Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Péter István

Hozzászólás 2011 okt. 19, 13:38 
Üdv. mindenkinek!

Érdeklődni szeretnék, hogy az amazon papagájomhoz tud-e valaki levegőtisztítót ajánlani?
Nyílván több gyártó termékét elolvastam, de jó lenne valami gyakorlati tapasztalat.
Példaként belinkelek 2 félét, de másra is nyitott vagyok.
http://gyogyseged.hu/parasito-levegokez ... -4029.html

http://gyogyseged.hu/parasito-levegokez ... -1454.html

Az első olcsobb és még párásít is, ami amúgy is kell , mert száraz a levegő. Egyébként panel lakásról van szó és 25 négyzetméteres a szoba.
Válaszokat előre is köszönöm.
István

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 18, 2:42 
dino írta:
:103: :eye:

Még ez is előfordulhat :75:!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 okt. 17, 17:19 
Frici írta:
Már nem nagyon tudom macerálni az odút, hat tojáson ül, lassan kelni kellene nekik. Rászerkesztettem a fűtőkábelt, az nem nagyon érdekelte őket.

:103: :eye:
Sajnos nálam is költenek még a hulik. Nekem sincs tapasztalatom az ilyen késői költéssel, remélem nem lesz gond.
Most az énekes fiataljaim okoznak fejtörést, le kellene őket választani. Fűtetlen szobában vannak, napközben nyitva az ajtó így nincs sokkal melegebb, mint kint, de az éjszakai hideget még nem tapasztalták. Csak az egyik kinti röpdében tudnám megoldani az elhelyezésüket, viszont félek, hogy lefordulnak. :roll:

Hozzászólás 2011 okt. 17, 13:22 
Köszönöm, remélem nem a grillezett papagájfióka receptjét kell majd ide leírnom :mrgreen: . A fűthető odúkról tud valaki valamit? Csak annyit találtam róla, hogy van, de hogy gyártja is valaki, vagy csak házilag készül azt nem tudom, és hogy kapható-e nálunk ilyesmi egyáltalán. Ha valaki tud róla leírhatná.

Hozzászólás 2011 okt. 17, 12:15 
Frici írta:
Már nem nagyon tudom macerálni az odút, hat tojáson ül, lassan kelni kellene nekik. Rászerkesztettem a fűtőkábelt, az nem nagyon érdekelte őket.

Na mégis elkészült a fűthető gyerekszoba :mrgreen:
Remélem hasznos tapasztalatokat szerzel és megosztod majd velünk azokat.
Sok sikert!!! :wink:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 okt. 17, 11:50 

Hozzászólás 2011 okt. 17, 11:44 
Frici írta:
Szia Kalikó!
Ilyen későn még nem költettem hulikkal, lehet ezért kicsit túlparázom a dolgot, de biztosra akarok menni :D . A házuk csak kb. egy deszka vastagságú, már most is befagyott éjjel a vizük, ebben nem is akarok teleltetni semmit, csak ők most "ottragadtak", mivel letojtak. Neked milyen helyen költöttek olyan későn? Az is ennyire ennyire hideg volt? Mert akkor nyugodtabb lennék :lol: .

Kő épület ,végig üveges veranda az eleje.
Itt van kialakítva a röpde. Gyakran fagyott be a víz ,de konkrét számokat már ne várj ,...rég volt :D
Ma reggel kint -3 fok volt, bent + 2......Kb -6-7 foknál már O ,-1 várható nálam is.
Javában költenek ill nevelnek most is.
Persze jogos ,hogy félted őket,ha csinálsz egy külső fa borítást az odúra azzal nem árthatsz nekik :wink:

Hozzászólás 2011 okt. 17, 11:32 
Szia Kalikó!
Ilyen későn még nem költettem hulikkal, lehet ezért kicsit túlparázom a dolgot, de biztosra akarok menni :D . A házuk csak kb. egy deszka vastagságú, már most is befagyott éjjel a vizük, ebben nem is akarok teleltetni semmit, csak ők most "ottragadtak", mivel letojtak. Neked milyen helyen költöttek olyan későn? Az is ennyire hideg volt? Mert akkor nyugodtabb lennék :lol: .

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Frici 2011 okt. 17, 11:51-kor.

Hozzászólás 2011 okt. 17, 11:10 
Frici írta:
Kaptam Tesómtól egy terráriumi fűtőkábelt, megpróbálom majd valahogy elrejteni az odú alá, hogy ne férjenek hozzá, bár szerintem a hulik nem tudnák megkezdeni, túl gumiszerű az anyaga. Viszont jó meleg :D .

