Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 12:11 
Eredeti üzenet: Nimfapapagájok
Nyepi írta:
Köszönöm a segítséget! Lizzzzzy gyönyörű!

Köszönjük :oops: :)

Tegnap már elkezdett inni az itatójából (ennek örömére annyit ivott, hogy kivettem végül inkább az edényt). Ma pedig mivel már szépen eszeget, kipróbáltuk a főtt édesburgonyát. Kicsit lehet puhábbra főztük mint kellene, de nem volt vészes (lehet ez a normális?). Az íze tényleg tisztára olyan mint a sütőtöké. Azt kell, hogy mondjam hatalmas sikere volt. Nem ette, hanem egyenesen falta! Ez volt az első kaja ami annyira ízlett neki, hogy egy ültében mind megette amit kapott.

Valódi név: Gabriella

Hozzászólás 2010 máj. 13, 13:17 
Warhawk írta:
Tegnap este Lizzy teljesen kinyúlva elaludt a mellkasomon (amikor egy madár ennyire elereszti magát az azt bizonyítja, hogy tökéletes biztonságban érzi magát) és közben álmában (?) fura hangokat kiadva motyorgott. Biztos a saját nyelvén kommentált valamit. :)

Ez már akkor készült amikor felébredt:

Kép

Nagyon szépen kinövesztette már a kabátját:)

Hoztam egy kis dumát;)

Itt a tv alatt dumál, ugye ha meglatja valami készülék van közelben, akkor elhallgat, igy titokban vettem fel: http://csipcsirip.blogspot.com/2009/09/lili-dumal.html

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:43 
Warhawk írta:
Tegnap este Lizzy teljesen kinyúlva elaludt a mellkasomon (amikor egy madár ennyire elereszti magát az azt bizonyítja, hogy tökéletes biztonságban érzi magát) és közben álmában (?) fura hangokat kiadva motyorgott. Biztos a saját nyelvén kommentált valamit. :)

Kép

Gyönyörű ez a kiscsajszi!!!!:-)))
Én nem ismerem a többi nagypapagájt, Sámson a mai napig úgy el tud aludni a mellkasomon, hogy csak nagyon óvatosan lehet felébreszteni, mert frászt kap. :D Teljesen ellazul. Mikor kicsi volt ő éjszaka is gyakran motyogott, de ha szóltam, hogy "aludj nyugodtan itt vagyok", akkor szépen abbahagyta. Mi egy szobában alszunk a 4 madárral. Most Mózes motyorászik néha, de ő is abbahagyja, ha szólunk neki. A nemesek a nappal kelnek, ők ébresztenek minket is a "Hello, kukuccs!"-csal. A feketesapisok vászonsátorban alszanak, ki sem bújnak belőle, csak akkor, ha már a tálakat cserélem a tisztára, na akkor jelenik meg egy álmos fej a sátorbejáratban és jönnek kifelé reggelizni. Ők egész éjjel buliznak, bírkóznak, prütykölnek, motyorognak, suttognak, morognak. Mi meg már megszoktuk, teljesen jól alszunk tőlük. Papa mondja mindig, hogy ez így van jól,hiszen a csapat is egy helyen alszik.:-)))))
Volt egyszer egy édes sztori. Mózi még kicsi volt és a rossz lába miatt állandóan lezakózott a rúdról. Már annyira sajnáltuk, volt olyan éjjel, hogy 3x vagy 4x is leesett. Papa megbökött, hogy rakjam már vissza azt a kis szerencsétlent, nehogy lenn maradjon a kalit aljában. Ők mifelénk takarva vannak, a tv miatt, az ablak és egymás felé felé nem. Én meg nagy kómában odamentem és szépen felhajtottam a leplet, hogy kinyissam az ajtót és felsegítsem a rúdra. Igen ám, de a másik oldalon Sámson csak azt látta, hogy benyúl egy kéz és az ő cimbijét taperolja. Hát éjjel 2 óra magasságában kieresztette a nemes sikolyt, ami valljuk be, nem kispályás, a magas C-hez közelít és durva erős. Én meg csak halkan suttogva próbáltam felvilágosítani a kilétemről, de még így is beletelt pár percbe, mire rájött hogy az én hangomat hallja. Hát mondhatom, mire viszatettem Mózit, le kellett törölnöm a verejtéket a homlokomról!!!! :D :D
Nagyon jó fejek, imádunk együtt élni velük!!!! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:16 

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:06 
Warhawk írta:
mizo írta:
Mózes első szavai a "Mama, kukuccs!"

