Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 1, 16:19 
feketemarcsi írta:
Azt hogy csináltad? :shock:

Van hozzá jogosultságom. Legalább hasznomat veszitek. :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 1, 16:02 
Átmozgattam az egészet ide.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:51 
Ja, kétszer is.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:30 
Mi keresnivalójuk van a kanáriknak az Egzóták-ban? :evil: Vagy nehezen olvasható a fórum??? :roll:

Valódi név: Nagy Rudolf

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:17 
Kedves Tenyésztők !
Mivel igen népszerűvé kerekedett az IDRE !
Biztos lennének tenyésztők " Nem szokványos kanári példányaik " FOTÓ -it feltölteni !

KÖSZÖNETTEL ! NR.
Kép

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 feb. 27, 0:41 
[quote="Bird"]Sziasztok!
Valószínüleg a hímek tudják,melyik fiatalból lesz szintén hím.Minden évben van olyan fiatalom,amelyiket az apja elég keményen "helyreteszi" még a leválasztás előtt.Tavaly megfigyeltem,amelyikekkel agresszív volt a hím,azok mind hímek lettek.[/quote

Szia,Tibi!!!
Én is ezt tapasztaltam már,a tavaly sajnos egy hím egy fiókát halálra is vert mert nem szembeszállt vele és nem akart megjuhászkodni a kis butus fióka,annyira konok volt,hogy igazából nem is a hím hanem ő volt a kezdeményező.

Hozzászólás 2010 feb. 26, 13:59 
Sziasztok!
Valószínüleg a hímek tudják,melyik fiatalból lesz szintén hím.Minden évben van olyan fiatalom,amelyiket az apja elég keményen "helyreteszi" még a leválasztás előtt.Tavaly megfigyeltem,amelyikekkel agresszív volt a hím,azok mind hímek lettek.

Hozzászólás 2010 feb. 26, 0:04 
feketemarcsi írta:
Csak egy érdeklődik a fészek iránt, de nagyon óvatosan bánik a tojásokkal, nem csinált semmi bajt, sőt figyeltem, hogy az anyja egy kicsit engedi is neki, hogy odaüljön, amíg egy kicsit megmozgatja magát, még olyan is volt, mikor ő maga hívta oda a fészekhez.
Ha nem látszana rajta, hogy még kicsi, a viselkedése alapján azt hinném, hogy az ő fészke, teljesen szabályosan megforgatja a tojásokat, vigyázva, rájuk ne lépjen és óvatosan rájuk ül és elhelyezkedik, ugyanúgy betakarja, mint az anyja. Nagyon helyes kis madár, mindegy mi lesz, meg fogom tartani. :wink: De azért nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz belőle.

Ha csinálsz rolla egy közeli képet megpróbálom megsaccolni,hogy mi lesz aztán később kiderül,hogy hím lesz vagy tojó.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 19:38 
feketemarcsi írta:
Szia Fric!

Elképzelhető, hogy a kirepült fiókák már tisztában vannak a nemükkel?
Nagyon érdekes dolgot figyeltem meg a 3 zöld fiókánál, egyik még elég kis béna, de a másik kettő mintha viselkedési mintát tanulna a szülőktől.
Megismerem a fiókákat és mindig ugyanaz a fióka utánozza az apját és egy másik pedig az anyát.
Az egyik kicsi abban a pillanatban, ahogy a mama leszáll a fészekről (közben újra tojást rakott) odarepül és ráül a tojásokra és szabályosan próbálja forgatni azokat, az anyja visszafoglalja a helyét, akkor is nagyon sokszor odaül, vagy odaáll mellé, mintha őrizni akarná a fészket. Egy másik pedig követi az apját és ha az felszáll, akkor ő is, ha az leszáll, akkor megint követi, az apja után próbálta megetetni a legkissebbet, és éppen ott volt valaki, amikor felszállt az apja mellé a rúdra, az elkezdett fütyülni és a kicsi meg nézett egy nagyot és ez nagyon vicces látványt nyújtott.

