Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 13, 18:49 
Gabesz írta:
mert neki újból -hatnékja, -hetnékje támadt

:lol:
Ez természetesen ehetnék, ihatnék, ugye tanár néni? :D :P 8) :shock: :roll: :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 dec. 13, 18:43 
Te Dani, ne haragudj, de megint belepofázok... Lágyeleséget ha már készítettél, és eddig nem kapott... (mért is nem?) akkor csak addig adj belőle, míg lepottyintotta a 4. tojást (számold bele a töröttet is!). A 4. v. 5. tojás után mikor már ülni kezd, semmiképpen se adjál neki lágyeleséget, csak sovány magkeveréket. Nem lenne szerencsés, ha odahagyná a fészket a 12. napon mondjuk, mert neki újból -hatnékja, -hetnékje támadt :roll: ...

Valami bügyüszt tettél a fészekbe?

Ui: ha túl sokat készítettél a lágyeleségből, fagyaszd le! Vagy az összeset fagyaszd le és naponta csak pici darabkát hagyj kiengedni, amennyit odaadsz.

Hozzászólás 2008 dec. 13, 18:22 
Sziasztok!

Már elkészítettem egy adag lágyeleséget, hogy szoktassam a tojót a gondolathoz, nem is idegenkedik ahogy látom. Köszönöm, ezt nem hittem volna, hogy egyéb dolgok is megteszik! Valahogy az volt bennem, hogy a madarak ügyesen felismerik ha valami trükközés történik. Pedig elolvastam m indent, csak azt nem tudtam mikor lehet számítani az elsö tojásra.

A párzással annyira nem rossz a helyzet Doromboló, ha csak kexelni járnak össze akkor szent a béke... Persze ez az én konzervatív értékrendemnek annyira nem szimpatikus, dehát ezek "csak" madarak. :twisted: Persze lehet nem sikerült, majd elválik!

Hozzászólás 2008 dec. 13, 17:38 
Sziasztok! :D

Jaj, te Dani! ennyire megijedtél az első tojáskától?? És tényleg igaz, hogy nem olvastad el a kötelező házi olvasmányt? :cyclopsani: FEKETE PONT! Na, kellett ez neked? :twisted: :lol: De ha nem akarsz ennyit visszapörgetni, használd a keresőt! Ügyes vagy te!

Na, a tojásos problémára pedig SOS kell tenned valamit, mert holnap reggel újabb meglepiben lesz részed!!! :wink: Figyu, bolti műtojás helyett házit is lehet tenni, nem goldoltad? Három ötletem van, nekem ezek beváltak. 1: babszem 2: fagolyó (az sem volt baj, hogy lyukas és az sem, hogy teljesen gömb alakú, bár vannak egészen jó esztétikai érzékkel megáldott tojók és akkor kapja a hisztit a csaj!), 3: sógyúrma.
A lényeg, hogy akkora tojásdad golyócskák legyenek kb. mint a saját tojása és színben is azért kicsit hasonlítson.

Asszem Perényi Lacitól olvastam, hogy a gyerkőcökkel sógyúrmából készítettek műtojást a kanáriknak, majd kiszáradás után filctollal befestették vagy pöttyözték. No, ez csak egy kicsit macerás. Leírom a receptjét, ha érdekel...

Minden esetre, a helyedben még most este valami gömbö-gömbölyűt becsempésznék a fészekbe! :wink:

Puszi nektek: Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 13, 17:27 
Ha nincs hasoló kis gyöngyöd vagy olyan sóderféle, akkor hagyd a fészekben a következőket. Ha szerencséd van akkor úgy sem fog egyből ráülni...de szerintem nem lesznek fiasak hisz - ahogy - írtad nem pároztak hanem gyilkolásztak !...És nem régen fejezte be a vedlést a kandúr nem ?... :shock: ... De ha fiasak - ezt meglátod 6 napos ülést követően - akkor készülj fel a picik, ill. a tojó lágyelességgel való ellátására ! Nehogy nekem akkor érdeklődj hogy kikelt egy pici mit csináljak !... :twisted: ....Sok szerencsét !

Hozzászólás 2008 dec. 13, 17:02 
szia kuvik!

