Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 26, 21:54 
andré írta:
Szevasztok!
Neco a jégrigók még itthon vannak,hollandiát majd 2 hét múlva támadom.Még erőt kell gyüjtenem.
A zöld himem már 90 pontos .Jót tett neki a jólét meg egy kevés lágykaja a tarka szerintem pár nap múlva beérik(igazából szerencsétek,hogy nincs versenyzői ambicióm ).
Kelt egy 5-ös roller fészekaljam ha hallanátok,hogy milyen mélységek jönnek ki belőlük mikor kaját kérnek lecsúsznátok a székről.
A VB-ről annyit tudnotok kell,hogy a 27000 madárból 17000 olasz volt de!!!tényleg lejtett a hazai pálya.Ez több biró véleménye is.Én csak a lizardokat néztem de az siralmas volt.Állitólag az óvások rekordot döntögettek.

Igazából az a véleményem hogy mennyi madár van az olaszoktól és menyi a világ más részéről mert ha valamelyik jobb akkor úgyis az az egy nyeri meg ha egyéni be van kíállítva és meg is adják a bírók a pontot rá.(így kéne lennie normális esetbe)

PL.az Eb-én a "bronzoknál" egyénibe aki megnyerte az 1 helyet, a tenyésztő 1 db állítottot ki egyénibe(szerintem ő sem gondolta) és ő vitte el a pálmát,aki meg most megnyerte a VB,az előttem egy pontal volt az Eb-n.

D.064 NERO ROSSO/R. AVORIO INT. E BRIN. singoli
1° 3906 IT DI CRESCENZO Mauro 94
2° 3883 IT BARO Alessandro 93
3° 3893 IT CANEVARI Enzo 92

Nem semmi tőle szépen belehúzott az Eb óta,igaz az EB-n 6 db állított ki egyénibe 2 db 90 pontos lett,4 db 89 pontos.

Akkor most az a kérdésem melyik a standard az olasz méretű vagy a belga?Azért a tavaly a belgák is hazapontoztak.

Egy másik példát is elmondok pl a piros mozaikoknál aki az idén is nyerte a VB-t,az a tavaly is a belgáknál ő nyerte.

Az Eb-én egy asztálnál ültem vele és beszélgetünk évente 4000-5000 színkanárit nevel több színben és egyedűl intézi őket,etetés,takarítás,stb.

Én láttam a madarait az EB-n,és szerintem nem is lehet megverni amilyen vérvonala van,főleg mozaikba,de tart több lipocrom és több melanin színt is,ott a neve több színcsoportba a podiumon de ha olyan a madár vagyis kiemelkedő még a hazai pálya sem tud segíteni néha.

André ha jól értem te kint voltál,nem?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 20, 23:53 
Ja... És nem a kuckóra van kihegyezve a dolog, hanem a magy. gyűrűkészítők-beszerzők-forgalmazók egészére! (tisztelet a kivételnek, már ha van ilyen?!)
Szegény Kuzmiék nézd hogyan jártak, talán nagyobbat szívnak mint akik a Szűcs úrtól rendelték a karikákat.

...és a legbosszantóbb az egészben, hogy ez évről-évre visszatérő téma...

Rostás Balázst néhány napon belül nagyon sokan javasolták privátban. Most például attól félek, mindenki gyártót vált, és ő lesz behavazva jövő ilyenkor... :? ... de hát csak nem?! :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 jan. 20, 23:27 
kanary71 írta:
üdv mindenkinek aki gyürű problémában szenved. én ma este voltam a gyürűimért. nagyon tanulságos volt több értelemben is.félreértések elkerülése érdekében leszögezem,hogy nincs érdekem védelmezni a"kuckós embert",de nagyon macerás dolog ez a gyürű készités.

Szia Jani!
Ez mind rendben, mondjon fél évet, vagy 9 hónapot vagy bármit. Magának szervezi a melót, tudja (és én is tudom!) milyen aprólékos meló ez, szabjon egy vállalható határidőt. (Kalkulálja bele a hülyéket, a trehányakat. Több éve csinálja azt hiszem meg kéne tudni ezt szervezni.)DE AZT TARTSA BE! Ha tudom hogy mi a határidő, úgy rendelek, oszt jó'ccakát. Ha kell júniusban, vagy ha kell már most a 2010-est. De az jó lenne ha itt lenne 2009 dec. közepére.....

