Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2011 nov. 6, 10:38 
kosz a valaszt . utann kell neznem egy elvalasztasi lehetosegnek ..

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 5, 13:37 
Szia zolikvar!

Nem lett volna muszáj behoznod őket. De most már mindegy, tavaszig nem kerülhetnek ki...
Lehet, hogy megzavarta őket a "nagy" hőmérséklet változás és valóban fészkelni akarnak. Minden esetre ha rám hallgatsz a rozelláknak mihamarabb keríts külön helyet, mert "párzási időszakban" szinte tuti, hogy neki fognak menni a többi madárnak, és lehet nagyon rossz vége a történetnek. Továbbá odút szerintem ne rakj fel, főleg ameddig egy röpdében vannak.

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2011 nov. 5, 12:52 
Sziasztok . En ket rozellat , ket nimfat es ket barnardot tartok egyutt egy kb 3 kobmeteres ropdeben . A gond az hogy most behoztam ok az eloszobaba egy 2 kobmeteres kalitkaba , nem is volt semmi gondom , csak az hogy ma eszrevettem hogy a rozella eteti a parjat ! en pedig nyugodt voltam hogy tavaszig nem kell odu nekik . Az lenne a kerdesem hogy elofordulhat hogy a magass homerseklet megzavarta oket es elkezdenek parzani ?

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 okt. 26, 19:51 
Szerintem a Rozikat, náluk kissebb madárral össze lehet rakni...nekem 4Huli, 3Nimfa, és 2Rozella van együtt, volt velük egy Sárgahasú Galléros, na őt jól megverték, így külön kellett raknom...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2011 okt. 17, 16:50 
jojo, madaras86!

Köszönöm a válaszaitokat! :17:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 okt. 17, 16:00 
Nekem egy 4x2x2 m-es röpdében voltak, minden gond nélkül, pont ebben a felálásban, és a hulik még költöttek is.

Hozzászólás 2011 okt. 17, 13:20 
Szia!

Szerintem ekkora helyen igen.

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2011 okt. 17, 12:52 
Sziasztok!

Valószínű veszek 1 pár rozellát.
A kérdésem az, hogy télire egybe lehet e engedni hullámosokkal és nimfákkal?
A hely ahol lennének, 5 m hosszú 2m széles és 2m magas.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 11:42 
Egy próbát szerintem megér.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 11:02 
Azt nehéz megfogalmazni, hogy mennyire szelíd, mert nincs igazán viszonyítási alapom. Ha (nem hirtelen) közeledek a kalitkához, alapvetően nem fél, illetve ha odébb is megy, ha a kezemet odateszem hamar visszajön. Simogatni, megérinteni magát persze nem hagyja. Odatartott ujjat elkezd csipegetni, tehát azt csak úgy módjával engedem. Régebben könnyen kézre jött, mostanság (mivel már kevesebbet foglalkozunk vele), ezért a közelítő kezet először megcsipegeti és mivel ezt kevésbé szeretjük, ezért inkább karra másztatjuk, vagy egy kézben tartott botra. Ha már egyszer a karomon van, akkor ha lejjebb is vonul a kezem felé, akkor már általában nem csipeget. Ha nem végzek hirtelen mozdulatot elüldögél a kezemen. Ha kieresztem és röpül a szobában, emberre gyakorlatilag sosem száll rá, csak szilárd objektumokra. Ha a saját szobájában engedjük kis, hamar visszaszáll a kalitkája tetejére eleinte. Ha hosszabb ideig van kinn (mondjuk >30 perc), akkor a kalitkáját elhagyva bárhova elröpül és ott tanyázik, rágcsál.

Hozzászólás 2011 okt. 10, 10:32 
Szia!

A színbeli eltérés nem okoz gondot, kékrozellát ne tegyél mellé, ennyi a lényeg! Az egy másik faj, hiába sokan csak színváltozatként kezelik.
Tominak igaza volt, hogy az kérdéses, hogy a hímed mennyire fogja elfogadni a tojót amennyiben teljesen szelíd a hím. Szóval érdekelne, hogy mennyire szelíd a madár?
A tojó részéről nem lesz gond, ha párban volt akkor eleinte nem fogja fogadni a hím közeledését, de később igen.

