Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 38 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 15, 14:27 
Gideon írta:
Tudom nekünk elképzelhetetlen de nem mindenkinek áll rendelkezésére a technika és be kell látni hogy a piac egyre inkább az internetre szorul, és itt nem csak a madarakról beszélek.

Én (hasonló esetek elkerülése végett) a készülő weblapomon fel is tüntetem a szerzői jogokat (a Creative Commons alapján).

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 15, 14:26 
Nekem se régóta van fényképező gépem! Ameddig nem volt, kép nélkül hirdettem. De mindegy!
Beszéltem vele Telefonon, elmondtam neki a véleményemet erről, megértette. Nem vertem ki a balhét, csak szóvá tettem, hogy más is figyeljen!

Hozzászólás 2011 feb. 15, 14:21 
Sziasztok
Ezért is írtam oda, hogy mindaddig igaz mindez amíg nem írja oda, hogy a képen szereplő madarak az övéi.

De azért olyanokra is lehet gondolni akinek nincs fényképezőgépe, vagy éppen egy faluházban van negyed órája elintézni a hirdetéseit és keres gyorsan egy képet. Tudom nekünk elképzelhetetlen de nem mindenkinek áll rendelkezésére a technika és be kell látni hogy a piac egyre inkább az internetre szorul, és itt nem csak a madarakról beszélek.

Hozzászólás 2011 feb. 15, 14:09 
Helló Gideon!

Nos, az én fejemben meg sem fordul, hogy olyan képpel hirdessek, ami nem az én madaraimat ábrázolja (mindegy, hogy keres vagy kínál). Ha találok interneten egy képet és nem tudom utolérni a gazdáját, akkor erkölcstelennek tartom, hogy felhasználjam, ezért nem teszem! Abban viszont igazad van, hogy aki feltesz képeket a világhálóra, az számítson arra, hogy előbb utóbb valaki "ellopja" és felhasználja!
Kifejezetten nem örülnék neki, hogy ha az én madaraim képeivel hirdetne valaki egy sokkal rosszabb minőségű állományt.(ezzel nem azt mondom, hogy az én madaraim hű de jók, de láttam náluk jóval rosszabbakat). Mert kicsi a világ és lehet, hogy valaki emlékezni fog arra, hogy ezt a fotót már látta valahol...
Szóval az a tisztességes, hogy mindenki azt mutogatja, amije van.
Pl ennek az embernek van egy egy tojója, akkor miért nem azzal keres mellé párt?

(lehet, hogy ez is egyfajta elismerés, de jobb szeretem a nyíltat)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 15, 14:08 
feketemarcsi írta:
Ha valaki felhasznál egy képet, annyi lenne a minimum, hogy odaírná, hogy a fotó csak illusztráció. Persze keresésnél ez egyértelmű, de eladásnál már nem.

Erre jó a "vízjel".

Hozzászólás 2011 feb. 15, 13:53 
Sziasztok
Nem vagyok aktív tagja a fórumnak egy ideje de azért szoktam olvasgatni. Néha feláll a szőr a hátamon 1-2 hozzászólástól de akkor sem reagálok rá.
Most megteszem nem azért mert felállt a szőr a hátamon, hanem mert szerintem bolhából van jó nagy elefánt csinálva.
Amikor valaki létrehoz egy blogot, honlapot vagy bármilyen web-es felületet és oda feltesz fényképeket nem tudom mi vagy ki védi attól hogy az közkincs legyen az interneten.
De ha beírom a Google-ba, hogy (sápadtfejű rozella)ahogy a hirdetésben is szerepel és képek megjelenítését kérem nem csak Tamás madarairól de még Tamásról is dob ki képeket. Na most ha valaki rákattint a képre, hogy lementse nem mindig az az oldal jelenik meg a háttérben ahová az a kép fel van töltve. Így tulajdonképpen esélytelen hogy engedélyt kérjen az ember bárkitől is a felhasználással kapcsolatban.
Nem értem miért baj ha valaki olyan képpel hirdet, keres, vagy csak simán használ amin nem a saját madarai vannak de ez legyen az én hibám.
Szerintem akivel ez előfordul az legyen büszke erre és ne keressen a dolgok mögött többet mint ami van. Mindaddig nem látok problémát amíg csak használja a képet de nem állítja az illető, hogy a képen az ő madarai vannak.
Ha pedig valakinek gondja van ezzel szerintem az ne tegye fel az internetre a képeit. Én az összes gépemen háttérképnek egy jó barátom madarairól készült képet használok, nem azért mert enyémek nem tetszenek, hanem mert az a kép nagyon ott van a toppon. Kértem engedélyt tőle ennek oka egyszerű volt a kép nem volt még megtalálható az interneten.
/ Mindez saját vélemény/

Hozzászólás 2011 feb. 15, 9:32 
Beszéltem vele Telefonon. Azt mondta, hogy Google -be kereste be és ezt találta legjobbnak, ezért tette fel! És leveszi, ha akarom. Mondtam neki, hogy most már mindegy, de legközelebb kérdezzen rá!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 15, 9:17 
Nagy Tamás írta:

Szerencsére keres és nem elad. Ez egy visszajelzés a számodra, hogy szépek a madaraid :mrgreen:

Az ilyesmi kivédhető, ha vízjelet teszel a képre vagy az oldal alján feltünteted, hogy © Minden jog fenntartva.

