Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 ápr. 2, 0:11 
Nekem így első ránézésre kicsit sötétnek fog tünni a hodály.
Nam gondlkodtál rajta hogy ablakot rakj az oldalára?

De egyébként ügyi vagy :)

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 21:04 
Hali!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Nyuzilla: azt tudom tanácsolni hogy mindenképp gondolj arra, hogy mi lesz ha nyitvahagyod az ajtót, vagy a madaraid megijednek amikor kinyitod az ajtót! (Nekem egy év után sikerült nyitvahagynom egy kalit ajtaját és a "költő" madarak egész nap kint repkedtek, egy másik kalit kinyitásával pedig elvesztettem egy gyémántgalambot). Úgyhogy most a duplaajtós megoldást választottuk.
Az alom témában pedig: én átszitált sóderhez szoktam Ca, P és egyéb nyomelemeket tartalmazó port keverni , ezt tálkában is kapják.

Itt van néhány kép:
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 márc. 31, 23:31 
Szia!
A macskaalomból a ritka nyomelemeket kapják. Természetesen kis tálkában adok nekik ún. madárhomokot is, amiben darált kagylóhéj is van. Én is akarok nyáron röpdét a teraszra, úgyhogy ötleteljünk bátran! :-)

Hozzászólás 2008 márc. 31, 21:51 
Szevasz Lax20!
A macskaalom az egy nagyon praktikus anyag ,mivel valamellyest szagtalanít és bizonyos mennyiségű nedvességet elbír. Ezért ajánlatos olyan helyen alkalmazni ,ahol a madarak a lakásban vannak. Ehez is kell 05-ös folyami homokot keverni.....,de mivel Neked a röpdébe kell az alom, így szerintem a folyami homokot keverd 1-1 arányba ,(takarmányboltba kapható) mészgrittel. Ez sokkal olcsóbb és hasznosabb is a madaraknak. Felénk 50 kg 1800.-.A röpde egy részében használhatsz műtrágyamentes,gyomírtómentes, kerti földet is. A madarak azt is szivesen fogyasztják.

Hozzászólás 2008 márc. 31, 19:42 
Köszi a segítséget!

Ellenben ezzel mégis van egy kis probléma...
Idézet:
macskaalmot ajánlok...eszegetik is

A Társállat magazin 2008/02 hasábjain levő cikkben azt olvastam, hogy ez nem segít a madaraknak az emésztésben, ezért ajánlott kisebb kavicsokat is felajánlani nekik.

Hozzászólás 2008 márc. 31, 14:07 
Hello kuvik,
inkább egy e-mail cím kéne.Azt jobban szeretem:)És neked milyen madaraid vannak ha szabad meg tudnom.

Hozzászólás 2008 márc. 31, 13:30 
Szia!
Ülőrúdnak gyümölcsfa ágakat is tegyél be, az aljára meg macskaalmot ajánlok. Viszonylag olcsó (a legegyszerűbb Tescos is megfelel), felszívja a nedvességet, és eszegetik is.

Hozzászólás 2008 márc. 31, 12:44 
Üdv!

Én is egy röpdét szeretnék "elmadarasítani" :lol: . Arra gondoltam, hogy 1 pár zebrapinty és 3 pár gyémántgalamb elfér a volt kukoricás góréból madaraknak átalakított röpdében.Ez így jó vagy változtassak az arányokon :?:
A hátulja 3 oldalról zárt ide terveztem az odukat/fészkeket és valahova ide az etetőket, itatókat. Az alja PVC. Mit tehetek az aljára? Átszitált sóder jó lesz-e vagy vmi egyéb ötlet? A másik dolog az ülőrudak kérdése. Úgy gondoltam 1-2 cserepes tuja megfelel ülőalkalmatosságnak.
Van ezzel így probléma vagy jó lesz?

A segítséget előre is köszönöm!

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 márc. 30, 20:59 
Szia upcisz!

Az biztos, hogy tőlem nem vetted, mert nekem nincs zebrám. De épp a mai nap szereztem egy barátomnak, akinek 8-10 db. kellene, de még nem szólt vissza, hogy konkrétan mennyi kell neki. Az egyik tenyésztőnknek van most vagy 15-16 db eladó. (A minőségét nem tudom.) Ha gondolod, privátban elküldöm a telefonszámát. A külső voliert pedig jobb ha háromoldalról zártra készíted, és csak az eleje lesz nyitott. Én azért javaslom ezt, mert védettebb lesz az időjárástól, mivel egy önálló szabad röpdét akarsz. Nekem ez jött le.És talán a madarak biztonságérzete is jobb lesz.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 30, 19:09 
Sziasztok!

Újabb változás a kis zebráknál! Már nagy a szerelem, és íme az eddigi eredmény:
Kép
Nagyon jó apuka a hím, már tegnap óta ülik is a tojásokat, és ahogy a tojó kijön a fészekből, a hím már megy is be. :lol:
Remélem kicsik is lesznek és nem üresek a tojik!

Hozzászólás 2008 márc. 30, 18:02 
Hello kuvik,
igen egy kicsit hiányos volt a szövegem.Na de pótoljuk:)Eddig egy pár zebra pintyem van és pont Karcagon vettem őket egy kiállításon.(lehet tőled)Na szóval zebra pintyeket szeretnék venni és azokat kitenni a kinti röpdébe.Nem lenne a röpdéhez épület. Télen be vinném őket.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 márc. 30, 17:42 
Szia!
(Mert itt ez a szokás.)