Hozzászólás 2009 jan. 20, 22:04 
bocsi az aláírás lemaradt az elöbbi hozzá szolásomról. maradok mindenkinek tisztelettel :teszlák jános félix

Hozzászólás 2009 jan. 20, 21:53 
üdv mindenkinek aki gyürű problémában szenved. én ma este voltam a gyürűimért. nagyon tanulságos volt több értelemben is.félreértések elkerülése érdekében leszögezem,hogy nincs érdekem védelmezni a"kuckós embert",de nagyon macerás dolog ez a gyürű készités.(hallot az elmarasztaló kritikákról itt a forumon)kb10 db 3.2mm nyers kanári gyürűt megsorjáztam CSAK belül .hát nem mondom nem volt egyszerü. 1db gyürű 19 munka fázisból áll .19 szer kell megfogni stb. ott tartozkodásom alatt fültanuja voltam egy beszélgetésnek (kihangositott telefon) egy papagáj tenyésztő hivta gyürű rendelés miatt. h-000 gyszámmal.kikeltek a citeses nagy papagájai és sos kell neki 2db 26mmes gyürű .SORONKÍVÜL!!! muszáj megcsinálnia mert a h-000 ás gyszám minisztériumi mely bjelentés köteles .ha nem kesziti el akkor megbüntetik atenyésztöt és őt is.hetente több ilyen feledékeny tenyésztő jelentkezik nála. a gép park sem olcsó 2-3 kis esztergagép de ami méreg drága az a betü beütőszerszámok 3sorozat kell az apró madaraktól az arákig. 3sorozat beütő betüktől a számok jelekig (öbb karakterből sok kell) kb1300db 1db kb 3300-3500ft 3300ftvel számolva 4millió 300ezer ft. beszélgetésünk alatt befutott sima gyürű rendeléseket már csak áprilisra válalta el. én októberben a bnv-n attam le a rendeléseme.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 20, 20:55 
sziasztok elvagyok foglalva mostanában a madarak költenek és sok a dolgom ilyenkor sajnos gyűrüm nekemsincs még a tavalyi gyűrükkel gyűrüzök maradok tisztelettel kari

Hozzászólás 2009 jan. 20, 20:32 
andré írta:
Hi Neco!
A kiálló mell nem azt jelenti,hogy dagad a mellkas :-).
Úgy kell értelmezni,hogy a nyaktól lefelé nem a megfelelő ivben fut hanem van benne egy törés és ezért az ideális ivből kiáll.

Nehüjéskedj! :shock: És olyan, hogy "szikkadt mell" meg "pizzahát" nincs is a sztenderdben?! :scratch: Tényleg maradok a rollernél... :lol:

Csabaaaa! Úgy énekel az egyik "tojó" hogy zeng tőle a madárház! A roller hímek meg lesnek hülyén mi a franc lehet ez?! :evil:
De nem baj, édesapám úgyis kérdezte a multkorjában: "Nincs-é véletlenül régifajta, normális kanárid?. Rendes sárgába, ahogy akkoriban."
A hétvégén elviszem néki... :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 jan. 20, 23:36-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 20, 17:35 
Hi Neco!
A kiálló mell nem azt jelenti,hogy dagad a mellkas :-).
Úgy kell értelmezni,hogy a nyaktól lefelé nem a megfelelő ivben fut hanem van benne egy törés és ezért az ideális ivből kiáll.

Hozzászólás 2009 jan. 20, 2:29 
Hali André!

Én sem a színében látom a gyengéit, hanem az alakjában. Szerintem amúgy nem kiáll a melle hanem lapos...:shock:
(amúgy azon filóztam: lehet, hogy egy költésben leharcolt tojóval van dó'gunk?! néhány hónappal később, esetleg egy vedlésen átesve, kicsit kigömbölyödve lehet jobban mutatna ?! :roll: )

André írta:
(1 év múlva már a rollerekről is kérdezhetsz ha nem tudsz vmit :smile:
Megtalállak ha elakadok abban, hogyan cseng a kongvabongó?! :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 19, 23:06 
Szeva Neco!
Nem rossz ez a madár anyira!
A belgáknál a piros-fekete mozaikokban én egy kicsit több fekete csikot várnék el.Ez egy intenziv madár ezért tünik kékesebbnek a kelleténél.A lába nem hosszú csak az állása meredek.
HÁTRÁNYAI:
-enyhén fűzött nyak
-kicsit kiálló mell
-meredek állás(nem 45 fok)
-hiányosnak ható tollazat(intenzivXintenziv)
ELŐNYEI:
-jó mozaik rajzolat
-sötét láb
-melanin rajzolat a mellen(még ha vékony is)
-ideális farok hosszúság
Összességében én beválalnám!Egy jó sötét B-s himmel csodálatos mozaikokat hozhat.
(1 év múlva már a rollerekről is kérdezhetsz ha nem tudsz vmit :-) )

