Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 2, 9:26 
Úgy látom,hogy nálam tapasztaltabb,most nem ér rá.Bár korábban megírták,hogy képről és ha nincs a testvérei közül viszonyítási lehetőség,akkor nagyon nehéz megmondani.Én hímre tippelek,de ha hátúról nézve,a nyaka felől nem szélesebb a feje,akkor inkább tojó.

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 feb. 27, 18:22 
Sziasztok!
Itt vannak az új képek a kecskepapagájról, talán most jobban sikerültek.
A kérdés továbbra is az, hogy milyen nemű?
Hozzászólásaitokat előre is köszönőm.

Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 27, 16:28 
madaras86 írta:
Anpro aminovet solutio

Találtam egy doksit róla. Tényleg jónak tűnik az összetétel alapján. Még hasonlót sem tudok hirtelenjében...

Hozzászólás 2010 feb. 27, 0:00 
Ilona írta:
Szia!

Köszönöm a segítségedet,de egyenlőre nem tudok olyanról aki rendszeresen járna Monorra.
Van egy állateledeles ismerősöm is aki szintén megígérte,hogy utána néz.Azt mondta,hogy több állatorvossal is van kapcsolata,hátha sikerül. Addig is etetem őket.Érdekes volt tegnap látni,hogy a hím komótosan elkezdte enni a tojást,közben meghallotta a kicsik hangját,azt sem tudta milyen gyorsan és miből egyen ,úgy kapkodott.Remélem a másik kettő is kikel és az sem pusztult el amelyikről tegnap írtam.

Első költsénél jó ott a 3 kölyök is!
Nekem sok olyan párom volt, ami első költésnél még nem is nevelt rendesen, elpusztultak a kölykök, csak második költésnél volt minden ok. Én az üres tojásokat is bent szoktam hagyni az odúban az első 1-másfél héten, a kicsik azon jól meg tudják támasztani a fejüket. Utána ahogy nőnek kiveszem a tojásokat amik nem keltek ki.

Hozzászólás 2010 feb. 26, 23:58 
bathoszilvi írta:
Madaras86 és Ilona.

Miért nem postázzátok .nem olyan sok a költsége és ha tényleg kell ő meg megtudja ott venni akkor érdemes lenne.Vagy nem?

Igen, igazad van, megoldható így is. De ha ez tényleg ennyire csak itt kapható, akkor biztos nem sok madarász használja és biztos van még bőven készítmény ami tökéletesen megfelel, csak nekem ez vált be, ezért ajánlom ennyire :)

Hozzászólás 2010 feb. 26, 23:57 
Warhawk írta:
Ilona írta:
Van egy állateledeles ismerősöm is aki szintén megígérte,hogy utána néz.Azt mondta,hogy több állatorvossal is van kapcsolata,hátha sikerül.

Melyik vitaminról van szó?

Anpro aminovet solutio

Hozzászólás 2010 feb. 26, 13:08 
Madaras86 és Ilona.

Miért nem postázzátok .nem olyan sok a költsége és ha tényleg kell ő meg megtudja ott venni akkor érdemes lenne.Vagy nem?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 26, 13:03 
Ilona írta:
Van egy állateledeles ismerősöm is aki szintén megígérte,hogy utána néz.Azt mondta,hogy több állatorvossal is van kapcsolata,hátha sikerül.

Melyik vitaminról van szó?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 26, 12:26 
Köszi Jancsi! Remélem, ha tavasszal kikerülnek a röpdébe, nem az ülőrúddal lesz elfoglalva!

Hozzászólás 2010 feb. 26, 9:53 
Szia!

Köszönöm a segítségedet,de egyenlőre nem tudok olyanról aki rendszeresen járna Monorra.
Van egy állateledeles ismerősöm is aki szintén megígérte,hogy utána néz.Azt mondta,hogy több állatorvossal is van kapcsolata,hátha sikerül. Addig is etetem őket.Érdekes volt tegnap látni,hogy a hím komótosan elkezdte enni a tojást,közben meghallotta a kicsik hangját,azt sem tudta milyen gyorsan és miből egyen ,úgy kapkodott.Remélem a másik kettő is kikel és az sem pusztult el amelyikről tegnap írtam.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 22:21 
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Nem olvastad lejeb a híreket?A papiknak ma már három fiókájuk volt.

Dede, csak közben épp írtam a választ Neked:) Bocs:)

Hozzászólás 2010 feb. 25, 22:21 
Ilona írta:
Valamit rosszul csináltam,így mostmár csak röviden : ma a reggeli etetésnél hangokat hallottam, a fészekből,a naptáramba a mai napra volt bejegyezve a fiókák kelése.Délután,mivel jól sütött a nap,kintről felemeltem a fészek tetejét,három fióka kelt ki az öt tojásból.Kettő igen virgonc volt a harmadik külön elnyúlva feküdt.Remélem,hogy csak jól volt lakva,de ha holnap is ezt látom,bemegyek és leveszem fészket.

Madaras86 :31: és köszönöm,jó kis pár lesz,ha mínusz 10-15 fokban,első fészkelésre ezt produkálták.Az általad ajánlott vitamint megint nem sikerült megkapnom.Az állatpatikában azt mondták,hogy nem lehet kapni.Megkérdeztem,hogy akkor Debrecenben miért van.Megint megígérték ,hogy utána néznek.A változatos kaján kívül mit tudsz még ajánlani.