Ha külső röpdét akarsz készíteni- és nem csatlakozik hozzá belső,- akkor jobb ha zártabb a röpde, legalább két oldalról. (A huzatot nem díjazzák a madarak.) Mivel látom, hogy Te hol laksz, így ajánlanám neked a Szőllősi Józsit (Zalka M. 29.). Szerintem nézzél szét nála. Különben nem is tudom, hogy valójában mit keresel.(?) Konkrét fajokról nem írtál.

Hozzászólás 2008 márc. 30, 15:32 
Jó napot mindenkinek,
lenne egy kérdésem mint kezdő.Most készítenék egy kinti röpdét és ebbe szeretnék segítséget kérni.Hogy minden hol nyitott legyen vagy csak egy oldalt?Ha esetleg valakinek lenne képei a sajátjáról vagy csak olyanról amit ő jónak gondol azt meg köszönném.És még szeretnék pár pintyet vásárólni ha esetleg valakinek van lehetőleg hajdú bihar megyében.előre is köszönöm:)

Hozzászólás 2008 márc. 24, 10:32 
Köszönöm! Úgy láttam a lapon, hogy van egy nyíregyházi képviseletük is. Ünnep után felhívom őket.

Hozzászólás 2008 márc. 24, 9:54 
Az Ekodiar +-t a HEMA forgalmazza, interneten utána lehet nézni (hema.hu), és telefonon vagy emilben meglehet rendelni. Kb 1500 Ft belőle 1 dl plusz postaköltség. A honlapon megtalálod a leírását is.

IDRE tag
Valódi név: Eszteróné Lele Katalin

Hozzászólás 2008 márc. 24, 7:56 
Heló Nyuzilla !

Én még nem regisztráltam, de szoktam figyelni a fórum esményeit, most bejelentkeztem ide is.

Szóltam Lajosnak, hogy küldjön ekodiárt, de éppen kifogyott a készlet.
Ha kell megadja a rendelési címet.

Hozzászólás 2008 márc. 23, 10:42 
Sziasztok!
Lajos! Köszönöm a válaszod. A madárka testre lapuló tollal alszik, csak furcsa, mert még nem láttam ilyet. Tegnap volt náluk egy tojás is, de sajnos összetörték... (fiatal, tapasztalatlan madárkák...)
:?
Az Ekodiár felénk beszerezhetetlennek tűnik....

Hozzászólás 2008 márc. 22, 23:20 
Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 márc. 22, 21:08 
Sziasztok!
Olyan dologgal kapcsolatban írok, amit már régóta meg akarok osztani, de mindig csak húztam-halasztottam.
Tavaly kora tavasszal "összejött" egy pár fiatal zebrám, nevezetesen egy szürke hím (a felmenői között nagytestű, sok fiókát nevelő fahéj, fahéj-vörösmellű és feketearcú madarak találhatók) és egy szürke tojó (szürke és feketepofájú családból). Ezek aztán hamar domináns párrá váltak a társasröpdémben és jónéhány fiókát kiröptetttek azóta... Az első három fiókát megtartottam, és a következőket tapasztaltam: két hím és egy tojó szürke madár volt, és az első vedlésük után a sima szürkék tollazatát vették fel. Azonban a nyár kezdetén elkezdtek átszínesedni... Egyre több fekete tolluk lett, míg végül a következő kinézetű madárkákká váltak:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A három madárból az egyik hímet és a tojót meghagytam, a másik hímet Szécsényi Szilárd barátomnak adtam. Itt azonban nincs vége a történetnek, uggyanis az ősz kezdetével mindhárom madár elkezdett újra tollat váltani!! :shock: Méghozzá mindhárman visszavedlettek sima szürkévé...
Kérdéseim a következők:
1. Ez egy modifikáció lenne? Ha igen, hogyhogy nem az első vedléskor, hanem utána jelentkezett?
2. Az internetet bújva, hasonló madarakat találtam:

Kép

Ezek tulajdonképpen ugyanolyak mint az enyémek voltak, csak nincs pofafoltjuk... Lehetséges hogy erről lenne szó?
3. Tóth Márk ifjú tenyésztőtársamnál hasonló jelenség zajlott le egy fahéj tojónál: ugyanígy "befeketítette" tollait, majd újra normális fahéj lett. Ezt a madarat megvettem tőle és párbaállítottam a hímmel, a tojó mellé pedig egy feketepofájú-feketeszakállas hímet raktam.

Kép

Ezek a párosítások megfelelőek? Mindkét pár most már odúzik és nagyon kíváncsi leszek az eredményekre!
Nagyon megtetszettek ezek a különleges zebrapintyek és szeretném rögzíteni és továbbtenyészteni a színváltozatot.
Ui: Az azóta született testvéreiknél (még) nem tapasztaltam a jelenséget.
Üdv: Z

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 22, 18:26 
Sziasztok!

Változás állt be zebrapinty fronton!
Megfogadtam a tanácsokat,
az egyik tojót kivettem, nem történt semmi változás, a lány fent a fiú lent.
Aztán tegnap felraktam egy odut, este még vitáztak, hogy melyik legyen bent, de ma reggel óta közössen építgetik a fészket. Ez jó jel ugye?
Bár a fészken kívűl még külön pihennek, de a fészekben már többször is bent voltak együtt, hosszabb rövidebb ideig. A hím nagyon beindult, eddig csak üldögélt most meg tiszta lázban van és dolgozik! :D
Remélem meglesz az eredménye!

Köszönöm a tanácsokat, most megindult valami, remélem nem kiabáltam el!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 205  Következő