Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 2, 9:06 
Szia Mona !

A tojást és csak a héját is legalább 3o percig fözzük.
Ezzel az eljárással kivűl - belül kiírtunk minden kórokozót..

Valahol már leírtam, hogy én cukrázdából viszem a tojás héját / 2 - 3 kg. /
azt fözöm 3o percig majd napon, vagy télen a sütőben kis lángon megszárítom, mikor száraz, adok még neki egy meleg fröccsőt 5 percig 1oo C fokra emelem a hőt. Így aztán nincs fertőzés veszély.
Összedarálom és az egészet légmentesen lezárom egy fólia zacsekban. Akár évekig is használható marad... :king:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 2, 4:44 
Halihó!

Ha valakinek esetleg nincs kéznél semmilyen mészpótló anyag, és a madarai a darabos cuccot sem kajálják, SOS megoldásnak a gyógyszertárban por alakban kapható "kalcium foszfát" tökéletesen alkalmas a lágyeleség megszórására.
Jobb a tojáshéj, de ez is egy megoldás ha szükséges.

Édesapámnak van egy hagyományos, (eredeti! :D )NDK-s kávédarálója. Én ezzel szoktam porrá őrölni a tojáshéjat. Néhány másodperc alatt kész, és olyan finom por lesz, hogy a madár észre sem veszi a lágyeleségben.

(Csak azért írok ilyen baromságokról, hogy lássátok: élek, és még mindíg nem kondor keselyűt tartok, hanem rollert! :wink: Gizmó viszont lehet hogy átigazolt a keselyűkre, mert minket teljesen elfelejtett?! :? )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 2, 2:16 
Micsoda öröm, hogy nem lettem elfelejtve... :lol:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 1, 23:31 
De lehet, hogy életmentő, mert a kinónak többször is mesterséges légzést adott ! :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 23:27 
Húúúú ! De hülye vagyok !...: A manöken csajsti ! A kinónééééé ! Megvagy !.... :57:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 22:40 
Neked el se mondom mert még ezt is lenyúlod... :02:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 22:35 
Hello Mindenkinek!
Doromboló a drága és én???? :38:
Na de az FMP-t még én se tudom! :42:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 22:29 
Drága doromboló, látom van egy kis lemaradás, de akkor jelzem mégegyszer csatlakoztam (Kynyooné), és akkor nem is magyarázom honnan vannak a madárkák... A nevemet pedig nem illik kigúnyolni, ezt már el sem mondom honnan van mert az előzővel is voltak ugye gondok :72:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 1, 20:48 
Kuzmi, el ne áruld!!! :67:
Mert amíg Kukori őurasága a szomszéd dombon idegen kokasokkal kapirgált :81: , addig itt a rollerosok háza táján soookminden történt...Sőt! Új lakó is költözött a tyúkólba! :24:
Csakhát ahhoz vissza kell szemezgetni még 2 oldalt...

Mona, beteheted a magok mellé is a zúzott tojáshéjat... Ők majd kiszedegetik. Bármibe főzöd a tojást, a héját összegyűjtöd, megszárítod és összezúzod. Ennyi.

Kedves FMP, nekem ugyanekkora örömöt jelentett, amikor felismerni véltem Illésem énekében a doromboló és a csengve gördülő hangzást... A többire még hegyeznem kell a fülem :roll: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 1, 20:26 
Sziasztok!

A tojáshéjnak főzött tojást is annyi ideig kell főzni, mint ha lágyeleséget csinálnánk? Csak aztán a héjat meg kell szárítani, és porlasztani. Jól gondolom?

Közben a tojóm kotlik szorgalmasan tovább, csak annyi időre kel fel a tojásról, amíg eszik, iszik. Utána visszamegy. Így, ha jól számolom, 14-e körül kell kikeljen a fióka, de azért én kedden átvilágítom a tojit, hogy érdemes-e költetnem tovább.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, mindet megfogadom. Eddig úgy etettem, ahogy itt olvastam, de a plusz mész kimaradt. Csak a szépia volt. Most a tojáshéjjal pótolok. Azt a magok közé is szórhatom? Mert aki kotlik, neki ne adjak lágyeleséget, csak mielőtt kikelne a tojás, nem?

Közben eldőlni látszik a kétes nemű madaram neme is: ma énekelt! Vagyis: nyikorgott, de ez már határozottan nem tojó csipogás volt, és sokat fújta. Tehát fiú! Így a kezdő csapatomból egy tojó hiányzik, meg a gyógyult lányka, aki nem tudom tud-e majd nevelni idén.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 1, 20:02 
Ajaj :77:
Kedves doromboló, olvass vissza egy picikét légyszi!
Gabesz már megfejtette...
:72:

Megsúgjam? :93:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 19:47 
Kedves Földművelésügyi Miniszter Polgártárs !
Neked honnét vannak a rollerek, vagy roller ?...

Hozzászólás 2008 feb. 1, 19:11 
Hát igen, nálunk nincs még "fészkes helyzet", de az a dorombolás amit ma hallottam kárpótol mindenért... Egyszerűen csodálatos volt... Tudom ez nektek nem nagy dolog de az én kis kezdő gazdi szívemet annyira megdobogtatta........ Jobb mint, amit a perzsa cicámtól az elmúlt 7 évben hallottam :D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 1, 14:55 
Már "rég" az asztalomon van Neco cikkének az utolsó, befejező része, egy kis türelmet kérek és felrakom azt is...

