Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 16, 22:18 
Szevasztok !

Bocs , hogy így ismeretlenül közbeszólok .
De érdekes volt ez az utolsó üzenet-váltás.
-A madarak nem jók és nem is rosszak -csak madarak .
De aki vállalkozik a tartásukra annak illik felkészülni rájuk .
viselkedésüket megismerni ,élettani igényüket -a lehetőségekhez képest -
kielégíteni . A madarak nem emberek ne ruházzuk fel őket emberi tulajdonságokkal .
Egyébként meg fantasztikus dolog madarat tartani , nem ?
Még egy kérdésem lenne : a gyűrüzésről irnátok valamit
pl.: hol lehet venni ha az ember fiának csak néhány madara van ,
mi legyen ráírva , milyen szinű legyen , stb

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 16, 18:59 
Szia Nyúzi! Félre értettél ...Nem azért mondtam a zebrákat mert azok nem veszekedősek ! Olyan madárfaj ill. fajta alig létezik amelyiknek a hímjei, de van úgy hogy a tojói is nem vernék el egymást a párválasztás időszakában.... Azért írtam a zebrát mert abból egy párat ha tart valaki és nem 2-3 hímet, vagy 2-3 tojót, akkor kedves látogatója lehet egy kis családi közösségnek és nincs olyan, sokszor elviselhetetlen hangorkán amit három begurult csapper hím tud fütyülni. Erről írt már Margó is, hogy a férjének sok amit művelnek hangilag....Vagy tartana egyet és az ilyen szempontból kis lakás ellenére el lehet úgy rakni a csappert hogy ne közvetlenül abban a helyiségben legyen ahol a legtöbbet tartózkodnak, meg legfeljebb letakarják ha kell...de hármat, ráadásul úgy, hogy gyilkolásszák egymást, mert ő óvodát akar ?! Hát ezért gondoltam egy pár zebrára....

Hozzászólás 2008 máj. 16, 18:19 
Kedves Dorombi!
Egyetértünk a mondandód elejében, de a "vegyél zebrapintyet" az mit jelent? A zebra olyan értéktelen, hogy akár halálra is verhetik egymást??? :?
Zebrapinty hímeket sem feltétlenül lehet együtt tartani békességben, elég kekec népség. Akkor már inkább sirályka, vagy plüssmaci....

Hozzászólás 2008 máj. 16, 16:31 
Margókám ! ...Nagyon buta ember az aki saját kárán tanul !...Azért (is) vannak ezek a topikok hogy segítsenek és tanácsot adjanak a kezdőknek, tapasztalatot cserélnek a haladók ! De ezt amit a madaraiddal csinálsz már az első időben őrültségnek tartottam, amit - szokásomhoz híven - nem is rejtettem véka alá ! Akkor azonban sikerült jól eljópofizni a dolgot pedig egyszerűen állatkinzás kategóriába soroltam amiért meg is sértődtél tudom...Nem az zavar hogy megharagudtál rám, hanem az, hogy szerencsétlen madaraknak mennyit kell még szenvedni, mert amit te kis civakodásnak nevezel az már már kezd élet-halál harcra hasonlítani, ami adott esetben akár csak 5 mp-en múlik ! Ha talál az egyik a másikon olyan fogást amivel mondjuk eltöri a nyakát, vagy leállítja a szívét ! ... Mondtam hogy csak idő kérdése és eldurran valami és onnan belálthatatlan vége lehet a dolognak ! Még az együtt felnevelkedett testvérek is megtalálják egymást ha eljön az a bizonyos ivarérettségi idő, ami nem egyforma a madaraknál !.... Azért is szerencsétlen dolog, hogy felruházzátok ezeket a kis madarakat emberi tulajdonságokkal, mert ezzel kialakul egy mama gyerek, vagy unoka szindróma melynek következménye, hogy te majd rendet teszel köztük, meg felügyelsz a rendre, meg ilyenek...Nem ! Ezek állatok ! Még ha oly kedves kis állatkák is de alapvetően állatok a szó igazi értelmében, azaz semmilyen tudatos reakciót nem lehet felfedezni , ha mondjuk te leszidod őket ! Ők alpvatően a fajfentartás, és a táplálkozás ösztönös képességein belül élnek és különösen a szaporodás, az ivarzás, az ivaréretté válás autómatizmusától lesznek adott esetben akár halálos ellenségek is !...
Szóval ha egyszer végre belátod, hogy mennyire szenved a félelemtől a terrorizált kismadár, akkor végre veszel 3 kicsi 40-es kalitkát és hallgatod hogy fütyülnek, vagy tartsál zebrapintyet vagy plüssmacit, mert ilyent senki nem tehet érző élőlényekkel hogy leharcoltatja őket !.... Jólenne ha nem haragudnál meg de most már komolyan idegesít a dolog !

