Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 2, 11:40 
Gouldot kihagytad... :D

Hozzászólás 2009 feb. 2, 11:06 
De ha valamit kihagytam, vagy rosszul írtam, Cs.Misi helyesbít szerintem :)

Hozzászólás 2009 feb. 2, 11:02 
Ja, és hát háromszínű papagájamandina, meg forbes (utóbbiból biztos, hogy nincs eladó)

Hozzászólás 2009 feb. 2, 11:01 
erre nem vennék mérget venni, de nagyon úgy emlékszem hogy barnamellű nádipinty is volt... (vagy valami ilyesmi fajta :D)

Hozzászólás 2009 feb. 2, 10:53 
sirályka, kákapinty, rácsosszárnyú asztrild, ékfarkú-, álarcos-, szakállas amandina, ceresz (de gondolom abból nem ad el), és különböző hibridek is. még gondolkozom mit láttam...

Petya87 írta:
Szia Spirit!

Milyen madarai vannak még Palotás Ferencnek?

Valódi név: Horváth Péter

Hozzászólás 2009 feb. 2, 10:45 
Szia Spirit!

Milyen madarai vannak még Palotás Ferencnek?

Hozzászólás 2009 feb. 2, 10:04 
Szia! Mi már jóformán törzsvásárlói vagyunk, mindenképpen ajánlom! És amellett hogy szép madarai vannak, nagyon nagy arc is!!!

Lelkes írta:
Szép estét mindenkinek! Nekem zebrapintyeim vannak de most már szeretnék beszerezni gould amandinat is! A segítségeteket szeretném kérni! Palotás Ferencnek szép madarai vannak? Mert jövő héten megyek hozzá ha minden jól megy és akkor veszek tőle... válaszotokat előre is köszönöm

Hozzászólás 2009 feb. 1, 21:51 
Köszönöm a választ hát akkor mindenképpen megyek hozzá hátha megtetszik még valami:)

Hozzászólás 2009 feb. 1, 21:36 
...igen igen nagyon jól mondod Zsolt, csak-hát volt egy két dolog amit ki lehetett szúrni, és ezt csak a megrajzolt madárhoz lehetett viszonyítani.

Egyébként én Misi ötletét nagyszerűnek tartom, szerintem képekről is sokat lehet tanulni. Rengeteg dolgot össze lehet ötletelni mire kell figyelni egy madár kapcsán.

.......nehogy már abba hagyjuk, legalább elindult az egész!

Hajrá!!!!!!

Jöhet még több kép + Rtomek várnánk képeket a vb-s madarakról is!!

Az adósság a linkhez:

http://www.lomulder.nl/index.php?option ... &Itemid=54
itt válaszd a " Wedstrijden" majd menj a bírálati lapokhoz ott van
a holland standard rajza is.

A maszkot a 'Mooie Foto's" 4 . ábráján és utána ott pózol egy gyönyörűség, amit hasonlíts össze a rajzzal.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 21:17 
Spirit írta:

Na ezt a részt több pontot is fejtsd ki kérlek :roll: azt nem értem pontosan, hogy mitől állok messze, illetve, hogy mi nem célom? Szakmailag jobb madarakat kihozni? Dehogynem! Pont erről regéltem. Édeskevés a tetszés... vagyok annyira racionalista, hogy ha tudom, hogy a gouldnak ilyennek és ilyennek kell lennie, akkor képes vagyok eltekinteni attól a kizárólagosságtól, hogy nekem ez vagy az tetszik... és ez annál is inkább így van szerintem, hogy mivel én egyelőre szakmailag semmilyen különbséget nem tudok tenni (vagy eddig nem tudtam, mert pl. ma óta tudom hogy a csőrnek milyen alakúnak kell lenni, stb.), két gould között, nyilván a standard közelebbi madarakból is pont annyi fog tetszeni, mint a gyengébbekből... hisz mittudomén pl. az én eseteim színben ott is megtalálhatók...