Köszi a tanácsot, sajnos nincs mütojásom :? :cry: . Egyszer akartam venni, de nem volt a boltban, és aztán meg azt hittem, hogy beteg, így nem törödtem a témával. Egyébként emlékszem, hogy mit kell csinálni az elsö 3 tojásnál, de most nemtörödömségem miatt a természtre marad a feladat :? Ez az elsö alkalom, hogy kanárim van, pláne hogy tojik is, ezért nem tudtam!

Hozzászólás 2008 dec. 13, 16:33 
Helló!

Biztosan beleromlott a "tikba". Tényleg nem tudtad, hogy a kanári tojása világos zöldes színű? Mindíg tanul az ember. Ha van műtojásod, akkor gyorsan tedd a fészekbe. A következőt már biztos oda fogja tojni. A "műtojásos" módszert meg olvasd vissza, mert itt már ezerszer leírtuk!!!
( Vagy legalább is valamelyik kanáris topicban!!!)

Hozzászólás 2008 dec. 13, 11:32 
Sziasztok!

Ma reggel találtam egy tojást a földön... nem értem, pedig a tojó sokat ül a fészekben. Mi a teendő? Sajnos összetört. Ami nagyon furcsa, hogy a tojás halványzöld! Talán túlzásba vittem a saláta adagolást? Legalább tudom, hogy képes tojni :)

Hozzászólás 2008 dec. 11, 16:44 
Heló-heló!!! Pár napig nem tudok jönni és mit látok? :shock:

Kedveseim! Ne csináljátok!!! Kedves Margó barátosném, kérlek!!! Több alkalommal is volt, hogy segítséget kértél madárkáid állapota miatt és biztos vagyok benne, hogy meg is fogadtad a tanácsokat- egyet kivéve, ezt a különtartás dolgát... Ha valaki szakos megnézi a beteg madarat, nyilván az okát keresi, mert az már biztos út a gyógyuláshoz. Ha pedig valaki "látatlanban", csak képek alapján ám ismerve a tartási körülményeket próbál diagnózist felállítani attól még lehet igaza (SŐŐŐT!) és Te, aki minden perced velük töltöd, könnyen tévedhetsz. Te pedig, kedves Doromboló, kérlek! Ha dícsérni akarsz valakit, állj ki a kapuba és azt a legnagyobb hanggal tedd meg, de ha felindultságodban jól odamondanál, azt csak gondolatban tegyed... Margó, hidd el, tettem én már olyat madárral, hogy nyugodt lélekkel mondhatták volna rám állatkínzó, de a gyilkost is... Szóval már nem is lett volna értelme róla itt beszélnem. De te még segíthetsz a madaradon (remélem) és ha elviszed a dokihoz, neki majd elhiheted a tutit, de az nem biztos, hogy a betegséget kiváltó okot is meg tudja állapítani...
Remélem, mihamarabb rendbejönnek a kis tollgombócaid!

És tessék nekem itt szépen viselkedni, különben közétek vágok! :96: ... ( :65: )
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 dec. 11, 16:17 
Sziasztok!

Köszönöm, megfogadtam a tanácsaitok, betettem a fészket, egy kicsit kibéleltem ilyen füszerü valamivel, a tojó szorgalmasan építgeti tovább. Két nap telt el, és este is, reggel is sikerültek a párzások. (Amúgy ez sztem nem jelent semmit mert mikor még újonnan jöttek naponta több 10x csinálták fészek nélkül is, és egy árva darab tojás se volt a kalitka aljában, se széttört semmilyen, aztán már kiváncsi voltam fészekkel mi a helyzet, de ott se történt semmi, pedig ette a tojáshéjat amit betettem.. elvettem a fészket. Ez 2 hónapja volt... na mindegy...) Aztán este megpróbáltam együtt hagyni (ahogy mondtad kari!) öket a nagyobb kalitban(a tojó helye), de a párzások után jött a veszekedés(szárnyemelgetés, nyitott csör, dermedve egymásra nézés, kétségbe esett "tuííí"-zások.. a hím kergette a tojót), úgyhogy a hímet visszaküldtem a kis kalitba aludni. Asszem tényleg ez a legjobb, ha csak párzani kerülnek össze. Fura azért, hogy így nem bírják egymást, de azért a párzás az megy! :shock:

Elmesélem még hogy egyszer mikor kijött a fészekböl a csajszi elkezdte rágni a lábát erre figyelmes is lettem, és megláttam, hogy a hátsó lábujján lévő köröm beleakadt a lábszárába és ezért nem tudta mozgatni :o Vártam de nem tudta megcsinálni magának, így nekem kellett. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Az az egy körme volt kicsit hosszabb de a feltöltött díjnyertes madaraké se mindig 4 mm hosszú köröm a képek alapján... gondoltam hogy ez nem baj. Azért most egy kicsit levágtam a végébül. Nem tünt hálásnak érte.

