Szia! Most egy kicsit lelombozódtam, na nem azért, mert pocsékok a madaraim
Kónya Zsolt írta:
mivel én a képen úgy látom ,hogy már nincsenek rajta tokok a madár "erre a szezonra" befejezte. Vagyis ami az álla alatt nem vedlett ki az már valószínűleg csak a következő vedlésnél fog....(szerintem)!
ő... most azzal vagyok bajban, hogy hogyan fogalmazzam meg azt a katyvaszt, ami ezzel kapcsolatban a fejemben van... és légyszi ne nézzetek hülyének, ha hülyeséget is kérdezek

szóval. az világos, hogy nincsenek rajta tokok... emiatt mondod te, hogy erre a szezonra befejezte... az nem lehetséges, hogy azok a tokok MÉG nincsenek? hogy most hullatja a tollait, és még nem jelentek meg ott a tokok? ő amúgy végig a 8 hónap alatt le volt maradva, például:
november 4-én (fél évesen) így néztek ki

itt is a sötétebbnek a mellében van még egy két pamacs gyerektoll, meg a szakálla és a kantár környékén is ilyen kis fehér vattapamacsok, ahol én nem látok tokokat, mert azok később jöttek (megnéztem, 9 nappal később volt tele tokkal az egész feje). Szóval nem lehet, hogy a világosnál is ezek még mostanában cserélődnek?
Kónya Zsolt írta:
Befejezés képen: Úgy látom , Zsolt 79 szakmai szemmel közelítette meg a madarat...ellentétben, Spirittel aki a bájait véli felfedezni a madárnak.
Ez így is van, de pont az az oka, amit leírtam!!! Baromira nem a bájai alapján szeretnék megítélni egy madarat, és tudom, hogy ez baj, de bizonyos tudásszint elérésééig sok mást nem tudok tenni!!!
Kónya Zsolt írta:
Ne haragudj meg érte Spirit ,de össze sem lehet hasonlítani a madaraidat egy 93 pontot elérő madárral...........(erről persze nem Te tehetsz,mert az alapanyag adott!!!!!!!!!!!)
Hobbi tartásra megfelel ,de bajnokot kinevelni ezekből nehéz lenne

Félre ne értsd! Eszem ágában sincs gúnyolódni, csak ez a piszkos igazság..
Eszem ágában nincs haragudni - nincs miért. De nem is akartam összehasonlítani. Azt kell hogy mondjam, hogy bajnokot kinevelni nem célom, ugyanis erősen kudarckerülő vagyok az élet minden területén, szóval fogalmazzunk inkább úgy, hogy szakmailag kevésbé kifogásolható madarakat szeretnék csak kihozni. De ki az, aki nem? És ez biztos nagyon nagyon nevetségesen hangzik az én számból, mert mit pattogok én itt 14 gould gazdájaként egyéves fennállással, de attól még céljaim lehetnek.
Kónya Zsolt írta:
Spirit madarai a legrosszabb párosításba kerültek össze ennek a célnak az eléréséhez.!: piros fejű, fekete fejű...,lila mellű,fehér mellű...sárga, kék.!!!!!!!!!Na ebből már minden lehet, de az isten nem mondja meg melyik mit hordoz..............!!!!!!!!!!!!!
Na ebben viszont nem érzem 100%-ig felelősnek magam (persze másra sem akarom hárítani), mert én felraktam ide (tán nem is egyszer) az összes gould fényképét, és kérdeztem, hogy melyiket melyikkel lehetne párba állítani... semmilyen reagálást nem kaptam... ebből következett, hogy állítottam össze párokat így vagy úgy, majd miután egyik sem produkált semmi értékelhetőt senkivel, csak ez a két madár egymással, így ők lettek egy pár. Nyilvánvaló, hogy ez a döntés is nélkülözött minden szakmaiságot, de nem állt rendelkezésemre info...
Azért próbálok fejlődni

Már szereztem négy gyönyörű, nagytestű madarat
Kónya Zsolt írta:
U.I.:Senkit nem szerettem volna megbántani, de nem tartom jó dolognak biztatni valakit arra, amitől nagyon messze áll!És Spiritet "ismerve" nem is az a célja ezekkel a madarakkal...Egyszerűen tetszik neki és pont.
Na ezt a részt több pontot is fejtsd ki kérlek

azt nem értem pontosan, hogy mitől állok messze, illetve, hogy mi nem célom? Szakmailag jobb madarakat kihozni? Dehogynem! Pont erről regéltem. Édeskevés a tetszés... vagyok annyira racionalista, hogy ha tudom, hogy a gouldnak ilyennek és ilyennek kell lennie, akkor képes vagyok eltekinteni attól a kizárólagosságtól, hogy nekem ez vagy az tetszik... és ez annál is inkább így van szerintem, hogy mivel én egyelőre szakmailag semmilyen különbséget nem tudok tenni (vagy eddig nem tudtam, mert pl. ma óta tudom hogy a csőrnek milyen alakúnak kell lenni, stb.), két gould között, nyilván a standard közelebbi madarakból is pont annyi fog tetszeni, mint a gyengébbekből... hisz mittudomén pl. az én eseteim színben ott is megtalálhatók...