andré írta:
Szevasztok!
Neco a jégrigók még itthon vannak,hollandiát majd 2 hét múlva támadom.Még erőt kell gyüjtenem.
A zöld himem már 90 pontos .Jót tett neki a jólét meg egy kevés lágykaja a tarka szerintem pár nap múlva beérik(igazából szerencsétek,hogy nincs versenyzői ambicióm ).
Kelt egy 5-ös roller fészekaljam ha hallanátok,hogy milyen mélységek jönnek ki belőlük mikor kaját kérnek lecsúsznátok a székről.
A VB-ről annyit tudnotok kell,hogy a 27000 madárból 17000 olasz volt de!!!tényleg lejtett a hazai pálya.Ez több biró véleménye is.Én csak a lizardokat néztem de az siralmas volt.Állitólag az óvások rekordot döntögettek.
Igazából az a véleményem hogy mennyi madár van az olaszoktól és menyi a világ más részéről mert ha valamelyik jobb akkor úgyis az az egy nyeri meg ha egyéni be van kíállítva és meg is adják a bírók a pontot rá.(így kéne lennie normális esetbe)
PL.az Eb-én a "bronzoknál" egyénibe aki megnyerte az 1 helyet, a tenyésztő 1 db állítottot ki egyénibe(szerintem ő sem gondolta) és ő vitte el a pálmát,aki meg most megnyerte a VB,az előttem egy pontal volt az Eb-n.
D.064 NERO ROSSO/R. AVORIO INT. E BRIN. singoli
1° 3906 IT DI CRESCENZO Mauro 94
2° 3883 IT BARO Alessandro 93
3° 3893 IT CANEVARI Enzo 92
Nem semmi tőle szépen belehúzott az Eb óta,igaz az EB-n 6 db állított ki egyénibe 2 db 90 pontos lett,4 db 89 pontos.
Akkor most az a kérdésem melyik a standard az olasz méretű vagy a belga?Azért a tavaly a belgák is hazapontoztak.
Egy másik példát is elmondok pl a piros mozaikoknál aki az idén is nyerte a VB-t,az a tavaly is a belgáknál ő nyerte.
Az Eb-én egy asztálnál ültem vele és beszélgetünk évente 4000-5000 színkanárit nevel több színben és egyedűl intézi őket,etetés,takarítás,stb.
Én láttam a madarait az EB-n,és szerintem nem is lehet megverni amilyen vérvonala van,főleg mozaikba,de tart több lipocrom és több melanin színt is,ott a neve több színcsoportba a podiumon de ha olyan a madár vagyis kiemelkedő még a hazai pálya sem tud segíteni néha.
André ha jól értem te kint voltál,nem?