Esetleg tapasztaltál már hasonlót? Ez csak játék lehet nekik, és véletlenszerűen kiválasztanak egy szülőt, vagy ők már tudják, hogy mi lesz belőlük és próbálják megtanulni a nemükre jellemző viselkedési mintát?

Igen,láttam hasonló dolgokat,de igazából így tanulnak a fiókák,hogy lesik szűleiket,de ettől nem mondanám,hogy a hím a hímet utánozza és a tojó a tojót.
Ez így nem mondható ki,de azért arra vigyázz,hogy a fiókák ne sokat koricáljanak a tojásokon,mert ha lekulázzák vagy összetörhetik a tojást.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 10:33 
Kedves "igazgató" cimborám mi van ,veled nem látlak fent a skypon.
Mi van a madaraid szaporodnak?
Még néha nézzél fel,mert lenne egy két kérdésem.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 feb. 23, 10:50 
Rock n roll-t breakot nyomott???!!

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 feb. 22, 19:15 
Gratulálok Marcsi, nagyon aranyosak!

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 feb. 17, 9:13 
Kedves Barátom!
mindig halgattam rád,de hazugság lenne ha nem vallanám be, karácsony után bevoltam már zsongva-utalva a nagy indián ragadvány névre ami csak egyszerűen annyi: zöldfülü , mert már akkor elért a verseny szellem!!!-ugyan úgy mint a pasik akik olyan koncertet csináltak.....no de ez neked nem új infó.állandóan azon agyaltam vajon kivedlenek-e stb.tudod a bajnoki aranyamat levettem a VHUNYADI MÁSODIK HELYÉRT!!!!!!!!!
most annál jobban örülök h talán jobb az arány.csak el ne kiabáljam.
nálad ugrálnak már az idei év magyar bajnokai? főleg a kobald/t?/okra gondolok.nincs kedved új színt felvenni a tenyésztési palettádra?én a zöldre gondolok! :86:

Hozzászólás 2010 feb. 17, 0:58 
Igazgató írta:
nekem szerencsém volt mert Nyíri barátom rám hagyott piros-fekete mozaikot így bronz és piros mellett ők is vannak. sajnos lehet , korán raktam össze a párokat és az első eresztésből elég sok lett üres.a második körnél tartok és 90% -os az arány pozitív irányba. :bounce:
remélem h idén is lesz egy-két szép madaram amivel esetleg......

Ahoj cimbora!!!

Igen,kedves cimborám,akkor csak nem hallgattál rám,pedig az idén is a fűledbe rágtam,hogy türelem,de sajnos ezt nagyon kevesen tudják betartani és ezért van a sok terméketlen tojás.Azzal egyetértek,hogy,hogy néha becsúszik egy egy fészekalj de nem tömegesen,akkor csak nem bírtál magaddal és elsiatted a dolgokat,de hát így tanul az ember.

Hozzászólás 2010 feb. 16, 9:10 
szia marcsi. igértem a vitamint amire most is azt mondom h azért nem írtam le nehogy rosszul értelmezhető legyen no meg kellett már csinálnunk egy szerződést tegnap.
szóval kipróbáltam mindent és amint írtam meghallgattam mindenkit ki h csinálja már vagy x éve.aztán mint amilyen mániákus vagyok elkezdtem mindent kipróbálni
amit én kilestem: nyáron a versele-laga muta vitjét adtam tekintettel a kén tartalommal ami segíti a vedlést. mellé az uborka igen jó hatással volt.
amikor felvittem a tojókat a szobába-lakás-akkor egy hétig a hemavit gold nest-et adtam utána chicktonicot egy hétig aztán egy hét víz.majd megint ua. és azóta folyamatosan adom a chicktonicot . hát én így variáltam és eddig bejött. gondolkodtam a joloviton de a chicktonic mellett maradtam. ha valami "baj" van akkor doxivit 100 -al próbálok operálni igaz az andré mesternél van más szer is de nagyon erősnek gondolom.az a radikális beavatkozáshoz kell.nem vettem.
talán ennyi amit tegnap már úgysem bírtam volna lekopognom mert sebességem rettenetes :D :D

