Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 dec. 8, 22:26 
Szia!

Sajnálom! :(

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2011 dec. 8, 22:02 
:cry: Sajnos elpusztult az egyik zöld papagájom. Kiengedtem őket repülni és az egyikük a szellőnyíláson berepült a sötét fürdőszobába (direkt leoltottam a villanyt és bekulcsoltam az ajtót) éppen a kutyák orra elé... 3-4-5 másodperc volt az egész... egy gyors reflex a kutyák részéről... mire beértem még egyet mozdult és meghalt. :( :( :( Különösebben nem látszik rajta semmi, még az is lehet, hogy erővel nekirepült a falnak (nem tudom ezt miért csinálják???) és utána odaesett a ketrec elé és annyi. iszonyúan sajnálom, megsirattam, és most itt tartok. Eddig sem nagyon engedtem őket ki, talán egyszer, eztán sem fogom, de már nem tudom visszacsavarni az időt! :(

Február végi madár volt, elvileg tojó, nemsokára próbálhattam volna párba állítani őket. :(

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 nov. 22, 19:23 
laczkó tamás írta:
Sziasztok!

Meggyüttem Reggio-ból!
A beszámolót megírom, miként regerenálódnak a fáradt agysejtjeim!
A hoszzú és fárasztó utazás, az alvatlanság, a sok új infó és a pia megviselte a bundámat, de majd csak túlélem valahogy :D !

Idézet:
Warhawk írta:
Sajna a katik nemét tényleg vagy csak tippelni lehet vagy DNS vizsgálat (Bp-n több helyen is végeznek ilyet, szerintem az Állatorvos Tudományi Egyetemen is) segítségével lehet kideríteni. A képek alapján én is inkább hímre tippelnék, de fiatal a madár simán lehet később már mást mondanék róla... :roll:

:08:

A katalinok ára is horrorisztikus volt, de ettől függetlenül tudtam volna válogatni lutino hímből gazdagon! A lutino katalin darabja 90euro volt, az egyéb szinek türkizek, kobalt, stb. 60 euro volt, ahol megkérdeztem!

Kép
lutino hím x cremino tojó pár, 180 euro-ért meglehetett vásárolni!

Kép
lutino pár

Helló!
Köszi a képeket!Valami érdekes színmutáció nem volt?
Ezek tényleg horror árak,én a kézzel nevelteket tudtam kb. a feléért eladni!

Hozzászólás 2011 nov. 22, 19:11 
dino írta:
Attila69 írta:
Dino nállad mikor indulnak?

Fűtetlen, fagymentes szobában teleltetem őket és majd csak februárban rakom fel az odúkat. Remélem a tavasz meghozza a kedvüket és beindulnak.
Ha minden igaz akkor négy párom van: lutino x cremino, szürkeszárnyú D türkiz x türkiz, D türkiz x türkiz, D zöld/ino x zöld. A lutinó és a cremino gyanús, hogy mindketten hímek, és a szürkeszárnyú türkiz nemében sem vagyok biztos, elméletileg hím. Hamarosan kiderül, mert bevizsgáltatom őket. A két utolsó páros 100%-ban ellenkező nemű, köztük a tőled való türkiz tojó és a párja.

Szia!
Hát igen,így érthető!
Nállam most fűtött helyen vannak a pincében, azért indítottam őket korábban mert tavasszal 1.pár 2szer költött a másik 2 pár meg csak 1szer mert ide oda pakolgattam őket :evil:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 20:36 
Idézet:
(Igaz, nem ide való kérdés, de majd a Reggiós topikban írd meg mik voltak és kb milyen árakban voltak... ;))

Én is úgy gondoltam, sőt lehet megírom az élménybeszámolót a DM-be is, mert még eddig soha nem írtam oda semmit, csak nektek részletesebben fogom prezentálni a látottakat! A Magyar Madarászba is el kell kezdenem a cikksorozatomat a gyémánt gerle tenyésztésről, a Küzminek és Lajosbának elküldtem a tervezetet! Csak előbb rá fogok pihenni, mert sok volt az input info!

Amúgy életem legnagyobb flash-je volt ez a 2011-es Reggio!
Az ország legkomolyabb idős madarász barátaimmal meneteltünk végig a pavilonokban! Nagyszerű volt :D !

www.gportal.hu/laczkotomi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 20:08 
laczkó tamás írta:

Megkérik az árát az már biztos... :shock:

(Igaz, nem ide való kérdés, de majd a Reggiós topikban írd meg mik voltak és kb milyen árakban voltak... ;))

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 20:04 
Sziasztok!

Meggyüttem Reggio-ból!
A beszámolót megírom, miként regerenálódnak a fáradt agysejtjeim!
A hoszzú és fárasztó utazás, az alvatlanság, a sok új infó és a pia megviselte a bundámat, de majd csak túlélem valahogy :D !