Szia!
Az egész abból indult ki, hogy tanácsot kaptál melyik madarat érdemesebb megtartani továbbtenyésztésre ,aztán jöttek a "felülmúlhatatlan" madárral való összehasonlítások, vagyis előtérbe kerültek (a kép által továbbított )hibák...Erre írtam ,hogy sajnos ezekből a madarakból nehéz lenne olyan minőséget elérni, mint az a 93 pontos gould. A következő megjegyzésem pedig arról hivatott szólni, hogy ezekkel a madarakkal nem is az a célod, hogy megnyerd velük a világkiállítást. Ha tetszik megtartod és tovább tenyészted. Ez csak is a Te döntésed lehet és lesz is.Miközben törekedsz arra, hogy minél közelebb kerüljön a sztenderd madárhoz. Ehhez kívánok neked sok sikert és nem utolsó sorban kitartást.! :wink:

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2009 feb. 1, 20:44 
Lelkes írta:
Szép estét mindenkinek! Nekem zebrapintyeim vannak de most már szeretnék beszerezni gould amandinat is! A segítségeteket szeretném kérni! Palotás Ferencnek szép madarai vannak? Mert jövő héten megyek hozzá ha minden jól megy és akkor veszek tőle... válaszotokat előre is köszönöm

Szia!
Én 2 hónapja jártam nála, és nagyon szép madarakat láttam!
És több fajta is van neki!
Szép madarai vannak! :D

Hozzászólás 2009 feb. 1, 20:41 

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 feb. 1, 19:30 
Sziasztok .

Szerintem ez a vita inkább humoros mintsem tanúságos ! :( :D
Nade egy képről megállapitani ennyi tulajdinságot , hát ez fantasztikus :D
mondhatom le vagyok nyűgözve :shock: .

Többször volt alkalmam végignézni a guldok birálását itt a mi kiállitásunkon
Kép
( picit látszom a Kúlity mögött :D )
egy madár megitéléséhez sokkal komolyabb megfigyelés szükséges , mint egy pár kép :twisted: , a nagyság , tartása , a szin( a kiállitási madár az új előirások szerint 2 éves, nem véletlenül )az ezeken a madarakon nincs is véglegesen kialakulva tehát nem jelenti azt hogy ha megkapja a végleges rajzott az nem lessz sokkal jobb mint a pillanatnyi !!
Azzal teljesen egyezek , hogy az össze vissza párositás nem eredményez kiállitási minőséget , egy kiállitási minőséghez természetesen olyan anyaállomány is szükséges, szét kell választani a verseny és a hobbi madarakat ! Mondjuk majdnem minden házban van kutyus GYÖNYÖRÜ, IMÁDNIVALÓ, EGGYETLEN , A LEGSZEBB....mindaz mellett nem lehet vele versenyt nyerni és nem is kell összehasonlitani a tökéletessel.
Spirit a madaraid gyönyörüek , a tollazatuk majd alakul, a profi tenyésztéshez évek sőt évtizedek kellenek, de ahogy irtad hogy szereztél szép nagy minőséges madarakat hát ezek szerint jó uton jársz.
Sajnos sok tenyésztő profi , tökéletesnek tartja a madarait de kiállitás helyett csak a piacra viszi őket , megmérettetni pedig nem ott lehet :wink:
ROBY

Hozzászólás 2009 feb. 1, 19:11 
Sziasztok!

Egy érdekes madár! Tojónak néz ki de nem rak tojást és úgy énekel, udvarol mint egy hím!

Kép

Hozzászólás 2009 feb. 1, 17:54 
Szia!
Ezen a képen látszik, hogy még a baloldali nem vedli a fejét, a másikon viszont elindult. A mostani képeden látszik a később vedlettnek is hogy tiszta, kiszínesedett feje van...már a tokok is mind kinőttek.
Egy kis biztatás kép mondom, hogy azért kapod ezt a sok kritikát, mert a bírák sem azt keresik egy madárban ,hogy mi szép, hanem a hibáit...ezért lesznek a 100 pontból csak 80....90....pontosak.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 17:47 
Szia! Most egy kicsit lelombozódtam, na nem azért, mert pocsékok a madaraim :?

Kónya Zsolt írta:
mivel én a képen úgy látom ,hogy már nincsenek rajta tokok a madár "erre a szezonra" befejezte. Vagyis ami az álla alatt nem vedlett ki az már valószínűleg csak a következő vedlésnél fog....(szerintem)!