Hozzászólás 2010 feb. 15, 20:36 
Jó hallani, hogy mindenki már a 2. fészekalj kelését várja. Ezek szerint csak én "idétlenkedtem" el a tenyészidőszak elejét, na de mindenből tanul az ember. Eddig mindig nagyon odafigyeltem a madarak kondíciójára, de mivel tavaly üzemeltem be a röpdémet, ezért gondoltam, hogy lehetetlen a madarak elhízlalása. Hát gondolhatjátok, hogy nem így lett. Csodálkoztam, miért nem indulnak a tojók és hát el voltak egytől egyig hízva, tehát kezdhettem a kondi javítást. Mostanra jutottam odáig, hogy minden tojóm még csak az első fészekaljat csinálja.
Most már csak azon izgulok, hogy a tojások kössenek, na de 1 hét múlva ez is ki fog derülni.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 feb. 15, 20:28 
szia Marcsi Tót Lajos Győrben lakik, de a madarai Ágfalván vannak ,nagyon szép sárga achátok, fekete sárgák /zsargon néven zöldek/ topáz, citrom opál, onixok , opálok stb telefon 06305403362 ismerheted mert szombathelyi kiállításon ott volt.A madarai többsége éntőlem való. Nagyon jól esett a tavalyí évben hogy felhívott telefonon és meg köszönte nekem a minőségi madarakat amiket kaptak tőlem az ágfalvi valamint Sopronkövesden lakó Galavics MIklós mert több első helyezést nyertek madaraikkal ,ennél aszt hiszem nagyobb elismerést még nem kaptam , mint madár tenyésztő /ez jobban eset nekem mint számtalan magyar bajnoki címem mint amit kaptam az évek során/ Tisztelettel Pákozdi Károly

Hozzászólás 2010 feb. 15, 16:05 
nagyon sok tenyésztővel beszéltem és ahogy a dal mondja mindenki másképp csinálja.tavaj adtam a vitamint folyamatosan és nem biztos jó volt mindenkinek. idén - mert nekem sietnem kell mert nagyon későn kezdtem :salut: a kanári tenyésztői "mesterséget"-arra gondoltam megváltoztatom az étrendet és vissza megyek a már olyan sokszor leírt :amit a természetben össze eszik ..álláspontra. állandó csíráztatott magokat adok mindenféle gyümölcsöket ,vadmadár eleséget kapnak egy nap stb . A vitaminozást holnap leírom mert nem tudom a pontos nevét az egyik szernek és marhaságot nem akarok írni.ennél többet. :bom: persze ebben is a sáját kútfejem után mentemde ha bejön akkor nagyon fogok örülni.
sajnos otthon nincs gépem -négyes "számú fiam tönkre okoskodta a barátaival,elsős infomatikus-így csak a munkaidőben tudok irogatni.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 15:02 
nekem szerencsém volt mert Nyíri barátom rám hagyott piros-fekete mozaikot így bronz és piros mellett ők is vannak. sajnos lehet , korán raktam össze a párokat és az első eresztésből elég sok lett üres.a második körnél tartok és 90% -os az arány pozitív irányba. :bounce:
remélem h idén is lesz egy-két szép madaram amivel esetleg......

Hozzászólás 2010 feb. 15, 14:26 
Szinesek. Nagy szakmai , baráti vagy egyéb gondolatok nem nagyon peregnek az oldalon pedig biztos lenne nekünk is -nagyon nehezemre esik a "nekünk" szó , hiszen szerintem a kanárisoknak egy egységet kellene alkotni , mert itt a tenyésztő ami mást jelenthet!!-lenne mit megosztani egymással.
Bezzeg ha a Nyíri bedobna valamit akkor megindulna a hozzászólás.Mint tudjuk messze került , no nem a hozzászólásoktól hanem kishazánktól.Az is magyar föld , de ezt most tegyük félre....
Vállalva a legnehezebb feladatot : Ébredj szín tenyésztő ! :D írd le hogy áll a tenyészeted,hány "gyerek" van a fészkekben , mi a tapasztalatod idén valóban gondok vannak a hímekkel és egyáltalán mi van a színkanárisokkal??

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 134  Következő