Igen, emlékszem Sámson is nagyon szépen mondta ki a "kukuccs"-ot. Meg a "hohohoho"-t :lol:

A nemes szépen és tisztán beszél. Sámson nem mond sok szót, de azokat mind érthetően. Nem is kezdett ilyen korán beszélni, mint Mózes, ha jól emlékszem 10-11 hónapos volt, mikor elkezdte, igaz, hogy sosem tanítottuk, csak ami neki megtetszett, azt mondta. Később, mikor Rebeka elkezdett beszélni, onnan már mindent mondott, amit a kislány.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 13, 11:48 
mizo írta:
Mózes első szavai a "Mama, kukuccs!"

Igen, emlékszem Sámson is nagyon szépen mondta ki a "kukuccs"-ot. Meg a "hohohoho"-t :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 13, 9:42 
Warhawk írta:
Na, Lizzy ma bemutatta repülő tudását. Másfél métert repült. A landoláson még van mit csiszolni, de szerencsére sík terepen ért földet, nem sodort el semmit. :D Most már igyekszem összekapni magam és próbálok csinálni új fényképeket róla.

De írjon rajtam kívül most már más is ide! :lol:

Kép

Mózes 10.-én múlt 6 hónapos. Tegnap először evett nagyfiúsan. Ezt is Sámsontól tanulta, mint szinte mindent.

Kép

Sámson nagyon szereti a gyerekeket, a kedvence az unokám, Rebeka. Tőle tanul beszélni is, azt mondja legtöbbször amit Rebekától hall. A múlt szombaton Mózes is megszólalt, persze azt mondják legtöbbet, amit Rebekától hallanak. Mózes első szavai a "Mama, kukuccs!"

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 13, 8:34 
Na, Lizzy ma bemutatta repülő tudását. Másfél métert repült. A landoláson még van mit csiszolni, de szerencsére sík terepen ért földet, nem sodort el semmit. :D Most már igyekszem összekapni magam és próbálok csinálni új fényképeket róla.

De írjon rajtam kívül most már más is ide! :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 9, 13:31 
69. nap: Tegnap volt az első nap, hogy kemény magokat kezdett enni és a szárnyait első ízben kezdte "használatba" venni. Előző napokban egyre intenzívebben "kóstolgatott" mindent ami a közelébe került, mivel ismerős volt ez a viselkedés, gondoltam megpróbálom a puffasztott magokat, de annyira bejött neki, hogy utána a Versele-féle magkeverékből az összeset megkóstolta (egyelőre a napraforgót és a tökmagot kivettem belőle).

70. nap: Ma már egyre jobban eszi a magokat (persze ez még így is elenyésző mennyiség) és nagy örömömre az almát is. A főtt rizst úgy tűnik nem kedveli annyira, de pár napja még az almát sem volt hajlandó megkóstolni. Egyre gyakrabban teszteli a szárnyat (a szél ereje is egész tekintélyes amit kavar). :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 6, 14:10 
Betty írta:
Tamás bámulatos, hogy mennyit fejlődött a kisasszony! :) 2x néztem meg, hogy a Te madárkádról van-e szó, mert nem hittem a szememnek. Gyönyörű!!!!

Igen, minden pillanatban szebb és szebb lesz. :lol: Engem amúgy megdöbbentett a gyors tanulási képessége. Más nagy papagájoknál is tapasztaltam már, hogy gyorsan tanulnak, de arra nem számítottam, hogy 3 (két és fél) nap után megtanulja, hogy "kérésre" végezze el a dolgát a megfelelő helyen. ;)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 máj. 6, 13:05 
Tamás bámulatos, hogy mennyit fejlődött a kisasszony! :) 2x néztem meg, hogy a Te madárkádról van-e szó, mert nem hittem a szememnek. Gyönyörű!!!!

Hozzászólás 2010 máj. 5, 15:28 
Warhawk írta:
mizo írta:
Warhawk írta:
Az egyetlen "rosszaság" amit csinál, hogy nem tud ugye repülni és olyan kis ügyetlen még, de este felmászik a kalit legtetejébe és félünk, hogy nehogy leessen onnan.