ő... most azzal vagyok bajban, hogy hogyan fogalmazzam meg azt a katyvaszt, ami ezzel kapcsolatban a fejemben van... és légyszi ne nézzetek hülyének, ha hülyeséget is kérdezek :roll: szóval. az világos, hogy nincsenek rajta tokok... emiatt mondod te, hogy erre a szezonra befejezte... az nem lehetséges, hogy azok a tokok MÉG nincsenek? hogy most hullatja a tollait, és még nem jelentek meg ott a tokok? ő amúgy végig a 8 hónap alatt le volt maradva, például:
november 4-én (fél évesen) így néztek ki
KépKép
itt is a sötétebbnek a mellében van még egy két pamacs gyerektoll, meg a szakálla és a kantár környékén is ilyen kis fehér vattapamacsok, ahol én nem látok tokokat, mert azok később jöttek (megnéztem, 9 nappal később volt tele tokkal az egész feje). Szóval nem lehet, hogy a világosnál is ezek még mostanában cserélődnek?

Kónya Zsolt írta:
Befejezés képen: Úgy látom , Zsolt 79 szakmai szemmel közelítette meg a madarat...ellentétben, Spirittel aki a bájait véli felfedezni a madárnak.

Ez így is van, de pont az az oka, amit leírtam!!! Baromira nem a bájai alapján szeretnék megítélni egy madarat, és tudom, hogy ez baj, de bizonyos tudásszint elérésééig sok mást nem tudok tenni!!!

Kónya Zsolt írta:
Ne haragudj meg érte Spirit ,de össze sem lehet hasonlítani a madaraidat egy 93 pontot elérő madárral...........(erről persze nem Te tehetsz,mert az alapanyag adott!!!!!!!!!!!)
Hobbi tartásra megfelel ,de bajnokot kinevelni ezekből nehéz lenne :wink: Félre ne értsd! Eszem ágában sincs gúnyolódni, csak ez a piszkos igazság..

Eszem ágában nincs haragudni - nincs miért. De nem is akartam összehasonlítani. Azt kell hogy mondjam, hogy bajnokot kinevelni nem célom, ugyanis erősen kudarckerülő vagyok az élet minden területén, szóval fogalmazzunk inkább úgy, hogy szakmailag kevésbé kifogásolható madarakat szeretnék csak kihozni. De ki az, aki nem? És ez biztos nagyon nagyon nevetségesen hangzik az én számból, mert mit pattogok én itt 14 gould gazdájaként egyéves fennállással, de attól még céljaim lehetnek.

Kónya Zsolt írta:
Spirit madarai a legrosszabb párosításba kerültek össze ennek a célnak az eléréséhez.!: piros fejű, fekete fejű...,lila mellű,fehér mellű...sárga, kék.!!!!!!!!!Na ebből már minden lehet, de az isten nem mondja meg melyik mit hordoz..............!!!!!!!!!!!!!

Na ebben viszont nem érzem 100%-ig felelősnek magam (persze másra sem akarom hárítani), mert én felraktam ide (tán nem is egyszer) az összes gould fényképét, és kérdeztem, hogy melyiket melyikkel lehetne párba állítani... semmilyen reagálást nem kaptam... ebből következett, hogy állítottam össze párokat így vagy úgy, majd miután egyik sem produkált semmi értékelhetőt senkivel, csak ez a két madár egymással, így ők lettek egy pár. Nyilvánvaló, hogy ez a döntés is nélkülözött minden szakmaiságot, de nem állt rendelkezésemre info...
Azért próbálok fejlődni :) Már szereztem négy gyönyörű, nagytestű madarat :wink:

Kónya Zsolt írta:
U.I.:Senkit nem szerettem volna megbántani, de nem tartom jó dolognak biztatni valakit arra, amitől nagyon messze áll!És Spiritet "ismerve" nem is az a célja ezekkel a madarakkal...Egyszerűen tetszik neki és pont.

