gyűrűzéskor is mind a négy ujjacskája előre volt nyújtva, a hátsót én toltam hátra, :shock: remélem ez a normális! úgy emlékszem, mindenik picimnek ilyen idétlen újjtartása volt eleinte. Aztán ahogy cseperednek, akkor fog majd rendesen állni, rendeltetésszerűen használni a hátsó ujját kapaszkodni, fogni. Az embernek is a keze a fejlettebb, nem a lába. Hát akkor egy madárnak?! Persze, ez is csak egy Gabesz reflexió :roll: ...

Na de rögtön szólj, ha nem így lenne, hogy ragasztózzak! Nem én szúrtam el valamit a gyűrűzéskor??? Egyáltalán melyik lábán van a gyűrű? :? Na tessék, Imola, most pánikolok!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 5, 22:18 
Csak hogy nekem se menjen minden olyan egyszerűen......
Ma reggel meggyűrűztem a harmadik fészekaljat, négy madarat. Mire hazaértem, kettő a kalitka alján volt, a gyűrű meg mellettük. :( Kicsit megmelengettem őket, aztán visszaraktam a fészekbe a másik kettő mellé. 2-3 perc múlva ment is etetni az anyjuk, úgyhogy reménykedem. Holnap megint megpróbálom rájuk rakni a gyűrűt, hátha....

Hozzászólás 2008 márc. 5, 22:15 
Gabeszkám ! Arany pici csillagom !
Az űrlényednek a jobb lábikáján a hátsó ujjat egy vékonyka szigszalag csíkkal fel kell ragasztanod a csűdjéhez. Kb 2-3 hét múlva újra tud majd fogni vele... De lehet hogy csak most csuklott be a hátsó ujjacska a fényképezés miatt...?!

Hozzászólás 2008 márc. 5, 22:03 
....Neked maradnod kell !!!.... :49: és ha feltaláljuk közben a műanyag rollert Te leszel az első akinek felajánlunk egyet.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 21:55 
Sziasztok, rollerosok!

Nnna, itt vagyok :wink: ! egy vadi új roller! :D
-még adó-vevőm is van! 8)

Roland (vagy Roni :lol: ):
Kép

Köszönöm az együttérzést. Tényleg sajnálom, mert nagyon szép és kedves madár volt. De igazából minden madaram az csak Fióna annyiban különbözött a többitől, hogy hozzánknőtt. 4 évesen egyáltalán nem volt öreg madár, ám Lajos megszakértette nekem, hogy valójában a máj elrákosodása okozta a halálát (ide most írtam és gondoltam nagyon sok mindent :evil: :( :!: :cry: amit gyorsan ki is töröltem, mert nem ebben a topikban a helye...), és a tünetekből is pont ennyi időt jósólt neki, pár hónap.

Ui: Ma arasznyi hó hullott nálunk... Ennyit a tavaszról. A Hargitán félméteres hó van!
Akinek sízni lenne kedve, szívesen látom 8) :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 márc. 5, 22:06-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 21:20 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Lifo 29-40/05 (90 pontos, DMes papával). 04-40/07 Fifo.

Ma vagy holnap jön értük KirályM. Van fél-rollere egy pár, szeretne igazit.

Bemutatás: Lifo kacarászik és nagyon szereti a hasikáját, meg a fürdőjét. De már nem is (annyira) kövér. Fifo nagyon szépen és sokat énekel, fél a papírfecniktől. Egyébként is bizalmatlan. Gyilkos pillantásokkal "kedveskedik" az embereknek.

Köszönöm a segítséget Doromboló. És a lehetőséget, hogy köztetek maradhatok:) Ebben a jó kis komfortos tikudvarban:)

Hozzászólás 2008 márc. 5, 13:20 
Csak olyannak add aki komolyan akar rollerezni...Melyik gyűrűszámúak is voltak..?.Írjál róluk és bemutatom őket az érdeklődőknek...Rakjad fel a képeket is ha lehet...

Hozzászólás 2008 márc. 5, 13:15 
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Kedves Gabeszem! Sajnálom a madárkádat! Biztosan nagyon beteg volt, és jobb neki a következő létben. Csakhát...