Sajnálom, hogy így alakult a helyzet az utóbbi hsz-oknál. Szerintem ennek az a megoldása, hogy elfogadjuk a másik embert úgy ahogy van. Dorombi te megtetted ami tőled tellett, tanácsot adtál magadhoz hűen jószándékúan, ne szomorkodj ha nem fogadja el Margó, ez már az ő döntése, még akkor is ha valaki szerint ellene mond a józan észnek. Margó légyszi ne veszítsd kedved hogy ide írj, sokan szeretjük olvasni, hogy mi történik nálatok, legalábbis én mindenképp mert keveset tudok a kanárik magánéletéről. Sajnálom ami történik velök. Ha megengeded leírom, hogy szerintem tojó nélkül egy kicsit elhagyják magukat. Mivel nincs kiért küzdeni nem látják életük értelmét, és elhagyják magukat, lehet, hogy ezért is betegednek meg könnyebben, illetve nem hajtja öket annyira a gyógyulási vágy. Talán butaság de talán nem, be lehet bizonyítani valamelyiket?

Hozzászólás 2008 dec. 11, 12:47 
Nem tudom mikor istenítettem a magam érdemeit sőt ! Magamról egyáltalán nem szoktam írni csak ha valamit elcsesztem vagy nem sikerült ! De akkor most megteszem ! :
Lassan 50 éve foglalkozom madarakkal, a szirti sastól a zebrapintyig sokféle madárral foglalkoztam a részletek tudományos szintű ismereteinek megszerzésével együtt ! Több európai ország legjobbjaival vettem fel a kapcsolatot akár a solymászat, akár a díszmadás tartás tekintetében, hogy az eredeti példánál maradjak ! Tettem ezt azért, hogy a velük való foglalatosságot megfelelő színtre tudjam fejleszteni ! Számtalan elismeréssel honorálták eddigi munkámat itthon és a nagyvilágban egyaránt de még mindig azon dolgozom hogy tovább fejlesszem edigi tanulmányaimat, tapasztalataimat !
Nagyon sokan kíváncsiak arra amit ennyi idő alatt magamévá tetem az állattenyésztés, különös tekintettel a kanári tartása és tenyésztése terén, kivéve téged aki olyan alapvető ismeretekkel nem vagy tisztában amit még az általános iskolában kellett volna megtanulnod !....Egyszerűen felháborító számomra hogy rendszeresen rakod fel a képeket azokról a szerencsétlen madarakról a melyekről a vak is látja hogy milyen pozicióban mit jelent a viselkedésük !... Azt sem veszed észre, hogy az egyik rendszerint éhes marad a másik miatt és azt is elkönyveled egy sima huzatnak, hogy egyszer csak elfogyott az egyik szeme, hogy az elhulottról már ne is beszéljek !....A folyamatos csörcsipkedéstől -amit te aranyos pusziszkodásnak veszel- meg jönnek ezek a fertőzések ! De legalább ne mutogatnád ezeket mert ugyan én nem neveken szólítom a madarakat de elszorul a torkom ha ilyent látok !....
Hát mindössze erről van szó ! De nehogy bármit is elfogadj egy ilyen egoista, csak a maga igazát hajtogató hülyétől ! :idea:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 11, 10:55 
Szia Margó!
Ne csak a fehéret vidd a sárgát is!

Hozzászólás 2008 dec. 11, 10:44 
Kösz André, viszem...