Idézet:
Warhawk írta:
Sajna a katik nemét tényleg vagy csak tippelni lehet vagy DNS vizsgálat (Bp-n több helyen is végeznek ilyet, szerintem az Állatorvos Tudományi Egyetemen is) segítségével lehet kideríteni. A képek alapján én is inkább hímre tippelnék, de fiatal a madár simán lehet később már mást mondanék róla... :roll:

:08:

A katalinok ára is horrorisztikus volt, de ettől függetlenül tudtam volna válogatni lutino hímből gazdagon! A lutino katalin darabja 90euro volt, az egyéb szinek türkizek, kobalt, stb. 60 euro volt, ahol megkérdeztem!

Kép

Kép
lutino pár

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 nov. 20, 11:54 
Sziasztok.
Ha valakit érdekel szeretnék eladni 2 költöpár katalint.Bövebb infó e-mailben,vagy telefonon.A kék párnál a fiu sötétebb mint a lány de ez a képen nem látszik a fény miatt.
e-mail:papagaj.pinty@gmail.com
tel: 0630-748-2236

Csatolmányok:
Kép2232.jpg
Kép2232.jpg [ 180.2 KiB | Megtekintve 3611 alkalommal. ]
Kép2230.jpg
Kép2230.jpg [ 156.51 KiB | Megtekintve 3611 alkalommal. ]

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 11:36 

Hozzászólás 2011 nov. 20, 2:44 
Szeretném kideríteni a madaram nemét, ebben kérem a segítségeteket.
Bár szobamadárként igazából nincs nagy jelentősége , azért jó lenne tudni, hogy mikor letolom valamiért, akkor a megfelelő jelzőkkel illessem. :D

Bizonytalan vagyok a nemét illetően. A tenyésztő hímnek tippelte.
Szerintem a válla nem kimondottan fekete, vagy nem túl erősek a csíkjai, viszont a farka vége mintha fekete lenne. (lent a fotó)
Amikor együtt volt egy másik katalinnal, akkor hagyta magát etetni, de mintha ő is próbálta volna viszonozni. A nyak-fej csipkedést, és eleve a közelséget, összebújást inkább ő erőltette.

Ha van rá oka, nagyot csíp, bár ez relatív. :)

Megtapiztam a fenekét, hátha kiderül valami. A kloáka felett kicsivel kitapintottam 2 csontot, ami egymás felé mutat, de nem ér össze, hanem jól érezhető, 3mm körüli rés van köztük. Inkább berajzoltam lilával, hogy mit tapasztaltam. Jó helyen kerestem árulkodó jeleket?
Kép Kép

A nemvizsgálatot Budapesten vagy közelében hol csinálnak, és mennyibe kerül?

Előre is köszönöm a segítséget.

Hozzászólás 2011 nov. 20, 2:05 
Sziasztok!

Még új vagyok itt.
Először is el szeretnék dicsekedni a szépséges türkiz katalinommal, aki kb 5 hónapos.
Kép Kép
Kb egy hónapja vettem, barátmadárnak. Úgy tűnik, egész jól beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy hét alatt megszelidült, amiben nagy segítség volt, hogy rettenetes éhenkórász, és szinte bármire hajlandó némi kajáért. (sajnos ebbe beletartozik az is, hogy a bögrémben, vagy a tányéromban landol) A kézhezszoktatás így gyerekjáték volt.
Barátságos és érdeklődő. (vagyis mindenbe beleüti a csőrét)

Általában tényleg halk motyogás, duruzsolás amit csinál. Nagy ritkán kurjant egy nagyot, ha épp valami más madár hangját hallja, vagy látja az ablakon keresztül az elrepülő verebeket. De van egy bizonyos nyihogása, amikor akar valamit, amivel megőrjít. Ha épp tudom, mit akar, pl kijönni a kalitkából, és megteszem, akkor nincs gond, de ha nem tudom, akkor akár negyed órán át is csinálja. Persze ha zajt hall, akkor úgy érzi, neki is be kell kapcsolódni, így filmet nézni, vagy zenét hallgatni csak csiviteléssel kísérve lehet.