Hozzászólás 2008 máj. 15, 15:09 
Sziasztok!
Teljesen igazad van Nyuzilla, valóban képben vagy :lol: Timi ez még egy régi felvétel volt, ( most még csak fénykép készült őróla) csak néha muszály nosztalgiázni a régi szép békeidők után....
Pirkónak elég fura hangja van, már amikor elnyekergi magát, inkább egy rekedt varjúra hasonlít szegénykém, de remélem az csak a nemrég lezajlott vedlés miatt van, vagy ki tudja?
Mindegy, majd az idő megoldja, ahogy Te is tanácsoltad, valahogy igazságot teszek köztük, vagy lecseng ez a felfokozott idegállapot náluk előbb-utóbb, de egyenlőre nem szeretnék megválni egyiktől sem :wink:
Egyébként napközben aránylag elvannak, főleg ha mind be van zárva és amikor kint vannak, figyelek rájuk, így talán nem tesznek kárt egymásban, ha reggel, este megy is a hímek harca köztük.... Kénytelen vagyok engedni a könyörgésüknek közben, mert mindegyik akarja a fogócskát, ugye ők megszokták, hogy egész nap kint voltak....
Most kint nyaralnak az erkélyen éppen, de lassan már ha megjönnek az igazi melegek, csak délelőtt viszem ki őket, mert ha nagyon meleg lesz akkor már inkább mi is kizárjuk a hőséget és besötétítünk...
További jó munkát, pihenést, kinek mi jut...

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 máj. 15, 12:03 
Nyuzilla írta:
Kedves Timba!
A Margó esete egészen különleges! 3 hímet tartott együtt, ha jól emlékszem, egy kalitkában. A piros közülük nemrég tragikus hirtelenséggel elhalálozott, valószínűleg őt láttad a videón. Ő valóban hím volt. Pirkó azóta érkezett, róla még nem derült ki egyértelműen, hogy véletlenül nem tojó-e.
Otthon vagyok én a témában!!!! :01:

Szia!

Bocs, én azt hittem, ez egy mostani videó.
Bár az álláspontomon nem nagyon változtat...

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 máj. 15, 11:31 
Kedves Timba!
A Margó esete egészen különleges! 3 hímet tartott együtt, ha jól emlékszem, egy kalitkában. A piros közülük nemrég tragikus hirtelenséggel elhalálozott, valószínűleg őt láttad a videón. Ő valóban hím volt. Pirkó azóta érkezett, róla még nem derült ki egyértelműen, hogy véletlenül nem tojó-e.
Otthon vagyok én a témában!!!! :01:

Hozzászólás 2008 máj. 15, 10:43 
margareta írta:
de azóta megy a harc, mióta Pirkó megjelent köztük (félek, hogy mégis nem csajszi-e, mert azelőtt miért nem harcoltak?)

Szia Margó!

Pár napja feltettél egy videót, ahol a 3 madár fütyürészik. Pontosabban énekel. Köztük Pirkó madár is. Legalábbis én úgy láttam. Ezek után nem tudom miért vannak még kételyeid afelől, hogy nem hím!? Nem értem.
Igaz volt már a történelemben tojó, aki énekelt, de ennek igen kicsi a valószínűsége. A tulaj híímnek monta, a madár énekel... ez hím. De ha nem bízol benne vidd el egy közeli tenyésztőhöz a madarat, és ő megnézi. Van beteszi egy tojóhoz, aztán meglátod hogy reagál.
Az hogy 3 kifejlett hím madár kergetőzik, balhézik, teljesen normális dolog. Főleg, hogy nem egy nagy röpdében vannak. Így mindenki védené a területét, de miután hárman vannak, és "lakhely" csak kettő! így nem meglepő a harc. Arrol nem is beszélve, hogy a legujabb madár, mondhatni betolakodó, hisz ő jött legutóljára! Nem?
Mondok egy példát:
Ha a férjed holnap hazaállítan egy másik feleséggel, mondván ezentúl hármasban éltek, te mit szólnál? Gondolom nem törődnél bele, védenéd ami a tied, nem?
Ugyanezt teszik a madarak is.
Ha meg végképp nagy a harc két dolgot tehetsz.
1 Az egyik madártól megválsz, így két kalitra 2 madár marad. Nincs vita.
2. 3 kisebb kalitkák használsz. Felváltva engeded ki őket. Így tudnak repkedni bőven, elegendő a kis kalit a pihenésre.