Ha megijedtem volna a tenyésztéstől, hát eladtam volna Lifo-t. Egy fiú madárral nincsenek problémák (ha nincs szabadon). Aranyosak vagytok, hogy nem zavartok el a tyúkudvarból. Idetartozónak érzem magam:)

5 éve társasági kutyázom. Az a tenyésztés se olyan egyszerű,de sose futamodtam meg. Legfeljebb bőgtem néha nagyokat:)

Voltak előjelek, csak nem raktam össze:Évekkel ezelőtt ki kellett dobálni a toll párnákat, pehelypaplanokat, mert fuldokoltam. Mióta itt vannak a madarak folyik az orrom, alig látok ki a lyukon, dehát tél van, mindenki influenzás...

Rainácska köszönöm! Nem lehetett egyszerű mentőzni!

Ha valakit érdekel: a madaraim gazdát keresnek törzskönyvestől, kalitkástul ...

(Eredetileg MKirálynak ajánlottam fel őket, de pár napja nem jelentkezik. Remélem nem történt baja!)

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 5, 12:49 
Szia Gabesz!

Tégy róla egy képet a galériába Fonzó mellé.... szerintem ott a helye mellette :cry: ....
és vígasztalódj a cseperedő fiókákkal!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 5, 11:50 
Szia Gabesz!

:73:

Minden jót Fiónának.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 11:08 
Kedves Gabesz! Nagyon sajnálom. :46:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 10:33 
Gabikám őszinte részvétem :26: , hisz szegény Fiona volt még az Origo fórum nyitásakor az első a madarak közt, amikor kezdtük az egész csevelyt...
Majd jönnek a kis rollerok és lesz Fiona 2,3 stb.. Persze az igazi csakis Ő volt...
Puszi

Hozzászólás 2008 márc. 5, 7:54 
Úramisten, Gabesz, csak nincs gond a kicsikkel? :cry:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 7:20 
Sajnos Gabesz ez megtörténik.. :03:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 7:17 
Szia Gabesz !

Küldök e.mailt.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 1:05 
Sziasztok, üdv az ejszakai műszakról! Pihenésképen benéztem a fórumba, Gabesz nagyon, de nagyon sajnálom Fiónád és persze téged is. Tudom, milyen vacak egy érzés, kedves madarat elveszíteni. Azért szurkolok neked a második csapadhoz, hátha lesz kösztük egy pici Fióna... :wink: Naja, szóval első életemben mentős voltam, és mint ílyen tanulmányok után meg kell mondanom, hogy van ílyen, hogy hirtelen tör ki egy allergia, de vannak előzmények (hevény tüszentés, esetleg a szeme bedagad, begenyesedik, légzési nehészség, asztmás tünetek). Tollérzékenység van, de nagyon ritkán jön ki felnőtt kórban, de tényleg van ílyen... :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 4, 19:15 
Sziasztok!

Drága Gabesz, őszintén sajnálom a madárkádat, tudom, mennyit jelentett ő neked... :03:
És azt is tudom, mennyire értelmetlen volt az ok, ami miatt elment, mennyire dühítő. Ezért fáj annyira neked, és nekem is. Sajnálom.

Visszatettem a tojást a madaram alá, nem tudom, mit fog vele tenni, de mivel holnapra megbuggyan, csak remélem, hogy kikölti. Nem tojt másikat mellé, meglátjuk. Bízom benne, hogy ha nem költi se baj, mert talán nem is fias. pedig sajnos nagy eséllyel az...

A harmadik tojóm ma rakta le a 2. tojását, őt már nem rakom össze holnaptól a pasikával, most pihentetem a fiatalurat, hogy a következő menetet bírja majd. :D

Imolám, nekem se jött be ez a toll allergia! :wink: Nem kell aggódnod, tényleg segít itt mindenki, és hidd el, mindent én se írok le, csak amit úgy gondolom, hogy mindenki tanulságára válhat, bármekkora baki is az. De ez egy nagyszerű csapat, itt tényleg mindenki segít mindenkinek, ez benne a jó!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 261  Következő