Hozzászólás 2011 okt. 10, 9:56 
Tomi, Jani, köszönöm a gyors reakciókat! Két kérdésem lenne:
- a mi vadszínűnk ill. egy rubin párosítása okoz-e gondot (csak azért, mert ilyent találtam éppen eladót), van-e valami ellenjavallat?
- mennyire ragaszkodó a rozella: ha egy 2008/09-es pár tojóját elhozom, "meghal-e bánatában" (azaz esze ágában sem lesz a mi hímünket elfogadni)?

Hozzászólás 2011 okt. 9, 19:28 
Én úgy gondolom, hogy az esetek többségében igen.

Hozzászólás 2011 okt. 9, 8:36 
Jani, csak azért írtam kétéveset, mert lehet, hogy jobban reagál egy "tapsztaltabb" tojó. Az igaz, hogy egy évesen már ivarérett, de tenyészérett is?

Hozzászólás 2011 okt. 8, 21:03 
Tomi, egy 2010-es madár is tökéletes, a reakcióban nincs különbség egy 2009-eshez képest. Szerintem a rozella egy évesen ivarérett.

Hozzászólás 2011 okt. 8, 17:02 
Helló ferko009!

Nem egyszerű a dolog. A magányosan tartott madarak olykor nehezen fogadnak el egy fajtársat. Mindenképp tenyészérett, tehát min két éves tojót vegyetek neki. A rozelláknál a 4 éves kor még nem kor. Élhetnek 20 évet is... Jó ötlet, hogy előbb az új szerzeményt engeded az új helyre. A hímet pedig tedd mellé a saját kalitkájába, hogy éppen ne érjenek össze a rácson keresztül. Aztán majd kb egy hónap múlva próbáld meg őket összeengedni, felügyelet mellett. Aztán majd látod, hogy mit csinálnak...

Hozzászólás 2011 okt. 8, 15:50 
Sziasztok! 4 éve van egy rozella hímünk (ami a képen látható - 2008-as állapot), és elszántuk magunkat, hogy társat szerzünk neki, ebben szeretném segítségeteket kérni. Amiket eddig olvasgattam, a feladat nem tűnik triviálisnak. Mit gondoltok, egy 1-2 éves tojónak van esélye, vagy túl nagy a korkülönbség? Másrészt az érdekelne, hogy milyen taktikával lenne őket érdemes összeereszteni: a meglévő hím jelenleg egy normál, na jó (relatív) kicsi kalitkában van, de már elkészült egy lényegesen nagyobb (140x60x100). Arra gondoltam, hogy először majd a friss jövevényt ereszteném a nagy kalitkába, a hímet csak később, hátha akkor kevésbé érzi magát nyeregben és kevésbé fogja a jövevényt bántani. Vagy ebben ne is gondolkozzak, mert nehezen találnak maguknak párt a rozellák és inkább próbáljam meg valakihez elvinni, akinek van sok rozellája, eresszük össze a többiekkel, aztán úgy válasszon magának társat?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 27, 20:15 
Na megvolt a külső élősködő írtás. Belső ellen adjak neki fokhagyma kivonatot? (csak az van itthon és boltba se volt semmi ma) Valahol még olvastam, hogy fokhagyma kivonat kúra után kell vmi másik kúra. Ez hogyan van pontosan? Amikor én vettem még tavasszal nekem ezt nem mondták és nem is csináltam tavasszal utánna semmit, csak simán a fokhagymakivonat kúrát. Szerencsére semmi kár nem lett a madarakban.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 26, 19:48 
Köszi! Én is örültem, mint állat mikor szóltak. A hímje meg pláne örül. :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 26, 17:38 
Ádám örülök, hogy meglett a kis szökevény :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Következő