Sok sikert!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 máj. 15, 9:09 
Timba nagyon jók a képeid és szépek a madárkáid, örülhetsz, hogy ilyen jól elvannak ennyien együtt....
Nálam sajnos beütött a dili, már nincs idilli hangulat, sajnos folyton űzik, hajtják egymást ezek a lükék, már nem tudom melyiket rakjam, hova...
Fogalmam sincs, miért történt, de azóta megy a harc, mióta Pirkó megjelent köztük (félek, hogy mégis nem csajszi-e, mert azelőtt miért nem harcoltak?), Frici és Csiri szapora pittyegés közepette űzik egymást a levegőben, de néha Csiri felborzolva heves énekstrófa közben meg a Pirkót zavarja.... Azért ő sem hagyja magát, mert ő meg a Fricit nem engedi be és néha a Csirivel is szembeszáll... Szóval zajlik az élet...
Addig nincs is baj, míg ítthon vagyok napközben velük, -hol egyiket, hol másikat engedem ki- de félek, amikor elmegyünk majd nyaralni, a fiam mit kezd velük, főleg napközben ő nincs is itthon. Tegnap is bezártam Fricit, mert elutaztunk fürdőzni kicsit, de a Csiriéket nem mertem, hogy ha rájön a dili, tudjon a Pirkó menekülni... Még a végén háromfelé kellene őket zárnom, na de azt nem szeretném, -mert annyi helyem nincs a konyhában- meg ott kibírta Pirkó a sok madárral együtt, akkor ketten csak kibírják valahogy :wink:
Szóval lehet, hogy megbánom, hogy belevágtam, ha nem csitúlnak el egy idő után ezek a dilisek....
(Pont most kellett megint kirohannom, mert hallottam, hogy valamelyi nyüszít, Csiri-Frici harc volt a kisebb kalitban, most Fricit bezártam, csiri meg kiment tőle...) Őrület.... :oops:

Most majd mondják a "nagyok", hogy ők megmondták!!!!
Hiába meg kellett róla saját magam győződnöm, régen nem csinálták ezt sosem a Csipet idejében, ott vannak a vidofelvételek, képek, amiket már csak nosztalgiábaól nézegetek... Lehet, hogy végetért a nyugalmam????