Ne félj, nem fog leesni, arra vannak azok a kis tűhegyes körmök, hogy megtartsák! :D :D Az meg természetes, hogy a legmagasabb ponton akar aludni. Tedd lejjebb a fáját, ha zavar hogy olyan magasan van.

Nos, hát ez az! Nincs fent magasan direkt neki rúd, de amikor nagyon ki akar jönni, akkor elkezd hegyet mászni :)

Néhány friss (de nem túl jól sikerült) kép róla:

KépKépKép

Gyönyörű ez a Lizzylány!!!!:-)))))))))))

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 5, 15:23 
gyönyörű madár!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 5, 13:59 
mizo írta:
Warhawk írta:
Az egyetlen "rosszaság" amit csinál, hogy nem tud ugye repülni és olyan kis ügyetlen még, de este felmászik a kalit legtetejébe és félünk, hogy nehogy leessen onnan.

Ne félj, nem fog leesni, arra vannak azok a kis tűhegyes körmök, hogy megtartsák! :D :D Az meg természetes, hogy a legmagasabb ponton akar aludni. Tedd lejjebb a fáját, ha zavar hogy olyan magasan van.

Nos, hát ez az! Nincs fent magasan direkt neki rúd, de amikor nagyon ki akar jönni, akkor elkezd hegyet mászni :)

Néhány friss (de nem túl jól sikerült) kép róla:

KépKépKép

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:59 
Warhawk írta:
mizo írta:
Én az édesburgonyát megfőzném kásának barnarizzsel, vadrizzsel, quinoával vagy csicsriborsóval. Mehet bele áztatott bab is (csak azt jól meg kell főzni, a legjobb az adzuki bab) vagy lencse ha kihült jégkockatartóban le lehet fagyazstani. Tálalás előtt még adhattok hozzá kevés gyömbért, kukoricát, mexikói zöldséget, brokkolit bármit ami egészséges és egy kis kanálka pálmaolajat, ha van, aztán még joghuroto vagy kefírt, azt is nagyon szeretik.

Egyelőre még semmit sem akar megenni, de már csipked, kóstolgat néha. Almát adtunk neki az jó puha, nagy élvezettel ette, meg egy szem szőlőt (magozva, még a héját is leszedtük) azt elmajszolta. A csíráztatott magokat nagyon nem komázza, tettem be neki, szépen ki is dobálta mindet a kalitból. :)

Ne félj, nem fog leesni, arra vannak azok a kis tűhegyes körmök, hogy megtartsák! :D :D Az meg természetes, hogy a legmagasabb ponton akar aludni. Tedd lejjebb a fáját, ha zavar hogy olyan magasan van. Mózes is így volt vele, de ő szegény állandóan lezakózott, mert ha rádőlt a rossz lábára akkor máris kibillent az egyensúlya és zuhant. Volt, hogy egész éjjel azt hallgattuk, hogy esik-kel-mászik vissza a kalit oldalán. Rettentes volt, aztán Máthé Joci csinált neki egy hendikep rudat, azon szépen megtanult aludni, már vagy egy hónapja le sem esett sehonnan, max ha a naggyal bunyóznak és a rúd mellé lép. :)
A szőlőmag nagyon egészséges a papagájoknak.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:22 
mizo írta:
Én az édesburgonyát megfőzném kásának barnarizzsel, vadrizzsel, quinoával vagy csicsriborsóval. Mehet bele áztatott bab is (csak azt jól meg kell főzni, a legjobb az adzuki bab) vagy lencse ha kihült jégkockatartóban le lehet fagyazstani. Tálalás előtt még adhattok hozzá kevés gyömbért, kukoricát, mexikói zöldséget, brokkolit bármit ami egészséges és egy kis kanálka pálmaolajat, ha van, aztán még joghuroto vagy kefírt, azt is nagyon szeretik.