Hozzászólás 2009 jan. 19, 20:56 
Sajnos nálam is megvan az első elpusztult fióka.Olyan tünetek látszottak ezen a 10 napos fiókán,amit eddig még sosem tapasztaltam.A három testvére teljesen egézséges azóta is ,ezért nem hiszem,hogy valami fertőzésről lenne szó.Amikor megtaláltam,a begye teljesen üres volt,(a többinek teljesen teli)és mintha szét akarna durrani a benne lévő levegőtől.Úgy nézett ki,mintha telefújták volna levegővel.
Ha esetleg van valaki,akinél már előfordult ilyen tünetekkel elhullás,vagy hallott ilyenről,kérem írjon!

Hozzászólás 2009 jan. 19, 20:45 
kálmán dezső írta:
Üdv. Mindenkinek! Van -é v.k. -nek perilla mag etetéssel kapcsolatos tapasztalata. Valóban "csoda"mag lenne?Üdv. k. dezső

Szia Dezső!
Évek óta teszek a magkeverékbe perillát,mert abban a magkeverékben,amit évek óta használok,(Versele Laga) ez is benne van.
http://www.versele-laga.com/Nutri/Nutri ... &pro=11152
Ezen az oldalon egyébként több jó magkeverék is megtalálható,kinek-kinek az ízlése szerint.

Hozzászólás 2009 jan. 19, 19:31 
Üdv. Mindenkinek! Van -é v.k. -nek perilla mag etetéssel kapcsolatos tapasztalata. Valóban "csoda"mag lenne?Üdv. k. dezső

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 19, 11:47 
neco írta:
Nagyon leült a színes topic (netán mindenki letört az aktuális gyűrűhiány miatt?! :? )...
Egy ideig nem hoztam szóba, kíváncsi voltam a nemzetközi nagyok madarait mennyire kritikusan szemlélitek...
Szóval az alábbi madár elég gyöngécske.
Kari-bátyám, Fricferi, André, Többiek ...? :roll:

fric32 írta:
Kép

(Minden tiszteletem a belga tenyésztőé és a honlapjáé, de ez a veréb q..ára kilóg az ottani madarak közül. Lehet, hogy nem volt más mikor jött a fotós, de akkor is... :x ...ja! és nem kenyerem a fikázás, de ebből is lehet tanulni! szóval ilyen ramaty kiállású madarat még rollerbe se. :wink: )

Igen leült,rendesen igen Neco igazad van de hát nem csoda mert a színkanárisok azért nagyjából mind tenyésztenek és gondolom mindenki épp el van a gondjaival.

Én ma reggel gyűrűztem a 20 madarat és sajnos még fogok gyűrűzni ahogy látom csak nem saját gyűrűmmel,hát nem röhej?

A másik,hogy én is olyan butaságot követtem el,hogy csak na,még a kedvem is elment a madarászattól,mert önkezüleg kínyírtam 15-20 db fiókát.

Igazából eddig soha nem használtam az orluxtól a "Hendmix" nevelőtápot,bár meg se tettem volna,de ez is tanulság.

Edig is használtam nevelőtápot de azt én kevertem,tojás,lágyeleség,stb,de azt este kidobtam ami megmaradt és én lüke azt gondoltam,hogy ez több napig is jó,hát tessék megfizettem a tanulópénzt.

Igaz ma is adtam a ma kikelt fiókáknak belőlük de megtanultam,hogy mindig csak annyit keverek amit fel is etetek,vagy ha megmarad este kuka.

A képen levő fekete-piros mozaik tojó egy picit nyúrgalábú de lehet csak azért mert megvan ijedve habár....
A rajzolata sem valami szembetünő,szerintem én sem értem miért ezt a képet rakta fel.