Gratulálok:) Reménykedtem benne, hogy ez lesz a vége! Nálam is vannak most kölykök, némelyik pár pedig most tojt le. Tegnapelőtt meg vittek egy kölyköt kézzel nevelni. Nem szívesen adtam oda, de a végén csak rábeszéltek. Nem kell semmi különösebb plussz azon kíül amit eddig adtál nekik, nálad amúgy is mindent megkaptak. Ami változás, hogy naponta add nekik a lágyeleséget. Nálunk is gyakran előfordul,hogy nincs a patikában ez a fajta vitamin, de olyankor megkérem őket hogy rendeljenek és szoktak is hozatni. Olyankor mindig veszek többet. Monorra gondolom nem jösz, de ha esetleg lenne olyan ismerősöd, aki jár Monorra és el tudná neked vinni, akkor megpróbálok neked venni és Monorig fel tudom vinni márc 14-én, vagy a többi alkalommal is. Kb 1000Ft körül van az ára, nem tudom pontosan. 100 ml-es. Júj, most látom, olasz gyártmány és a mi állatpatikánk van feltűntetve importőrként:D Lehet ezért nehéz hozzájutni. Bár Db-ben vettem már másik boltban is.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 22:17 
Szervusz Madaras86!

Nem olvastad lejeb a híreket?A papiknak ma már három fiókájuk volt.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 22:06 
Betty írta:
Daniduke nagyon jól sikerült a kecskéről készített fénykép! Aranyos!

Az Én zöld kecske hímem szerintem megháborodott. A múltkor is említettem, hogy a hintának udvarol...Mátyás Gabi írta is, hogy szexi hintájuk lehet :D Nos levettem tőlük a hintát, most pedig az ülőrudat szemelte ki.
Miért csinálja ezt? Talán a tojó még nem áll készen? Ő csak ki be mászkál az odúból, de nem láttam még rajta, hogy kelletné magát.
Mondjuk az idén lesznek csak ivarérettek (tavasszal) ne aggódjak ugye? :)

Nekem az első madaram egy szelíd zöld kecske volt. Állandóan így szexelt az ülőrúdjával és a hintába volt legjobban beleőrülve, de abba annyira, hogy hogyha odamentem véresre mart. Védte,mintha párja lenne. Kivettema hintát, pár hét után abbahagyta a csípkedést is. Kapott egy pár, párzái időszakban ismét mindig megvadult és nagyon védte a párját. Párzott is rendesen a tojóval is, de mind emellett az ülőrúdon is minden nap levezette a maradék energiáit:) Ettől még pározhat a tojóval is.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 25, 20:26 
Daniduke nagyon jól sikerült a kecskéről készített fénykép! Aranyos!

Az Én zöld kecske hímem szerintem megháborodott. A múltkor is említettem, hogy a hintának udvarol...Mátyás Gabi írta is, hogy szexi hintájuk lehet :D Nos levettem tőlük a hintát, most pedig az ülőrudat szemelte ki.
Miért csinálja ezt? Talán a tojó még nem áll készen? Ő csak ki be mászkál az odúból, de nem láttam még rajta, hogy kelletné magát.
Mondjuk az idén lesznek csak ivarérettek (tavasszal) ne aggódjak ugye? :)

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 feb. 25, 18:36 
Ilona írta:
Valamit rosszul csináltam,így mostmár csak röviden : ma a reggeli etetésnél hangokat hallottam, a fészekből,a naptáramba a mai napra volt bejegyezve a fiókák kelése.Délután,mivel jól sütött a nap,kintről felemeltem a fészek tetejét,három fióka kelt ki az öt tojásból.Kettő igen virgonc volt a harmadik külön elnyúlva feküdt.Remélem,hogy csak jól volt lakva,de ha holnap is ezt látom,bemegyek és leveszem fészket.

Madaras86 :31: és köszönöm,jó kis pár lesz,ha mínusz 10-15 fokban,első fészkelésre ezt produkálták.Az általad ajánlott vitamint megint nem sikerült megkapnom.Az állatpatikában azt mondták,hogy nem lehet kapni.Megkérdeztem,hogy akkor Debrecenben miért van.Megint megígérték ,hogy utána néznek.A változatos kaján kívül mit tudsz még ajánlani.

:31:
Lehet lassan én is adok nekik odút, kezdik érezni a tavaszt :D
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 25, 16:38 

Hozzászólás 2010 feb. 25, 16:25 
mennyiben nem kapom meg ,akkor a sok és változatos kaján kívül szerinted mit adjak nekik?

Hozzászólás 2010 feb. 25, 10:54 
Kép

Kép

Tegnap csináltam pár képet.Megnyugtatásomra:ugye a bal oldali a him,a jobb pedig a tojó?legalábbis igy vettem őket.A himnek a feje elkezdett kopaszodni.Ez csak vedlés vagy valami másra utaló kopaszodás?Azt még nem láttam,hogy csupálnák egymást.köszi!

Hozzászólás 2010 feb. 24, 14:28 
Sziasztok!

Szerintem nem jó ötlet kitenni a madarakat ilyen korán a szabadba, még pár órára sem. Várjátok meg, amíg tartósan elmúlnak a fagyok. Ez kb. még egy hónap. Annak nincs értelme, hogy pakolgassuk a madarat ki-be, ráadásul a hőingadozás miatt megfáznak és betegek lesznek. Szóval március vége előtt semmi esetre sem ajánlatos kitelepíteni őket, még ha most egy kicsit enyhébb is az idő. Ha már bent teleltek a madarak, akkor meg kell várni a tavaszt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 143  Következő