Hozzászólás 2008 máj. 14, 10:46 
Sziasztok!
Tegnap nagy unalmamban szelektáltam és kitkarítottam a madárkákat. Külön raktam őket szinek szerint, így már nem lesz keveredés. Köztük ékeskedik legújabb szerzeményem, a bronz hím, ami Vörös Tibitől származik. Nagyon szép kis madár, szemmel láthatóan jól érzi magát. Talán a hangját is megmutatja hamarosan! :-)
Van néhány madár, akik még külön vannak, mert még nevelnek, ők még pár hétik mellőzik a társaságot.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 máj. 14, 7:46 
Emberek-emberek !!! :85:
Egészen beütött ide is a rolleros hangulat :77:
Szóval, élmények ...
Nagyon hasznos volt a látogatásom ( természetesen az én szemszögemből, hisz Csaba nemigen van ráutalva az én pár hónapos tapasztalatomra)... Ha még többet ülhettem volna, még jobb lett volna, hisz igy nem volt lehetőség mindent részletesen megbeszélni, de majd legközelebb ... Most úgysem maraton tenyésztő-kiképzés volt ...
Igyekeztem mindent megnézni-összehasonlitani, a ketrec nagyságát, formáját, berendezését, az aljat, az etetőedényeket, az ételt, a fészket és a fészekanyagot, a fészekrakási tehnikát!, a madarak szineit, nagyságát, kombinációit, mit mivel lehet összetenni, a fehérnél a letális faktor kiküszöbölése, a fiatal mozaik szine, a fényt, a röpdéket ...
Beszélgettünk is egy sort, szereztem is néhány madarat. Az új recessziv fehéreket majd a régi domináns fehérekkel fogom kombinálni, a piros mozaikot meg magában illetve ugyanúgy a fehérekkel. Erre értettem én, hogy vércsere, minőségi, jó madarakat, de teljesen más helyről, mint eddig. Igaz, ez inkább vérfrissités, elnézést a téves szakkifejezésért ...
Sárga madárért majd ősszel vissza kell menjek, illetve pirosat meg kéket szerezzek még valahonnan. Majd ha úgy alakul ....
Csaba nagyon kedves volt, mindent megmutatott, elmagyarázott, annál nagyobb volt az idő áldozata, hogy még egy lagziba is késve érkezett miattam ...
Nemsokára Nyiregyházára szeretnék eljutni, könyvet is szerezni, aztán majd jösztök ti is sorra ... :72:
Nem olyan könnyű nekem sem, nehogy azt higyjétek, de hát mit meg nem tesz az ember a hobbijáért !!! ...
Majd nemsokára még tudósitok :88:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 13, 15:24 
Béla írta:
Sziasztok !
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a kölcsönös látogatást ... Akinek módjában áll meglátogatni a közelében lakó madarász társakat, haladéktalanul tegye meg.
A kellemesen eltöltött idő mellett a szakmai tapasztalat csere szerintem nagyon fontos. Megtekinteni, mit-hogy csinálnak a szakik, a sikeresek, mi a különbség egy jól menő és a saját (kevésbé menő) tenyészet között ... Sokat lehet tanulni és fontos dolgokat megérteni / átgondolni. Emellett természetesen lehet, sőt ajánlatos a vércserére is gondolni és néhány jó madarat onnan beszerezni.
Én is igy tettem. Végre eljutottam Magyarhonba és első fázisban Csaba barátunkat látogattam meg okitás és madárbeszerzés céljából. Mondhatom, hogy a látogatás eredményes volt és nagyon örülök, hogy közelebbi kapcsolatba sikerült kerüljek vele.
Biztosan lesz még folytatás, visszatérés és fejlemények.
disz is da begining ov a bjútiful frendsip :01:
Természetesen nem a régi, több éves együttműködéssel rendelkező öregeknek szólt a jótanács, hanem a kezdő amatőröknek, mint én ...
Nemsokára majd jön a következő felvonás-bemutató...
Jó madarászást mindenkinek :15:

Diör Béla!

Szerencsés embör lehetsz, ha csak úgy hetenként lazán tehetsz látogatást neves tenyésztőknél... Használd is ki, míg teheted. Azt tudjuk mi is, miért hasznos szakmai szempontból egy-egy ilyen látogatás, de a személyes találkozás is biztosan nagy élmény, ahogyan nekem is jól esett és megtisztelő volt, hogy felkerestél. Azt viszont nem igen hiszem hogy a Csabánál tett látogatásod alkalmával tapasztalatcseréről kellene beszélni, inkább tapasztalat szerzésről... Nemde? Vércseréről meg :lol: :shock: :lol: ... Isten ments!!! Nos, várjuk nagy szeretettel a beszámolódat, mesélj, mit láttál, mit tanultál, hogy mi is okulhassunk. És az új szerzeményedet is bemutathatnád! :wink:

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 13, 9:38 
Sziasztok,
köszönöm a tanácsot Doromboló, Litéren Cziráki Istvánnál valóban voltak szép madarak, és sikerült is kapnom egy piros hímet. Így végre párban vannak, mindenki boldog...

Mégt egy kérdésem lenne, hol lehet még a galambászkuckón kívül annál gyorsabban gyűrűt rendelni, nincs valami ötletetek?

Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 máj. 13, 8:35 
Hát kedves druszám !...Már látom lelki szemeim előtt azt a busójárást, a sorbanálló embereket, buszokat ha betartanák felhívásodat ... :lol:
Van egy öreg haverom, az ország egyik legnagyobb nagypapagályosa, kb. olyan erőt képvisel mint a Csabi a színkanáriban, Baranyában él Gálos Pistának hívják. Egy gyötrelem az élete, mert van úgy hogy naponta 2-3 érdeklődő jelentkezik. Legutóbb mikor nála jártam éppen egy buszra való japán várt bebocsájtásra !... Soxor letagadtatja magát a feleségével mert nem tudja végezni a dolgát a pihenésről már nem is beszélve !....Szerintem azért vannak ezek a nagyszerű virtuális lehetőségek, hogy könnyebbé tegyük az ismert emberek életét. Persze a vásárlás az más azt azért jobb személyesen lebonyolítani !....