Hozzászólás 2009 jan. 19, 3:34 
Nagyon leült a színes topic (netán mindenki letört az aktuális gyűrűhiány miatt?! :? )...
Egy ideig nem hoztam szóba, kíváncsi voltam a nemzetközi nagyok madarait mennyire kritikusan szemlélitek...
Szóval az alábbi madár elég gyöngécske.
Kari-bátyám, Fricferi, André, Többiek ...? :roll:

fric32 írta:
Kép

(Minden tiszteletem a belga tenyésztőé és a honlapjáé, de ez a veréb q..ára kilóg az ottani madarak közül. Lehet, hogy nem volt más mikor jött a fotós, de akkor is... :x ...ja! és nem kenyerem a fikázás, de ebből is lehet tanulni! szóval ilyen ramaty kiállású madarat még rollerbe se. :wink: )

Hozzászólás 2009 jan. 14, 14:27 
Szia Canary1! Kösz' a tippet, a sokadik vagy aki Balázst javasolja néhány napon belül gyűrű ügy'iben.

(ma a'sszonták holnapra meglesz... :roll: )

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 jan. 14, 9:46 
Sziasztok !

Szépmagam már közel 7 éve nem foglalatoskodom színkanárikkal, ám minden évben vannak gyűrűzni való madárfiókák "tenyészetemben".
Jó darabig Géczy Jani bácsi készítette nekem az alukarikákat, de csináltattam gyűrűket Erdélyi Pistával és Szűcs Józsival is. Most már Rostás Balázzsal készíttetem a jelölőalkalmatosságokat (nagyjából azóta, mióta fajokat váltottam), 1általán nem csalódtam benne, drágább ugyan a +szokottnál, de megbízhatósága és kifogástalan minősége Szépmagamat +győzte.
Üdv:

canary1

Hozzászólás 2009 jan. 14, 3:11 
Szeva' Igazgató!
Az ötlet príma, csak:
1.) szerintem a 'linkóczi gyártó' biztos hogy nem fog ilyen határidős megrendelést aláírni.
2.) ha esetleg mégis sikerül kitaposni ezt belőle és kártérítést követelnék, a'sszem kiröhögne minden jogász a 20-30 madarammal.
3.) ha szerződünk, nem lesz kész, és a jogász sem röhög ki, hajamra kenhetem a kártérítést, mert NEKEM SAJÁT GYŰRŰZÖTT MADÁR KÉNE, NEM LÓVÉ!

A legnagyobb baj az, hogy nincs konkurenciájuk, nem tud kihullani közülük a férgese! Egyetlen normális, határidőket betartó gyártó ha lenne az országban rögtön észbe kapnának.
Augusztusban már felhívtam az ürgét. A'sszondta most még nem vesz fel rendelést, hívjam szeptemberben. Szeptember elején leadtam a rendelésem, és most harmadszor hallom, hogy a jövő héten. :twisted: Váltanák jövőre gyártót, de mások a másra ugyanígy panaszkodnak. :(
Színkanáris lennék én megőrülnék! :41:

( nálam nincs még fióka, csak azért puposkodom vele, mert kéne nevelő kaja, műanyag fészek, jelölő gyűrű stb. oszt nem akarok kétszer bevánszorogni a városba.....de sajnos semmi garanciát nem látok rá, hogy mire lesz fiókám, gyűrűm is lesz. ) :cry:

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2009 jan. 13, 21:58 
Az a véleményem hogy a kanári tenyésztés alapja hogy azokat a kismadarakat amit nehéz munkával és egy csomó gyomorideggel nagynehezen /közös munkával madár és gazdája/életben tartunk meglegyenek gyűrüzve.Nem ragozom a versenyszellemet mert mindenki tudja.DE az hogy igy kilegyen mindenki szolgáltatva az már sok.Javaslom,hogy minden megrendelést írásban/három sor nem kell megijedni/kellene átadni és átvetetni az előbbiekben jelzőt is kapott gyártóval.Ezzel jogi alapot képez a megrendelés és nincs gyere vissza áprilisban cimű tragédiális állapot.Mert ha a kismadár elhaladja a gyűrüzési lehetőségi napot akkor a tenyésztő jogosan kérheti kártalanítását.
Csak ötletet adtam ha nem jo akkor vegyétek úgy hogy megsem szólaltam.
:)

Hozzászólás 2009 jan. 13, 15:21 
andré írta:
... nov15-én rendeltem a gyürűket és dec18-án kész voltak!Bár én jóban vagyok vele is:-)
:twisted:

Akkó' -mivel velem is jóban vagy-, jövőre Te rendeled a gyűrűimet nála, oszt nekem se lesz gondom... :wink: :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 134  Következő