Hozzászólás 2011 feb. 15, 9:11 
Sziasztok!

Találkoztam az expresszen az én madaramat ábrázoló képpel, amit én fotóztam a SAJÁT állományomban! Meg sem kérdezte, az illető, hogy használhatja-e a képemet! Ha megkérdezi, akkor elmondtam volna neki, hogy milyen feltételekkel adok rá lehetőséget!

Íme a hirdetés:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -24893500/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 31, 20:49 
feketemarcsi írta:
Egyébként beszéltem közben a sráccal, a szomszédját kérte meg, hogy tegye fel a hirdetést, mert neki még nincs netje, az meg nagy lelkesen keresett képeket is hozzá.

Szegény... ez jól visszafelé sült el neki. De ezek szerint a szomszédnak jó ízlése van, hogy pont a te madaraidat nézte ki ... :)

Hozzászólás 2011 jan. 31, 17:41 
dino írta:
Én a helyetekben nem lennék ennyire szemérmes és kiírnám az illető nevét stb.! Egyébként nem értem az efféle embereket. Tényleg felvállalhatatlan az általuk hirdetett madarak minősége vagy nincs fényképezőgépük? A krónikus visszaesőknél az előbbire tippelnék.

Ha ilyet tennék akkor az már nem is én lennék....... :wink:

De az is igaz ,hogy gátat kellene már szabni az ilyen gusztustalan dolgoknak .

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jan. 31, 16:29 
Én a helyetekben nem lennék ennyire szemérmes és kiírnám az illető nevét stb.! Egyébként nem értem az efféle embereket. Tényleg felvállalhatatlan az általuk hirdetett madarak minősége vagy nincs fényképezőgépük? A krónikus visszaesőknél az előbbire tippelnék.

Hozzászólás 2011 jan. 31, 15:04 
Sajnos én is tapasztaltam hasonló dolgot több alkalommal is.Még a vízjelet is képpes volt az egyik fazon retusálni és a honlapom főoldalának képével hirdetni a saját silány állományát.Hosszas telefon beszélgetések és e-mailozások eredményeként a 6-8 hirdetés jelentős részéről levetette a képeket,de a googlés hivatkozásoknál a mai napig is megtalálhatók.
Hullámosaimról készült képekkel szintén hirdetnek mostanában is.
Egyrészről ez elismerés.hogy aránylag jó fotós vagyok,és érdemesek a madaraim arra,hogy egy konkurens (tenyésztő)az én pompás állományommal hirdessen,elismerve ezzel azt a tényt,hogy csúfosan alul maradt csapnivaló tenyésztői próbálkozásaival.mivel nem meri vállalni a saját madarait.
Ha nem bizonyítható,hogy megfontolt haszonszerzés céljából bitorolta a képeidet nem nagyon tehetsz semmit.
Nem a képeiddel kereskedik.
Sajnos ennyi !
AZT A HONLAPOMAT AZÓTA NEM LÁTOGATOM,...INNEN IS ÜDVÖZLÖM AZT AZ úriembert...

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 okt. 8, 21:21 
Kedves János,

sajnos el kell keserítselek, de azt hiszem nem tudsz mit tenni. Neked kell bizonyítani a tulajdoni jogodat, amit ha nem tudsz, rendkívül szerencsétlen helyzet! Ha a megtalálója nem vallja be, vagy nem segítőkész, menthetetlen a dolog. Egy kis faluban kutyák, macskák, tyúkok esetében még megoldható a dolog, ott mindenki ismeri a másik jószágát, tanukkal bizonyítható lenne...

De ez talán így is van jó! Ha hozzám holnap bejön egy csóka, és azt mondja hogy az állományomnak valamelyik egyede az öve, mit csináljak? Semmit, bizonyítsa be hogy elloptam vagy megszökött és én fogtam be! Ha sikerül neki, akkor én nem tudok mit tenni...

Többek közt ezt a célt is szolgálná az egyedi jelölés (gyűrűvel vagy chip-el). Persze aki nagyon akarja, simán levágja a gyűrűt vagy kiszedi a chip-et, vagyis eltünteti az azonosítás lehetőségét, de még mindig nagyobb az esély mintha nem is lenne...