Na ezt a részt több pontot is fejtsd ki kérlek :roll: azt nem értem pontosan, hogy mitől állok messze, illetve, hogy mi nem célom? Szakmailag jobb madarakat kihozni? Dehogynem! Pont erről regéltem. Édeskevés a tetszés... vagyok annyira racionalista, hogy ha tudom, hogy a gouldnak ilyennek és ilyennek kell lennie, akkor képes vagyok eltekinteni attól a kizárólagosságtól, hogy nekem ez vagy az tetszik... és ez annál is inkább így van szerintem, hogy mivel én egyelőre szakmailag semmilyen különbséget nem tudok tenni (vagy eddig nem tudtam, mert pl. ma óta tudom hogy a csőrnek milyen alakúnak kell lenni, stb.), két gould között, nyilván a standard közelebbi madarakból is pont annyi fog tetszeni, mint a gyengébbekből... hisz mittudomén pl. az én eseteim színben ott is megtalálhatók...

Hozzászólás 2009 feb. 1, 17:40 
Cs.Misi írta:
Igen, igaz sajnos, hogy a "magyar" gould rettentően össze van keverve, s ezt nem csak a színekre értetted gondolom. És nincs magyar egységes gould sem. Sokan(én is, járjuk az országokat, olaszt, németet, stb, s ami megtetszik, megvesszük. Ezáltal meglehetősen nehéz bármit is mondani.

De nem is tudom, hogy mi lenne a jobb, nézzük meg csak mi lett a rizses topik, elkezdték elemezni, s a színhibás madarakat és már a kezdő, hobbi madarász se akarja megvenni azt, ami nem tökéletes, nem lehet csak top madarakat tenyészteni.

Azt kell eldönteni, ki miért, mire tenyészt, kiállításra? Nevelő ösztön erősítésére? Szaporaságra? Stb...

Most tényleg nem tudom, hogy mit írjak...

Szevasz Misi!
Ezzel 100%-ban megegyezik a véleményem...... :!:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 feb. 1, 16:52 
Sziasztok,

ha megengedtem pár gondolatot én is leírnék.
Először is olyan madarakról mondunk véleményt, amelyik még épp hogy levetették a gyerekruhájukat. Sem színben, sem pedig tartásban, viselkedésben meg sem közelítik a végleges állapotukat. A következő vedléskor fog a végleges színűk és rajzolatuk előjönni!

Ettől függetlenül sötétebb fejű:
szárny lóg
csőr deformált, nem szép
torokcsík keskeny
mellszín felhúzódik oldalt a fejtető irányába
mell lapos, fejletlen
egyenetlen fej szín, sok fekete a csőr tövében

világosabb fejű:
mellszín felhős, egyenetlen
torok foltos
fejtetőn a rajzolat halvány, eltűnik
szárny itt is lóg, de kevésbé
csőr formásabb mint a másiknál
fejszín egyenletesebb, de még itt sem tökéletes.

Természetesen a szárny tollazat még egyiknek sincs teljesen kialakulva!

Ezek a tulajdonságok még változni fognak, ahogy erősödik, fejlődik a madár, illetve a további tartási körülményektől függően.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 16:34 
Igen, igaz sajnos, hogy a "magyar" gould rettentően össze van keverve, s ezt nem csak a színekre értetted gondolom. És nincs magyar egységes gould sem. Sokan(én is, járjuk az országokat, olaszt, németet, stb, s ami megtetszik, megvesszük. Ezáltal meglehetősen nehéz bármit is mondani.

De nem is tudom, hogy mi lenne a jobb, nézzük meg csak mi lett a rizses topik, elkezdték elemezni, s a színhibás madarakat és már a kezdő, hobbi madarász se akarja megvenni azt, ami nem tökéletes, nem lehet csak top madarakat tenyészteni.

Azt kell eldönteni, ki miért, mire tenyészt, kiállításra? Nevelő ösztön erősítésére? Szaporaságra? Stb...

Most tényleg nem tudom, hogy mit írjak...

Hozzászólás 2009 feb. 1, 16:23 
Sajnos ezek a linkek egy helyre mutatnak, pedig én szerettem volna megnézni, esetleg le tudod írni, hogy mikor hova kattintva érhetem el a képeket?

Zsolt79 írta:
Csőr: Egyenlő oldalú háromszög, tessék megnézni a rajzon mire gondoltam:

Egy 93 pontos bírálati madár lapja.

és a madár:

Testméret: a fej aránya a testhez viszonyítva képről is jól látszik.

És a szép maszk:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 98  Következő