Sziasztok!
Én még új vagyok itt. A fórumot már régóta olvasom, de még soha nem írtam ide.
Nekem 2 sárga Kecskepapagájom van, a hímet Oszkárnak hívják, a tojót pedig Sunnynak.

Mind a két papagájt Jancsitól vettem augusztusban, a monori börzén. Mindketten gyönyörű, egészséges madarak!

Sajnos nekem (még) nincsen madárházam, egy jó nagy kalitkában tartom Őket a szobámban. Mindenképpen szerettem volna minél fiatalabb papagájokat venni, hogy könnyebben megtudjam Őket szelídíteni, és hogy minden nap kitudjam Őket engedni a szobámba repülni. A szelídítésükkel semmi gond nem volt, minden könnyen ment, a sok foglalkozásnak meglett az eredménye.

) Amikor hozzám kerültek, akkor még 2 hónaposak sem voltak.
Képzeljétek el, kb. 1 hónapja észrevettem, hogy Sunny úgy csinál, meg olyan hangot ad ki mintha tojna, de hát mondom biztosan nem, olyan kicsik még. Egyik este megyek haza, látom hogy ott van a kalitka sarkában, nem gubbasztott, csak ott volt. Benyúltam a kalitkába hogy megnézzem, attól féltem nem-e megsérült. Nem tudna megsérülni, de nem tudtam elképzelni, hogy miért van ott. Megsimogattam, hagyta is, utána pedig felrepült a rúdra. Érdekesen viselkedett, meg érdekes hangot adott ki, aztán már lent is volt egy tojás a földön. Először azt hittem nem jól látok, annyira meglepődtem. Nagyon féltettem Sunnykámat, mert sok helyen olvastam már, hogy az odút sem szabad betenni Nekik amíg kölykök, mert elakadhat bennük a tojás, meg bele is halhat a madár. Az nyugtatott meg, hogy előző este is ki voltak engedve, rendesen repült, meg ahogy megtojt utána evett, repült, meg mászott a kalitkán, ugyanúgy viselkedett ahogy szokott. Jancsi azt tanácsolta, hogy vegyem ki a tojást, ki is vettem. Másnap nem tojt Sunnykám, de a következő nap megint lett egy. Attól a naptól kezdve hogy megtojta az első tojást, minden másnap tojt egyet egészen a mai napig. Engem az lepett meg nagyon, hogy fiatalok még, és ennek ellenére is tojt. Amikor az első tojást tojta, akkor nem volt még 3 hónapos sem. Összesen most 13 tojás van! Hihetetlen! Mindegyiket elvettem Tőle, felesleges lenne költenie, mert Oszika biztos hogy nem ivarérett még. Tavasszal már belehet tenni Nekik az odút, alig várom már hogy legyenek kicsik!

Remélem hogy idén már nem lesz több tojás, szegény Sunnykámat úgy sajnálom, olyan megterhelő lehet ez a kis szervezetének. Az biztos hogy nálam nagyon jól élnek, mindig foglalkozok Velük, kiengedem Őket, és arra is nagyon figyelek, hogy változatosan egyenek, minden vitamint megkapnak. Annyira imádom Őket!
Nagyon büszke vagyok Sunnykámra hogy ilyen ügyes volt, Oszikámra meg azért, mert ott van Sunny mellett, eteti ha kell ha nem, meg udvarol Neki.

) A napokban egyre többször látom hogy párzanak, elég korán kezdik.

)
Ti mit szóltok a 13 tojáshoz? Minden tanácsot és segítséget szívesen fogadok!

Imádom ezt a fórumot, annyira jó témák meg hozzászólások vannak!

)
A képek rovatba tettem fel képeket a drágáimról.

Nóri