Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 6, 19:53 
chiara111 írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy a boltokban kapható csírát nem ehetik meg? Pl. búzacsírát.

Ez egy jó kérdés. Igazából érveket nem tudok mondani ellene. Én kicsit "aggódom", hogy valami vegyszerrel kezelik, de persze a dobozra semmi sincs írva (szóval vagy igen vagy nem). A friss csíra amúgy jobb, amikor még egész kicsik éppen csak kibújtak. Amit a boltban kapni az már inkább zöldeleség mintsem csíra (szvsz) ;) Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jó...

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 okt. 6, 17:15 
Szia dorothea!

Gratulálok neked (nektek) :) Tudom milyen érzés most már én is a picik születése, én meg tartom mind a hármat így már összesen 9 nimfám lesz :) Az enyémek már kész kis sárkányok :)

Valódi név: réka

Hozzászólás 2011 okt. 6, 14:42 
adam92 írta:
kiralylany84 írta:
Sziasztok! Tegnap belestem a nimfa párom odújába és 3 szép fióka csipogott bent :) Tojás már nincs több. Nagyon szépek, de nem a szülök színeit öröklik, mert a picik sárgák lesznek, és egyik szülő se sárga. Mondjuk a lényeg hogy egészségesek legyenek :)

Szürke kisnimfák is sárga pelyhesek.

Nálam is kikelt 2 fióka és annyira örültem, hogy sárgák, de ezek szerint mégsem :) Na mindegy, imádom őket és már gazdijuk is van, sőt többen is jeleneztek. De egyet megtartok, elvégre ez az első költése a nimfapáromnak.
Annyira csodás, hogy új életek költöztek be hozzánk :)))

Valódi név: Klári

Hozzászólás 2011 okt. 6, 14:17 
Olvasgattam a csíráztatott magokról, ami nagyon jó a papagájnak. Azt szeretném kérdezni, hogy a boltokban kapható csírát nem ehetik meg? Pl. búzacsírát.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 5, 22:03 
chiara, szerintem ne adjál egy darabig Pötyikének lágyeleséget (tojást) hátha lenyugszik pár nap alatt.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 5, 8:58 
chiara111 írta:
Mostmár csak azt nem tudom, mennyi ideig fog ez az agresszivitás tartani. :roll: Tegnap amit művelt... már ha közelítünk a kalitka felé, tátog, veri a csőrével a rácsot. Futkoz mint egy őrült ahogyan mozgatjuk az ujjunkat a kalitka előtt.

Próbáljatok még többet foglalkozni vele. Halkan beszéljetek hozzá, legyetek vele a szokásosnál is türelmesebbek. Nem biztos, hogy kezelhető lesz a szitu, de ki kellene engedni egy kicsit, mert ha be van zárva az csak növeli a dühét. Ha le tudja majd vezetni (valakin, valamin) akkor kicsit nyugodtabb lesz. És ha valakit véletlen megcsíp próbáljátok úgy kezelni, mintha nem is történt volna semmi (ha megérzi, hogy ezzel bármit elér, akkor még jobban és többet akar majd csípni). Nem könnyű tudom, de megoldható. Reméljük hamar túl lesz ezen az időszakon.

Hozzászólás 2011 okt. 5, 8:27 
Köszönöm Tamás!
Mostmár csak azt nem tudom, mennyi ideig fog ez az agresszivitás tartani. :roll: Tegnap amit művelt... már ha közelítünk a kalitka felé, tátog, veri a csőrével a rácsot. Futkoz mint egy őrült ahogyan mozgatjuk az ujjunkat a kalitka előtt. :( Semmi régebben megtanult dallamot nem fütyül, nem mondja, hogy "cijjjaa pötyikeee", csak motyog, csipog mint egy kiscsibe... Kiengedni nem is merjük. Valószínű, hogy veszünk mellé egy párt, de majd csak tavasszal. Ez a kalitka egyébként is egy személyes (kb. 60x50x80), nem akarjuk, hogy ne érezzék jól magukat.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 4, 20:32 
Helló chiara111!

Warhawk -ok annyival egészíteném ki, hogy a tojó nem rossz ötlet mellé, csak költeni ne engedjétek még őket! (egyébként két hím nimfa is jól elvan egymással, és akkor nincs gond, mert nem kell az utódokkal foglalkozni. Persze ha utódot is akartok akkor...)

Hozzászólás 2011 okt. 4, 8:18 
Kedves Warhawk!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, most megnyugtattál. Akkor nincs más teendőnk, mint várni a serdülőkor végét :lol:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 3, 20:38 
bepeti2 írta:
adam92 írta:
Szerintetek ha meglévő pár mellé berakok egy idei hímet és egy 2 éves tojót akkor jövőre szépen összeállnak vagy egy ideig legyenek külön az új szerzemények?

Szerintem ha van elég helyed hozzá, akkor nyugodtan tedd össze, legalább szokják egymást. Feltéve ha másik párod épp nem költ, bár még lehet akkor sem lenne gond. A nimfák alapvetően jól tűrik egymás társaságát.

8 köbméteres röpdébe van a másik nimfa pár néhány hullámossal. Most épp nincsen költés. Egyébként mindenképpen együtt lenne a 2 új szerzemény, csak gondoltam egy kissebb helyen egy darabig, hogy előszőr egymást szokják meg.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 3, 16:26 
chiara111 írta:
Arra gondoltam, lehet, hogy párzási időszak van? Betettünk neki salátaleveleket, és mintha a saláta lenne a lány…. Szóval mintha udvarolna neki, és riszálja a fenekét rajta. Vajon mikor lesz ismét olyan, mint szombat előtt??? Nagyon-nagyon aggódom érte.....Most ő 8 hónapos kislegény.