Hozzászólás 2008 máj. 13, 7:56 
Sziasztok !
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a kölcsönös látogatást ... Akinek módjában áll meglátogatni a közelében lakó madarász társakat, haladéktalanul tegye meg.
A kellemesen eltöltött idő mellett a szakmai tapasztalat csere szerintem nagyon fontos. Megtekinteni, mit-hogy csinálnak a szakik, a sikeresek, mi a különbség egy jól menő és a saját (kevésbé menő) tenyészet között ... Sokat lehet tanulni és fontos dolgokat megérteni / átgondolni. Emellett természetesen lehet, sőt ajánlatos a vércserére is gondolni és néhány jó madarat onnan beszerezni.
Én is igy tettem. Végre eljutottam Magyarhonba és első fázisban Csaba barátunkat látogattam meg okitás és madárbeszerzés céljából. Mondhatom, hogy a látogatás eredményes volt és nagyon örülök, hogy közelebbi kapcsolatba sikerült kerüljek vele.
Biztosan lesz még folytatás, visszatérés és fejlemények.
disz is da begining ov a bjútiful frendsip :01:
Természetesen nem a régi, több éves együttműködéssel rendelkező öregeknek szólt a jótanács, hanem a kezdő amatőröknek, mint én ...
Nemsokára majd jön a következő felvonás-bemutató...
Jó madarászást mindenkinek :15:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 11, 21:55 
Gyepszi kérésedre egymás mellé rakom a képeket.
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 9, 16:28 
Majdnem, szerintem ezekben van még valami a fekete- fehér sorozaton kívűl! ( talán Opál ) De már majdnem alakúl! Melain jegyek hiányosak, nagyon sok benne a fehér kivilágosodás! De kétségtelen, hogy viszik a kék faktort! Kezdésnek nem rossz, erösitsd benne a Melaint! De elötte járj utána a származásának! Mert ha téyleg opál van benne akkor nem érdemes vele tovább dolgozni! Természetesen ezt építő jellegű kritikaként írom és nem "lefikázás"! Remélem így is veszed! És örülök neki, hogy tudunk beszélgetni erröl a ritka színről!
Madárbaráti üdvözlettel : Gyepszi!
Ui.: most egy darabig nem leszek net közelbe.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 máj. 9, 16:06 
Halihó!
Nem biztos, h képben vagyok, de ilyen madarakról van szó?

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 9, 15:40 
Üdv megint én vagyok! Úgy látszik kezdek szemilis lenni, pár nappal ezelött volt fent egy hasonló kép amin domináns kék volt fotózva! Érdemes a kettöt összehasonlítani, nagyon tanulságos lehet! A technika mágusát megkérném ha meg tudja oldani, vhogy hozza már nekünk össze a két képet! Mert a késöbbiekben amikor majd igénylitek és kitárgyaljuk a tenyésztését és annak bonyodalmait érthetöbben és látványosabban tudunk dolgozni! Köszi! Gyepszi!

Hozzászólás 2008 máj. 9, 15:28 
Sziasztok Kanári barátok!
Szerintem a képen, recesszív kék Ivoár látható! Valóságban is közel így néz ki, de ehez elengedhetetlen a napfényvagy a jó megvilágítás! Mint látjuk ezt is természetben fotozták, ha nincs megfelelő fény, akkor semmitmondonak látszik az egész madár! A tenyésztésére és azok sajátosságára csak akkor térjünk ki, ha Csaba kitágyarta már az összes Melain sorozatot! Merthogy nem egyszerű ezt a szint előállítani és rögzíteni a tulajdonságait!
Megjegyzésképpen a képen a szín nagyon szép, de a csör és a láb kivan világosodva ez sulyos hiányosság!
De az is lehet, hogy már nem fiatal madár, mert a Melainoknál sajnos ahogy idősödik a madár úgy világosodnak ki a szaruhártyák!
Madárbaráti üdvözlettel: Gyepszi!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 134  Következő