neco írta:
Nagyon leült a színes topic (netán mindenki letört az aktuális gyűrűhiány miatt?!

)...
Egy ideig nem hoztam szóba, kíváncsi voltam a nemzetközi nagyok madarait mennyire kritikusan szemlélitek...
Szóval az alábbi madár elég gyöngécske.
Kari-bátyám, Fricferi, André, Többiek ...?
fric32 írta:
(Minden tiszteletem a belga tenyésztőé és a honlapjáé, de ez a veréb q..ára kilóg az ottani madarak közül. Lehet, hogy nem volt más mikor jött a fotós, de akkor is...

...ja! és nem kenyerem a fikázás, de ebből is lehet tanulni! szóval ilyen ramaty kiállású madarat még rollerbe se.

)
Igen leült,rendesen igen Neco igazad van de hát nem csoda mert a színkanárisok azért nagyjából mind tenyésztenek és gondolom mindenki épp el van a gondjaival.
Én ma reggel gyűrűztem a 20 madarat és sajnos még fogok gyűrűzni ahogy látom csak nem saját gyűrűmmel,hát nem röhej?
A másik,hogy én is olyan butaságot követtem el,hogy csak na,még a kedvem is elment a madarászattól,mert önkezüleg kínyírtam 15-20 db fiókát.
Igazából eddig soha nem használtam az orluxtól a "Hendmix" nevelőtápot,bár meg se tettem volna,de ez is tanulság.
Edig is használtam nevelőtápot de azt én kevertem,tojás,lágyeleség,stb,de azt este kidobtam ami megmaradt és én lüke azt gondoltam,hogy ez több napig is jó,hát tessék megfizettem a tanulópénzt.
Igaz ma is adtam a ma kikelt fiókáknak belőlük de megtanultam,hogy mindig csak annyit keverek amit fel is etetek,vagy ha megmarad este kuka.
A képen levő fekete-piros mozaik tojó egy picit nyúrgalábú de lehet csak azért mert megvan ijedve habár....
A rajzolata sem valami szembetünő,szerintem én sem értem miért ezt a képet rakta fel.