Szia Frici !
Tavaly december végén tudtam csak a hullámosoktól levenni az odúkat ,mert akkor repültek ki az utolsók.
A hidegtől nem volt semmi bajuk ,szépen költöttek és neveltek. Nem volt e miatt elhúlás,ellenben a meleggel az idén is megszenvedtünk ,..
A hét derekától ismét felmelegedést jósolnak, :wink:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 okt. 16, 21:52 
adam92 írta:
Eszembe jutott egy múltkori hívás még amit nem is meséltem. Augusztusban vagy szeptemberben volt még azthiszem amikor hírdettem nimfákat meg hullámosokat. Felhívtak, hogy mennyibe kerül és megvannak-e még a hírdetett madarak. Mondom nincs meg mind, de van még hullámos is meg nimfa is bőven ha kell. Jó akkor neki az a kék nimfa kell a képről. Elmondtam neki, hogy nincs kék nimfám és max hullámost látott kéket vagy egy régebbi hírdetésemnél a fiatal sápadtfejű rozellát. Hát ennek ellenére az érdeklődő 10 percig még legalább bizonygatta, hogy a képeimen van egy kék nimfa és ő azt akarja megvenni, miért nem adom el neki... Nagynehezen azért megnyugodott felháborodásából és mondanom se kell, hogy nem vett madarat. :D

Logot, grafikakat készitünk , szinte mindennap van ilyen hivásunk ahol jobban tudnak nálunk mindent. Lassan már azon gondolkozom, hogy logo , webdesign helyett azt hirdetem majd, hogy egy kicsit nagyobb összegért nyugodtan lehet szidni...

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 16, 20:12 
Eszembe jutott egy múltkori hívás még amit nem is meséltem. Augusztusban vagy szeptemberben volt még azthiszem amikor hírdettem nimfákat meg hullámosokat. Felhívtak, hogy mennyibe kerül és megvannak-e még a hírdetett madarak. Mondom nincs meg mind, de van még hullámos is meg nimfa is bőven ha kell. Jó akkor neki az a kék nimfa kell a képről. Elmondtam neki, hogy nincs kék nimfám és max hullámost látott kéket vagy egy régebbi hírdetésemnél a fiatal sápadtfejű rozellát. Hát ennek ellenére az érdeklődő 10 percig még legalább bizonygatta, hogy a képeimen van egy kék nimfa és ő azt akarja megvenni, miért nem adom el neki... Nagynehezen azért megnyugodott felháborodásából és mondanom se kell, hogy nem vett madarat. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 16, 19:24 
Én még nem is figyeltem soha, hogy használja-e vki a képeimet.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 okt. 16, 19:11 
Úgy látom ismét sorra kerültem :(, az én képemmel hirdetnek.
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -28511599/

Hozzászólás 2011 okt. 16, 18:24 
Kaptam Tesómtól egy terráriumi fűtőkábelt, megpróbálom majd valahogy elrejteni az odú alá, hogy ne férjenek hozzá, bár szerintem a hulik nem tudnák megkezdeni, túl gumiszerű az anyaga. Viszont jó meleg :D .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 16, 10:23 
Az a baj Frici, hogy lehet megkezdenék a vezetéket. Valamint terráriumos múltam is van egy kicsi és ezek a fűtő vezetékek nem teljesen biztonságosak. Ismerek olyat akinek majdnem leégett a lakása miatta. Esetleg olyat próbálj meg, hogy hungarocelből vagy vmi másik szigetelő anyagból raksz rá és még1 deszka borítás. Vagy a vezetéket tűzálló anyag közé rakd amit nem tudnak megkezdeni.

Hozzászólás 2011 okt. 16, 9:34 
Szia Ilona!
Egy hullámos odúról van szó, a fallow tojóm költ benne, azokat féltem, nagyon jó lenne ha megmaradnának. Aztán néha a hulik hamar befejezik a kicsik melengetését és ilyen időben pár perc is elég, hogy kihűljenek. Ez is deszkából van de azért nem bízom benne.

Hozzászólás 2011 okt. 16, 9:27 
Szervusz Frici !

Miért van rá szükség,melyik madarad tojt le?Amennyiben a kecskék,semmi szükség nincsen rá.Nálam tavaly januárban tojtak le és semmi baj nem történt,pedig sokszor volt -10-15 fok is.Az igaz,hogy az én fészkeimet a férjem fenyődeszkából készítette.

Hozzászólás 2011 okt. 16, 9:10 
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan lehetne egy odut kicsit fűteni? Valamilyen terráriumfűtéssel esetleg? Kéne valami ötlet.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 15, 14:42 
Warhawk írta:
A nap vicce: (Hirdetés) 2008-as ara tenyészpár eladó...

Kicsit erős ez a tenyészpár rájuk úgy érzem. :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 15, 14:05 
Hoztam már pár fotót a Nyíregyházi díszmadárkiállításról :)

KépKépKépKépKépKépKépKép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 100  Következő