Egyelőre még semmit sem akar megenni, de már csipked, kóstolgat néha. Almát adtunk neki az jó puha, nagy élvezettel ette, meg egy szem szőlőt (magozva, még a héját is leszedtük) azt elmajszolta. A csíráztatott magokat nagyon nem komázza, tettem be neki, szépen ki is dobálta mindet a kalitból. :)

Hozzászólás 2010 máj. 4, 13:11 
Warhawk írta:
Nem olyan nagy baj az a karmolás. Évi egész büszkén viseli (csak a diákok ne magyarázzák majd félre) :lol:

Most értünk haza vásárlásból, sikerült vennem édesburgonyát és szőlőt. Szőlőt lehet adni nekik? Persze mértékkel, azt mondanom sem kell. Ez az ő esetében max egy szem, mert ha már annyit megeszik az is egy eredmény lenne... :) Tegnap nagyon ügyesen csipegetett almából, meg is lett dicsérve érte.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 4, 13:02 
Nem olyan nagy baj az a karmolás. Évi egész büszkén viseli (csak a diákok ne magyarázzák majd félre) :lol:

Most értünk haza vásárlásból, sikerült vennem édesburgonyát és szőlőt. Szőlőt lehet adni nekik? Persze mértékkel, azt mondanom sem kell. Ez az ő esetében max egy szem, mert ha már annyit megeszik az is egy eredmény lenne... :) Tegnap nagyon ügyesen csipegetett almából, meg is lett dicsérve érte.

Hozzászólás 2010 máj. 4, 12:41 
Gabriellas írta:
Warhawk írta:
Van a madárkának egy érdekes hangja az már biztos. Sosem értettem amikor azt írták a nemesről, hogy "dudál" vagy "gágog". Na, most már tudom, hogy mi is az. Tényleg "dudál". Van egy aranyos "jajj, engem senki sem szeret" hangja amivel megpróbál minket levenni a lábunkról. Erősnek kell lenni, mert borzasztó kedves hang. :D Ugyanez a hang, kissé akaratosan "türelmetlen vagyok, mi lesz már a kajával" úgy hangzik, hogy megremegnek a képek a falon. :lol: Szerencsére egy türelmes lélek, ritkán kiabál.

Tegnap este leültünk, megmutattam neki, hogyan kell fórumozni. Nem élvezte túlságosan, mert elaludt az ölemben. Én meg teljesen elzsibbadtam, mert nem akartam felébreszteni. Amúgy a kezünkön már nincs egy négyzetcenti épp bőrdarab, mert elég élesek a karmai, ahogy kapaszkodik, meg csúszkál alaposan igénybe veszi a felhámot.

Az elsö bö hét volt a "legkarcosabb", ez igaz, de Mizonak most nem tudok igazat adni. Van min kopjon Lili körme, de igy sem eleget kopik, tü hegyes ismét, éppen vágás elött vagyunk, tegnap kiserkent a vérem, rossz helyen karmolt meg. Nézd csak ezt:) http://www.youtube.com/watch?v=-EEBwjIo ... re=related

Nem is azért írtam! :D

Egyébként pedig minden fiókának hegyes a körme akármilyen is lesz később, hogy tudjanak kapaszkodni, mindegy hogy sapis vagy nemes vagy bármi...... Sámsoné azért nő erősen, mert a májával problémák voltak és ennek velejárója a gyors csőr és köröm növekedés.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Gabriella

Hozzászólás 2010 máj. 4, 12:23 
Warhawk írta:
Van a madárkának egy érdekes hangja az már biztos. Sosem értettem amikor azt írták a nemesről, hogy "dudál" vagy "gágog". Na, most már tudom, hogy mi is az. Tényleg "dudál". Van egy aranyos "jajj, engem senki sem szeret" hangja amivel megpróbál minket levenni a lábunkról. Erősnek kell lenni, mert borzasztó kedves hang. :D Ugyanez a hang, kissé akaratosan "türelmetlen vagyok, mi lesz már a kajával" úgy hangzik, hogy megremegnek a képek a falon. :lol: Szerencsére egy türelmes lélek, ritkán kiabál.

Tegnap este leültünk, megmutattam neki, hogyan kell fórumozni. Nem élvezte túlságosan, mert elaludt az ölemben. Én meg teljesen elzsibbadtam, mert nem akartam felébreszteni. Amúgy a kezünkön már nincs egy négyzetcenti épp bőrdarab, mert elég élesek a karmai, ahogy kapaszkodik, meg csúszkál alaposan igénybe veszi a felhámot.

Az elsö bö hét volt a "legkarcosabb", ez igaz, de Mizonak most nem tudok igazat adni. Van min kopjon Lili körme, de igy sem eleget kopik, tü hegyes ismét, éppen vágás elött vagyunk, tegnap kiserkent a vérem, rossz helyen karmolt meg. Nézd csak ezt:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Következő