Hozzászólás 2008 dec. 11, 10:40 
" Nyilván nem előtted zajlanak a komolyabb összetűzések mert a jelenléted mint főfő csapatvezérnek valamilyen szinten tart egy bizonyos féket bennük, tehát amit látsz, hogy néha veszekednek az nem annyira komoly. Akkor indítják be az életveszélyes és célkzott rohamaikat ha csak kis időre is de kiteszed a lábad a helyiségből !...Egyik már elpusztult, a másiknak a szemét csípték ki a mp. töredéke alatt, a harmadiknak meg agyon szurkálják - csípik a csőr körül ami jellegzetes bélyege a veszekedéseknek. "

Kedves Doromboló azt tudom, hogy Te tiszta gyogyinak nézel engem és állatkinzónak... Szerencsére látom ami történik velük, hisz egész nap velük vagyok, még amikor itt irogatok is hallok mindent, ami körülöttük történik és figyelek minden neszre, -akár egy kisgyerek nevelésekor, ami szintén sokrétű odafigyelést kíván a nőktől-.
Amikor a tavasszal pár hétig néha üldözték egymást, akkor is vigyáztam rájuk és nem is volt baj belőle, de azóta már régen vége ennek a dolognak és ha Te nem is hiszed el, akkor sem bántják egymást, sőt nagyon is szeretik! Már este is mindig egymás mellett alszanak , szinte összebújva, (ami valamikor elképzelhetetlen volt még Csipet idejében) és hiányozna nekik, ha valamelyik külön lenne (rögtön keresik, ha kicsit elrepül egyik).
Hogy egyik elpusztúlt, semmi köze a veszekedéshez és a Csiri szemét sem vágta ki egyik sem, sőt a Fricit sem csipkedte senki, ez folyamatosan alakúlt ki nála.... Sajnos embereknél is vannak betegségek, halálesetek,bármennyire vigyáz is valaki... Ha jól olvastam itt is vannak néha elpusztúlt madarak bárkinél, tehát nehogy már én érezzem magam mindenért felelősnek és vétkesnek, ahogy Te beállítasz itt...
Egyébként nem is akartam már ide írni semmit róluk, (tudom a reakciódat) csak DJ vel beszélgettünk kicsit....
A hasznos és okos tanácsokat, amit jónak látok, mindig megfogadom, (most is) de azt nem szeretem, ha valaki azt hiszi, hogy csak neki lehet mindenben igaza és ő fújja folyton a magáét látatlanban is....
Mivel távol álljon tőlem a veszekedés, nem az én műfajom, (van elég a másik topikban, sajnos, amikor mindenki csak a maga érdemeit isteníti, a másikat ócsárolja stb.) a véleményeden meg úgysem tudok változtatni irányomban, azt meg én sem szeretem, ha igazságtalanul vádaskodnak velem, ezért most már tényleg befejezem az ide való beirogatásokat!
Lehet, hogy még néha olvasgatni jövök, ha lesz ami érdekel, de az sem biztos....

További jó madarászást!

Hozzászólás 2008 dec. 10, 20:54 
Szeva Dzseki!
A kanárid fészkelni akar!Ha fészekanyaggal rohangál akkor rakd be neki a fészket és fészekanyagot ami lehet gyári vagy finom szálú 8-10cm-es száraz fű is.
A him párzás elött jól megkergeti a tojót ami neked nemi erőszaknak tünhet de hidd el ezt a tojó élvezi ez igy természetes.A himet bent hagyhatod állandóan csak akkor kell eltávolitani ha a tojót a kész fészken nem hadja tojni vagy kotlani mert állandóan tapossa.Ilyenkor még prütykölné de a tojónak már a fiókákon jár az esze.
A kanári 8 hónaposan még csak tinédzser egy 14 éves fiunak is feláll de gyereket nevelni még nem tud!
Az ivarérett kanári 12 hónapos.
Ha a madarad teljes vedlése befejezésétől mér eltelt 2-3 hét akkor hiba nem lesz.
Üdv:André

Hozzászólás 2008 dec. 10, 20:38 
Szia Margó!
A leirt tünetek alapján 3 féle betegségre tudok gondolni.
Javasolni meg azt tudom,hogy ne kisérletezz a madár gyógyitásával ugyanis a fotók alapján nem lehet megállapitani a pontos tüneteket.
Amit a Doromboló leirt neked az szentirás fogadd meg és menj a madárral dokihoz mielőtt késő lesz!!!
Nem akarlak ijeszgetni de ha már el kezd egy madárról fogyni a hús akkor nagy baj van.
Üdv:André