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 1, 14:47 
Kynyoo: " Jó hogy nálatok már így megy a nász nekem még egy hónap! Aztán majd én is állhatok értetlenül a dolgok előtt ti meg addigra talán már fiókákat nevelgettek! "

Amaryl: " majd ha eljön az ideje,akkor!!!! "

Kedves topiklakók!

Igen, tudom, lépéshosszal hamarabb indultam, mint ahogy itt fog a társaság... Az csak merő véletlen, hogy Mona is velem tart. Azt is tudom, hogy most nálatok teljesen más az aktualitás, mint az én "fészkes" helyzetem... Ezért kérlek, ne haragudjatok rám :? ! Néha felbukkannak dolgok, amiket viszont muszáj megkérdeznem, mert nem találom máshol és nagyon érdekel...

Imola, katt ide: http://www.idre.hu/oktatas/index.html . Aztán lennebb gurulva rengeteg olvasnivalót találsz. A Tovább gombokra kattintva kinyílik a cikk teljes szövege, legalul pedig a További tartalom rengeteg hasznos infót tartalmaz.

Neco, belekukkintottam az "Egy Roller kanári életének kezdetei" cikksorozatba és mosolyt csalt az arcomra a befejezés :D : " A következő alkalommal januárban jelentkezem, akkor majd beszámolok arról, milyen eredménnyel szerepeltek a madarak. Csak nem fognak csalódást okozni....?!" És tényleg jól szerepeltek!

Mona, drukkolok annak az egy szem tojinak :wink: ! Ha a hölygyeményed ette volna a tojást, akkor bizonyára ez az egy sem maradt volna meg... Nekem a nagyanyám mozsara van mindig elől a konyhában. Mindig van főtt és ropogósra szárított tojáshéj gyűjtve, azt a fiúkkal porrá dolgoztatom, majd burr bele a lágyeleségbe. A szépia folyamatosan előttük van.

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 1, 14:55-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 1, 12:17 
Lemaradt a tojáshéj....ha rakottkrumplit főzök,akkor a tojásokat is megmosva persze,együtt teszem fel főni a krumplival.....utána szárítom még 1-2 napig,és apróra töröm!!! ebből rakok eléjük,ha elfogy pótolom!!!na hát ennyit varázsolok velük,és ha jól imádkoztam,akkor.... :05: :01:
ha meg nem,akkor is nekem fütyülnek!!! :24:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 11:32 
Imola,pedig elsőbbséggel adtam fel!!!!!! bízom benne hogy megkapod!!!! azt a 160 ft-ot meg nehogy eszedbe jusson feladni,majd összefutunk egyszer,ha előbb nem tavasszal!!!!! nem ettől fogok elszegényedni!!!!!
2 napja és is kalitonként szétraktam madárkáimat,középre az 1-1 füttyöst,és 2 oldalról veszik közre őket a tojók!!! Kapják 2-3 naponta a lágyeleséget,ha azt nem akkor a csíráztatott magot,aztán van homok és macskaalom előttük,felváltva alma,banán,narancs....vékony szálú puha illatos széna a műanyag fürdetőben,ami a fészkük lesz,ha....világosság,langymeleg, és már az egyik tojó teszi-veszi a fiú előtt magát,de még csak illegjenbillegjen!!)) majd ha eljön az ideje,akkor!!!! :47:

Hozzászólás 2008 feb. 1, 10:51 
Mona !Mész kell annak a madárnak, hisz azok a sárga nyúlós nagy terjedelmű ürülékek a másiknál tuti, hogy héj nélküli tojások lehettek, ezért mindig legyen mész a kalitba, persze nem azt a csőrkoptató gipszet gondoltam mert ugyan az is meszes de azért megküzd a madár mire egy picit levesz belőle, inkább arra gondoltam ami aktív mész, amit a mellékelt utasításban a calcium utánpótlásra szánnak, igaz a hülye eladó ezt is úgy ismeri, hogy csőrkoptató.... Szép egy körmondatot csináltam ! Hihi.... Ja! És szépia persze, hogy legyen én tévedtem, de úgy emlékeztem, hogy szépia mindig van előttük...
Nemhiszem, hogy azt az egyet ki fogja költeni, de ha leszáll végérvényesen róla, akkor 5 nap pihanő után toszi !
Az viszont hogy tojik hozzá nincs kizárva, mert volt olyan madaram amelyik 3-4 napot kihagyott az első után és jött a többi rendesen...?!
A beteget még csak erősítsd ! Mehet a lágyeleség de mákkal !....

Hozzászólás 2008 feb. 1, 10:47 
Szép, sikeres napot kívánok Mindenkinek!
Olvaslak Titeket majd minden este.

Kedves Gabesz! Nálunk is vége a félévnek. Jöhet a második:) Az ezzel járó plusz munkán is, a főiskolásaim vizsgára készítésén is túl vagyok, szerencsére.
Nagyon jó ez a kép! Kinyomtattam. Okosodom. Én nem találom azokat az oktató anyagokat. Rossz helyen keresem?

Kedves Mona! Egy kicsi madár is madár. Remélem kikel és nagyon szép, egészséges lesz!

Kedves Amaryl a tojás még nem érkezett meg. Utánvéttel küldted, vagy írsz nekem pü-ben egy számlaszámot , ahová utalhatom az árát?

Hozzászólás 2008 feb. 1, 9:47 
Sziasztok!

Közben visszaolvastam, és tudom, hogy "honnan" az ötlet. Ha valóban úgy van, akkor visszavonom!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 261  Következő