Magokból sajnos csak a fénymagot, a fürtös kölest és a zabot eszi meg. Próbálkoztam már sárga és vörös kölessel, lenmaggal, négermaggal, és amik a vegyes eleségekben vannak. A napraforgót megtöri hobbiból, de nem eszi meg. (ezt akár hasznosíthatnám is :D) A ti katalinotok megeszik más magot is? Remélhetem, hogy később nyitottabb lesz más magok iránt is? Félek, hogy egyoldalú (vagyis háromoldalú?) így a táplálkozása, és már gondoltam valami vitaminkészítmény beszerzésére is (szívesen fogadok tanácsot erre vonatkozóan is)

Lágyeleséget nagyon szereti. Nagy darabokban kapja, pl egy almacsutkát (amin bőven van még mit rágni), vagy egy nagy karika uborkát, esetleg héjában hagyott néhány bogyó gránátalmát. Nem reszelgetem, nekem úgy tűnik, hogy szereti harapdálni (amúgy is mindent megrág, mint egy gyerek... :) )

Nagyot nőtt, mióta megvan. 56-58 gramm volt a súlya legutóbb (igen, 5 szem fénymagért cserébe vigyázzban állt az ékszermérlegen :) ) Egy leírásban azt olvastam, hogy 45-60 gramm a súlyuk, remélem nem vágtak át egy kékre festett kölyökgalambbal. :D

Szívesen venném a szobatisztaságra irányuló nevelési tanácsokat is, ugyanis minden pulóverem válla kakifoltos, nem beszélve a padlószőnyegről, és igazából a szoba többi részéről. :)

Egy 6-7 cm átmérőjű, 12 centi hosszú papírhengert bevontam puha anyaggal, és felrögzítettem a kalit tetején, abban alszik egész éjszaka, és néha nappal is. Első alkalommal 10 percen belül belement és első éjjel már abban aludt. Nem is kényszeríteném szegényt boton egyensúlyozva aludni.

Ennyit bemutatkozásnak, bár még órákig tudnék mesélni. :oops: :)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 nov. 18, 22:44 
Attila69 írta:

Fűtetlen, fagymentes szobában teleltetem őket és majd csak februárban rakom fel az odúkat. Remélem a tavasz meghozza a kedvüket és beindulnak.
Ha minden igaz akkor négy párom van: lutino x cremino, szürkeszárnyú D türkiz x türkiz, D türkiz x türkiz, D zöld/ino x zöld. A lutinó és a cremino gyanús, hogy mindketten hímek, és a szürkeszárnyú türkiz nemében sem vagyok biztos, elméletileg hím. Hamarosan kiderül, mert bevizsgáltatom őket. A két utolsó páros 100%-ban ellenkező nemű, köztük a tőled való türkiz tojó és a párja.

Hozzászólás 2011 nov. 11, 14:04 

Hozzászólás 2011 nov. 11, 14:02 
Sziasztok!
adam92!Nyugodtan belevághatsz a tartásukba semmi különös nincs,ahogy dino is irta ki kell várni a tenyész érettséget és nem lessz gond :wink:
Eggy kis helyzet jelentés:2 párom már ül 4-4 tojin és a 3.ban is már benne a toji :drunken: A 4. pár még pihizik mert még fiatalok :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 8, 21:11 
Remélem tudok nekik jövőre helyet biztosítani majd és akkor veszek egy párt.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 8, 20:46 
Ádám, sztem. ne add fel.Nem lehet annyira vészes, én is úgy állok neki a verébpapagájok szaporításhoz, hogy még soha nem tartottam.Valahogy csak el kell kezdeni.

Az ára nem annyira vészes, hogy ha nem is sikerül, hogy nagyot bukjál.(remélem ezt senki nem érti félre, nem arra gondolok, hogy a kedvenceink fogyóeszközök)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 nov. 8, 20:35 
adam92 írta:
Szépek a madaraitok nagyon! Jövőre lehet én is szerzek be katalint ha lesz helyem. :) Csak idén lebeszéltek róla, mert azt mondták páran, hogy a költéskor elég kényes madarak. Könnyen legyengül a tojó és elpusztul.

Nem szabad túl fiatalon tenyésztésbe fogni őket. Egy jó kondiban lévő, legalább 14 hónapos tojót nem szabadna megviselnie a költésnek.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 8, 20:27 
Lehetséges. Előszőr venni akartam egy párt, mert azt olvastam, hogy békés és könnyen tartható, szaporítható madár. Erre utánna 2-n is mondták, hogy a költésnél nagyon könnyen elpusztul a tojó. Így nem vettem, hanem egy opalin rózsás pár lett helyettük. Ha lesz helyem akkor jövőre viszont lehet megpróbálkozok velük. Ha nem olyan vészes a tartásuk és tenyésztésük.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 8, 19:56 
Hehe...

Ádám, beszélj néhány szürke fejű törpepapagáj és hegyi törpepapagáj tenyésztővel vagy netán narancsfejű törpepapagáj tenyésztővel és hidd el bátran belevágsz a katalinba. :) Bagatel hozzájuk képest.

(persze nem lebecsülve a "katikat") /nem is tehetném a nejem is Katalin :) /

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 8, 18:57 
Szépek a madaraitok nagyon! Jövőre lehet én is szerzek be katalint ha lesz helyem. :) Csak idén lebeszéltek róla, mert azt mondták páran, hogy a költéskor elég kényes madarak. Könnyen legyengül a tojó és elpusztul.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 109  Következő