Hozzászólás 2008 dec. 10, 18:07 
A kanári himek nyolc honapos kortól ivar éretek valószinü hogy a tojó val van a baj vagy még nagyon fiatal . tojásozd őket a tojót különkell rakni a fészket felkel teni neki amikor a fészket megcsinálja ragdhozzá a himet lepároza a tojót egyszer kétszer utána vedki a himet ezt ismételd meg párszor egy nap a következő nap ismételd meg este hagyd ott ahimet és kora reggel lepároza a tojót és lehet hogy már elfogadja ahimet ha akkorsem akkor csak párzásra tedd be hozzá mindig ahogy leirtam ha letojik a tojó megülteted és egyedül kikelti a tojásokat és felneveli a fiatalokat.maradok tisztelletel kari

Hozzászólás 2008 dec. 10, 14:46 
Sziasztok!

Mikor válnak szaporodó képessé a hím kanárik? Mert úgy rémlik volt róla szó, hogy vedlés után még egy ideig nem termelődik elég spermium, hogy a tojások fiasak legyenek, hiába volt párzás. Illetve megkérdezném szerintetek mi történhetett, hogy a tojó mostmár mindig menekül a hím elől, ha az elkezd neki énekelni? Leállt vajon a beindultságól? Persze a hím kergeti meg minden. Úgy tűnik megfordult a helyzet, és mostmár a hím akarja a kexet, a tojó nem. Nem is énekel már esténként a tojó. Viszont szokta a kapott zöld darabjait hurcolni a csőrében fészek után kutatva. Így nem tudom eldönteni mit akarhat!? Csak én nem tudok olvasni a jelekből, vagy tényleg ilyen szeszélyesek a kanári tojók? :roll:

Hozzászólás 2008 dec. 10, 11:34 
Szia Margó !...
Én már rég letettem róla, hogy megérted baj igazi okát de még egy kíséletet teszek !...
Egyszerűen arról van szó, hogy az év bizonyos szakaszaiban az azonos nemű madarak de különösen a hímek a nemi hormonok hatására különféle másodlagos ivarjellegeket vesznek fel mint pl. a fütyülés ami alapvető jelzése az ivarárettségnek. Ez egyfajta harcias formát is feltételez amit jobban vagy kevésbé jobban de kimutat a madár. Három hímet együtt tartani öngyilkosság de minimum állatkinzás ! Attól, hogy gyermek neveken babusgatod őket attól ők még ösztöneikre hallgató állatok maradnak amit ki is mutatnak főleg ha a feltételeket is megadod hozzá. Ezek a madarak adandó alkalomkor pillanatok alatt megvívják halálos csatájukat és a szerncsének köszönhető, hogy idáig a nagy üldözések közepette csak egyiküknek pattant el valami a szervezetében. Nyilván nem előtted zajlanak a komolyabb összetűzések mert a jelenléted mint főfő csapatvezérnek valamilyen szinten tart egy bizonyos féket bennük, tehát amit látsz, hogy néha veszekednek az nem annyira komoly. Akkor indítják be az életveszélyes és célkzott rohamaikat ha csak kis időre is de kiteszed a lábad a helyiségből !...Egyik már elpusztult, a másiknak a szemét csípték ki a mp. töredéke alatt, a harmadiknak meg agyon szurkálják - csípik a csőr körül ami jellegzetes bélyege a veszekedéseknek. Bár ez a madár már valószínű nem vesz részt a harcokban mert már sebesült...A felsebzett területen bejutnak és elszaporodnak a különféle bachteriális folyamatok de a paraziták is ott fertőződnek !....Vidd el ezt a madarat a Bujáki állatklinikára (a Stadion és a Neviki között van) és a doki ad rá megfelelő antibiotikumot és az ivermechtint is elmondja hová cseppentsd. Egyébként a lábára és a torkára kell, esetleg még a nyakcsigolyák és a gerinccsigolyák találkozásá
hoz. És a light-ból 2-3 cseppet ahová mondtam és nem fültisztítóval hanem cseppet !!!.... A madarakat meg mielőbb rakjad külön !

Hozzászólás 2008 dec. 10, 11:07 
Marcsikám ezt hol kapni, simán állatpatikában?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 76  Következő