Horváth János írta:
Kérdem Én, hogy a nyerészkedés előrébb való az emberi tisztességnél, és a becsületes megtalálói fogalom már nem jelent semmit (a jutalom ellenében sem)?

Sajnos egyre többet tapasztalom én is, hogy ebben a nagyvilági életben a becsület, mint mérce vagy tulajdonság, már semmit nem jelent sokaknak! (Tisztelet a kivételnek!) Számos példát tudnék felhozni csak a szervezett keretek közt madarászó embereknél is. Ez ellen csak egyetlen szankció használható eredményesen, a kiközösítés! A falusi életben vagy egy közösségben komoly visszatartó erő, de a nagyvárosokban, közösségen kívül alkalmazhatatlan...

Hozzászólás 2010 okt. 7, 23:58 
Warhawk-nak van igaza sajnos!

Gyűrű, vagy chip nélkül semmit nem lehet rábizonyítani, hiába is menne oda akárki és egyértelmű, hogy azok a madarak kié.

Ha nincs azonosító és azzal együtt tulajdonjog a madarakhoz, akkor vége.

Hozzászólás 2010 okt. 7, 22:32 
Én ugy gondolom,hogy az a rendelet ami a talált tárgyak vagy talált álatok esetében leirta,hogy a talált tárgyat a Polgármesteri hivatalba le kell adni.Majd ha meghatározott időn belül nem jelentkezik a jogos tulajdonos akkor a megtaláló igényt tarthat rá.

Maszek véleményem,hogy aki megtalálta a madaraidat az nem madarász. Ha az lenne akkor tuná,hogy mennyit kellett gondoznod öket,hogy ennyire megnőjenek és vissza adná őket.

Az pedig,hogy nincsnek legyürüzve a madaraid ne zavarjon mert nem hiszem,hogy a településen a környékeden olyan sok Szakálast tenyésztenének,ezért a bizonyitás sem olyan nagyon bonyolult.Szerintem menjél vissza a KMB urhoz és kérd ujra a segitségét.

Madárbaráti üdv:Laci

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 7, 20:59 
feketemarcsi írta:
Szerintem ha valaki talál valamit, az még nem jelenti, hogy az övé lehet. MEg kéne kérdezni egy jogászt erről.

Mivel a madarak "tulajdonjoga" nem bizonyítható, így megtarthatja, mivel "nincs meg a tulajdonos". A gyanús csak az, hogy hogy a manóban került hozzá az összes madár és honnét tudta a telefonszámot (amit nem vett fel)... lehet azok a madarak nem "maguktól" találták meg a kijáratot?

Hozzászólás 2010 okt. 7, 19:02 
Hibáztam!
Október 3-án etetést követően nagy valószínűséggel gondatlanságomból kifolyólag, úgy tűnik meneülési utat nyitottam az idén kelt szakállas papagáj fiókáknak. Otóber 4-én hétfőn délelőtt a madarak ki is használták a szökési leteőséget és a madaraim elrepűltek. Mivel délelőtt dolgoztam és nem is tartózkodott otthon senki, így délután szembesültem az üres volierrel. Rögtön szórólapozni keztem, hogy mihamarabb a nyomukra találjak.
A mai napon (10. 7-e.) érdekes telefonhívást kaptam. Az illető rejtett számon és név nélkül megkeresett, hogy tuja ki az a személy aki befogta a madaraimat, és mivel tart az illetőtől, ezért az inkognító. Megadta az ember nevét és a telefonszámát, majd telefonálgatni kezdtem.
Érdekes módon a mobilomról indított hívásokra nemreagált. Tanakodásomban úgy határoztam, hogy kis idő múlva a cég irodai telefonjáról hívom fel. Csodák-csodájára felvették. Az illető tagadta, hogy befogott volna bármilyen madarat is, de feltünő volt, hogy nagyon érdeklődik a faj pontos neve iránt. A dolgot próbáltam még csűrni-csavarni de eredménytelen maradtam.
Mivel a körzeti megbízott nagyon jó ismerősöm, érdeklődtem nála, mit tudnék tenni a madaraim visszaszerzése érdekében.
Felvilágosított, hogy mivel a madarak nem lopás áldozatai lettek és nincs azonosítójuk (nem gyűrűztem meg őket), így jogilag nem tudok mit tenni, ugyanis a madarakat ő úgy fogta be.
A megszerzett információk alapján úgy gondolom, hogy az emberke mindenféleképpen pénzé akarja tenni a madaraimat.
Kedves Madarászok! Kérdem Én, hogy a nyerészkedés előrébb való az emberi tisztességnél, és a becsületes megtalálói fogalom már nem jelent semmit (a jutalom ellenében sem)?
Várom gondolataikat, hozzászólásaikat.

Madárbaráti üdvözletem!

Horváth János
Mezőfalva

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 38 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2