Kamaszkorba lépett és feszegeti a határokat. Ő a legény a gáton... szóval ez normális. Legyetek következetesek vele, ne féljetek tőle (ez a célja), ivarérett lesz lassacskán, de még nem tenyészérett szóval a lány jelenleg nem lenne jó megoldás. Viszont hosszú távon lehet érdemes beszerezni majd mellé párt (ez attól is függ, hogy mennyit tudtok vele foglalkozni).

Hozzászólás 2011 okt. 3, 14:56 
Sziasztok! Segítségeteket kérném...
Pötyikénk (nimfapapagájunk) szombattól agresszív lett, nem fütyül és nem énekel. Kapkod a kezünkért, pedig ugyanúgy nagyon sokat foglalkoztunk vele a hétvégén – sőt többet, mint máskor. Pötyög csak. Arra gondoltam, lehet, hogy párzási időszak van? Betettünk neki salátaleveleket, és mintha a saláta lenne a lány…. Szóval mintha udvarolna neki, és riszálja a fenekét rajta. Vajon mikor lesz ismét olyan, mint szombat előtt??? Nagyon-nagyon aggódom érte. Az biztos, hogy nem beteg, és irtó fürge, ugyanolyan virgonc, mint volt. Egyelőre nem gondoltuk, hogy párt veszünk neki, de lehet, hogy az kellene? Most ő 8 hónapos kislegény.

Hozzászólás 2011 okt. 2, 21:36 
adam92 írta:
Szerintetek ha meglévő pár mellé berakok egy idei hímet és egy 2 éves tojót akkor jövőre szépen összeállnak vagy egy ideig legyenek külön az új szerzemények?

Szerintem ha van elég helyed hozzá, akkor nyugodtan tedd össze, legalább szokják egymást. Feltéve ha másik párod épp nem költ, bár még lehet akkor sem lenne gond. A nimfák alapvetően jól tűrik egymás társaságát.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 2, 21:28 

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 2, 18:14 
kiralylany84 írta:
Próbálnék ide felrakni képeket de sajna nem tudok, valaki segítene?

>>>Klikk ide!<<< ;)

Hozzászólás 2011 okt. 2, 18:04 
Próbálnék ide felrakni képeket de sajna nem tudok, valaki segítene?

Hozzászólás 2011 okt. 2, 9:05 
Sziasztok ők sárga pelyhesek és a szemük fekete lesz, igaz még amikor utoljára néztem őket még nem volt kinyílva a szemük. De az látszik gondolom már ilyenkor is, hogy az fekete. A szülök szülei hogy milyenek voltak azt nem tudom. Képeket azt rakok majd fel mindenképpen, napokon belül :) De már igazi kis sárkány hangjuk van :) Én nagyon imádom őket.

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 1, 20:10 
Jaj, tényleg. :oops: Elnézést kérek...

Maj képeket szívesen néznénk róluk :wink:

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 okt. 1, 19:41 
Tom írta:
kiralylany84 írta:
Szia Ádám! Most olvasom, hogy a szürke kis nimfák is sárgák ilyenkor?! Ha ez így van akkor most nekem milyen szinüek lesznek, mert a szülök nem sárgák, hanem a hím tarka a tojó meg szinte teljesen szürke, csak a szárnyak széle fehér illetve alul a farktollai sárgászöldek és pöttyös. De egyébként annyira nekem nem fontos a szín mert ha kupilila akkor is imádom őket :)

Szia!

Igen, ha a a fiókáid nem piros szeműek, akkor szürkék lesznek, mint a szülők. A pofafoltos fiókáknak fehér pehelytollaik vannak kikeléskor és a fehér arcúaknak, pedig fehérek.

Tom véletlenül elírta.
A pofafoltos fiókáknak sárga pehelytollaik vannak, a pofafolt nélkülieknek pedig fehér.

A te esetedben a sárga pelyhes fiókák színét a szülők fogják meghatározni.
Az, hogy szürke az egyik, attól még lehet "színhordozó", tehát hordozhat lutínót, opalint (gyöngyös), tarkát, stb...
Egy a biztos, ha a szeme már most piros (nem fekete) akkor lutínó.
Ha fekete a szemük akkor jó eséllyel lehetnek szürkék vagy tarkák tekintve a szülőket.
A szülők szüleiről esetleg tudsz valamit?

Egyébként meg idővel úgyis kiderül... 8)

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 1, 18:56 
kiralylany84 írta:
Szia Ádám! Most olvasom, hogy a szürke kis nimfák is sárgák ilyenkor?! Ha ez így van akkor most nekem milyen szinüek lesznek, mert a szülök nem sárgák, hanem a hím tarka a tojó meg szinte teljesen szürke, csak a szárnyak széle fehér illetve alul a farktollai sárgászöldek és pöttyös. De egyébként annyira nekem nem fontos a szín mert ha kupilila akkor is imádom őket :)

Szia!

Igen, ha a a fiókáid nem piros szeműek, akkor szürkék lesznek, mint a szülők. A pofafoltos fiókáknak fehér pehelytollaik vannak kikeléskor és a fehér arcúaknak, pedig fehérek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 232  Következő